Beste handsnoeiers / snoeischaren: Gids en Aanbevelingen

Snoeischaren (ook wel snoeischaren, snoeischaren of snoeischaren genoemd) worden gebruikt om planten te snoeien en vorm te geven, om dode of beschadigde bladeren en kleine takken uit te snoeien en om vaste planten terug te knippen. Ze zijn een van de meest gebruikte tuingereedschappen, dus het is belangrijk om een paar te krijgen dat goed voor u werkt.

Op deze pagina vindt u alle informatie die u nodig heeft om te beslissen welke handsnoeier het beste voor u is. We behandelen alles, van soorten snoeischaren tot functies, ontwerp en gebruik. We hebben ook een heleboel nuttige video's!

Als u alleen maar op zoek bent naar onze aanbevelingen voor de beste snoeischaar, sla dan de details over tientallen handsnoeiers en een beschrijving van de belangrijkste merken en modellen over.

snoeischaar felco

Snoeischaren snijden over het algemeen niet door iets dat meer dan .5 inch in diameter is (sommige snoeischaren knippen tot .75 inch, maar dat vergt wel een flinke dosis grijpkracht). Als u iets dikkers knipt dan dat, heeft u een takkenschaar nodig (zie onze Best Loppers for Pruning review) of een snoeizaag (zie ons artikel over Best Pruning Saws: Gids & Aanbevelingen).

Snoeigereedschap is er in verschillende stijlen en prijspunten en het kan verwarrend zijn om te proberen de juiste te kiezen. In dit artikel bespreken we de functies waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een snoeischaar, zodat u weet waar u op moet letten bij het kiezen van een kwaliteitssnoeischaar.

Hoe kiest u de beste snoeischaar voor u?

Er is niet één soort snoeischaar die perfect is voor iedereen. Wat voor u het beste werkt, hangt af van uw handgrootte en -vorm, grijpkracht, het type en de hoeveelheid snoeiwerk dat u doet, en uw budget. Maar over het algemeen zijn er acht dingen waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van een snoeischaar.

Belangrijke overwegingen bij de aankoop van een snoeischaar

1. Type snoeischaar

Er zijn twee basistypen snoeischaren - Papegaaienbek snoeischaren en aambeeld snoeischaren.

  • Papegaaienbek snoeiers. Deze zijn het meest populair. U krijgt een zuivere snede van twee gebogen bladen die langs elkaar heen bewegen (vandaar 'Papegaaienbek'), net als een schaar. Een van de bladen is scherp en knipt als het beweegt door een dikker niet-geslepen mes.
  • Aambeeld snoeischaren. Deze hebben een recht lemmet dat knipt als het zich sluit op een vlakke rand (of 'aambeeld') - wat een actie geeft die lijkt op een mes op een snijplank. Ze zijn meestal iets volumineuzer dan Papegaaienbek snoeiers, waardoor ze moeilijk in krappe ruimtes kunnen komen. Omdat het lemmet vaak de stengels verplettert bij het snijden (tenzij het lemmet extreem scherp is), kunnen deze het beste worden gebruikt op dood hout, in plaats van op levende planten.

Er is ook een derde soort snoeischaar, hoewel het eigenlijk een soort aambeeldsnoeier is, in plaats van een aparte klasse.

beste snoeischaar aambeeld papegaaienbek
  • Ratel snoeischaar. Deze hebben een slim extra mechanisme om licht werk te maken van taaie snoeiwerkzaamheden. Als u de ratel snoeischaar knijpt, klikt deze vast, zodat u de snede in eenvoudige stappen kunt losmaken en opnieuw kunt knijpen in plaats van in één keer. Het is vooral goed voor mensen met minder kracht in hun pols, of voor het knippen van dikkere stelen die gewone scharen niet aankunnen.

We raden Papegaaienbek snoeischaren aan, in plaats van aambeeld of ratelsnoeischaren, omdat deze over het algemeen de schoonste snede geven, het gemakkelijkst te gebruiken zijn, meer kans hebben op vervangende onderdelen, en goed zijn voor een reeks van snoeiwerkzaamheden.

Papegaaienbek vs. aambeeld Pruners: Wat is het verschil?

2. Beschikbaarheid van vervangende onderdelen

Niet alle snoeischaren maken het mogelijk om onderdelen te vervangen die breken, verslijten of beschadigd raken. Over het algemeen hebben de snoeischaren van hogere kwaliteit vervangende onderdelen (meestal rechtstreeks verkrijgbaar bij de fabrikant of distributeur - controleer hun websites voor details), terwijl de minst dure dat niet doen (het is rendabeler om de snoeischaren gewoon te vervangen).

Houd er echter rekening mee dat u krijgt waar u voor betaalt - goedkopere producten zijn misschien niet bestand tegen veelvuldig gebruik en moeten dus vaak worden vervangen. Een iets grotere investering in een hogere kwaliteit snoeischaar kan op de lange termijn goedkoper zijn.

3. Ergonomisch ontwerp

Niet iedereen houdt van een zogenaamd "ergonomisch ontwerp", maar als u van plan bent om vaak te snoeien of dood te gaan, zult u het waarderen dat deze gereedschappen de belasting van de pols verminderen, minder druk nodig hebben om te sluiten, en over het algemeen de snoei-ervaring aangenamer maken.

Dit type ontwerp omvat vaak softgrip grepen, schuine messen en een licht gebogen vorm. Snoeischaren zijn ook verkrijgbaar met een draaibare handgreep die met de hand draait als u de handgrepen opent en sluit (als u veel snoeit, kan dit een groot verschil maken in de vermoeidheid van de hand).

4. Stalen bladen van hoge kwaliteit

Snoeimessen zijn over het algemeen gemaakt van staal. Soms zijn ze gecoat met een antikleefstof die bestand is tegen sap en andere kleverige materialen. Zoek naar messen van hoge kwaliteit, gehard of koolstofstaal - ze gaan langer mee en hoeven minder vaak te worden geslepen of geslepen. Messen van mindere kwaliteit hebben geen scherpe rand en maken het snoeien dus een moeizaam karwei dat ook schadelijk is voor de planten.

In verband met de kwaliteit van de messen is het belangrijk om te weten hoe dicht bij het openen en sluiten van de messen, hoe dichterbij hoe beter. Met een kwaliteitssnoeischaar kunt u de dichtheid van het snoeimechanisme aanpassen en ervoor zorgen dat de messen strak tegen elkaar aan worden gehouden.

5. Vergrendelingsmechanisme

De meeste snoeischaren hebben een soort mechanisme waarmee u het in de gesloten stand kunt vergrendelen. Dit is niet alleen veiliger (u kunt niet per ongeluk op een scherp mes knippen), maar het beschermt ook de messen als ze niet in gebruik zijn.

Sommige mechanismen werken echter beter dan andere. Zoek naar een vergrendeling die gemakkelijk te openen en te sluiten is (we houden vooral van het ARS 'knijpen om te openen' vergrendelingsmechanisme), niet in de weg zit terwijl je het gereedschap gebruikt, en in de open of vergrendelde positie blijft staan. Er is niets vervelender dan dat uw snoeischaar constant wordt vastgezet terwijl u hem gebruikt.

beste veiligheid bij snoeischaren

6. Sterke veer

Veel snoeischaren hebben een veer tussen de twee handgrepen die de handgrepen/bladen uit elkaar duwt wanneer u uw grip ontspant. Dit vermindert de werklast en vermoeidheid van de handen.

Er zijn twee veel voorkomende soorten veren: spiraalveren (ook wel voluutveren genoemd) en draadveren. Beide werken goed, maar zoek naar een veer die stevig vastzit aan de handgrepen zodat deze niet per ongeluk afspringt of door takken wordt afgetrokken bij het snoeien van bomen of struiken. Sommige merken, zoals Corona, hebben een veerachtig systeem geïntegreerd in de snijkop, zodat er geen kans is dat de veer vast komt te zitten of eraf knalt.

Snoeiers zonder veren zijn meer als een schaar - ze vertrouwen op uw vingers om de handgrepen uit elkaar te trekken bij elke snede en zijn erg vermoeiend om te gebruiken voor meer dan een paar sneden tegelijk.

snoeischaar veer

7. Gemakkelijk te demonteren

Niet alle snoeischaren kunnen uit elkaar gehaald worden voor het schoonmaken en om de messen gemakkelijker te kunnen slijpen. Na verloop van tijd hopen zich sap, vuil en andere resten op de messen en tussen de handgrepen op, waardoor het moeilijker wordt om de snoeischaren te sluiten en te openen. Het is het gemakkelijkst om uw snoeischaren te reinigen als u ze uit elkaar kunt halen. Zonder de snoeischaar uit elkaar te halen, kunt u niet het hele mes slijpen, wat resulteert in kromme messen na meerdere malen slijpen.

8. Grootte en gewicht

Bedenk zowel hoe goed de snoeischaar in uw hand past als hoe groot de diameter van de tak is die u comfortabel kunt knippen. De meeste snoeischaren redden het wel met een ½" tak, maar sommige kunnen tot 1" of meer takken knippen. Laat u niet verleiden tot het knippen van grotere takken; het zal moeilijker zijn om een schone snede te maken en kan pols- of vingerbelasting veroorzaken.

Als u veel snoeit, controleer dan het gewicht van de snoeischaren - zwaardere zullen meer vermoeidheid veroorzaken.

Dus welke snoeischaren zijn geschikt voor u?

Maak eerst de balans op van wat voor soort dingen u gaat snoeien. Heeft u een zware snoeischaar nodig die door 1 inch hout snijdt, of is een lichte snoeischaar voor bloemen en kleine struiken voldoende? Dat zal u helpen beslissen of u een Papegaaienbek, aambeeld of ratelende aambeeldsnoeier nodig hebt.

Bepaal dan uw budget. Zoals de meeste tuingereedschappen zijn snoeischaren verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en hoewel u meestal betere kwaliteit krijgt tegen hogere prijzen, hoeft u niet altijd meer te betalen om te krijgen wat u nodig hebt (zie het punt hierboven).

Om u te helpen de juiste beslissing te nemen, hebben we twee verschillende manieren om een snoeischaar te kiezen - per merk en per beoordeling (hoewel dat alleen geldt voor de snoeischaar die we hebben beoordeeld).

Sterk aanbevolen snoeischaren

Aanbevolen snoeischaar

Bosch EasyPrune elektrische accutuinschaar - Geschikt voor takken Ø 25 mm - 3,6 V Accu

Bosch EasyPrune elektrische accutuinschaar - Geschikt voor takken Ø 25 mm - 3,6 V Accu

De Bosch EasyPrune is een tuinschaar die werkt op een accu. Als er weerstand is dan schakelt het apparaat automatisch de knipassistentie in.

Bekijk de prijs

Hyundai snoeiset 3-delig - snoeischaar - takkenschaar - heggenschaar

Hyundai snoeiset 3-delig - snoeischaar - takkenschaar - heggenschaar

Met deze 3-delige snoeiset van Hyundai heeft u in een mum van tijd uw tuin weer winter- of zomerklaar. De set bestaat uit een snoeischaar, een heggenschaar en een takkenschaar. Alle drie uiteraard in het kenmerkende stoere Hyundai design en met de kwaliteit die u gewend bent. Met deze krachtige en flexibele scharen is geen takje of twijgje meer veilig en zoeft u efficiënt door de tuin heen.

Bekijk de prijs

Felco 2 Snoeischaar - Voor grote handen - Max. knipdiameter 25 mm - Lengte 215 mm

Felco 2 Snoeischaar - Voor grote handen - Max. knipdiameter 25 mm - Lengte 215 mm

Tweezijdig snijdend. Klassieke model. Messen van eerste kwaliteit gehard staal. Boven- en ondermes zijn geklonken. Gesmede lichtmetalen handgrepen, met koudewerende kunststof ommanteling. Met veiligheids-duimsluiting, stootrubber, draadafsnijder en sapgoot. Gemakkelijke en snelle instelling van de messen door een vertande borgmoer. Voor rechtshandig gebruik.

Bekijk de prijs

GARDENA Comfort snoeischaar - Ø 24mm - 25 jaar garantie

GARDENA Comfort snoeischaar - Ø 24mm - 25 jaar garantie

We worden elke keer weer verbaasd door de nieuwe innovaties die GARDENA doorvoert. Zo ook bij deze nieuwe Comfort snoeischaar. De ergnomische handgreep heeft sofrgrip aan beide kanten erbij gekregen en is versterkt met extra glasvezel voor een lichte en comfortabele werking. Een nieuw design, prettige werking, krachtig en 25 jaar garantie. Wat zoek je nog meer?

Bekijk de prijs

GARDENA Classic snoeischaar - Ø 20mm - 25 jaar garantie

GARDENA Classic snoeischaar - Ø 20mm - 25 jaar garantie

Deze GARDENA Classic snoeischaar is onderdeel van het nieuwe assortiment, wat zich kenmerkt door nog betere kwaliteit. De GARDENA Classic snoeischaar heeft een zachte antislip laag op de ergnonomische handgreep, voor een dubbele comfortabele werking. Door de aagepaste geometrie is de schaar geschikt voor zowel grote als kleine handen. En om het nog iets beter te maken zit er 25 jaar garantie op deze snoeischaar!

Bekijk de prijs

GARDENA snoeischaar B/S-XL - max. Ø 24 mm

GARDENA snoeischaar B/S-XL - max. Ø 24 mm

De GARDENA Comfort snoeischaar M/XL is krachtig, comfortabel, licht in gewicht en eenvoudig om mee te snoeien voor zowel grote als kleine handen. De schaar heeft een lange levensduur dankzij de hoge kwaliteit van de materialen, met wel 25 jaar garantie!

Bekijk de prijs

Hofftech 6237 Bloemenschaartje voor in de Tuin – 21x8x2cm | Snoeischaar | Tuinieren en Onderhoud

Hofftech 6237 Bloemenschaartje voor in de Tuin – 21x8x2cm | Snoeischaar | Tuinieren en Onderhoud

Deze Roestvrijstalen snoeischaar is ideaal om zowel dikke als dunne takken, en bloemen te kunnen verwijderen. De schaar heeft een handig veiligheidsslot. Tijdens het snoeien kan het voorkomen dat u hard moet knijpen. Dit kan lastige kramp en pijn veroorzaken. De Hofftech 6237 snoeischaar heeft een prettige grip die voorkomt dat uw handen zeer gaan doen tijdens het snoeien. De schaar zorgt ervoor dat u ook de moeilijk bereikbare takken gewoon weg kunt snoeien zonder extra moeite te hoeven doen

Bekijk de prijs

Aambeeld Snoeischaren

Talen Tools bloemenschaar

Talen Tools bloemenschaar

Deze bloemenschaar is geschikt voor het snoeien van takken tot 6mm dik. De messen van de bloemenschaar zijn gemaakt van SK5 koolstofstaal. De handvaten van de bloemenschaar zijn gemaakt van verzinkt staal met een laagje anti-slip rubber erom heen.

Bekijk de prijs

Bloemenschaar, Snoeischaar recht

Bloemenschaar, Snoeischaar recht

Handzame, kleine tuinschaar/ bloemenschaar voorzien van veiligheidsvergrendeling. Voor het knippen van bloemen, gebruik in de tuin bij het uitknippen van rozen, krenten van druiven en uitgebloeide bloemen van bijv. de geraniums. Uitgevoerd met zachte, anti-slip handgrepen en roestvrij- stalen bladen. Het schaartje is makkelijk te bedienen en ligt perfect in de hand en met een lengte van ca.15cm is het een mooie compacte schaar. Kortom een schaartje wat niet mag ontbreken in de keukenla!

Bekijk de prijs

GARDENA Comfort Hefboomsnoeischaar Smartcut - takdikte max. 22 mm

GARDENA Comfort Hefboomsnoeischaar Smartcut - takdikte max. 22 mm

Snoeien met de beste kwaliteit? Dan zit je met de GARDENA Comfort Hefboomsnoeischaar goed. Deze schaar heeft veel power, is comfortabel in gebruik en snijdt gemakkelijk door je hout heen. De schaar heeft wel 25 jaar garantie!

Bekijk de prijs

GARDENA Multifunctionele bloemenschaar - lengte 210 mm - RVS messen

GARDENA Multifunctionele bloemenschaar - lengte 210 mm - RVS messen

De GARDENA multifunctionele bloemenschaar is een schaar met vier functies in één. Voor het snijden, vastklemmen, afhalen van doornen en het kneuzen van steeluiteinden.

Bekijk de prijs

GARDENA Classic Aambeeld Snoeischaar - Ø 22 mm

GARDENA Classic Aambeeld Snoeischaar - Ø 22 mm

Deze Gardena Classic Aambeeld snoeischaar knipt door het aambeeldprincipe, de precisiegeslepen messen en het bovenmes met antikleefcoating zeer gemakkelijk door oudere en houtachtige takken. Een snoeischaar moet voldoen aan meerdere eisen; kracht, gemak en comfort. En dat is precies waar GARDENA rekening mee houdt in het design van de snoeischaren. Door de ergonomisch gevormde comforthandgrepen ligt de snoeischaar comfortabel in de hand en verbeteren het comfort tijdens het knippen. Met de enkelhandige veiligheidsvergrendeling kan de snoeischaar gemakkelijk en met een hand worden vergrendeld en veilig worden opgeborgen. GARDENA is zo zeker van de kwaliteit dat ze wel 25 jaar garantie bieden!

Bekijk de prijs

WOLF-Garten Snoeischaar Comfort Plus RS 2500 - aambeeld - max. knipdiameter 25 mm - links- en rechtshandige

WOLF-Garten Snoeischaar Comfort Plus RS 2500 - aambeeld - max. knipdiameter 25 mm - links- en rechtshandige

De Wolf-Garten RS2500 Snoeischaar Comfort Plus is een functionele snoeischaar met een aangename krachtomzetting. Twee componenten handgreep voor comfortabel gebruik, voorzien van softgrip inlay en een rustpunt voor de duim. Geschikt voor de middelgrote hand, zowel links- als rechts handigen.

Bekijk de prijs

WOLF-Garten Boomschaar Vario RC-VM - koordgeleider - aambeeld - takdiameter tot 40 mm

WOLF-Garten Boomschaar Vario RC-VM - koordgeleider - aambeeld - takdiameter tot 40 mm

De WOLF-Garten multi-star boomschaar is zeer geschikt om hooggelegen takken te snoeien zonder gebruik te maken van een ladder. Takken kunnen door middel van een geringe krachtinspanning gesnoeid worden. Met de aambeeld snijtechniek en het precisie geslepen mes met anti-kleeflaag, knipt deze schaar ook na duizenden snoeibeurten nog net zo zuiver en precies als de eerste keer. Met behulp van de koordgeleider die eenvoudig te monteren op de Variosteel behaal je een bereik van wel 5.5m. (steel niet meegeleverd)

Bekijk de prijs

Vintage Bonsai Snoeischaar

Vintage Bonsai Snoeischaar

Vintage schaar of te wel bekend als bonsai snoeischaar. De duurzame materiaalkeuze zorgt ervoor dat deze lange tijd mee gaan. Bonsai is al een eeuwenoude traditionele snoeimethode waarbij een boom of struik tot een miniatuur exemplaar wordt gevormd en behouden. Deze bonsai schaar is geschikt voor het nauwkeurig trimmen, vormen en onderhouden van planten.

Bekijk de prijs

Papegaaienbek snoeischaren

Alpha 6 Snoeischaar | incl. extra mes & veer

Alpha 6 Snoeischaar | incl. extra mes & veer

Een sterke, mooi ontworpen snoeischaar. Gemaakt van duurzame materialen. Knipt feilloos tot 25mm dikke levende takken. Ook zeer geschikt als bloemenschaar voor in huis. De perfecte tuinschaar om (jezelf) cadeau te geven dankzij de mooie gift box

Bekijk de prijs

GARDENA snoeischaar B/S-XL - max. Ø 24 mm

GARDENA snoeischaar B/S-XL - max. Ø 24 mm

De GARDENA Comfort snoeischaar M/XL is krachtig, comfortabel, licht in gewicht en eenvoudig om mee te snoeien voor zowel grote als kleine handen. De schaar heeft een lange levensduur dankzij de hoge kwaliteit van de materialen, met wel 25 jaar garantie!

Bekijk de prijs

Felco 2 Snoeischaar - Voor grote handen - Max. knipdiameter 25 mm - Lengte 215 mm

Felco 2 Snoeischaar - Voor grote handen - Max. knipdiameter 25 mm - Lengte 215 mm

Tweezijdig snijdend. Klassieke model. Messen van eerste kwaliteit gehard staal. Boven- en ondermes zijn geklonken. Gesmede lichtmetalen handgrepen, met koudewerende kunststof ommanteling. Met veiligheids-duimsluiting, stootrubber, draadafsnijder en sapgoot. Gemakkelijke en snelle instelling van de messen door een vertande borgmoer. Voor rechtshandig gebruik.

Bekijk de prijs

GARDENA Comfort snoeischaar luxe

GARDENA Comfort snoeischaar luxe

Als je denkt, het kan niet meer beter, dan overtreft GARDENA het telkens weer. De GARDENA Comfort alluminium heeft een nieuw robuust design, werkt licht en heeft ergonomische softgrip handgrepen aan beide kanten. De messen van de schaar kunnen eenvoudig verwisseld worden. Zo is je mes continue scherp en klaar voor een goede snoeisbeurt in je tuin!

Bekijk de prijs

GARDENA Comfort snoeischaar - Ø 24mm - 25 jaar garantie

GARDENA Comfort snoeischaar - Ø 24mm - 25 jaar garantie

We worden elke keer weer verbaasd door de nieuwe innovaties die GARDENA doorvoert. Zo ook bij deze nieuwe Comfort snoeischaar. De ergnomische handgreep heeft sofrgrip aan beide kanten erbij gekregen en is versterkt met extra glasvezel voor een lichte en comfortabele werking. Een nieuw design, prettige werking, krachtig en 25 jaar garantie. Wat zoek je nog meer?

Bekijk de prijs

GARDENA Classic snoeischaar - Ø 20mm - 25 jaar garantie

GARDENA Classic snoeischaar - Ø 20mm - 25 jaar garantie

Deze GARDENA Classic snoeischaar is onderdeel van het nieuwe assortiment, wat zich kenmerkt door nog betere kwaliteit. De GARDENA Classic snoeischaar heeft een zachte antislip laag op de ergnonomische handgreep, voor een dubbele comfortabele werking. Door de aagepaste geometrie is de schaar geschikt voor zowel grote als kleine handen. En om het nog iets beter te maken zit er 25 jaar garantie op deze snoeischaar!

Bekijk de prijs

Het kiezen van een snoeischaar op basis van het merk

Voor een beginnende tuinier die niet veel snoeien of doodsnoeien zal doen, zijn de Corona, Fiskars en Dramm snoeiers een uitstekende keuze. Ze zijn betaalbaar en gaan lang mee, en sommige kunnen uit elkaar gehaald worden om schoon te maken en te slijpen.

Als u meer snoeiwerk doet, kunt u een Felco, ARS of Bahco snoeischaar niet verslaan. Hoewel ze duurder zijn, zijn ze gemakkelijk verkrijgbaar, gaan ze eeuwig mee en onderdelen kunnen gemakkelijk worden gereinigd, geslepen en vervangen. Er zijn modellen voor kleinere handen, linkshandige en met draaibare handgrepen.

En vergeet niet een holster of schede om uw snoeischaren te dragen terwijl u in de tuin werkt. Dit beschermt zowel u als de snoeischaren tegen schade en houdt ze schoon.

Voor foto's en details over specifieke snoeischaren van de onderstaande merken, zie onze Vergelijkingsgids voor Beste Snoeischaren.

Felco snoeischaren

Felco's zijn de snoeischaren waar je het vaakst over hoort en, hoewel veel tuiniers bij hen zweren, betekent dat niet noodzakelijkerwijs dat ze de beste snoeischaren zijn die er zijn. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, waaronder de klassieke F-2 (en F-6 voor degenen onder ons met kleinere handen), de ergonomische F-8, en de F-7 met een draaibare handgreep (plus de F-12 voor kleinere handen). Er is zelfs de F-9 voor linkshandigen. Allen zijn een uitstekende keuze voor algemeen tuinwerk. De messen zijn gemaakt van gehard staal en hebben een handige draadsnij-inkeping. De snoeischaren kunnen uit elkaar gehaald worden voor het schoonmaken en slijpen en vervangende onderdelen zijn gemakkelijk verkrijgbaar. De prijzen variëren over het algemeen van $50 tot $70, afhankelijk van het model.

ARS

ARS-snoeiers zijn momenteel onze favoriet voor enthousiaste tuiniers en professionals. U kunt onze review van de HP-VS8R snoeiers hier bekijken. De eenhandige, knijp-naar-open functie (om de messen los te maken) is een mooie innovatie, en de verchroomde messen (om sap en corrosie te weerstaan) zijn extreem hard en hoeven minder vaak geslepen te worden dan andere merken. Een ergonomisch ontwerp draagt bij aan het comfort en de functionaliteit. De prijs ligt tussen de $40 en $60.

Bahco (voorheen Sandvik)

Bahco's zijn dé snoeier voor veel hoveniers en boomchirurgen die veel snoeien. Ze zijn ergonomisch ontworpen (inclusief de PXR-serie met een draaibare handgreep), zo hard als een spijker en zijn verkrijgbaar in verschillende maten, zodat ze in elke hand passen. De gecoate messen zijn bestand tegen sap en vuil en kunnen naar behoefte worden geslepen of vervangen.

Corona

Corona snoeiers zijn een mooie middenweg tussen de duurdere merken (bijv. Felco, ARS, Bahco) en de goedkope (en kortlevende) soorten. Ze kunnen uit elkaar gehaald worden en vervangende onderdelen zijn gemakkelijk te vinden. De veer blijft zitten, ze zijn gemakkelijk te sluiten en de sapgroef en draadsnijder op de messen zijn een leuke bijkomstigheid. De klassieke modellen zijn echter vrij ongemakkelijk als u veel snoeiwerk verricht; de BP 4314D met ComfortGEL handgrepen kan comfortabeler zijn. De prijs ligt tussen de $20 en $30.

Fiskars

Deze snoeischaren zijn verkrijgbaar bij de meeste tuincentra of grote kistenwinkels voor een redelijke prijs. Met een instelbare messpanning, een sapgroef om het mes schoon te houden, een 1" snijcapaciteit en een ambideaal ontwerp (goed voor zowel rechts- als linkshandigen), is de 9124 een goede keuze voor de thuistuinier. Voor wie op zoek is naar iets ergonomischer, biedt de UltraBlade PowerGear snoeischaar een gebogen, gedempte handgreep en een speciale tandwieltechnologie waarmee u met drie keer minder moeite kunt knippen dan met een gewone snoeischaar; vooral goed voor wie minder grip heeft. De kosten variëren van $15 tot $30 voor de verschillende stijlen.

Drammen

Dramm is gestopt met hun snijgereedschap lijnen, maar je kunt ze nog steeds online vinden, dus we hebben ze hier opgenomen, omdat ze een aantal zeer mooie snoeiers en snips voor lichte tuinieren gebruik hebben. Plus ze komen in een reeks van heldere, leuke kleuren. Met roestvrijstalen messen die bestand zijn tegen roest, een vergrendeling om de messen vast te houden, en een 1/4" snijcapaciteit, kunnen deze het beste worden gebruikt voor het onthoofden van bloemen, of het behandelen van zeer dunne takken; perfect voor balkontuinen. Prijs onder de $20.