Padoek terrasplanken

Padoek terrasplanken

De inrichting en opbouw van een terras of tuin is geen eenvoudige opdracht. De zoektocht naar de juiste materialen, voorzieningen en afwerking is een taak waar heel wat tijd, energie en inzicht bij komen kijken. Zowel huishoudens als bedrijven doen dan ook beroep op specialisten om daarvoor te zorgen.

Er bestaan gelukkig heel wat mogelijkheden bij de opbouw van een terras: van meubilair in elke mogelijke stijl tot aangepaste verlichting, er zijn haast geen grenzen. Natuurlijk is de opbouw van de terrasvloer nog altijd een van de belangrijkste aspecten bij het creëren van een stijlvol, duurzaam terras. En ook op dat vlak zijn er heel wat opties, waaronder padoek.

Wat is padoek?

Wat is padoek

Padoek is eigenlijk een unieke houtsoort die zich vooral onderscheidt door zijn duurzaamheid, stevigheid en uitstraling. Vooral de bruinrode kleur maakt deze houtsoort opvallend. Dergelijke planken zijn een uitstekende optie voor de bouw van een terras van padouk met een duurzaam karakter én een exotische uitstraling.

Padoek is een van de hardste en sterkste houtsoorten ter wereld en wordt dan ook gebruikt voor de aanleg van exclusive terrasvloeren met een unieke look en feel. Vooral voor buitenterrassen is deze houtsoort de laatste tijd erg populair, en dat heeft zo zijn redenen. Naast stevig en duurzaam is padoek immers ook erg stabiel, wat het de perfecte optie maakt voor hogergelegen terrassen. Daarbij zorgen de opvallende nerfstructuur en karaktervolle kleur voor een gedurfde look en atmosfeer in de tuin.

Belangrijk bij het gebruik van padoek voor uw terras

Padoek heeft overduidelijk heel wat te bieden, zowel op het vlak van duurzaamheid als uitstraling. En dat zijn natuurlijk twee erg belangrijk factoren bij de inrichting van uw tuin en terras. Natuurlijk is het belangrijk dat er met een aantal zaken rekening wordt gehouden bij het gebruik van padoek. Als u daar een overzicht op heeft, dan wordt het zoveel eenvoudiger om er effectief het beste uit te halen:

1. Padoek vergrijst relatief snel

Het is geen geheim dat deze houtsoort populair is vanwege zijn opvallende kleur en unieke - zelfs extravagante - look. Toch is het van belang dat u als koper weet dat deze houtsoort relatief snel vergrijst na plaatsing. De rode, koraalachtige kleur zal na een aantal maanden dan ook vervagen naar een zilvergrijze tint, afhankelijk van het onderhoud en de weersomstandigheden.

2. Het onderhoud van een padoek terras

Een padoek terrasvloer vereist, zoals dat bij elk soort materiaal het geval is, ook een zeker onderhoud. Toch valt dit erg goed mee in vergelijking met andere houtsoorten, en wel om verschillende redenen. Padoek is zoals vermeld immers erg stabiel, waardoor het minstens 25 jaar meegaat en nauwelijks krimpt of gaat splinteren. De oorsprong van deze houtsoort, die uit Afrika afkomstig is, heeft daar ongetwijfeld iets mee te maken. Voor u vertaalt zich dat dan ook in een gemakkelijk en snel onderhoud van een vloer die een unieke look en feel teweegbrengt in de tuin.

De beste padoek terrasvloer voor uw tuin

De voordelen van padoek reiken overduidelijk erg ver. Als u ook op zoek bent naar een exclusieve terrasvloer waarmee u zowel uzelf als bezoekers kunt verrassen, dan is padoek het materiaal bij uitstek. Zeker in de warmere periodes van het jaar, wanneer u ongetwijfeld steeds vaker zult vertoeven, is kiezen voor een duurzame, stijlvolle en authentieke padoek terrasvloer een erg goed idee.

Het aanbod aan padoek terrasplanken gaat daarbij erg ver, waardoor er voor elke voorkeur, formaat en stijl wel een oplossing bestaat. Of u nu brede, dikke padoek planken wilt gebruiken als basis voor uw terras of het liever wat verfijnder houdt met dunnere, langere planken - alles kan. Niettemin kunt u altijd zeker zijn van een uitstekende kwaliteit.

Daarbij kunt u bij een gespecialiseerd aanbieder altijd terecht voor gedegen advies over deze houtsoort, het gebruik ervan voor de bouw van een terrasvloer én het onderhoud van die vloer. Allemaal zaken die van groot belang zijn als u het beste uit uw nieuwe terrasvloer wilt kunnen halen - zowel op de korte als de lange termijn. Hoe dan ook is een dergelijke vloer een must-have voor huishoudens die deze lente en zomer iets extra willen toevoegen aan hun tuin en terras. Dat is precies waar padoek geschikt voor is!