De 8 soorten buitenvloeren

buitenvloer

Wilt u een buitenvloer leggen of renoveren? Er is geen gebrek aan keuze! Bekijk de 8 materialen voor een originele, esthetische en functionele vloer. Hout, hars, natuursteen, tegels, wat uw smaak, uw behoeften en uw budget ook zijn, aan alle verwachtingen zal worden voldaan!

Lees meer: De 8 soorten buitenvloeren

Het aanleggen van een tuinvijver: welke kosten kunnen we verwachten?

tuinvijver aanleggen kosten

Sinds de vroegste oertijd zijn mensen altijd al aangetrokken geweest tot water. Vandaag de dag, wanneer we op het land in een nederzetting wonen, bouwen veel mensen gewoon zelf hun "water" in hun tuin - in de vorm van een tuinvijver of zwemvijver. In een interview met de kostencontrole-expert maken we duidelijk welke kosten u kunt verwachten voor tuinvijvers of zwemvijvers in de tuin.

Lees meer: Het aanleggen van een tuinvijver: welke kosten kunnen we verwachten?

Dennenbomen kappen: welke kosten kan u verwachten

bomen kappen kosten

Bomen zijn erg belangrijk voor de gezondheid van de planeet en voor ons eigen welzijn. Als ze ziek of ernstig beschadigd zijn of als ze een gevaar vormen voor gebouwen of mensen, moeten ze toch worden gekapt. Welke kosten te verwachten zijn bij het kappen van een dennenboom en waar deze kosten in individuele gevallen van afhangen, kunt u in ons interview met de kostencontrole-expert achterhalen.

Lees meer: Dennenbomen kappen: welke kosten kan u verwachten

Tuinman: Welke kosten zijn te verwachten?

kosten tuinman

Wat vroeger gebruikelijk was in grotere huizen, namelijk om een eigen tuinman te hebben, wordt vandaag de dag vaak weer opgepakt door gebrek aan tijd. In tegenstelling tot de hoveniers, die in het verleden meestal in dienst waren, worden tegenwoordig echter vooral freelance dienstverleners belast met tuinontwerp en tuinonderhoud. Wat dit meestal kost, bespreken we in een interview met de kostencontrole-expert.

Lees meer: Tuinman: Welke kosten zijn te verwachten?

Gras: welke kosten moeten worden berekend?

grasmat kosten

Als u het zich niet kunt veroorloven om enkele maanden te wachten tot het nieuw aangelegde gazon beloopbaar is, kunt u ook kiezen voor een geschikt kant-en-klaar gazon. Dit is natuurlijk ook een kwestie van kosten. In ons interview vroegen we de kostencheck-expert welke kosten en bijkomende kosten men moet rekenen voor kant-en-klare grasmatten - en door hoeveel duurder het is dan een klassieke gazoninstallatie.

Lees meer: Gras: welke kosten moeten worden berekend?

Hoeveel kost het vellen,kappen rooien of verwijderen van bomen?

verwijderen van bomen?

In deze gids laten we u zien hoeveel het kost om een verscheidenheid aan boomsoorten van uw eigendom te laten verwijderen. Er is geen enkele manier om de exacte kosten voor het verwijderen van een boom te bepalen, dus deze zijn bedoeld als richtlijn. Bijvoorbeeld, de complexiteit van het werk en de hoogte van de boom zijn slechts twee prijsfactoren. De kosten kunnen ook sterk variëren, afhankelijk van de staat en de locatie van de boom.

Lees meer: Hoeveel kost het vellen,kappen rooien of verwijderen van bomen?

Boomstronk verwijderen: Tips, technieken en methoden voor het zelf verwijderen van een boomstronk

Boomstronk verwijderen

Hoewel het omhakken van een boom een groot project lijkt, is het eigenlijk eenvoudig in vergelijking met het verwijderen van een stronk. Het verwijderen van boomstronken is veel belangrijker, daarom is het meestal niet inbegrepen in de kosten van het verwijderen van de boom. Het is ook de reden waarom veel mensen oude boomstronken op hun erf hebben. Het verwijderen van boomstronken is niet eenvoudig, maar wel te doen. U krijgt de klus sneller en gemakkelijker geklaard als u de juiste technieken en methoden gebruikt, en er zijn een handvol haalbare opties beschikbaar.

Lees meer: Boomstronk verwijderen: Tips, technieken en methoden voor het zelf verwijderen van een boomstronk

Wat kost een tuin aanleggen in 2022?

Tuinaanleg kost

Tuinaanleg kost gemiddeld ongeveer 4.000 euro of tussen de 2.000 en 8.000 euro om een landschapsarchitect een gedetailleerd plan te laten maken voor uw woning. De kosten zullen variëren afhankelijk van de grootte en de locatie van het project. Voor eenvoudigere projecten, is het ook mogelijk om een tot twee uur van on-site mondeling overleg te krijgen voor € 50 tot € 150 per uur. Op de high-end van de schaal, naam ontwerpers en architecten rekenen € 6.000 of meer voor gedetailleerde plannen en tekeningen.

Lees meer: Wat kost een tuin aanleggen in 2022?

Slangenplant verzorging

vrouwentong slangenplant of Sansevieria

Als er een prijs beschikbaar zou zijn voor de meest tolerante plant, zou de slangenplant (Sansevieria) zeker een van de koplopers zijn. De verzorging van slangenplanten is heel eenvoudig. Deze planten kunnen wekenlang worden verwaarloosd; toch zien ze er met hun strakke bladeren en architectonische vorm nog steeds fris uit.

Lees meer: Slangenplant verzorging

Tips voor het snoeien van Hibiscusplanten & wanneer u Hibiscus moet snoeien

hibiscus plant

Hibiscusplanten gedijen op aandacht. Het snoeien van hibiscus is een geweldige manier om deze planten precies te geven wat ze nodig hebben. Snoeien helpt bij het stimuleren van knopvorming op nieuwe scheuten. Het verjongt de planten ook na hun lange winterslaap, terwijl het hen stimuleert om een aantrekkelijk uiterlijk en een gezonde, krachtige groei te behouden. Laten we eens kijken wanneer we hibiscus moeten snoeien en wat de beste technieken zijn bij het snoeien van hibiscusplanten.

Lees meer: Tips voor het snoeien van Hibiscusplanten & wanneer u Hibiscus moet snoeien

carport bouwen

carport bouwen

Als u op zoek bent naar een goedkope schuilplaats voor uw voertuig, kan een carport een goed alternatief zijn voor een duurdere, meer ambitieuze garage. Maar het bouwen van een carport is meer dan alleen het in elkaar slaan van een kit. Lees verder voor slechts een paar zaken die u moet overwegen voordat u besluit om een carport op uw terrein te plaatsen.

Lees meer: carport bouwen

Robotmaaier of Grasrobots

De moderne techniek heeft ook onze tuinen bereikt. Ben je nog gewend om je gazon handmatig te maaien? Dan ben je hopeloos ouderwets bezig. Er bestaat tegenwoordig ook elektrische en op brandstof aangedreven grasmaaiers, waarmee het grasmaaien een stuk gemakkelijker gaat. Maar ook dat begint al ouderwets te worden met de huidige innovaties. Hoe modern je grasmaaier ook is, de daadwerkelijke actie moet nog steeds van jezelf komen. Nog steeds loop je achter je grasmaaier en juist dat is iets wat veel mensen tegenstaat bij het grasmaaien. En gelukkig kan het anders met de robotmaaier.

Lees meer: Robotmaaier of Grasrobots

Prijzen bestraten

Prijzen bestraten

De oprit, het terras of een tuinpad. Het zijn allemaal onderdelen in de tuin en rondom het huis die in de meeste gevallen bestraat zijn. Het is belangrijk dat bestrating goed gelegd wordt. Anders zal de bestrating in een mum van tijd inzakken ziet de bestrating er niet meer uit. Een goede en mooie bestrating is ook van invloed op het aanzicht van de woning zelf. Het bepaald mede hoe goed onderhouden een woning eruit ziet. Wil je een expert inschakelen om bestrating te leggen, dan heb je verschillende keuzes te maken die allen van invloed zijn op de prijs voor het bestraten.

Lees meer: Prijzen bestraten

Tuinontwerp prijzen

Tuinontwerp prijzen

Soms kan het nodig zijn om je tuin eens helemaal om te gooien en opnieuw te laten aanleggen. Of misschien ben je net verhuisd en is de tuin nog een braakliggend terrein? Met het inhuren van een hovenier om de tuin aan te leggen zal je tuin er weer schitterend uit komen te zien. Voordat de hovenier daadwerkelijk aan de slag gaat in je tuin, zal hij in de meeste gevallen een tuinontwerp maken. Het tuinontwerp vormt de basis, waarop de hovenier kan zien hoe de tuin er uit moet komen te zien. Naast de tuin laten aanleggen, kost ook een tuinontwerp laten maken een bepaald bedrag. Hoeveel de kostprijs is hangt af van bepaalde zaken. Het is daarom goed om hier voordien enig inzicht in te hebben.

Lees meer: Tuinontwerp prijzen

Tuinonderhoud prijzen

Tuinonderhoud prijzen

Als je een mooie tuin hebt, dan kun je die enkel mooi houden door het goed te onderhouden. Dit houdt in dat je regelmatig je gazon maait, onkruid wiedt en de bloemen, planten en bomen goed en tijdig snoeit. Tuinonderhoud vergt best veel tijd en inspanning. Niet iedereen heeft daar de tijd voor of wil daar tijd voor vrij maken. Het kan ook zijn dat je zelf geen groene vingers hebt en geen idee hebt hoe je een tuin moet onderhouden. In dergelijke gevallen kun je een hovenier inhuren die het onderhoud van je tuin voor zijn rekening neemt. Maar zorg dat je voordat je een hovenier inhuurt een beeld hebt van de kostprijs voor je tuinonderhoud.

Lees meer: Tuinonderhoud prijzen

Tuinaanleg prijzen

Tuinaanleg prijzen

Niet iedereen heeft groene vingers om zijn of haar tuin goed aan te pakken. Toch is het wel belangrijk dat je tuin er mooi bijligt. Het aanzien van de woning komt veel meer tot zijn recht als de tuin er ook verzorgd en netjes onderhouden uitziet. Ook wordt er tegenwoordig steeds meer van een tuin gevraagd en in sommige gevallen geldt een tuin zelfs als een soort van statussymbool. Dit heeft tot gevolg dat steeds meer mensen een tuin laten aanleggen door een professionele hovenier. Tijd ontbreekt vaak om de tuin goed aan te kunnen pakken of men heeft geen idee hoe een tuin opnieuw aangelegd kan worden. Wanneer je je tuin wilt laten aanleggen door een expert, zijn er een paar zaken waar je rekening mee moet houden en die de prijs voor de tuinaanleg kunnen beïnvloeden.

Lees meer: Tuinaanleg prijzen

PVC veranda prijzen

Een veranda kan een waardevolle aanvulling op de woning zijn. Een mooie veranda zal de waarde van de woning doen stijgen. Daarnaast is een veranda heel praktisch. Je kunt tijdens de regen en in de winter toch buiten zitten en je kunt een veranda dusdanig uitbreiden dat het een onderdeel van de woning vormt. Een veranda kan bestaan uit verschillende soorten materialen. Een van de materialen die vaak voor een veranda wordt gebruikt is PVC. Een groot voordeel van een veranda in PVC is dat een dergelijke veranda in veel uitvoeringen te verkrijgen is. Er is daarom altijd een PVC veranda te vinden voor vrijwel elk type woning.

Een veranda kan een waardevolle aanvulling op de woning zijn. Een mooie veranda zal de waarde van de woning doen stijgen. Daarnaast is een veranda heel praktisch. Je kunt tijdens de regen en in de winter toch buiten zitten en je kunt een veranda dusdanig uitbreiden dat het een onderdeel van de woning vormt. Een veranda kan bestaan uit verschillende soorten materialen. Een van de materialen die vaak voor een veranda wordt gebruikt is PVC. Een groot voordeel van een veranda in PVC is dat een dergelijke veranda in veel uitvoeringen te verkrijgen is. Er is daarom altijd een PVC veranda te vinden voor vrijwel elk type woning.

Lees meer: PVC veranda prijzen

Het onderdak, onmisbaar bij het isoleren van een dak!

Wanneer je je dak wilt isoleren, dan wordt er terecht veel aandacht besteed aan het isolatiemateriaal. Vragen als wat is het beste isolatiemateriaal voor mijn dak, wat zijn de eigenschappen en natuurlijk de prijs, zijn vragen die beantwoord moeten worden. Er wordt vaak minder aandacht geschonken aan het onderdak. Het onderdak is het gedeelte van het dak wat tussen de isolatielaag en de dakbedekking zit. Het is dus van belang om te weten wat voor onderdak je hebt want een onderdak mag de isolatielaag niet beschadigen.

Lees meer: Het onderdak, onmisbaar bij het isoleren van een dak!

Thermowood gevelbekleding

Een woning kan een geheel andere uitstraling krijgen door een Thermowood gevelbekleding. Soms wordt gevelbekleding toegepast omdat het bij de stijl van de woning pas, maar soms is gevelbekleding ook noodzakelijk. Wanneer je gevel bijvoorbeeld beschadigd is en je last krijgt van doorslaand vocht, is gevelbekleding één van methodes om doorslaand vocht te voorkomen.

Lees meer: Thermowood gevelbekleding

Carport vergunning

Een carport is zeker tijdens de wintermaanden geen overbodige luxe om jouw wagen in optimale conditie te houden. De overkapping biedt de nodige bescherming tegen de weersinvloeden en dat betekent dat je die ijskrabber gerust links mag laten liggen. Ook problemen met het starten veroorzaakt door het winterweer zijn voorgoed verleden tijd. Maar mag je zomaar een carport plaatsen? Het antwoord op die vraag hangt af van de gemeentelijke voorschriften die in voege zijn en van het type carport.

Lees meer: Carport vergunning

Houten overdekte terrassen

Meer comfort en gezelligheid creëren in en om de woning is niet altijd een eenvoudige zaak - maar mits de juiste voorzieningen wordt het toch iets gemakkelijker! Een van de beste maatregelen die je kan treffen om daarvoor te zorgen is de installatie van een houten overdekt terras. Dergelijke terrassen bieden tal van voordelen voor elke woning, en een duidelijk overzicht daarop is dan ook wel van toepassing als je een goede aankoop wil doen.

Lees meer: Houten overdekte terrassen

hoe hoog mag een pergola zijn

Liever een goede buur dan een verre vriend. Die vlieger gaat niet altijd op, zeker niet als het om erfafscheiding gaat. Over zaken als hoe hoog mag de pergola (van de vervelende buurvrouw) zijn en waar ligt eigenlijk precies de erfgrens zijn al ontelbare burenruzies ontstaan. De hoogte van een pergola kan zomaar een einde van een jarenlange vriendschap betekenen, en dat wil uiteraard niemand.

Lees meer: hoe hoog mag een pergola zijn

Een pergola voor de jacuzzi

Een jacuzzi in de tuin is een droom voor velen. Toch kun je deze droom wel laten uitkomen, want de kosten voor een jacuzzi zijn lang zo hoog niet dan als je en zwembad achter in je tuin laat plaatsen. Met een jacuzzi hoef je niet meer naar een spa om te ontspannen, dus dat geld kun je ook al uitsparen.

Lees meer: Een pergola voor de jacuzzi

Welke houtsoort kiezen voor een pergola?

Een pergola in de tuin werkt absoluut sfeerverhogend. Vooral als je pergola gebouwd is uit natuurlijke materialen en je het laat bedekken met klimplanten. Op deze manier creëer je ook nog eens een natuurlijke schaduwplek en kun je de parasol de deur uitdoen. In principe kan een pergola uit allerlei soorten materialen bestaan, maar hout is toch het meest gebruikte materiaal voor een pergola. Een houten pergola geeft ook een warme uitstraling en bij heet weer zal het hout nooit langdurig de hitte opnemen, waardoor een pergola van hout nooit te heet gaat worden. Ook ‘s avonds is het heerlijk toeven onder een pergola en geeft het een gezellige sfeer. Een goede gebouwde pergola zal zeker een meerwaarde voor je woning betekenen.

Lees meer: Welke houtsoort kiezen voor een pergola?

Modern tuinhuis

Tuinhuizen zijn ideaal voor elke tuin. Waar men vroeger tuinhuizen vooral gebruikte als handige opslagplaats, zijn de tuinhuizen van tegenwoordig een echte blikvanger. Door de mooie ontwerpen, houtsoorten en chique ramen en deuren geeft een modern tuinhuis uw tuin een luxueuze en gezellige uitstraling. Uiteraard zijn de moderne tuinhuizen ook praktisch, comfortabel en geschikt voor verschillende doeleinden.

Lees meer: Modern tuinhuis

Padoek gevelbekleding

Padoek is een van de beste houtsoorten voor tal van toepassingen, maar dan vooral voor gevelbekleding en een omheining. Zowel de kleur als zijn duurzaamheid maken deze houtsoort de beste optie voor wie op zoek is naar goed materiaal voor een moderne gevelbekleding.

Lees meer: Padoek gevelbekleding

Is het nu Bankirai of Bangkirai ?

Tropisch hardhoutis tegenwoordig wel erg populair, vooral bij huishoudens die een tropische, exclusie sfeer teweeg willen brengen met een opvallend terras. Hoewel het natuurlijk vooral belangrijk is dat zo'n project op professionele wijze gedaan wordt door een specialist, zijn er veel twijfels over de correcte schrijfwijze van één van de populairste soorten hardhout die er zijn: 'bankirai' of 'bangkirai'.

Lees meer: Is het nu Bankirai of Bangkirai ?

afrormosia

Deze prachtige Afrikaanse houtsoort kenmerkt zich door zijn mooie goudachtige bruine kleur en wordt ook wel eens vergeleken met de kleurschakeringen van teak hout. In tegenstelling tot teak kleurt Afrormosia donkerder, naarmate het wordt blootgesteld aan zonlicht en lucht. Deze houtsoort heeft een fijne nerf en is toepasbaar voor zowel binnen als buitenshuis. De oorsprong van deze tropische houtsoort bevindt zich in midden en West-Afrika, en groeit voornamelijk in de gebieden van Ivoorkust, Kongo en Ghana. Hier staat Afrormosia op de lijst van beschermde houtsoorten, en daarmee is de export van dit hout flink aan banden gelegd. Hiermee wordt de illegale kap van dit tropische hardhout tegengegaan en de uitsterving van deze boom voorkomen.

Lees meer: afrormosia

Thermisch Essen

Wanneer je je huis wilt bekleden met een houten gevelbekleding dan dient dit te gebeuren met een uitermate duurzame houtsoort die tegen de weersinvloeden bestand is. In de meeste gevallen is tropisch hardhout hier heel geschikt voor. Het nadeel daarvan is dat tropische hardhout een erg dure houtsoort is. Wanneer je het als gevelbekleding wilt gebruiken dan wordt het een kostbare zaak. Daar is nu een oplossing voor. In plaats van tropisch hardhout kun je een goedkopere houtsoort, zoals bijvoorbeeld essen gebruiken die je dan thermisch bewerkt. Hierdoor krijgt Thermowood dezelfde kwaliteitsklasse als tropisch hardhout en is het prima te gebruiken voor gevelbekleding.

Lees meer: Thermisch Essen

Padoek

Afrikaans padoek is een houtsoort dat vrij veel in Nederland gebruikt wordt voor allerlei toepassingen. Het hout is afkomstig van een boom met de botanische naam Pterocarpus soyauxii Taubert. Deze bomen groeien voornamlijk in West-Afrika en kunnen een hoogte bereiken van rond de 25 tot 35 meter. De stam zelf is vrij van takken en groeit vrij recht de lucht in en kan een diameter hebben van een halve meter tot één meter. De barst van de padoek heeft een rood grijze kleur.

Lees meer: Padoek

Padoek terrasplanken

De inrichting en opbouw van een terras of tuin is geen eenvoudige opdracht. De zoektocht naar de juiste materialen, voorzieningen en afwerking is een taak waar heel wat tijd, energie en inzicht bij komen kijken. Zowel huishoudens als bedrijven doen dan ook beroep op specialisten om daarvoor te zorgen.

Lees meer: Padoek terrasplanken

Houten bijgebouwen

We zien steeds vaker houten bijgebouwen bij woningen staan. Waar voorheen houten bijgebouwen meestal voorkwamen in landelijke gebieden worden ze nu ook steeds vaker bij moderne woonhuizen in de stad gebouwd. Daar zijn verschillende redenen voor aan te wijzen. In de eerste plaats kun je een houten bijgebouw snel plaatsen, de materialen zijn redelijk licht en eenvoudig te vervoeren, ook de kosten vallen reuze mee in vergelijking met bouwwerken van steen, beton of staal. Daar komt nog bij dat houten bijgebouwen een prachtige natuurlijke uitstraling hebben.

Lees meer: Houten bijgebouwen

Tuinaanleg

Een tuin is het visitekaartje van het huis. Het laat zien welk type mensen er wonen; welke smaak ze hebben. Een tuin is ook een plek om te ontspannen. Omringd door planten, bloemen en de buitenlucht is het heerlijk toeven op het terras in de tuin. Onder het genot van een spannend boek, spelletje of barbecue rust je uit van de drukte van alledag. Ook tuinieren of klussen in de tuin kan ontspannend werken. Wat er ook gedaan wordt in de tuin, je komt het best tot rust en bent het meest tevreden als de tuin er spik en span uitziet.

Lees meer: Tuinaanleg

Waar let ik op als ik een carport aankoop?

Tegenwoordig tellen de meeste huishoudens twee auto's. Man en vrouw kunnen elk met een eigen auto naar het werk. Maar waar laat je toch al dat blik? Meestal is er in een garage maar plek voor één auto. De bestuurder van de auto die buiten staat, baalt natuurlijk behoorlijk als hij of zij bij koud weer wederom de ruiten staat te krabben. Gelukkig is er een oplossing: de carport. En daar kunt u gerust een heel mooi exemplaar van neerzetten. In dit artikel leest u een aantal tips waarop u kunt letten bij de aankoop van een carport.

Lees meer: Waar let ik op als ik een carport aankoop?

Hoe een houten schutting plaatsen

Afhankelijk van het type schutting, is het voor iedereen mogelijk om zelf een schutting te plaatsen. Het vergt handigheid en inzicht. Een schutting laten plaatsen door een vakman levert een mooi resultaat op, bijvoorbeeld door gebruik van de beste houtsoorten en de inzet van ervaring. Maar u kunt ook zelf een schutting plaatsen.

Lees meer: Hoe een houten schutting plaatsen

Houten schuttingen met betonpalen

Niets beter dan een gezellige, stevige houten schutting om je tuin af te werken en er een écht gezellige plaats van te maken. Vooral als je tijdens de zomer en lente wil kunnen genieten van het samenzijn met familie en vrienden, is het van groot belang dat je over een beetje privacy beschikt. Een houten schutting is daarvoor de perfecte oplossing!

Lees meer: Houten schuttingen met betonpalen

Een houten schutting met poort

Steeds meer mensen kiezen voor een houten schutting als uitbreiding voor de tuin, en dat heeft verschillende redenen. De voordelen van een schutting van kwaliteit reiken verder dan veel mensen denken, en dat is dan ook de kostprijs waard. Maar als je nog meer uit je tuin en/of terras wil halen, dan is een houten schutting met poort zeker een goede optie.

Lees meer: Een houten schutting met poort

Teakhout

Teakhout is een populaire houtsoort en één van de meest toepaste houtsoorten voor tuinmeubels en meubels. Teakhout is uitermate duurzaam en droogt niet snel uit. Dit komt omdat teak een iets vettigere houtsoort is. Er bevindt zich tussen de nerven een bovengemiddelde hoeveelheid olie, hars en kalk. Dit zorgt ervoor dat het hout van nature niet uitdroogt en altijd in een goede conditie blijft. Bij geen onderhoud zal het hout nog wel uitdrogen, maar wel minder snel dan de gemiddelde houtsoort. Ook is teakhout op deze manier beter bestand tegen water en vocht dan andere houtsoorten en zorgt ervoor dat teak een uitstekende houtsoort is om te gebruiken voor tuinmeubelen.

Lees meer: Teakhout

Vijf tips voor een trendy terrasoverkapping

U ziet ze steeds vaker in België en ook in Nederland: mooie terrasoverkappingen. Dat terrasoverkappingen de laatste tijd zo populair zijn, is niet zo vreemd. Terrasoverkappingen hebben namelijk de nodige voordelen. Zo biedt een terrasoverkapping een prima bescherming tegen de zon, maar kunt u er ook onder schuilen als het regent. Verder is zelf een terrasoverkapping bouwen niet zo ingewikkeld en tevens voordelig om te doen.

Lees meer: Vijf tips voor een trendy terrasoverkapping

Houten Terrasoverkapping

Vind jij een houten terrasoverkapping ook zo mooi? De landelijke en natuurlijke stijl van zo’n bouwwerk is zo passend in een tuin. Het lentegevoel en de drang om weer buiten te zitten op het terras wordt geprikkeld, een overkapping van hout maakt dat plaatje echt compleet. Buiten zitten en samen eten, genieten van rust, gezelligheid met vrienden in de buitenlucht: het wordt allemaal mogelijk door een houten terrasoverkapping.

Lees meer: Houten Terrasoverkapping

Een blokhut kopen? Enkele aandachtspunten

Een tuinhuisje of een blokhut in de achtertuin neerzetten, is in Nederland en België al jarenlang en hype. Niet alleen creëer je zo voor jezelf een relaxplekje, ook is een blokhut in de tuin ideaal als opslagplek voor gereedschap, tuinartikelen en bijvoorbeeld fietsen en kinderspeelgoed. Als dit echter alle voordelen van een blokhut zijn, dan is het wel erg karig allemaal en kunt u evengoed voor een schuurtje kiezen, toch?

Lees meer: Een blokhut kopen? Enkele aandachtspunten

Thermowood als duurzaam alternatief

Het kan zijn dat je een houten terras wilt aanleggen, een carport van sterk hout, een schutting of een tuinhuis. Als je van plan bent om met een van dit soort projecten aan de gang te gaan, kies dan voor duurzaam én natuurlijk ogend hout. Thermowood is dan een ideale oplossing. Dit type hout heeft een aantal interessante pluspunten, die thermowood een ideaal houttype maken om mee aan de slag te gaan.

Lees meer: Thermowood als duurzaam alternatief