Hoeveel kost het vellen,kappen rooien of verwijderen van bomen?

 • Prijsklasse = €150 tot €1.500+.
 • Gemiddelde kosten = €500-€1000
 • Beste/laagste prijs = €150
boomverwijderen, velle, kappen of rooien

In deze gids laten we u zien hoeveel het kost om een verscheidenheid aan boomsoorten van uw eigendom te laten verwijderen. Er is geen enkele manier om de exacte kosten voor het verwijderen van een boom te bepalen, dus deze zijn bedoeld als richtlijn. Bijvoorbeeld, de complexiteit van het werk en de hoogte van de boom zijn slechts twee prijsfactoren. De kosten kunnen ook sterk variëren, afhankelijk van de staat en de locatie van de boom.

Gratis offerte voor bomen verwijderen

De gemiddelde kosten voor het verwijderen van een boom varieert van €150 tot €1.500. Maar andere boomdiensten kunnen extra kosten met zich meebrengen. Bijvoorbeeld, de gemiddelde kosten voor het verwijderen van stompen variëren van € 60 tot € 350 en de gemiddelde kosten voor het slijpen van stompen bedragen € 75 tot € 1.000, afhankelijk van tal van factoren.

Wat is er typisch inbegrepen bij een Basis boom vellen ?

Er zijn veel verschillende niveaus van service beschikbaar bij het verwijderen van een boom, maar een paar basisstukken zijn meestal inbegrepen. Het is duidelijk dat de boom moet worden gekapt. Meestal zal de aannemer ook stukken van de boom moeten neerhalen door in de boom te klimmen en deze in meer hanteerbare maten te knippen. In veel gevallen kan het ook zijn dat de boom zonder extra kosten wordt weggehaald (of dat dit in de prijsopgave is opgenomen). Voor andere overwegingen, zie onze volledige gids over wat te vragen bij het inhuren van een boomverwijderingsdienst.

Diensten die extra geld kunnen kosten bij het kappen van bomen

Sommige mensen willen meer dan alleen maar een basis boomverwijderingsdienst. Als de prijs bijvoorbeeld niet inclusief het weghalen van takken is, kan het zijn dat u extra moet betalen voor het verwijderen van takken. De kosten voor het verwijderen van takken variëren, maar meestal ligt de prijs tussen de €50 en €75.

Extra diensten die tegen een extra vergoeding kunnen worden toegevoegd, zijn inbegrepen:

Gratis offerte voor bomen verwijderen

 • boomstronken verwijderen - Stompen verwijderen is bijna nooit inbegrepen in de prijs van het verwijderen van een boom. Tenzij u extra betaalt voor deze service, zult u meestal een stompje overhouden. Soms kunt u een speciale prijs krijgen om de stronk ook te laten verwijderen. Er is echter andere apparatuur nodig en deze wordt soms door een onderaannemer uitgevoerd, waardoor deze extra service een belangrijke aanvulling kan zijn. De diameter van de stomp bepaalt mede de kosten voor het verwijderen van de stomp. U kunt verwachten dat u tussen de €60 en €350 per stompje betaalt. Een rottende stronk moet goedkoper te verwijderen zijn dan een gezonde, stevige stronk.
 • Maaimachines chippen - In plaats van meer te betalen om de ledematen weg te laten halen, kunt u ervoor kiezen om ze te laten chippen. Als er een versnipperaar beschikbaar is, zou dit niet veel meer moeten kosten. Als het niet inbegrepen is, moet u mogelijk ongeveer 75 dollar meer betalen om het te laten doen.
 • Boomstronkverwijdering - Op zijn minst zou het boomverwijderingsbedrijf de boomstam in kleinere delen moeten hakken, wat het voor u gemakkelijker zal maken om ze naar elders te verplaatsen. Als u wilt dat het bedrijf ze voor u weghaalt, zult u waarschijnlijk meer moeten betalen. Het bedrag dat u zult betalen zal variëren, maar u zult waarschijnlijk tussen de €50 en €100 meer betalen voor deze dienst.
 • Reiskosten - Als u in een afgelegen gebied woont en het boomverwijderingsbedrijf moet een vrij grote afstand afleggen, zult u waarschijnlijk ook reiskosten moeten betalen. Dit kan al dan niet inclusief de rijtijd zijn.
 • Logboek splitsen - Voor mensen die een open haard hebben, is dit een leuke extra service. Als de boomverwijderingsdienst het aanbiedt, nemen ze een houtkliefmachine mee. Er is geen vaste prijs voor deze service, maar het voegt meestal een extra €75 of zo aan de totale prijs toe.

Gemiddelde kosten voor het verwijderen van een boom

Nu je een gevoel hebt voor wat de kleine extra's gaan kosten, vraag je je waarschijnlijk af hoeveel je eigenlijk moet betalen om de boom te laten verwijderen. Dit zal grotendeels afhangen van de grootte van de boom:

 • Tot 7 meter hoog - Tussen de €150 en €500
 • 7 meter hoog tot 15 meter hoog - Tussen €200 en €1.000
 • 15 meter hoog of hoger - Ten minste €1.500

Gratis offerte voor bomen verwijderen

Grote bomen verwijderen: ~€1500

Grote bomen verwijderen

Er is geen realistische manier voor een gemiddelde huiseigenaar om een grote boom veilig van zijn of haar eigendom te verwijderen. U wilt dit soort werk zeker niet zelf doen. Een ding om meteen te weten is dat het duur zal zijn. De totale kosten van de klus worden berekend op basis van een aantal verschillende factoren. Als de werknemers echt hoog moeten klimmen en veel stukken moeten afbreken voordat ze de boom daadwerkelijk kunnen vellen, wat meestal het geval is bij extreem hoge bomen, zal de totale rekening vrij hoog zijn. Zoals hierboven opgemerkt, zou je €1.500 of meer kunnen betalen voor dat niveau van dienstverlening. Het kan de moeite waard zijn om te proberen een paar kleine extra's gratis in te zetten, maar niet alle bedrijven zijn bereid om dat te doen.

Gevallen Bomen rooien: ~€75-€150

Gevallen Bomen rooien

Als er een boom op uw terrein valt, wilt u deze waarschijnlijk zo snel mogelijk opruimen. Hoewel dit werk lang niet zo riskant of ingewikkeld is als het verwijderen van een gezonde, levende boom, is er nog steeds veel apparatuur voor nodig en kan het leiden tot verwondingen als u niet voorzichtig bent. Het goede nieuws is dat de kosten voor het verwijderen van een omgevallen boom meestal een stuk lager zijn dan het verwijderen van een staande boom. Alles bij elkaar genomen zult u waarschijnlijk tussen de €75 en €150 betalen voor het werk. Net als bij het verwijderen van een staande boom zal de totale prijs echter afhangen van het feit of u hem volledig weg laat halen, versnijdt of gewoon in kleine stukjes laat hakken.

Eikenboom verwijderen: ~€200-€1000

Eikenboom verwijderen

Eiken is een van de sterkste, ruigste bossen die er zijn. Daarom vragen boomverwijderingsdiensten vaak een premie om ze aan te pakken. Eikenbomen zijn ook erg hoog. De gemiddelde hoogte van een gezonde eik is 12 meter. U kunt de prijsgids hierboven raadplegen om te zien dat u tussen de €200 en €1.000 betaalt om een eik te laten verwijderen. Door het feit dat de eik zo'n massieve, dikke houtsoort is, zal uw totale prijs waarschijnlijk aan de hogere kant van de schaal vallen. Zorg ervoor dat je een goede reden hebt om hem te laten verwijderen voordat je zoveel geld uitgeeft!

Verwijderen van dennenbomen: ~€200-€1500

Verwijderen van dennenbomen />
<p>Er zijn veel soorten pijnbomen, maar over het algemeen is de gemiddelde hoogte van een pijnbomenboom tussen de 40 en 60 meter. Sommige soorten stijgen echter tot 20 meter. Zoals u al weet, hangt het totale bedrag dat u betaalt om een boom te laten verwijderen af van hoe groot deze is. Als je een kleinere dennenboom hebt, betaal je misschien maar €200 of zo. Als je dennenboom echter extreem hoog is, zou je €1.500 of meer kunnen betalen. Dit is een ander voorbeeld van de reden waarom het loont om heel wat bomen te laten verwijderen voordat je een aannemer inhuurt.
</p>
<p><a href=Gratis offerte voor bomen verwijderen

Takken snoeien: ~€200-€300

takken snoeien

Wat als je gewoon een paar takken uit een boom moet laten verwijderen? Als ze de elektriciteitskabels verstoren, neem dan gewoon de telefoon op en bel uw plaatselijke nutsbedrijf. Ze moeten naar buiten komen en het zonder kosten afhandelen. Als u om andere redenen een tak of takken moet laten verwijderen, moet u een boomverwijderings- en zaagbedrijf inhuren. Natuurlijk, als de takken echt klein zijn, kunt u het waarschijnlijk zelf doen. In het geval dat u een professional moet inhuren, kunt u verwachten dat er een uurtarief in rekening wordt gebracht. De meeste bedrijven rekenen tussen de €200 en €300 per uur. Als je veel filialen hebt die verwijderd moeten worden, kan dat behoorlijk duur uitpakken.

Kosten voor het verwijderen van boomstronken

verwijderen van boomstronken

De prijzen voor het verwijderen van stompen zijn afhankelijk van veel verschillende zaken. De kosten voor het verwijderen van een stomp variëren afhankelijk van het feit of u het zelf doet of een professional inhuurt, maar er spelen ook andere factoren mee. Door te leren over de kosten die gepaard gaan met het verwijderen van een boomstronk, zult u onaangename verrassingen kunnen vermijden.

Gerelateerd beste snoeischaren

Factoren die van invloed zijn op de prijs van het verwijderen van een boomstronk

Zoals in dit artikel al meerdere malen is opgemerkt, zijn de totale kosten van het laten verwijderen van een boom afhankelijk van veel verschillende factoren. Hier volgt een opsomming van de belangrijkste factoren:

 • Grootte - De totale hoogte van de boom is een van de meest kritische kostenfactoren.
 • Voorwaarde - Als de boom gezond en sterk is, kan het zijn dat je meer moet betalen. Als de boom dood, stervende of rottend is, zal het werk gemakkelijker zijn en zou dit moeten resulteren in een lagere prijs. Als je geen redelijke prijs krijgt aangeboden, zorg er dan voor dat je erop wijst dat de boom relatief zwak is.
 • Diameter - De diameter van de stam van de boom speelt een rol in hoeveel je zult betalen. Dit speelt ook een rol bij het slijpen van een boomstronk. Theoretisch gezien zou je meer kunnen betalen voor een kortere, dikkere boom dan voor een grotere, slankere.
 • Locatie - Het is goedkoper om een boom te laten verwijderen als deze veilig weg is van huizen en andere obstakels. Als er veel risico's op schade zijn, zal het boomverwijderingsbedrijf zeker meer in rekening brengen voor het werk. Immers, hun aansprakelijkheid gaat omhoog en ze zullen veel voorzichtiger moeten zijn, mogelijk met behulp van gecompliceerdere technieken of complexere apparatuur.

Gratis offerte voor bomen verwijderen

Een speciale opmerking over beschadigde bomen

beschadigde boom op huis gevallen

Na een zware storm of harde wind kan een boom neerstorten en schade veroorzaken aan een huis of ander object. Boomverwijderingsdiensten rekenen meestal veel meer voor het verwijderen van dit soort bomen. De belangrijkste reden voor de hogere prijs is dat ze moeten oppassen dat ze geen extra schade veroorzaken. Ook vormen beschadigde bomen over het algemeen meer risico's, omdat werknemers meer kans hebben om gewond te raken.

Hoewel het een grote kostenpost lijkt om een boom veilig te laten verwijderen door de experts, is het de moeite waard. Door het voor u te laten afhandelen door de vakmensen kunt u ernstige verwondingen en andere problemen voorkomen. Bovendien is het verwijderen van een boom niet eenvoudig. Waarom laat u het niet aan de professionals over?

Kosten voor het knippen of snoeien van bomen

knippen of snoeien van bomen

Om uw tuin zo aantrekkelijk mogelijk te houden, moet u de bomen regelmatig in vorm laten snoeien. Naast het esthetisch aantrekkelijker maken van een boom, kan het snoeien van een boom ook gebruikt worden om dode of gebroken ledematen te verwijderen die ernstige risico's met zich mee kunnen brengen. De kosten van het snoeien van bomen variëren afhankelijk van een aantal factoren, waaronder of u het zelf doet of een professionele aannemer inhuurt.