Een houten schutting met poort

Steeds meer mensen kiezen voor een houten schutting als uitbreiding voor de tuin, en dat heeft verschillende redenen. De voordelen van een schutting van kwaliteit reiken verder dan veel mensen denken, en dat is dan ook de kostprijs waard. Maar als je nog meer uit je tuin en/of terras wil halen, dan is een houten schutting met poort zeker een goede optie.

Een dergelijke schutting biedt net dat beetje extra aan de buitenzijde van de woning waardoor je van meer comfort, gezelligheid en een unieke atmosfeer kan genieten. Wat meer informatie over een houten schutting met poort is hier dan ook wel interessant!

Een houten schutting met poort als basis voor een gezellige tuin

Een schutting uit hout is een van de populairste uitbreidingen van particuliere tuinen, vooral omdat er meer privacy mee wordt bereikt. Daarbij draagt een schutting ook bij aan de look en feel van de tuin als geheel, hoe groot of klein die ook is. Een houten schutting is stevig, duurzaam en fungeert als betrouwbare omheining, alsook als bescherming van je eigendom.

Kies je echter voor een houten schutting met poort, dan geniet je van een aantal extra voordelen:

1. Toegang tot de tuin

Een schutting met poort maakt het eerst en vooral nog gemakkelijker om de tuin te bereiken of de tuin te verlaten. De poort is als het ware een extra toegang tot de straat of een ander deel van de tuin, en dat is vooral handig als je een bepaald onderdeel van de tuin extra wil afschermen.

2. Het stijleffect van een poort

Daarbij draagt een poort ook bij aan de uitstraling van de schutting. Het gaat immers doorgaans om op maat gemaakte modellen, waarbij dezelfde materialen en stijl worden toegepast als de schutting zelf. Een schutting die uit houten planken bestaat zal doorgaans met een gelijkaardige poort worden uitgebreid. Natuurlijk is het ook mogelijk om wat contrast te creëren, en bij een kokos schutting bijvoorbeeld te kiezen voor een poort die uit hardhout is gemaakt. Hoe dan ook geeft een poort je schutting én tuin een extra dimensie!

3. Een duurzame investering

Ten slotte is een schutting met poort een erg duurzame investering, een die zowel een stilistisch als functioneel nut heeft. Zeker als je kiest voor een kwalitatief merk dat gebruik maakt van duurzame en stevige materialen kan je daarvan op aan. De poort moet immers niet enkel bestand zijn tegen dezelfde weersomstandigheden waar de schutting tegen kan - ook is het belangrijk dat de poort en alle onderdelen (zoals scharnieren) niet snel slijten of gaan resten, wat bijvoorbeeld bij regelmatige regenval wel een risico is. Kies je voor een bekende, betrouwbare aanbieder, dan doe je een investering waar je nog jarenlang iets aan hebt!

De beste houten schutting met poort voor jouw tuin

Bovenstaand overzicht maakt duidelijk dat schuttingen met houten poorten heel wat te bieden heeft. Kies je voor een schutting van kwaliteit, dan til je het niveau van je tuin én de woning zelf ongetwijfeld een niveau hoger!

We zijn in heel België en Nederland, zoals Antwerpen, Brussel actief voor het maken van je schutting.