Beste onkruidbestrijding in 2020

Ah, na maanden van hard werken heb je eindelijk je gazon zoals je wilt. Alles is perfect; het gras is gezond groen en de bloemen bloeien gloeiend heet in het zonlicht.

De vruchten van je arbeid hebben eindelijk hun vruchten afgeworpen...

Maar wacht, wat zie je! Is dat onkruid? Yep, en ze vernielen je mooie tuin.

Voordat je in paniek raakt, wees er zeker van dat er vandaag de dag veel gereedschap beschikbaar is dat jouw onkruidprobleem kan oplossen.

Een van die effectieve hulpmiddelen zijn onkruidbestrijders, en we zullen je de beste onkruidverdelgers laten zien die je vandaag in handen kunt krijgen.

Maar eerst moeten we waarschijnlijk definiëren wat je eigenlijk probeert te doden.

Een onkruidverdelger is eigenlijk een plant met een paar specifieke kenmerken:

 • Ze produceren veel zaden die lang kunnen overleven...
 • Ze verspreiden zich zeer snel
 • Ze concurreren met andere planten om grondstoffen zoals water, land en zonlicht...
 • Ze maken je gazon onhandelbaar en rommelig...

Zoals u ziet, kan onkruid gemakkelijk uit de hand lopen en uw geliefde tuin of gazon ruïneren. Het is belangrijk om vroegtijdig actie te ondernemen voordat het probleem een ramp wordt...

Bekijk de Beste onkruidbestrijding, hieronder.

Primstar tegen onkruid

Primstar tegen onkruid

Luxan Primstar is een zeer geschikt bestrijdingsmiddel wanneer u last heeft van onkruiden in gazon. Het middel is onder anderen effectief tegen kleefkruid, vogelmuur, echte kamille, herik, paardenbloem, boterbloem en ridderzuring.

U kunt Luxan Primstar gebruiken bij pas ingezaaide gazons (volgroeid), bestaande gazons en weilanden. De werking van Primstar tegen ereprijs-soorten en akkerviooltje is onvoldoende. Daarnaast is het belangrijk dat u zich aan de voorgeschreven dosering gaat houden. Overdosering van dit bestrijdingsmiddels kan ernstige schade aan uw gazon toebrengen. Ingeval van vee, de dieren 7 dagen na gebruik niet toe laten op het gazon.

Waarom we deze leuk vinden

 • Voldoende voor 200 m²
 • Dosering: 19 ml/100m²
 • Met makkelijke doseerdop

Bekijk de dagprijs

Roundup PA zonder glyfosaat

Roundup PA zonder glyfosaat

Roundup Natural Concentraat is de krachtige onkruidbestrijder zonder dat er gebruik wordt gemaakt van glyfosaat. Daarmee is het een zeer goed alternatief voor de gebruikelijke Roundup in situaties waar glysofaat niet wenselijk is of niet is toegestaan. De werking van Roundup Natural is snel. Al na 3 uur zou u de eerste resultaten moeten zien. Het middel is zowel geschikt tegen onkruiden als tegen mos.

Bekijk de dagprijs

BSI Herbex Bromory 450ml : tegen onkruid, gras en mos!

BSI Herbex Bromory 450ml : tegen onkruid, gras en mos!

De ideale vervanger voor Glyfosaat

Waarom we deze leuk vinden

 • Bestrijdt alle onkruiden, grassen en mos
 • Werking al na 3 uur zichtbaar
 • De meest geconcentreerde pelargonzuur-formule op de markt
 • Op basis van een actieve stof uit de natuur
 • Het minste verpakkingsafval ten opzichte van de behandelde
 • Zaaien en planten mogelijk 1 dag na de toepassing

Bekijk de dagprijs

Dcm Vivimus Gazon - Onkruidbestrijding

Dcm Vivimus Gazon - Onkruidbestrijding

Vivimus Gazon is een organisch bodemverbeterend middel voor de aanleg van je gazon en voor het herstel bij kale plekken. Het creëert de ideale omstandigheden voor een snelle inworteling en een geslaagde aanplanting en zorgt voor een voor een luchtige en humusrijke bodem

Bekijk de dagprijs

Onkruidsteker, onkruidtrekker, onkruidwieder, onkruid verwijderen tuin

Onkruidsteker

Doe je rug een geval en verwijder onkruid niet meer op je knieën of met een gebogen rug. Met de onkruidsteker kun je heel eenvoudig ergonomisch je onkruid op je bloembed verwijderen terwijl je staat. Steek de stalen haken over het onkruid in de grond, 2x draaien en trek de plant met wortel uit de grond. Door te drukken op de knop bovenop de tang kun je heel eenvoudig de plant in een emmer laten vallen. Details onkruidsteker

Bekijk de dagprijs

LAMOX Groene aanslagreiniger / Groene aanslagverwijdering

LAMOX Groene aanslagreiniger / Groene aanslagverwijdering

De nummer 1 voor mos- en schimmelverdelging op opritten, terrassen, daken, muren, tuinmeubilair, enz.

Kleurloze krachtige mos-, algen- en schimmelverdelger voor toepassing op klinkers, kasseien, terrassen, schalies, muren, daken, baksteen, zandsteen, natuursteen, marmer, arduin, roofing, plastiek, asfalt, ramen, tuinmeubelen, houten constructies, grafzerken enz.

Bij voorkeur bij droog weer LAMOX spuiten, gieten, borstelen of schrobben met een oplossing van 10% (100ml/liter water). Naspoelen is niet nodig, bij voorkeur aanbrengen bij minimum 2 dagen droog weer om een maximale werking van het product te bekomen. Bij sterke mosaangroei na enkele dagen het bruin geworden mos verwijderen en eventueel de bewerking herhalen.

RAMEN VAN SERRES: Grondig spuiten of borstelen met een oplossing van 10% (100ml/liter water). Na enkele dagen dode wieren, algen, vuil, enz. verwijderen door met een harde straal af te spuiten resp. af te schrobben. Behandelingen kunnen ook nog tot kort voor het planten worden uitgevoerd omdat er geen schadelijke damp­werking is.
Om groenaanslag te voorkomen spuit u 10% LAMOX (100ml/liter water) op de ramen, niet naspoelen. Door deze wijze van toepassen wordt het ontstaan van groene aanslag voor vele maanden tegengegaan.

Opgelet ! Niet op planten spuiten!
Het middel wordt onwerkzaam wanneer het in contact komt met zeep of synthetische wasmiddelen.

Bekijk de dagprijs

Ergonomische onkruidwieder

Ergonomische onkruidwieder

Het onkruid eenvoudig en supersnel weg in slechts enkele seconden!

Bekijk de dagprijs

Onkruidwieder

Onkruidwieder

Dit gereedschap is special geschikt om onkruid met een penwortel uit te steken. Met de bolle kant op het gazon gedrukt, kan de wortel zonder veel inspanning worden opgewipt door het handvat naar beneden te drukken

Bekijk de dagprijs

Grootvaders onkruidwieder

Grootvaders onkruidwieder

Voortaan moeiteloze onkruid verwijderen. Trekt wortels uit zonder te moeten buigen, trekken of knielen Deze duurzame constructie is ideaal voor mensen van alle leeftijden.

Bekijk de dagprijs

WOLF-GARTEN MULTI-STAR KANTENSTEKER

WOLF-GARTEN MULTI-STAR KANTENSTEKER

De Wolf-Garten Kantensteker RM-M is door de halve maanvorm uitermate geschikt voor het afsteken van graskanten. De tool is zeer functioneel; gemaakt van hoogwaardig staal en voorzien van een vlijmscherp mes. Met deze kantensteker snijdt u overhangend gras met een zuivere snede af.

Bekijk de dagprijs

Onkruidbestrijding Kopersgids

Voordat we bij de vergelijkingstabel komen, laten we eerst een aantal van de verschillende soorten onkruidverdelgers doornemen en kijken waar ze het beste voor zijn. Deze informatie zal handig zijn bij het kiezen van het juiste product voor uw gazon.

Er zijn twee soorten onkruidverdelgers:

Pre-emergent onkruidverdelgers voorkomen dat het onkruid ontkiemt, terwijl onkruidverdelgers na de fusie gericht zijn op onkruid dat al boven de grond is ontsproten.

Bovendien zijn er twee manieren waarop de meeste onkruidverdelgers werken:

 • Contact onkruidverdelgers doden, zoals de naam al aangeeft, alleen de planten waarmee ze in contact komen. Ze komen veel voor en je ziet binnen enkele uren resultaat als het onkruid begint te verwelken. Hoewel ze snel zijn, vernietigen ze meestal alleen het deel van de plant boven de grond, en niet het hele wortelstelsel. Over het algemeen zijn onkruidverdelgers die in contact komen met eenjarige onkruiden die zich via zaden verspreiden, geweldig om mee om te gaan. Waarom? Omdat de zaden zich boven de grond bevinden, wat betekent dat je dat gebied direct kunt besproeien. Veel voorkomende eenjarige onkruiden zijn onkruid, krabgras, mallow en brandnetel.
 • Systemische onkruidverdelgers werken door te worden geabsorbeerd door het gebladerte en vervolgens door het onkruid naar het wortelstelsel te reizen. Ze voorkomen dat het onkruid groeit en remmen ook het vermogen van het onkruid om voedsel te produceren uit zonlicht. Het kan 1 tot 3 weken duren om resultaten te zien met deze methode. Systemische onkruidverdelgers zijn goed voor overblijvend onkruid dat zich via zaden en wortels verspreidt, omdat het onkruidverdelgingsmiddel ook onder de grond doodt. Gewoon overblijvend onkruid is o.a. onkruid, giftige klimop, distel, lompenkruid en paardenbloem.
 • Er zijn ook enkele onkruidverdelgers die zowel systemisch als contact hebben, zodat je het beste van beide werelden kunt krijgen.

Je hoort ook het woord 'selectief' als het gaat om onkruidverdelgers. In principe, als een onkruidverdelger selectief is, doodt hij niet alle vegetatie die hij aanraakt. Hij kan gewoon onkruid doden en het gras op je gazon met rust laten. Dit is perfect voor gevestigde gazons. Zorg er echter altijd voor dat u de etiketten goed leest, want veel selectieve onkruidverdelgers zullen nog steeds sommige grassen vernietigen, zoals het populaire St. Augustinusgras.

Aan de andere kant zal een 'niet-selectieve' onkruidverdelger meestal alles doden wat hij aanraakt, inclusief grassen, groenten en bloemen. Zoals altijd is een zorgvuldige toepassing en het opvolgen van de instructies de beste manier om eventuele fouten te voorkomen.

Alles in elkaar zetten

Er zijn een paar scenario's die de ene onkruidverdelger boven de andere kunnen plaatsen. Laten we eens kijken naar de meest voorkomende:

 • Je gazon is uit de hand gelopen! Er ontspruit overal onkruid! Als je van alles af wilt en opnieuw wilt beginnen, kun je misschien een niet-selectieve onkruidverdelger overwegen. Afhankelijk van het onkruid zal een krachtige systemische of contact onkruidverdelger (of beide) de klus klaren.
 • Als er onkruid tussen de groenten en bloemen groeit, dan is een selectieve of niet-selectieve onkruidverdelger een goede keuze. Zie, een onkruidverdelger - zelfs een selectief onkruidverdelger - zal waarschijnlijk nog steeds schade toebrengen aan groenten of bloemen. Het beste wat je in deze situatie kunt doen is het onkruidverdelgingsmiddel zorgvuldig toepassen, zodat het niet bij de omliggende planten terechtkomt. Een andere optie is een goede ouderwetse onkruidbestrijding. Afhankelijk van het onkruid; een contact, systemisch of een combinatie van beide zijn geschikt om te gebruiken.
 • Een niet-selectieve onkruidverdelger is zeer geschikt voor gazons met onkruid. Het beste aan deze onkruidverdelgers is dat ze niet gericht zijn op grassen, wat het aanbrengen ervan vrij eenvoudig maakt. Echter; zorg ervoor dat je het etiket leest, want veel van deze onkruidbestrijders doden nog steeds bepaalde grassoorten.
 • Tot slot kan het zijn dat u kleine delen in uw gazon of tuin heeft waar u geen onkruid wilt laten groeien. Dit kan de randen van paden, hekken en andere harde oppervlakken zijn. In dit geval is een onkruidverdelger met voorbedachte rade een verstandige keuze. Het is ook geweldig als u uw gevestigde tuin of gazon vrij van onkruid wilt houden. Zorg ervoor dat u het onkruid dat al ontkiemd is, verwijdert voordat u het aanbrengt.

Om de beste resultaten te krijgen, moet u altijd de instructies volgen die bij uw onkruidverdelger worden geleverd. Immers, het gebruik van een onkruidverdelger kan een ramp betekenen voor uw gazon!