Zes praktische redenen om een carport te bouwen

Een carport bouwen? Dat is een slim idee!

Een carport bouwen? Dat is een slim idee!

Een carport voor of achter jouw huis bouwen heeft een groot aantal voordelen. Natuurlijk is het sowieso handig als je jouw auto in de buurt van huis kunt stallen, maar de keuze voor een carport heeft een woningeigenaar nog veel meer te bieden. Er zijn minstens zes goede redenen om een carport te bouwen. Je vindt ze hieronder!

1. Zelfstandig in elkaar fabriceren van een carport is niet moeilijk

Het grootste voordeel van een carport is misschien wel het feit dat je een carport eenvoudig en snel zelf in elkaar kunt zetten. Zoek inspirerende voorbeelden in de buurt op, fotografeer die carport en bouw hem gewoon na! Je kunt jouw creativiteit natuurlijk helemaal de vrije loop laten. Zo kun je ook zelf een unieke carport ontwerpen of je zoekt een mooi voorbeeld op internet op en bouwt die na.

2. Kinderen kunnen veilig en droog spelen

Een groot voordeel van carport is, als je kinderen hebt, de praktische speelruimte die een carport biedt. Als het regent, kunnen jouw kinderen gewoon buiten spelen zonder dat hun kleren doorweekt raken. En daarnaast is de carport een veilige speelplek. Veiliger dan op straat, waar er kans is op een aanrijding.

3. Een carport zorgt voor optimale bescherming

Met een carport weet je zeker dat jouw auto goed beschermd wordt. Of het nu regent, waait, stormt of sneeuwt: met jouw auto kan weinig gebeuren als die in een carport geparkeerd staat.

4. Een carport is luxe en voor goed te betalen

Het mooi van een carport is dat deze niet alleen luxe en welvaart uitstraalt, maar tegelijk ook goed betaalbaar is. Garages, terrasoverkappingen, een poolhouses zijn bijvoorbeeld klussen die meestal duur uitvallen. Een carport neerzetten daarentegen relatief voordelig. Vooral als je jouw hout en bijhorende accessoires koopt bij een betrouwbare en voordelige houtleverancier en/of bouwmarkt.

5. Verleng de levensduur van jouw auto

Als jouw auto al wat jaartjes rondrijdt, is deze meestal vatbaar voor roest. Zet hem daarom onder een carport. Jouw auto heeft dan aanzienlijk minder kans op roestvorming dan wanneer hij buiten, zonder een beschermende overkapping, geparkeerd wordt. Parkeer jouw auto dus onder een carport, houdt de wagen op die manier goed droog en garandeer zo een langere levensduur van jouw bolide.

6. De waarde van jouw huis verhogen

Wie een carport plaatst, zorgt daarmee voor een mooie waardevermeerdering van de eigen woning. De investering die je doet, betaalt zich uiteindelijk dubbel en dwars terug als je jouw huis gaat verkopen!