Tips voor het snoeien van Hibiscusplanten & wanneer u Hibiscus moet snoeien

hibiscus plant

Hibiscusplanten gedijen op aandacht. Het snoeien van hibiscus is een geweldige manier om deze planten precies te geven wat ze nodig hebben. Snoeien helpt bij het stimuleren van knopvorming op nieuwe scheuten. Het verjongt de planten ook na hun lange winterslaap, terwijl het hen stimuleert om een aantrekkelijk uiterlijk en een gezonde, krachtige groei te behouden. Laten we eens kijken wanneer we hibiscus moeten snoeien en wat de beste technieken zijn bij het snoeien van hibiscusplanten.

Wanneer hibiscus snoeien

Wanneer je hibiscus moet snoeien hangt meestal af van waar je woont. De meeste hibiscussnoei gebeurt echter in het voorjaar. Hibiscusplanten kunnen voor het grootste deel licht gesnoeid worden in de nazomer of vroege herfst, maar in de nazomer of winter mag geen hibiscus worden gesnoeid.

Een van de nadelen van het wachten op de snoeibeurt later in het seizoen is dat de planten minder takken ontwikkelen en minder bloeien. Daarom is het vaak beter om dode of zwakke groei volledig te snoeien nadat de planten in het voorjaar beginnen te ontkiemen. Het voorjaar zou eigenlijk de enige tijd moeten zijn om volledig te snoeien.

Het snoeien van hibiscusplanten helpt hen volledig te verjongen voor de zomerbloei. Takken kunnen echter gedurende het hele seizoen worden geknepen, of gesnoeid, om de groei van bossige planten te bevorderen.

Hibiscus snoeien Hoe kan ik dat doen?

Zorg ervoor dat uw snoeischaar voor het snoeien van hibiscus scherp en schoon is, bij voorkeur gesteriliseerd met alcoholgel, om de verspreiding van een ziekte door aangetaste takken te voorkomen. Bij het snoeien van hibiscusplanten moeten ze ongeveer een derde van de weg terug worden gesnoeid, zodat er ten minste twee tot drie knopen op de takken blijven zitten voor nieuwe groei. Deze snoeiwerkzaamheden moeten net boven de knopen worden uitgevoerd, zodat er ongeveer een kwart inch overblijft.

Verwijder elke zwakke, zieke of dode groei, evenals kruisende of langwerpige takken. Takken die naar het midden van de plant toe groeien moeten ook worden verwijderd. Als de temperatuur tegen het einde van de lente voldoende is opgewarmd, kunt u de bloei een extra impuls geven door de hoeveelheid meststof te verhogen.