Terras aanleggen
Voor de aanleg van je terras schakel je beter een specialist in. Terrasbouw is namelijk een specialisatie op zich. Een terras zorgt namelijk voor de verbinding tussen je woning en je tuin. Op deze manier maak je meer ruimte ter beschikking. Op deze website vind je meer informatie terug over het aanleggen van je nieuwe terras alsook de mogelijkheden met de soorten materialen. Voor een offerte van de terrassen specialist gebruik je het contact formulier.
Soorten Terrassen
Voor een mooi en kwalitatief terras moet er gebruik gemaakt worden van degelijke materialen. Deze materialen moeten stevig zijn en tegen een stootje kunnen. Door het weer in België moeten deze hierook tegen bestand zijn. Afhankelijk van de prijs en het soort terras dat je ingedachte hebt kan je kiezen uit volgende soorten terrassen.
Polybeton
Een terras in beton of ook wel polybeton genoemd wordt met de jaren steeds populairder. Vroeger koos men echter meer voor een terras van klinkers, tegels of hout terwijl men tegenwoordig meer gebruik begint te maken van gepolierde beton. Dit komt om dat een terras van polybeton heel wat voordelen heeft. Een terras in beton heeft namelijk geen naden en zal er dus ook vlak en egaal uitzien. Door de gladde afwerking moet je ook al geen rekening meer houden met het groeien van mos op je terras. Het betonnen terras zal ook perfect op maat gemaakt worden aangezien beton gegoten wordt. Wel je graag dat je polybeton er als een tegel uitziet ? Dan is dit geen probleem want dit kan gemakkelijk in de beton geslepen worden. Een derde voordeel is dat er veel mogelijkheden zijn in de afwerking. Zo kan je gemakkelijk je favoriete kleur kiezen voor je terras alsook de gladheid van de beton kan je zelf kiezen.
Terrasklinkers
Een terras aangelegd met klinkers kan veel voordelen bieden. Zo zijn klinkers meestal wat goedkoper en ook zeer onderhoudsvriendelijk. Ook heb je een grote keuze in de soorten klinkers die er zijn en welke geschikt zijn voor het maken van je terras. Zo kan bijvoorbeeld kiezen voor keramische klinkers of ook wel kleiklinkers genoemd. Het voordeel van deze klinkers is dat ze kleur vast zijn en er een groot gamma van deze klinkers bestaat. Een ander soort klinker is dan weer de betonklinker. Deze zijn normaal gezien minder duur dan de keramische klinkers. Het nadeel van deze klinker is echter dat ze wel kunnen verbleken na verloop van tijd.
Houten terras
Houten terrassen komen ook meer en meer voor in de tuin. Dit komt omdat hout een warmer gevoel geeft dan bijvoorbeeld een terras uit beton. Dankzij de vershillende soorten hout die er beschikbaar zijn voor je terras kan je ook voor verschillende soorten stijlen kiezen. Welk houtsoort je gebruikt zal ook de kostprijs en het onderhoud van je terras bepalen. Zo zal een terras van tropisch hardhout na verloop van tijd een mooie grijze kleur krijgen. De veschillende houtsoorten zijn onder andere Padouk, Ipé, Massaranduba, Afzelia, Azobe, Bilinga en Bankirai. Terrassen van europees hout zijn vaak ook stijlvol en duurzaam. Enkele soorten van hout die hiervoor gebruikt worden zijn Lariks, Eik en Kastanje. Een thermowood terras is dan weer een stuk goedkoper maar toch wel een duurzame houtsoort. Houtcomposiet wordt tegenwoordig ook gebruikt als terras. Bij houtcomposiet heb je keuze in verschillende kleuren. De prijs van dit houtsoort kan je vergelijken met de prijs van een terras uit tropisch hardhout.
Meer informatie over houten terrassen
Kasseien
Kasseien hebben de eigenschap dat ze super sterk zijn. Ook de authentieke uitstraling past vaak in de tuin waar het terras zich bevindt. De aanleg van kasseien is ook duurzaam, tevens als ze een beetje afsluiten behouden ze een natuurlijke look. Bij kasseien bestaan er ook verschillende uitvoeringen en soorten. Enkele veel voorkomende soorten zijn: Zweeds Graniet, Portugees Graniet, Belgisch Gres en Turks Vietnamees basalt. Als je voor een bepaalde uitvoering wil gaan heb je keuze uit: Boeren kasseien, Platines of Mozaïek kasseien.
Padouk terras
Padouk is een houtsoort dat zeer geschikt is voor het aanleggen van je terras. Een terras uit padouk kan zeker meer dan 25 jaar meegaan en is makkelijk in het onderhoud. Padouk, ook wel uitgesproken als padoek, is afkomstig uit Afrika en heeft een rode kleur. De kleur kan na verloop van tijd wat lichter worden maar met de juiste behandelingen vormt dit echter geen probleem. Een terras in padouk vraagt echter wel een stabiele ondergrond, hiervoor kan je best beton gebruiken. Aangezien padouk een exclusieve houtsoort is gaat de prijs voor een terras in padouk ook wel wat hoger liggen.
Bankirai terras
Een Bankirai terras heeft als voordeel dat makkelijk te bewerken is. Een terras in bankirai kan trouwens ook tot 40 jaar meegaan. Bankirai is afkomstig uit Azië en is daarom ook een tropisch hardhout. Voor het onderhoud van bankirai hout volstaat het om je terras af en toe te borstelen. Als je je terras toch wil poetsen kan je gebruik maken van gewone zeep en water. Bankirai kan je leggen als planken met of zonder groeven.
terras in bamboe
Een bamboe terras gaat even lang mee als hardhout, maar is veel milieuvriendelijker. Indien bamboe terras wordt gebruikt rondom zwembaden moet er rekening mee worden gehouden dat het om een natuurlijk, houtachtig product gaat dat niet altijd ideaal is om met de blote voet te betreden.