De beste totale onkruidverdelger in 2022

De totale onkruidverdelger is ideaal om uw terras onkruidvrij te maken, maar ook om uw tuin te beschermen. Bij een doordacht gebruik zal dit product uw planten beschermen om zich beter te ontwikkelen. Naast water geven, bemesten, licht en temperatuur moeten planten immers ook tegen onkruid worden beschermd om goed te kunnen groeien! Dus welke totale onkruidverdelger moet u kiezen? In deze vergelijking vindt u de criteria die u zullen helpen de juiste keuze te maken.

Protect Expert PROHERBIO800 Geconcentreerde multifunctionele onkruidverdelger 800 ml :
De beste totale onkruidverdelger in 2022

Protect Expert PROHERBIO800 Geconcentreerde multifunctionele onkruidverdelger

Bekijk de prijs

Deze onkruidverdelger is zeer snel en doeltreffend voor kleine oppervlakten. De effecten kunnen tot 4 weken aanhouden.

De nieuwe geconcentreerde totale onkruidverdelger Protect Expert vernietigt onkruid permanent. De effecten zijn al 3 uur na het spuiten zichtbaar. Het is ontworpen voor onkruidbestrijding in gecultiveerde delen van de tuin. Om dit product te gebruiken, verdunt u 120 ml van het concentraat met 1 L water. Dit is genoeg voor 10 m².

Nadat u Protect Expert Total Onedkiller Concentrate hebt verdund, spuit u het rechtstreeks en gelijkmatig op het onkruid, inclusief jonge groei. Er vormt zich gedurende 5 minuten een schuimige film op de planten, waardoor de behandelde zones gemakkelijk kunnen worden opgemerkt. Protect Expert Total Weedkiller Concentrate moet worden gebruikt van februari tot oktober.

Roundup Onkruidvrij Kant en Klaar Spray :
De beste onkruidverdelger op instapniveau

Roundup Onkruidvrij Kant en Klaar Spray

Bekijk de prijs

Deze totale onkruidverdelger is zeer eenvoudig te gebruiken en maakt het mogelijk om tot 12 m² onkruid te verdelgen.

Roundup Total Onkruidverdelger Gebruiksklaar 1,2 L vernietigt onkruid in slechts 1 uur. Deze totale onkruidverdelger is niet remanent, zodat de bodem na de behandeling opnieuw kan worden beplant. Dit product wordt ook tegen een zeer goede prijs op de markt verkocht. Het is geschikt voor huishoudelijk gebruik, d.w.z. voor het wieden van kleine tuinen en balkongewassen.

Roundup Quick Onkruidverdelger Concentraat, 500 ML :
Groot Gebied Speciaal

Roundup Quick Onkruidverdelger Concentraat

Bekijk de prijs

De geconcentreerde totale onkruidverdelger is ideaal voor het onkruidvrij maken van grote oppervlakken.

Roundup Multipurpose Total Weedkiller 500 ml verdelgt onkruid in één keer. Dit product is ook zeer effectief tegen mos. De effecten van dit product zijn zichtbaar na slechts 3 uur. Deze onkruidverdelger is zeer praktisch dankzij de zelf-meetfles. Voor een grote oppervlakte tot 220 m² kiest u deze totale onkruidverdelger.

Roundup Multifunctionele Onkruidverdelger met drukspuit, 2,5L :
Ultra snel

Roundup Natural Onkruidvrij - Kant en Klaar - 5L - Met Drukspuit

Bekijk de prijs

Deze totale onkruidverdelger is zeer praktisch voor kleine oppervlakken.

Roundup Multi-Purpose Onkruidverdelger 2.5L is een gebruiksklare onkruidverdelger die zeer snel onkruid verdelgt. Het duurt slechts 1 uur om een kleine tuin van 25 m² te wieden. Deze multifunctionele totale onkruidverdelger is eenvoudig, gemakkelijk en zeer licht voor het onderhoud van uw groene ruimte! Uitgerust met een drukspuit, maakt deze multifunctionele onkruidverdelger 3 minuten ononderbroken sproeien mogelijk met slechts 20 pompbeurten!

Dankzij de uittrekbare lans en het verstelbare sproeipatroon hoeft u niet meer te bukken om op moeilijk bereikbare plaatsen in uw tuin te komen!

Waarom een totale onkruidverdelger kopen?

beste onkruidverdelger kopen

Als u een totale onkruidverdelger gebruikt, hoeft u geen extra tijd te besteden aan het periodiek wieden. U kunt uw keuze afstemmen op de resultaten die u wenst. Er zijn twee soorten totale onkruidverdelgers: selectieve onkruidverdelgers en totale onkruidverdelgers. Het eerste type is speciaal ontworpen om onkruid uit het gazon te verwijderen, terwijl andere nabijgelegen planten behouden blijven. Het tweede type werkt permanent en op elke plant. Deze laatste is perfect geschikt voor opritten en terrassen.

Hoe kies je een totale onkruidverdelger?

De keuze van een totale onkruidverdelger moet zorgvuldig worden gemaakt. Afgezien van de aard en de prijs van het product, is de keuze van een totale onkruidverdelger gebaseerd op verschillende criteria.

Criterium nr. 1: Het te wieden oppervlak

Er zijn verschillende soorten totale onkruidverdelgers op de markt. Dit product wordt verkocht in de vorm van poeder, korrels, vloeibare spray of geconcentreerde vloeistof. Om verspilling of onvoldoende hoeveelheid voor het wieden te voorkomen, moet u uw aankopen aanpassen door van tevoren het te behandelen oppervlak te kennen.

Een geconcentreerde onkruidverdelger in een tube is ideaal voor grote oppervlakken. Voeg gewoon water toe om het gebruik te vergemakkelijken. De gebruiksklare onkruidverdelgingsspray is ontworpen voor de invasieve soorten. Onkruidverdelger in korrelvorm is geschikt voor specifieke onkruidbestrijding en voor kleine oppervlakten.

Criterium nr. 2: Persistentie

Dit selectiecriterium meet de prestaties van de onkruidverdelger op ongewenste planten.

Een persistente onkruidverdelger heeft een langdurig effect op de bodem. Na behandeling met dit product is het onmogelijk om de grond opnieuw te beplanten. Een niet-remanente onkruidverdelger werkt onmiddellijk in op het onkruid, maar het is mogelijk om de grond na de behandeling opnieuw te beplanten.

Criterium 3: Soorten totale onkruidverdelgers

U kunt kiezen tussen systemische bladonkruidverdelger of glyfosaatonkruidverdelger. Systemische bladonkruidverdelger wordt toegepast door op het onkruid te spuiten. Dit eerste type onkruidverdelger, dat bekend staat om zijn diepe werking, is ideaal voor terrassen en tuinen.

Het tweede type onkruidverdelger bevat een krachtige systemische onkruidverdelger. Dit niet-selectieve product is gevaarlijk voor mens en milieu omdat de werking ervan niet beperkt blijft tot ongewenste planten, maar tot alles in de omgeving van de behandelde plaatsen. Het moet daarom op een beredeneerde manier worden gebruikt.

Criterium nr. 4: Soorten onkruidverdelging

Om te slagen in het wieden, is het niet voldoende om de soorten onkruidverdelgers onder de knie te hebben. Om uw onkruid met succes te wieden, moet u het juiste moment kiezen om onkruid te wieden. De lente is het ideale seizoen om onkruid te wieden. Maar de tijd hangt ook af van het soort planten dat moet worden verwijderd.

Voordat u met onkruid wieden begint, moet u zich afvragen of u een curatieve of een preventieve actie gaat uitvoeren. Een preventieve behandeling wordt uitgevoerd vóór de kiemperiode. De vernietiging van onkruid is een curatieve behandeling.

Kijk vóór de aankoop ook naar de prestaties en de efficiëntie van het product. Maak zorgvuldig uw keuze of u alles in uw tuin wilt vernietigen en uw beplanting geheel wilt vernieuwen, of dat u slechts enkele wilt elimineren en andere wilt behouden.

Criterium nr. 5: De prijs van de totale onkruidverdelger

Afhankelijk van de koopkracht van de gebruikers is de prijs een criterium voor de keuze van een totale onkruidverdelger. Maak onder de bovengenoemde criteria een vergelijking op basis van uw behoeften in hoeveelheid en type product om het geheel aan uw budget aan te passen.

De verschillende soorten van totale onkruidverdelger

Er is niets vervelender voor een tuinier dan te zien dat onkruid zijn groene ruimte inneemt. Niet alleen is dit onkruid erg lelijk voor uw tuin, maar het berooft uw planten ook van de minerale en organische inputs die ze nodig hebben. Daarom is het belangrijk ze te verwijderen zodra ze verschijnen.

Tot nu toe is de totale onkruidverdelger de meest gebruikte om dit onkruid snel en definitief te verdelgen. Om beter het product te kiezen dat bij u past, laten we hieronder de soorten totale onkruidverdelger zien die op de markt verkrijgbaar zijn.

Totaal onkruidverdelger in poedervorm

Gewoonlijk verpakt in een kist van 3 tot 5 kg, moet het totale onkruidverdelgingspoeder vóór gebruik worden verdund. U hebt ongeveer 1,5 kg onkruidverdelger in poedervorm nodig om 9 L onkruidverdelger te hebben voor 250 m² oppervlakte. De prijs van een pakje is ongeveer €20 per kg.

Voordelen:

 • Zeer zuinig - Verkocht voor een gemiddelde prijs, u hoeft alleen de oppervlakte te weten die onkruid moet worden gewied en de dosering te volgen om die oppervlakte te bedekken.
 • Speciaal voor grote oppervlakken - Dit type van totale onkruidverdelger kan grote oppervlakken bestrijken.

Nadelen:

 • Vereist voorbereiding - Als poeder is dit type totale onkruidverdelger niet gebruiksklaar. Het moet voor gebruik met water worden verdund. Ook voor dit product is een vat nodig voor de bereiding en het spuiten.
 • Niet verkrijgbaar in kleine verpakkingen - Dit product wordt niet verkocht in kleine verpakkingen.

Voor wie is het?

Omdat Total Weedkiller Powder effectief kan zijn over grote oppervlakten, is het geschikt voor telers van grote velden.

Vloeibare totale onkruidverdelger voor verstuiving

Deze geconcentreerde totale onkruidverdelger, verpakt in blikken of flessen, moet met water worden verdund en in een specifieke sproeier worden gegoten alvorens te worden gebruikt. Gemiddeld is voor een vierkante meter 10 ml vloeibare totale onkruidverdelger verdund in 1 L water nodig. Dit soort totale onkruidverdelger wordt verkocht in kleine verpakkingen: 0,5 L, 1 L of meer. De gemiddelde prijs per liter van dit product bedraagt 15 euro per liter.

Voordelen:

 • Verkrijgbaar in verschillende capaciteiten - U hebt ruime keuze om zo veel te kopen als u wilt, afhankelijk van uw behoeften
 • Betaalbaar - Dit product is niet alleen verkrijgbaar in verschillende maten, de prijs is ook betaalbaar en geschikt voor elk budget.

Nadelen :

 • Beperkt de te onkruidvrij maken oppervlakten - Dit type van totale onkruidverdelger kan slechts 10 m² bestrijken.

Vereist voorbereiding - Als concentraat is dit type totale onkruidverdelger niet gebruiksklaar. Het moet voor gebruik met water worden verdund. Ook voor dit product is een vat nodig voor de bereiding en het spuiten.

Voor wie is het?

Vloeibare totale onkruidverdelger spray is zeer praktisch voor eigenaars van moestuinen, potplanten of terrassen, d.w.z. kleine oppervlakken.

Gebruiksklare vloeibare totale onkruidverdelger

Zoals de naam al doet vermoeden, is de gebruiksklare vloeibare totale onkruidverdelger onmiddellijk klaar voor gebruik. Verpakt in een verstuiver, is dit product gemakkelijk te gebruiken. Dit product werkt snel en is zeer effectief. De gemiddelde prijs van deze totale onkruidverdelger bedraagt ongeveer 15 euro per liter.

Voordelen:

 • Bespaart tijd - Vereist geen voorbereiding of andere recipiënten voor bereiding en gebruik.
 • Beste maar goedkope - Van de lijst van producten die we hebben geselecteerd, wordt dit type totale onkruidverdelger verkocht tegen een betaalbare prijs.

Nadelen:

 • Geen keuze in capaciteiten - Dit product is alleen verkrijgbaar in kleine capaciteiten
 • Beperkte gebieden om te wieden - Dit type onkruidverdelger kan slechts een beperkt gebied bestrijken

Voor wie is het?

Geconcentreerde totale onkruidverdelger is ontworpen voor huishoudelijk gebruik: onkruidverdelging in kleine tuinen, terrassen of potten. Dit product kan niet gemakkelijk worden gebruikt dankzij de verpakking in een verstuiver.

Gids voor opslag en verwijdering van onkruidverdelgers

Deze eenvoudige en gemakkelijke minigids geeft praktisch advies als u van plan bent onkruid te gaan bestrijden.

Het opslaan van een totale onkruidverdelger

 • Bewaar het product om veiligheidsredenen altijd in de oorspronkelijke verpakking
 • Na het wieden de verpakking goed sluiten om morsen te voorkomen.
 • Bewaar uw onkruidverdelger op een veilige plaats: uit de buurt van eten en drinken, ook van voedsel voor huisdieren, buiten bereik van kinderen en huisdieren.

Wat moet ik doen met de overgebleven totale onkruidverdelger in mijn spuit?

 • Bereid de juiste hoeveelheid voor het te behandelen gebied. Een verdunde onkruidverdelger die in de spuit blijft zitten, is minder effectief als u de volgende keer onkruid gaat wieden.
 • Als er na het aanbrengen geen product meer over is, de spuit 3 maal spoelen en opnieuw aanbrengen op de reeds behandelde plaats of op een andere doorlaatbare plaats.

Verwijdering van product en verpakking

 • Leeg nooit sproeierbodems, canisterbodems of zelfs spoelwater in het toilet of in de buurt van water.
 • Gooi ongebruikte producten en lege verpakkingen direct weg bij een afvalverwerkingscentrum.

Voorzorgsmaatregelen bij het wieden

Zoals elk gebruik van fytofarmaceutische producten, moet het wieden niet licht worden opgevat. Het wieden moet inderdaad met zorg gebeuren, vooral als het om een bespuiting gaat. Gebruik een onkruidbestrijdingsspuit, maar niet zomaar een spuit. Om onkruid te wieden, moet u ook beschermende uitrusting hebben om elk contact met het product te vermijden (handschoenen, bril...). Ten slotte, om elk risico te vermijden, lees zorgvuldig de etiketten en respecteer de aangegeven dosissen.

Totaal onkruidverdelger in poeder of vloeibare vorm?

Of het nu in poedervorm of in vloeibare vorm is, de totale onkruidverdelger werkt altijd snel en doeltreffend. Maar het valt niet te ontkennen dat een vloeibare onkruidverdelger zowel praktisch als gebruiksklaar is. Daarom bevelen wij het aan vanwege zijn gebruiksgemak en de tijd die het bespaart omdat het geen voorbereiding vereist vóór gebruik.

Er zijn echter uitzonderingen waarbij u andere soorten onkruidverdelger moet gebruiken, zoals poeder of concentraat. Uw keuze zal dus afhangen van uw eigen behoeften (te onkruidvrij maken oppervlak) en om beter te kunnen kiezen, kunt u de criteria voor het kiezen van een totale onkruidverdelger raadplegen die in deze vergelijking worden vermeld.

Tips

Schoffel de grond regelmatig voordat u gaat wieden

Om de grond luchtig te houden, moet u hem regelmatig schoffelen, zodat hij gemakkelijker te onderhouden en te reinigen is.

Schoffel de grond bij voorkeur 's morgens

Door deze actie kan het op de grond achtergebleven onkruid uitdrogen onder invloed van de zon.

Onkruid wieden op natte grond

Om het onkruid gemakkelijker bij de wortels te laten komen, moet het wieden op natte grond gebeuren.

Kies het juiste gereedschap naar gelang van de plaats van het onkruid

Tussen een moestuin, de platen van een terras, of zelfs in de bloembedden, kies het juiste gereedschap om goede resultaten te bereiken. Zo moet u weten dat een rototiller onkruid uittrekt, maar de wortels niet verwijdert. Deze zullen dus zeer snel terugkeren in uw tuin!

Effectief wieden van een gazon

Om een gazon te wieden, gebruikt u een wiedmes om de planten goed tot aan de wortels te verwijderen.

FAQ

Welke totale onkruidverdelger moet ik kiezen?

Naar onze mening is de beste totale onkruidverdelger voor de meeste mensen in 2021 PROTECT EXPERT. Lees onze gids voor meer informatie.

Wat zijn de ideale omstandigheden voor een spuittoepassing?

Het weer speelt een belangrijke rol voordat u gaat sproeien. Zorg er daarom voor dat u het gewas besproeit bij rustig weer, zonder wind en bij temperaturen tussen 10 en 25°C. Voor een optimale doeltreffendheid moet een minimumvertraging van 6 uur vóór elk regenrisico in acht worden genomen.

Hoe lang moet ik na een behandeling wachten voordat ik naar de behandelde zone terugga?

Voor alle fytosanitaire producten geldt een specifieke periode voor het opnieuw binnenbrengen. Afhankelijk van het product varieert deze periode van 6 tot 48 uur.

Hoe maak ik mijn spuit schoon na gebruik?

Wen er aan om het na elk gebruik 3 keer met water af te spoelen. Spuit vervolgens het spoelwater nogmaals op de behandelde plaats.

Hoe lang kan ik een gewasbeschermingsmiddel na opening gebruiken?

Voor de meeste gewasbeschermingsmiddelen geldt geen houdbaarheidsdatum. Het wordt aanbevolen de producten tot 2 jaar na opening te gebruiken. Na deze periode kunnen de producten nog steeds worden gebruikt, maar hun doeltreffendheid kan worden aangetast.