Slangenplant Info - Hoe een slangenplant te kweken en slangenplant te verzorgen

vrouwentong, slangenplant of Sansevieria

Als er een prijs beschikbaar zou zijn voor de meest tolerante plant, zou de slangenplant (Sansevieria) zeker een van de koplopers zijn. De verzorging van slangenplanten is heel eenvoudig. Deze planten kunnen wekenlang worden verwaarloosd; toch zien ze er met hun strakke bladeren en architectonische vorm nog steeds fris uit.

Bekijk de dagprijs

Bovendien kunnen ze overleven bij weinig licht, droogte en hebben ze weinig last van insecten. NASA-onderzoek heeft zelfs aangetoond dat slangenplanten in staat zijn om de lucht in huis

schoon te houden, door giftige stoffen zoals formaldehyde en benzeen te verwijderen. Kortom, het zijn de perfecte kamerplanten.

Sansevieria Info - Hoe laat je een slangenplant groeien?

Het kweken van slangenplanten uit stekken is relatief eenvoudig. Het belangrijkste om te onthouden is dat ze gemakkelijk kunnen rotten, dus er moet een vrije drainerende grond worden gebruikt. Blad stekken zijn de gebruikelijke methode, maar waarschijnlijk is de gemakkelijkste manier om slangenplanten te vermeerderen door te delen. De wortels produceren vlezige wortelstokken, die eenvoudig met een scherp mes kunnen worden verwijderd en opgepot. Ook hier geldt dat deze in een vrije drainerende bodem moeten gaan.

Slangenplantverzorging

Nadat ze zijn vermeerderd, is de verzorging van slangenplanten zeer eenvoudig. Zet ze in indirect zonlicht en geef ze niet te veel water, vooral niet in de winter. In feite is het beter om deze planten tussen de gietbeurten door wat te laten uitdrogen.

Bekijk de dagprijs

Een beetje algemene meststof kan worden gebruikt als de planten in een pot staan, en dat is het wel zo'n beetje. Soorten slangenplanten Er zijn ongeveer 70 verschillende soorten slangenplanten, allemaal inheems in tropische en subtropische gebieden van Europa, Afrika en Azië.

Ze zijn allemaal wintergroen en kunnen overal groeien van 8 inch tot 12 meter hoog. De meest gebruikte soort voor het tuinieren is Sansevieria trifasciata, vaak bekend als vrouwentong. Als je echter iets anders wilt, zijn de volgende soorten en cultivars de moeite waard om naar uit te kijken:

  • Sansevieria 'Golden Hahnii' - Deze soort heeft korte bladeren met gele randen.
  • Cilindrische slangenplant, Sansevieria cylindrisch - Deze slangenplant heeft ronde, donkergroene, gestreepte bladeren en kan tot 2 tot 3 voet groeien.
  • Sansevieria trifasciata 'Twist' - Zoals de naam al doet vermoeden heeft deze cultivar gedraaide bladeren. Hij is ook horizontaal gestreept, heeft gele bontgekleurde randen en wordt zo'n 14 centimeter hoog.
  • Rhino Grass, Sansevieria desertii - Deze groeit tot ongeveer 12 inches met sappig rood getint blad.
  • White Snake Plant, Sansevieria trifasciata 'Bantel's Sensation' - Deze cultivar wordt ongeveer 3 voet hoog en heeft smalle bladeren met witte verticale strepen.

Hopelijk heeft dit artikel geholpen om uit te leggen hoe je een slangenplant kunt kweken. Ze zijn echt de gemakkelijkste van de planten om voor te zorgen, en zullen je gebrek aan aandacht gelukkig belonen door schone lucht te geven aan je huis en een beetje gejuich in de hoek van elke kamer.