Een haag laten verwijderen: welke kosten kunnen we verwachten?

haag laten verwijderen kosten

Wie een nieuw tuinontwerp plant of gewoonweg moe is geworden van zijn ouderwetse omheining, wordt vaak geconfronteerd met het probleem om de oude haag te moeten laten verwijderen. In ons interview vroegen we de kostencheck-expert welke kosten te verwachten zijn en wat de hoogte van deze kosten is.

Gratis offerte voor haag verwijderen

Vraag: Wat kost het om een heg te laten verwijderen?

Kostencontrole expert: Dat is altijd afhankelijk van het type heg, de grootte en de groeidichtheid.

haag snoeien
In het begin wordt de haag teruggesnoeid, daarna worden de wortels verwijderd.

U kunt worden opgeladen per uur of per lopende meter. De eigenlijke verwijdering bestaat uit verschillende stappen, eerst wordt het bovengrondse deel afgeknipt en weggegooid, daarna worden de wortels verwijderd (indien nodig).

Al met al zijn er kosten van ongeveer 100 tot 200 EUR per strekkende meter te verwachten voor het verwijderen van hagen die ongeveer 2 m hoog en breed zijn geworden. Als de heg lager en minder breed is, kunnen de kosten iets lager uitvallen.

Oudere hagen met diepe wortels kosten meestal meer om te verwijderen dan jonge, platwortelende planten.

Allereerst een kostenvoorbeeld

Gratis offerte voor haag verwijderen

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

We willen een 15 m lange haag volledig laten verwijderen met zijn wortels door de kwekerij. Wij zorgen dan zelf voor de vulling. Onze haag heeft platte wortels, maar is ouder en ongeveer 1 m breed. De hoogte van onze haag is 1,90 m.

WerkPrijs
Het trimmen van bovengrondse delen325 EUR
Verwijderingskosten725 EUR
Wortelverwijdering1.010 EUR
Totale kosten2.010 EUR

De hier getoonde kosten hebben betrekking op een volledige verwijdering van een specifieke afdekking door één gespecialiseerd bedrijf. De kosten kunnen ook in andere gevallen variëren.

Vraag: Wat is de prijsklasse voor het verwijderen van een heg?

Kostencontrole-expert: Het verwijderen van het bovengrondse deel van de afdekking veroorzaakt meestal relatief lage kosten van ongeveer 10 tot 30 EUR per strekkende meter.

Het gesneden materiaal moet echter worden verwijderd, er kan 20 tot 40 EUR per m³ aan verwijderingskosten worden gemaakt, en er kunnen ook containerkosten worden gemaakt als de verwijdering per container moet plaatsvinden.

De grootste inspanning is nodig om de wortels te verwijderen. Voor het zeer tijdrovende werk met de wortelsteker moet u in ieder geval 30 tot 50 EUR per enkele haagplant inschatten. Doorslaggevend voor de kosten is echter de diepte van de wortels en de stamsterkte van de plant - jongere en dunnere planten veroorzaken aanzienlijk lagere kosten voor wortelverwijdering, en met oudere en zeer sterke haagplanten kan het in individuele gevallen ook aanzienlijk duurder worden.

Naast deze werkzaamheden zijn er ook de nodige nevenwerkzaamheden, zoals het opvullen met grond of het egaliseren van de voormalige haaglocatie. De kosten zijn afhankelijk van het te verrichten werk en de individuele inspanning.

Gratis offerte voor haag verwijderen

Vraag: Waarvan zijn de kosten voor de verhuizing afhankelijk?

bloeiende haag
De kosten van de haag verwijderen zijn afhankelijk van verschillende factoren.

Kostencontrole expert: Doorslaggevend voor de kosten zijn

  • het type haag (haagplant)
  • de leeftijd van de heg (oudere heggen zorgen voor meer werk en hogere kosten)
  • de lengte van de haag
  • de hoogte en breedte van de haag
  • de worteldiepte
  • de toegankelijkheid van de heg
  • of de haag volledig met wortels of alleen bovengronds moet worden verwijderd
  • welke machine wordt gebruikt voor de verwijdering
  • of er extra werkzaamheden nodig zijn (het toegankelijk maken van het werkgebied, het egaliseren van de vloer na het verwijderen, enz.)
  • de omvang van de eigen bijdrage die tijdens de verhuizing (of vooraf of achteraf) wordt geleverd

Gratis offerte voor haag verwijderen

Het kan de moeite waard zijn om vooraf verschillende aanbiedingen te krijgen en het kan ook mogelijk zijn om een gunstige all-inprijs voor het hele werk te bedingen, vooral voor grotere en langere heggen.

Veel van het werk, zoals het terugbrengen van de bovengrondse delen, kan ook op voorhand worden gedaan, waardoor de kosten voor het verwijderen van de haag worden gereduceerd.