Hagen online kopen

Op zoek naar mooie planten voor je tuin en wil je hagen online kopen? Dat is geen probleem want je hoeft niet perse naar een kweker of tuincentrum om wat moois uit te zoeken. Het aanbod van hagen op internet is groot en op die manier kun je lekker vanuit je luie stoel uitzoeken wat je geschikt lijkt.

Haagplanten kopen België

Haagplanten kopen België

Hagen online kopen gaat eenvoudig en snel. Je vindt talloze bedrijven op internet waar je terecht kunt voor hagen. Haagplanten kopen in België doe je ook eenvoudig online. Er zijn bedrijven in België maar ook in Nederland die de hagen bezorgen tot in de tuin. Dit betekent dat je rustig thuis op de bank kunt uitzoeken wat je wilt hebben, wat de eigenschappen van bepaalde hagen zijn, wat de hagen kosten en welke geschikt zijn voor jouw tuin en het doel dat je ermee hebt. Je kunt op je gemak diverse leveranciers met elkaar vergelijken en zo tot de beste keuze komen. Groot voordeel van hagen online kopen is dat ze thuisbezorgd worden nadat je deze besteld hebt. Zo hoef je zelf niet voor speciaal vervoer zoals een aanhanger te zorgen of met de planten te sjouwen.

Haagplanten te koop

Haagplanten zijn op verschillende plaatsen te koop. Je kunt er voor naar een tuincentrum gaan of bij een gespecialiseerde kweker gaan kijken. Dan kun je ook altijd informeren of zelf bekijken wat het meest geschikt is voor jouw tuin of wat je zelf het mooiste vindt. Hagen online kopen is ook goed mogelijk. Je kunt dan een keuze maken uit een uitgebreid aanbod. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een bepaalde kleur, hoe groot de haag mag worden, of er wel of niet bloemen of vruchtjes inkomen enzovoort. Kom je er online niet uit dan kun je ook nog altijd even zelf gaan kijken.

Haagplanten prijs

Haagplanten prijs

Haagplanten zijn te koop als planten met een wortel die je rechtstreeks in de koude grond plaatst. De planten met een losse wortel zijn verkrijgbaar tussen november en april. Kies je voor een plant in een pot dan kun je deze het gehele jaar door kopen. De prijzen van diverse hagen lopen uiteen. Dit kan verschillen per kweker maar met name tussen de diverse soorten zitten prijsverschillen. Kies je voor een haag die het gehele jaar door haar bladeren behoudt dan zal deze naar alle waarschijnlijkheid wat duurder uitvallen maar dan heb je er wel het hele jaar plezier van. Er zijn ook zeker voordeligere hagen te koop als je een wat minder groot budget hebt of heel veel planten nodig hebt om er bijvoorbeeld een afzetting voor je tuin mee te maken. Een voorbeeld van een voordeligere haag is een beukenhaag. Deze koop je als kleine plantjes en zet je op een bepaalde afstand van elkaar. Omdat ze snel groeien wordt het al vlug een hele haag. Dit betekent dat je met minder plantjes toekunt en dus in de kosten bespaart. Als je graag van tevoren wilt weten wat de aanplanting van een nieuwe haag je kost kijk en vergelijk dan eerst goed wat er allemaal te koop is. Door verschillende aanbieders bij hagen online kopen met elkaar te vergelijken kun jij de gunstigste prijs krijgen en kiezen voor het bedrijf dat jou het meeste aanstaat. Bereken zelf hoeveel je nodig hebt en wat het gaat kosten of laat een offerte maken. Je kunt ervoor kiezen de hagen zelf te planten maar laten zetten kan natuurlijk ook. Dit kost je uiteraard meer en dan is het zeker zinvol op voorhand te laten bereken hoeveel dit is. Zo kom je ook nooit voor verrassingen te staan.

Hagen planten soorten

Hagen zijn in zeer verschillende soorten te koop. Wil je graag hagen aanplanten in de tuin? Dan houd je bij de aanschaf ervan het beste goed rekening met de volgende punten. Niet iedere haag blijft in de winter haar bladeren behouden maar als je een haag kiest om bijvoorbeeld een tuin mee af te zetten is het verstandig er eentje te nemen die het hele jaar door in het blad zit. Anders krijg je in de winter een afscheiding waar mensen nog doorheen kunnen kijken en dat zal niet je bedoeling zijn met een haag op een dergelijke plaats. Als je ervoor kiest een haag als afscheiding voor je tuin te gebruiken, bijvoorbeeld in plaats van een schutting, dan is het zeker slim om voor een snelgroeiende soort te kiezen zodat je tuin zo snel mogelijk dichtgroeit.

Olijfwilg haag

Olijfwilg haag

Een olijfwilg is een haag die bekend staat om haar mooie en groene lederachtige bladeren. De haag is te koop in kleine planten maar ook als kant en klaar exemplaar. Het is een haag die netjes dichtgroeit en ook redelijk winterhard is. De haag plaats je het beste tegen een raster waar deze tegenaan groeit. De haag kan ook op zichzelf blijven staan maar met een raster groeit deze beter recht. De olijfwilg draagt zowel bloemen als vruchten en kan op een plaats in de zon als halfschaduw aangeplant worden. De haag behoeft weinig speciale voeding en kan op iedere ondergrond.

Bekijk de prijs

Bloeiende haag

Bloeiende haag

Niet iedere haag draagt bloemen. Als je dat wel graag wilt kies je het beste voor een soort die ieder jaar opnieuw bloeit. Hiervoor kun je bijvoorbeeld kiezen voor een rododendron. Deze krijg ieder jaar weer bloemen maar zo zijn er meer soorten. Hagen die alleen blad dragen in de zomer kunnen overigens ook in bloei komen en een haag zoals Taxus of Vuurdoorn draagt besjes.

Bekijk de prijs

Groene haag kant en klaar

Groene haag kant en klaar

Je kunt een haag kopen als kleine plantjes en deze zelf aanplanten en wachten tot ze groter worden. Wil je graag meteen dat je tuin netjes afgeschermd is van de straat of andere tuinen? Kies dan tijdens hagen online kopen voor een kant en klare haag. Deze plaats je snel en eenvoudig en alles is direct dicht. Een kant en klare haag is in veel soorten te koop en je kunt ook kiezen voor een soort die altijd groen blijft, zoals Hedera. Kies je voor een beukenhaag of Liguster? Deze worden wel kaal maar het blad groeit ook weer vrij snel aan.

Bekijk de prijs

Smalle haag

Smalle haag

Als je een niet al te grote tuin hebt is het beter een haag te kiezen die niet al te breed wordt omdat je dan nog minder ruimte hebt. Bovendien loop je anders ook kans dat de hele tuin overwoekerd wordt. Er bestaan speciale soorten hagen die minder breed worden dan andere maar het is vooral een kwestie van goed en op tijd snoeien om ze de juiste breedte te laten behouden. Hoe je dit het beste doet voor verschillende hagen kun je altijd vinden op internet en je kunt ook informatie inwinnen bij een kweker omtrent het onderhoud.

Bekijk de prijs

Groenblijvende hagen snelgroeiend

Groenblijvende hagen snelgroeiend

Een ideale haag die ook nog eens snel groeit is Hedera (ook wel bekend als klimop). Deze haag groeit het beste ergens tegenaan maar groeit ook snel. Twee keer snoeien per jaar is dan ook echt wel nodig. Hedera blijft mooi groen en is winterhard zodat je altijd van een mooie dichte haag kunt genieten. Voordeel van een snelgroeiende haag is dat deze voor een goede scheiding van de tuinen en veel privacy blijft zorgen.

Bekijk de prijs

Groenblijvende haag weinig onderhoud

Groenblijvende haag weinig onderhoud

Wil je graag een groen ogende tuin maar ben je geen echte tuinier? Kies dan voor een haag die weinig onderhoud behoeft of die makkelijk te snoeien is. Je kunt kiezen voor een haag die wat minder snel groeit zodat er minder snoeiwerk aan te pas komt maar helemaal ideaal is een kunsthaag. Deze behoeft geen onderhoud en is niet van echt te onderscheiden.

Groenblijvende haag laag

Als je een haag wilt hebben die niet al te hoog wordt dan kies je het beste voor een soort die laag blijft. Ook deze zijn in tal van types te koop. Kijk bij hagen online kopen wat er allemaal mogelijk is. Hagen die wat minder hoog worden willen wel vaak groeien in de breedte, dus bijhouden met snoeien is wel aan te raden. Je kiest voor bijvoorbeeld in de voortuin beter voor een groenblijvende haag die wat lager blijft zodat je toch goed naar buiten kunt kijken. Deze haag vormt geen afscheiding om meer privacy te hebben maar geeft gewoon netjes aan waar je tuin ophoudt. Het is een mooie en groene oplossing die je bijvoorbeeld in plaats van een hekwerk kunt zetten.

Bladhoudende hagen

Niet iedere haag is winterhard en blijft altijd haar bladeren behouden. Wil je niet dat je haag kaal wordt en iedereen er dan doorheen kan kijken? Kies dan voor een bladhoudende haag. Deze behoudt het hele jaar door het blad. Voorbeelden van dit soort hagen vind je verschillende bij online hagen kopen. Het is maar net wat er het beste bij je tuin past waarvoor je kiest.

Haag kopen kant en klaar

Hagen kun je kopen als kleine plantjes die tijd nodig hebben om dicht te groeien tot een echte haag. Wil je echter graag zo snel mogelijk een groenere tuin of wil je graag wat meer privacy zodat de buren of voorbijgangers niet binnen kijken? Dan kun je ook kiezen voor een haag die kant en klaar is. Deze hagen zijn in diverse maten te koop maar je kunt ook een keuze maken uit verschillende soorten. De hagen plaats je eenvoudig zelf maar je kunt het uiteraard ook door een bedrijf laten doen. Meet van tevoren eerst goed hoe lang en breed de tuin is zodat je weet wat je nodig hebt. De kant en klare hagen koop je ook makkelijk online. Als je eenmaal weet hoeveel hagen er nodig zijn kun je ook berekenen wat het kost. Houd er rekening mee dat je bevestigingsmaterialen nodig hebt. De kant en klare hagen kunnen al binnen een dag je tuin sieren omdat het planten snel en eenvoudig gaat. Ze staan in biologisch afbreekbare bakken die je eenvoudig in de grond zet. De soorten die veel gebruikt worden als kant en klare haag zijn onder andere Hedera, de beukhaag en de vuurdoorn. Deze hebben bij aanschaf al een bepaalde hoogte maar groeien verder ook vrij snel en dien je dus wel regelmatig te snoeien. Als je daar geen zin in hebt kun je ook nog kiezen voor een kant en klare haag die van kunstmatig materiaal gemaakt is. Deze oogt ook groen maar groeit natuurlijk niet en behoeft dus ook geen onderhoud zoals snoeien.

Kant en klaar haag klimop

Kant en klaar haag klimop

Als je een goede en dichte haag wilt hebben tussen je tuin en die van de buren is klimop ook een goede keuze. Ook deze planten zijn als kant en klare haag te verkrijgen en staan ook bekend onder de naam Hedera. Klimop is winterhard en heeft als groot voordeel dat het zeer snel groeit. Als je ervoor zorgt dat de klimop tegen een raster aan kan groeien gaat dit ook zeer snel. Het groeit in de hoogte maar ook in de breedte en is ook goed geschikt om als bodembedekker te gebruiken. Als je de klimop in de richting leidt waarin je wilt dat deze gaat groeien zal dat ook zo gebeuren. Hedera is in verschillende soorten te koop en de ene soort groeit wat sneller dan de andere. Het is een haag die goed bestand is tegen ziektes en die makkelijk is in het onderhoud. Snoeien gaat eenvoudig omdat de takken makkelijk te knippen zijn.

Bekijk de prijs

Kant en klaar haag Taxus

Kant en klaar haag taxus

Ook een taxushaag is bij veel mensen populair. Deze haag behoort tot de snelgroeiende soorten zodat je tuin snel dicht is en je een goede dikke haag krijgt. De Taxus is in diverse soorten te koop waarbij je onder andere kunt kiezen voor een type waar rode besjes in groeien maar je kunt ook voor een type kiest dat deze niet krijgt. Taxus is winterhard en mooi dicht maar kan wel wat pikken als je eraan komt. Bovendien zijn de besjes die de haag draagt giftig. Taxus snoei je gemiddeld twee keer per jaar en kan in allerlei vormen geknipt worden zodat het een mooie struik wordt. Kies je voor een kant en klare Taxus? Dan is je tuin gegarandeerd dicht aan alle kanten.

Bekijk de prijs

Kant en klaar haag beukenhaag

Kant en klaar haag beukenhaag

Een haag die veel gekozen wordt is de beukenhaag. Ook deze is in een kant en klare versie te koop. Je kunt een keuze maken uit verschillende hoogtes en breedtes. De beukenhaag is geliefd omdat deze snel groeit en er zo voor zorgt dat je veel privacy hebt in de tuin. Een beukenhaag verliest wel haar bladeren maar is maar korte tijd echt kaal. Als het blad namelijk bruin wordt blijft het nog geruime tijd aan de haag vastzitten en valt niet direct af. Verder is een beukenhaag ook goed winterhard. Omdat de haag aangeleverd wordt in een bak kan deze eenvoudig en snel verder groeien in de tuin. De plaatsing is eenvoudig en kan ook tegen een muur gedaan worden of los met behulp van een aantal palen en beugels waaraan je de kant en klare haag vastzet. De beukenhaag is makkelijk in het onderhoud en twee keer per jaar terugsnoeien maakt dat deze mooi dicht wordt en niet alleen verder in de hoogte groeit.

Bekijk de prijs

Kant en klaar haag Liguster

Kant en klaar haag Liguster

Een voorbeeld van een kant en klare haag is de Liguster. Deze vormt meteen na plaatsing een goede afscheiding voor je tuin en heeft verder als groot voordeel dat de haag snel groeit en ook mooi dicht wordt zodat er niet makkelijk doorheen of overheen gekeken kan worden. De ligusterhaag heeft ovale bladeren en draagt in het voorjaar ook besjes. Deze zijn zeer geliefd bij vogels maar de haag zelf vormt ook een mooie plaats voor ze om in te schuilen. De Liguster heeft als nadeel dat deze haar bladeren in de winter verliest. Een kant en klare ligusterhaag zorgt snel en eenvoudig voor een goede afscheiding van je tuin.

Bekijk de prijs

Kant en klaar haag Praxis

Kant en klaar haag Praxis

Kant en klaar hagen koop je bij een kweker of tuinderij maar ook bij Praxis kun je ervoor terecht. Kijk voordat je de haag gaat kopen wat ze allemaal in het assortiment hebben en kies op basis daarvan de haag die je wilt hebben. De kosten voor de haag bereken je zelf eenvoudig als je weet hoeveel je nodig hebt en ook de bijbehorende bevestigingsmaterialen meetelt. Informatie over de plaatsing en het onderhoud wordt meegeleverd zodat het een koud kunstje wordt om de haag zelf te plaatsen. Kies je voor Hedera? Zorg er dan ook altijd voor dat je een raster koopt waar de haag tegen aan kan groeien. Tegen een schutting werkt ook goed. Ook deze producten koop je via internet als je kiest voor hagen online kopen.