Hoe te zorgen voor Hibiscusplanten

hibiscus

Het kweken van hibiscus is een makkelijke manier om een tropische flair aan uw tuin toe te voegen. Als u weet hoe u hibiscusplanten moet verzorgen, wordt u beloond met vele jaren van mooie bloemen. Laten we eens kijken naar enkele tips voor de verzorging van hibiscus.

Hibiscus kweken in containers

Veel mensen die een hibiscusplant kweken kiezen ervoor om dit in een container te doen. Zo kunnen ze de hibiscusplant verplaatsen naar ideale locaties, afhankelijk van de tijd van het jaar. Voorzie de planten van minimaal zes uur zonlicht, vooral als je die mooie bloemen wilt zien. Hoewel warme, vochtige omstandigheden ideaal zijn voor tropische hibiscus, wil je misschien een beetje middagschaduw geven als het te warm is. Nogmaals, containers maken dit gemakkelijk te doen.

Hibiscusplanten geven de voorkeur aan een gezellige pasvorm als ze in een container groeien. Dit betekent dat ze iets in de pot moeten wortelen en als je toch besluit om te verpotten, geef je de hibiscus maar een klein beetje meer ruimte. Zorg er altijd voor dat je groeiende hibiscusplant een uitstekende afwatering heeft.

Temperaturen voor het kweken van Hibiscus

Wanneer u voor een hibiscus zorgt, moet u er rekening mee houden dat de hibiscus het beste bloeit bij temperaturen tussen 60-90 F. (16-32 C.) en geen temperaturen onder 32 F. (0 C.) kan verdragen. In de zomer kan uw hibiscusplant naar buiten, maar als het weer bijna begint te vriezen, is het tijd om uw hibiscus binnen te brengen.

Hibiscus water geven

Als de hibiscus in bloei staat, hebben ze veel water nodig. Uw hibiscus heeft bij warm weer dagelijks water nodig. Maar als het weer afkoelt, heeft je hibiscus veel minder water nodig, en te veel water kan hem doden. In de winter geef je je hibiscus alleen water als de grond droog aanvoelt.

Bemestende Hibiscus

Een groeiende hibiscusplant heeft veel voedingsstoffen nodig om goed te kunnen bloeien. Gebruik in de zomer een hoge kaliumbemesting. U kunt een verdunde vloeibare meststof één keer per week gebruiken, een langzaam vrijkomende meststof één keer per maand of u kunt een hoge kaliumcompost aan de grond toevoegen. In de winter hoeft u helemaal niet te bemesten.

Dit zijn de basisprincipes voor de verzorging van hibiscusplanten in uw tuin. Zoals u kunt zien, zijn ze een gemakkelijk te onderhouden bloem met een hoge impact die een tuin in elk deel van de wereld zal doen lijken op een tropisch paradijs.