Thermowood Gevelbekleding: alles wat u moet weten

Als u op zoek bent naar een duurzame en milieuvriendelijke optie voor uw gevelbekleding, overweeg dan Thermowood gevelbekleding. Thermowood is een bewerkt hout dat door middel van een speciaal proces wordt verhit en gedroogd om de duurzaamheid en stabiliteit te verbeteren. Het resultaat is een houtsoort die beter bestand is tegen schimmel, rot en insecten. In dit artikel zullen we de voordelen van Thermowood gevelbekleding bespreken en u alles vertellen wat u moet weten voordat u deze keuze maakt.

Wat is Thermowood?

Thermowood is een bewerkte houtsoort die door middel van een speciaal proces wordt verhit en gedroogd tot ongeveer 215 graden Celsius. Dit proces zorgt ervoor dat de celstructuur van het hout verandert, waardoor het beter bestand is tegen vocht en schimmels. Het verhitte hout krijgt ook een mooie donkere kleur, vergelijkbaar met tropisch hardhout.

gevelbekleding hout

Voordelen van Thermowood gevelbekleding

Milieuvriendelijk

Een van de belangrijkste voordelen van Thermowood gevelbekleding is dat het een milieuvriendelijke optie is. Het proces om Thermowood te maken is volledig natuurlijk en er worden geen chemicaliën gebruikt. Het hout komt ook uit duurzaam beheerde bossen, wat betekent dat het op verantwoorde wijze wordt geoogst en er geen onnodige schade aan het milieu wordt toegebracht.

Duurzaamheid

Thermowood is een zeer duurzame houtsoort die een lange levensduur heeft. Het is bestand tegen schimmel, rot en insecten, wat betekent dat het minder onderhoud nodig heeft dan andere houtsoorten. Bovendien heeft het een hoge stabiliteit, waardoor het minder snel kromtrekt of scheurt.

Warme uitstraling

Thermowood heeft een mooie donkere kleur die vergelijkbaar is met tropisch hardhout. Het hout geeft een warme uitstraling aan uw woning en past goed bij zowel moderne als klassieke architectuur.

Eenvoudig te installeren

gevelbekleding hout verticaal

Thermowood gevelbekleding is eenvoudig te installeren. Het hout is licht van gewicht en heeft een uniforme maat, wat betekent dat het gemakkelijk te snijden en te plaatsen is. Dit betekent dat de installatiekosten lager zijn dan bij andere houtsoorten.

Soorten Thermowood gevelbekleding

Thermowood is verkrijgbaar in verschillende soorten gevelbekleding. De meest voorkomende soorten zijn:

Thermisch gemodificeerd grenen

Thermisch gemodificeerd grenen is een van de meest populaire soorten Thermowood gevelbekleding. Het is betaalbaar, duurzaam en heeft een mooie donkere kleur.

Thermisch gemodificeerd vuren

Thermisch gemodificeerd vuren is ook een populaire keuze voor gevelbekleding. Het heeft een lichtere kleur dan grenen en is iets duurder, maar heeft nog steeds alle voordelen van Thermowood.

Thermisch gemodificeerd essen

Thermisch gemodificeerd essen heeft een mooie lichtbruine kleur en is een goede keuze voor moderne architectuur. Het is duurder dan grenen en vuren, maar heeft een hogere duurzaamheid.

Thermowood Gevelbekleding

Onderhoud van Thermowood gevelbekleding

Thermowood gevelbekleding is relatief onderhoudsvrij, maar het is nog steeds belangrijk om het regelmatig schoon te maken. Vuil en stof kunnen zich ophopen op het hout en dit kan op den duur schade veroorzaken. Gebruik een zachte borstel om vuil en stof weg te vegen en gebruik een mild reinigingsmiddel om hardnekkige vlekken te verwijderen.

Kosten van Thermowood gevelbekleding

Thermowood gevelbekleding is duurder dan traditionele houtsoorten, maar de hogere kosten zijn het waard vanwege de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. De kosten variëren afhankelijk van de houtsoort en het type gevelbekleding dat u kiest.

Conclusie

Als u op zoek bent naar een duurzame, milieuvriendelijke en mooie optie voor uw gevelbekleding, overweeg dan Thermowood. Het is een bewerkte houtsoort die beter bestand is tegen vocht, schimmel, rot en insecten dan traditionele houtsoorten. Het heeft ook een warme uitstraling en is eenvoudig te installeren. Met de verschillende soorten Thermowood gevelbekleding is er voor elk type woning een geschikte optie beschikbaar.

FAQs

Is Thermowood gevelbekleding duurder dan traditionele houtsoorten?

Ja, Thermowood gevelbekleding is duurder dan traditionele houtsoorten, maar de hogere kosten zijn het waard vanwege de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Hoe vaak moet ik mijn Thermowood gevelbekleding schoonmaken?

Het is belangrijk om uw Thermowood gevelbekleding regelmatig schoon te maken om vuil en stof te verwijderen. Gebruik een zachte borstel en mild reinigingsmiddel om het hout schoon te maken.

Is Thermowood geschikt voor moderne architectuur?

Ja, Thermowood is geschikt voor moderne architectuur. Het is verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en heeft een warme uitstraling die goed past bij moderne ontwerpen.

Kan Thermowood gevelbekleding worden geschilderd?

Ja, Thermowood gevelbekleding kan worden geschilderd als u een andere kleur wilt. Het is echter belangrijk om het hout eerst goed schoon te maken en te ontvetten voordat u gaat schilderen.

Hoe lang gaat Thermowood gevelbekleding mee?

Thermowood gevelbekleding heeft een lange levensduur van 20 tot 25 jaar of langer, afhankelijk van de omstandigheden en het onderhoud. Het is bestand tegen schimmel, rot en insecten, waardoor het minder onderhoud nodig heeft dan traditionele houtsoorten.

Is Thermowood gevelbekleding geschikt voor vochtige klimaten?

Ja, Thermowood gevelbekleding is geschikt voor vochtige klimaten. Het hout is bewerkt om beter bestand te zijn tegen vocht en schimmel, waardoor het een goede keuze is voor klimaten met veel neerslag.

Met Thermowood gevelbekleding kunt u genieten van de voordelen van duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en een mooie uitstraling. Of u nu een klassieke of moderne woning heeft, er is een Thermowood optie beschikbaar die past bij uw behoeften en budget. Neem contact op met een ervaren professional om te ontdekken welke Thermowood gevelbekleding het beste bij u past en geniet van de voordelen van dit unieke houtsoort.