Hoeveel kost het om een garage te renoveren of om te bouwen?

Typical Range: €5,970 - €20,605

Kosten voor het ombouwen van een garage

Onderzochte huiseigenaren betaalden tussen de €5.970 en €20.605 om hun ongebruikte garage om te zetten in een bewoonbare woonruimte. Gemiddeld kost het ombouwen van een garage €12.761.

De prijs van gecontracteerde arbeid is een belangrijke factor in de totale prijs. De meeste aannemers rekenen een vast bedrag dat gebaseerd is op 10% tot 20% van de uiteindelijke projectkosten, terwijl de bouwers per uur gemiddeld ongeveer 15 dollar per uur verdienen.

Gerelateerd: carport plaatsen: materialen, voorbeelden & prijzen

Gratis offerte voor garage te renoveren

Kosten om een garage om te zetten in verschillende soorten ruimtes

Ruimtegemiddelde kosten
Woonruimte/familiekamer€5,000-€10,000
Appartement / gastenverblijf€15,000-€30,000
Slaapkamer/ Master Suite€10,000-€15,000
Badkamer€3,000-€25,000
Keuken€6,000+
Kantoor-/werkruimte€5,000+
Omawoning€3,000-€30,000
Bijkeuken€6,000+

Woonruimte/familiekamer

Het veranderen van uw garage in een familiekamer kan gemiddeld ergens tussen de €5.000 en €10.000, afhankelijk van de vraag of u een raam moet toevoegen. Volgens de wet heeft uw familiekamer ten minste één raam nodig dat groot genoeg is om als nooduitgang te gebruiken. Er zijn ook de kosten van het installeren van isolatie, gipsplaten, een verlaagd plafond en vloeren, evenals het toevoegen van warmte en lucht.

Appartement / gastenverblijf

Een full-scale appartement of pension brengt u naar de top van uw budget en daarbuiten tegen een gemiddelde van €15.000 tot €30.000. U moet alle genoemde upgrades voor een familiekamer maken, samen met een apart bad en een aparte keuken. U moet een gasleiding of een 220 220 stopcontact hebben voor het fornuis. U wilt ook een eigen ingang voor uw appartement, wat meestal gepaard gaat met het toevoegen van een branddeur.

garage ombouwen in een slaapkamer

Slaapkamer/ Master Suite

De kosten van een slaapkamer of master suite hebben minstens één raam, een plafond, isolatie, gipsplaat, vloer, warmte en lucht en een kast nodig. Als u het hoofdbad toevoegt, moet u rekening houden met loodgieterij en een tweede raam. Droomt u van een stoomdouche of een tuinbad? Wees bereid om een extra €10.000 tot €15.000 aan kosten te betalen voor een stoomdouche.

Gratis offerte voor garage te renoveren

Badkamer

De kosten om een bestaande ruimte om te bouwen tot een badkamer begint bij 3.000 dollar. Hoogwaardige renovaties kunnen wel 25.000 dollar kosten. Factor in de kosten van isolatie, gipsplaten, vloeren, sanitair, douche, bad, toilet, wastafel, kranen, en afwerkingen om een realistische schatting te krijgen.

Keuken

Het toevoegen van een keuken kost minstens 6.000 dollar voor high-end afwerkingen of apparaten. Het kan nodig zijn om de gas- en waterleidingen om te leiden, de wasmachine en de droger te verplaatsen en de afvoer krachtig genoeg te maken om grote apparaten te laten draaien - dit alles naast het basiswerk dat nodig is om de ruimte gezinsvriendelijk te maken. U hebt ook aanrechtbladen en opslagruimte nodig.

Kantoor-/werkruimte

Het kantoor aan huis kost minstens 5.000 dollar, waardoor het een van de meer betaalbare opties is als het gaat om het omzetten van uw garage in woonruimte. Net als een slaapkamer heeft een kantoor aan huis alle basisvoorzieningen nodig, zoals muren, vloeren en een plafond. Het heeft klimaatbeheersing en een raam nodig. Deze kamer kan ook extra stopcontacten nodig hebben waarmee u computers, printers en oplaadstations kunt aansluiten. U hebt internettoegang en een hogesnelheidsverbinding nodig, evenals veel opslag- en organisatiemogelijkheden.

Omawoning

Het toevoegen van een oma flat kost je bijna hetzelfde als het toevoegen van een pension op een bereik tussen de € 3.000 en € 30.000. U moet ten minste een volledig bad en een kitchenette op de top van de woon-en slaapruimtes. Je hebt warmte en lucht nodig, ramen en een eigen ingang.

Bijkeuken

Voor een ombouw van een garage naar een nutsruimte, een budget van minstens 6.000 dollar voor toestellen, een gootsteen en ruimte voor het sorteren, opvouwen en ophangen van de was. Een nieuwe bijkeuken in plaats van een oude garage brengt gemak in je leven, vooral als je jaren hebt doorgebracht met het slepen van ladingen wasgoed op en af de trap. Deze ombouw zal wat meer kosten door de toevoeging van sanitair, maar het zal de moeite waard zijn.

garage ombouwen

Enkele vs. Twee-Autogarage Ombouwkosten

De kosten voor het ombouwen van een twee-autogarage bedragen gemiddeld €21.000 tot €30.000. Aangepaste structuren, zoals het toevoegen van een loft, kan de prijs verhogen tot maar liefst 50.000 dollar. Een dubbele garage loopt ongeveer 22 meter breed bij 20 meter diep.

De gemiddelde grootte van een enkele garage is ongeveer 12-voet breed met 20 voet diep en zal over het algemeen minder kosten om te renoveren, afhankelijk van de ruimte en de afgewerkte staat van de garage.

Gratis offerte voor garage te renoveren

Renovatie Kostenfactoren om te overwegen

Als u van de planningsfase van uw conversie naar de uitvoering gaat, vergeet dan niet dat het goed doen van het werk waarde toevoegt aan uw huis, terwijl het snijden van de hoeken waarde kan verminderen. Houd deze overwegingen in gedachten en vraag uw aannemer over elk die relevant is voor uw renovatie doelstellingen:

Vergunning Kosten

Het kan zijn dat u een vergunning moet kopen van uw staat, provincie of gemeente. De gemiddelde kosten voor het verkrijgen van een bouwvergunning liggen tussen de €1.000 en €1.500. Uw aannemer moet goed op de hoogte zijn van het vergunningsproces.

Isolatie

Het toevoegen van isolatie aan de garage kost ongeveer €1 per vierkante meter en is voordelig, vooral als het aan uw huis is bevestigd of als u van plan bent om de ruimte om te zetten in een woonruimte. Uw aannemer moet advies geven over wat voor soort isolatie het beste is voor uw behoeften, waar het moet gaan, en hoeveel u nodig hebt.

Interieurmuren

Aangezien de ruimte al is ingekaderd en muren heeft, hoeft u alleen maar te budgetteren voor de kosten van het ophangen van gipsplaten bij €1.700 tot €2.000, gemiddeld. Dit houdt uw verbouwde kamer net zo comfortabel als de rest van uw huis.

Ramen

De kosten voor het installeren van vijf ramen vallen ergens rond de €5.000, of ongeveer €1.000 per raam. Als je garage geen ramen heeft, ben je van plan om er minstens één toe te voegen. Dit is vooral belangrijk als u het als slaapkamer wilt vermelden of als u het wilt verhuren. Je hebt een uitloopraam nodig dat groot genoeg is voor een persoon om door te ontsnappen in geval van brand. Egress ramen zijn gemiddeld ongeveer €3.500.

Verwarming en koeling

Het toevoegen van HVAC is een andere overweging voor uw garage renovatiekosten als u besluit om er een bruikbare ruimte van te maken. Uw garage kan een deel van uw HVAC-apparatuur bevatten, zoals uw oven, maar dat betekent niet dat de garage zelf wordt verwarmd of gekoeld. De prijs voor het installeren van leidingen en ventilatieopeningen ligt gemiddeld tussen de €500 en €2.000.

Elektriciteit

Voeg tussen de €75 en €500 toe aan uw budget voor de kosten van de outlet-installatie. De meeste garages hebben een soort van elektriciteit, ook al is het maar een kale lamp in het plafond en een paar stopcontacten rond de muren. Als u probeert om uw garage om te zetten in woonruimte, moet u een nabijgelegen erkende elektricien om meer bedrading en stopcontacten voor extra elektrische apparaten toe te voegen.

Telecom

Verwacht dat u ergens tussen de 300 en 500 dollar kunt besteden aan het installeren van een draadloos netwerk. Als u uw garage wilt verbouwen om u te concentreren op kantoor, studio, lounge of woonruimte, wilt u misschien Wi-Fi en andere gemakken, zoals satelliet- of kabeltelevisie. Het kan nodig zijn om uw telecomaanbieder te laten komen om de juiste stopcontacten te installeren.

Sanitair

Als u uw garage wilt veranderen in een woonruimte met een badkamer of keuken, budget in de kosten voor het installeren van sanitair, of tussen de € 300 en € 1.800. Als u van plan bent om een wastafel, douche of toilet toe te voegen aan uw garage te verbouwen, is het verstandig om gebruik te maken van de diensten van een erkende loodgieter in de buurt van u om dit deel van het werk te voltooien.

Interieurontwerp

Het inhuren van een binnenhuisarchitect kost het meeste tussen de €2.000 en €11.000. Als je eenmaal voorbij de basis bent, zullen de totale kosten variëren op basis van welke soorten materialen je kiest om de kamer af te werken.

 • Vloerbedekking kosten: €1,500-€4,500
 • Tapijt en laminaat: goedkoper
 • Hardhout en cement: duurder
 • Slaapkamer: inclusief de kosten van een bed, dressoir, nachtkastje en decoraties.
 • Badkamers: inclusief de kosten van een bad of douche, werkbladen en een spiegel.
Kosten voor de afwerking van een garage

De kosten om een garage af te werken zijn vaak lager dan de kosten van een verbouwing, die gemiddeld zo'n 5.000 dollar bedragen. Afwerkingen moeten factor hoog op uw lijst van materialen voordat u ooit beginnen met uw garage conversie. De antwoorden op de volgende vragen gaan ver in het bepalen van uw budget. Low-end afwerking bespaart u veel geld op het moment van renovatie, maar high-end afwerking zal helpen bij het terugverdienen van uw ROI als het gaat om tijd om te verkopen.

 • Gebruikt u tegel- of vinylvloeren?
 • Zal het aanrecht composiet of graniet zijn?
 • Gipsplaat of lambrisering?
 • Houten kasten, fineer of aluminium?

Gratis offerte voor garage te renoveren

Uitbreiding van een garage

Als u besluit om uw garage uit te breiden om meer ruimte te maken voor gereedschap of opslag, wordt dit beschouwd als een aanvulling op uw huis, en de kosten zullen meestal stijgen. Toevoeging aan het huis kosten vallen tussen de € 20.000 en € 70.000 voor de meeste huiseigenaren, afhankelijk van de grootte en het type van de ruimte gebouwd. Uw aannemer zal het frame van nieuwe muren en de kamer stichting uit te breiden. Als u van plan om de ruimte te houden hetzelfde alleen het reorganiseren van het, kunt u alleen de kosten in verband met de aankoop en installatie van rekken en kasten.

Effect op de verkoopwaarde van het huis

Als u van plan bent om de ruimte te maximaliseren, nuttige functies toe te voegen, en anders wijzigingen aan te brengen die waarschijnlijk een beroep doen op een meerderheid van de huiseigenaren, kan uw renovatie uiteindelijk een waardevolle investering in de wederverkoopwaarde van uw huis zijn. Echter, de kwaliteit van het werk doet er toe, vooral als u van plan bent een grote verandering, zoals het omzetten van de garage in een slaapkamer. Het ruilen van uw garage voor een slecht geïsoleerde "slaapkamer" zonder ramen en de garagedeur intact zal niet veel doen om de restwaarde te verhogen.

Het werk dat u hebt gedaan moet worden toegestaan, het moet professioneel zijn en het moet de functionaliteit en aantrekkingskracht van uw huis verhogen. Weeg wat u van plan bent uit te geven af tegen de verwachte stijging van de restwaarde om uw rendement op de investering te krijgen. Een goed uitgevoerde garage-ombouw naar woonruimte kan u tot 80 procent ROI opleveren.

Plannen van de ombouw van uw garage

De eerste stap in de planning van een garageverbouwing is het bepalen van de nieuwe bestemming van de ruimte. Heb je een plek nodig voor tieners om thuis met vrienden rond te hangen? Droomt u van een grote, luxueuze mannengrot? Misschien wilt u gewoon genieten van een verbeterde ruimte om uw auto's in de winter te parkeren - een ruimte die volledig geïsoleerd en geklimatiseerd is? Voordat u besluit, moet u een paar factoren in gedachten houden:

Gratis offerte voor garage te renoveren

 • Communicatie tussen uzelf en uw aannemer is van vitaal belang. Kies er één met wie u een goede verstandhouding heeft. Als uw visie eenmaal is vastgelegd in uw eigen geest, zorg er dan voor dat u in staat bent om deze volledig te communiceren, zodat zowel u als uw aannemer op dezelfde pagina staan.
 • Uw budget is belangrijk. Stel er een in en blijf er zo dicht mogelijk bij. Overbesteding aan een renovatie kan eigenlijk verliezen je geld op de wederverkoop als uw upgrades zijn niet vergelijkbaar met de nabijgelegen woningen.
 • Dit is uw verbouwing; wees niet bang om de functies toe te voegen die u altijd al wilde, zoals een wasruimte beneden, een off-the-charts game room of zelfs een betaalbaar kantoor aan huis waarmee u meer tijd met uw gezin kunt doorbrengen, minder tijd voor het woon-werkverkeer.

Neem de tijd om de verbouwing van uw garage tot woonruimte te plannen. Interview aannemers en krijg meerdere schattingen. Het kan de moeite waard zijn uw tijd en geld om te overleggen met een lokale interieurontwerper ook, om u te helpen kiezen voor afwerking, kleuren en meubilair plaatsing.