Hoe houdt u water proper in fonteinen en vijvers

vijver met koi

De tuiniers willen groen zijn - behalve als het om water gaat.

Of u nu een fontein, een vijver of een klein reflecterend zwembad heeft, de kans is groot dat u op een gegeven moment te maken krijgt met hinderlijke algen.

Moeder Natuur heeft een manier om vrijwel elke waterige habitat met algen te koloniseren - zelfs een vogelbad. Kleine hoeveelheden algen kunnen een eenvoudige ergernis zijn, die de containers met een film van groen slijm verkleurt. In vijvers kunnen grote hoeveelheden algen echter de pompen en filters verstoppen en de vissen beschadigen.

De beste methode om de algengroei te verminderen hangt af van de grootte en het type van de waterpartij, de tijd van het jaar en de omvang van het probleem, alsmede de esthetiek en het comfort. Om de vijvers vrij te houden, kan men het beste vroeg in het seizoen beginnen met de behandeling voordat er problemen ontstaan.

Vogelbaden en kleine fonteinen

Bird Bath Cleaners houden uw vogelbad fris en kristalhelder zoals de natuur dat doet, met de reinigende kracht van nuttige bacteriën en enzymen. Eén wegwerpdispenser van onze volledig natuurlijke reiniger werkt 30 dagen lang en reinigt verpakkingen tot 7 liter.

Bekijk hier de producten

Container Watertuinen en kleine vijvers

Dompelpompen behandelen 300 tot 2.500 liters gedurende 30 dagen, ideaal voor kleine vijvers. Met behulp van nuttige bacteriën en enzymen om het water te zuiveren, kan deze discrete plastic dispenser in uw vijver worden ondergedompeld; er zijn navullingen beschikbaar.

Grote vijvers

Idealiter bevatten grote vijvers een verscheidenheid aan plant- en dierlijk leven dat algen in bedwang kan helpen houden, maar het kan nodig zijn om maatregelen te nemen om troebel water te voorkomen. Hier zijn enkele nuttige producten:

De Aquasphere drijver is een biologisch afbreekbare bal in uw vijver die algen gedurende 30 dagen in toom houdt.

Het is gemaakt van 100 procent biologisch afbreekbaar maïszetmeel dat langzaam afbreekt en oplost. Het bevat nuttige bacteriën en enzymen die overtollige voedingsstoffen die leiden tot algenbloei verminderen. Voor de beste resultaten, installeer maandelijks een verse Aquasphere.

Blast is een snelle en effectieve manier om om te gaan met algenbloei, dat zijn algenovergroeiingen die kunnen optreden tijdens bepaalde weersomstandigheden. Dit product kan het best samen met de Aquasphere worden gebruikt voor een langdurige bescherming. Het is een geconcentreerde bron van nuttige bacteriën, vergelijkbaar met die in de Aquasfeer. Het wordt het best gebruikt om seizoensgebonden pieken in de algengroei te beheersen; gebruik het naast de Aquasfeer voor langdurige controle. Verkrijgbaar in twee formuleringen, gebaseerd op de grootte van de vijver: 2.500-liter en 125.000-liter.

Tips voor het onderhoud van de vijver

  • Capaciteiten berekenen: Een kleine fontein heeft over het algemeen een reservoir met een inhoud van 10 liters of minder. Een containertuin ter grootte van een halve whiskyvat kan ongeveer 30 liters bevatten. Om het geschatte aantal liters in uw vijver te berekenen, begint u met het berekenen van de kubieke voetjes: vermenigvuldig lengte (in voetjes) x breedte x gemiddelde diepte. Om de kubieke voet om te zetten in liters , vermenigvuldigt u deze met 7,5.
  • Voor informatie over het ontwerpen van een watertuin, met inbegrip van manieren om een evenwichtig ecosysteem te creëren dat algenovergroei helpt voorkomen, lees Water Gardening: Het vinden van de site, het kiezen van planten en vissen