Tuinonderhoud

tuinonderhoud

Opzoek naar tuinonderhoud ?

Een tuin hebben is een absolute aanrader voor iedereen. Het brengt groen in uw leven, u kan er heerlijk vertoeven tijdens de warmere dagen en het is ideaal om met uw gezin of vrienden te relaxen. Maar… een mooie tuin vergt helaas ook wat onderhoud! Gras, bomen, planten, bloemen, paden en nog veel meer: ze vragen stuk voor stuk de nodige aandacht. Aandacht die u niet kan schenken? Geen nood, wij zijn uw partner in tuinonderhoud !

Tuinonderhoud tips & -trucs om zelf te doen

In de categorie tuinonderhoud gaat het niet alleen om de verzorging van de planten, zoals tuinverzorgingstips voor de voorbereiding in het voorjaar, de zomer, de herfst of de winter, maar ook om de verzorgingsinstructies voor tuingereedschap, bescherming tegen ongedierte en bladverwijdering, evenals de verzorging van de tuinvijver. Ook de materiële zorg komt hier aan bod.

Tuinonderhoud is voor veel tuinbezitters een complexe taak. In ons tuinmagazine bieden wij veel inhoud die te maken heeft met de verzorging van de tuin. We willen een goede adviseur zijn voor het onderwerp. Onze onderwerpen variëren van het verzorgen van het gazon of het verwijderen van onkruid tot het overwinteren van planten. Tuinonderhoud is voor ons net zo belangrijk als voor iedere tuinbezitter. We hebben ook onze eigen tuinen en moeten die tegen hoge kosten onderhouden. In de toekomst willen we ook het thema "automatisch" tuinonderhoud met behulp van slimme systemen zoals robotmaaiers aan de orde stellen.

Het verwijderen van mos uit het gazon - Hoe werkt het?

Het gebeurt steeds weer dat er zich mos vormt in de tuin. In dit artikel wordt uitgelegd wat de oorzaken hiervan zijn en hoe je het met zowel biologische als chemische middelen kunt elimineren.

Tuinieren in maart

Er moet nog veel gebeuren om de tuin in het voorjaar weer kleurrijk en netjes te maken. Wij geven u al in maart belangrijke tips over wat u in de tuin kunt doen.

Bladeren van het pand

De herfst is aangebroken en de bladeren vallen al gretig van de bomen. Veel eigendommen zijn bedekt met bladeren. Bestratingen moeten worden opgeruimd. En sommigen ergeren zich ook dit jaar weer aan de bladeren van de buren...

Automatische besproeiing: Maak een besproeiingsschema

Een tuin automatisch laten besproeien is een zaak van zichzelf. Het brengt veel voordelen met zich mee, geen twijfel mogelijk. Maar voordat je dat doet, zijn er een paar dingen die je moet overwegen. De eerste en belangrijkste stap is een optimaal irrigatieplan.

Wat is belangrijk bij het snoeien van struiken

Voor de meeste tuinbezitters is de laatste snoeibeurt gepland in de herfst. Meestal in oktober en november, voordat de eerste vorst intreedt. Het snoeien is belangrijk om ervoor te zorgen dat de struiken in het komende voorjaar weer mooi en bloeiend zijn.

Wat helpt tegen katten en hun uitwerpselen in de tuin?

Veel tuinbezitters vragen zich af hoe ze katten uit de tuin kunnen jagen. Wat helpt tegen katten en hun uitwerpselen in de tuin. We zijn op zoek gegaan naar oplossingen. Gesproken met kattenbezitters en tuinmannen

Ons tuinonderhoud zorgt voor dagelijks plezier!

Bent u jaloers op de tuin van uw buren en wilt u ook zo’n prachtige hof? Of hebt u niet de tijd en/of energie om zelf voor het onderhoud van uw tuin te zorgen? Dan is een partner in tuinonderhoud wat u nodig hebt! Deze maakt definitief komaf met uitgebloeide bloemen en uit de kluiten gewassen struiken.

Wij zorgen ervoor dat u dagelijks kan genieten van uw tuin, het hele jaar door. Geen groenaanslag meer op uw terras, geen onkruid meer tussen uw bloemen. Neen, in plaats daarvan wel een prachtig onderhouden tuin, waarin u wanneer u maar wilt kan ontspannen. Een leuk boek, een barbecue met uw vrienden, een spelletje met uw kinderen: al deze dingen worden eens zo fijn in een optimaal onderhouden tuin!

Waarvoor kan u op ons rekenen voor uw tuinonderhoud ?

Onze tuinspecialisten hebben dankzij hun jarenlange ervaring, continue opleidingen en uitgebreide kennis alles in huis om uw tuin van a tot z te onderhouden. Hun groene vingers doen werkelijk wonderen in om het even welke tuin, hoe groot of klein deze ook is.

Maar waarvoor kan u precies bij ons terecht? Hieronder alvast enkele van onze diensten:

 • Maaien en bemesten van grasvelden
 • Zaaien en irrigatie van bloemen
 • Snoeien van planten en bomen
 • Wieden van onkruid
 • Reinigen van paden en terrassen

Meer informatie over ons tuinonderhoud

Hebt u besloten om al uw tuinkarweien uit te besteden aan een gespecialiseerde tuinman? Dan is de volgende stap een contactopname met uw partner in tuinonderhoud ! Vraag vandaag nog geheel vrijblijvend een prijsofferte aan en ontdek onze verrassend aangename prijs-kwaliteitsverhouding!

Hebt u verder nog vragen over over onze werking of over wat we precies voor u kunnen betekenen? Geen probleem. Contacteer ons snel via ons online contactformulier en we helpen u zo spoedig mogelijk verder.

 • Onkruidbestrijding
 • Maaiwerken
 • Sneer- en snoeiwerken

Overzicht van al onze groendiensten

Bij Tuinen JK zit u behalve voor aanplantingen ook goed voor een heleboel andere groendiensten zoals:

 • Aanplantingen en verplantingen
 • Aanleg en onderhoud van gazons
 • Onkruidbestrijding
 • Maaiwerken
 • Scheerwerken en snoeiwerk

Klik op een van bovenstaande links voor meer informatie over de specifieke groendienst.

Heeft u vragen voor ons over een van onze diensten?
Wenst u een afspraak met ons te maken?
Of had u graag een gratis offerte gehad?

Twijfel dan zeker niet ons te contacteren!
Uw tuin of bedrijfsterrein is bij ons in goede handen.

Tuinen JK diensten

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Copyright © 2016-2017 Tuinen JK. Alle Rechten Voorbehouden