Een pergola voor de jacuzzi

Een jacuzzi in de tuin is een droom voor velen. Toch kun je deze droom wel laten uitkomen, want de kosten voor een jacuzzi zijn lang zo hoog niet dan als je en zwembad achter in je tuin laat plaatsen. Met een jacuzzi hoef je niet meer naar een spa om te ontspannen, dus dat geld kun je ook al uitsparen. Vooral na een dag hard werken, is er niets lekkerder dan heerlijk de in de tuin met een drankje erbij in de jacuzzi te gaan zitten. En het voordeel is dat het zowel in de zomer als de winter kan. Wil je je jacuzzi overdekt hebben dan zou je een fraai pergola boven de jacuzzi kunnen plaatsen. Je moet dan wel even nadenken wat voor soort pergola je wilt en wat het handigste is voor een jacuzzi.

Een pergola met begroeiing

De klassieke pergola is altijd begroeid met groen en klimplanten. Wil jij in een jacuzzi zitten en je midden in de groene natuur wanen, dan is een dergelijke pergola een heel goede oplossing. In principe is de pergola dan van boven open en laatje van de zijkanten van de pergola klimplanten groeien. Deze klimplanten vormen als ze de bovenkant van de pergola bereikt hebben een fraai dak. Toch moet je over dit type pergola wel goed nadenken of je dit wil. Wanneer de pergola namelijk geheel begroeid is, dan heb je ook echt een donker dak boven je jacuzzi. Een dichte begroeiing houdt namelijk wel het zonlicht tegen en kan niet de jacuzzi bereiken. Dit kan een nadeel zijn, wanneer je in de jacuzzi juist ook nog van het zonlicht wilt genieten. Als je geen deksel voor je jacuzzi hebt, dan loop je ook kans dat je jacuzzi eerder vervuild raakt door bladeren en ander groen wat van de begroeiing afvalt. Uiteraard blijft het mooi als je onder een begroeide pergola in je jacuzzi kunt genieten, maar weeg wel de nadelen af ten opzichte van de voordelen.

Een pergola met zonwering

Je kunt ook een pergola boven je jacuzzi plaatsen die voorzien is van een zonwering. Er zijn tegenwoordig zeer mooie pergola’s te koop met een kantelbare zonwering. Op deze manier kun je een open pergola creëren waar de zon alle kans krijgt om de jacuzzi te bereiken, maar je kunt ook een schaduwplek creëren door het half open te zetten. Wil je helemaal geen zon, dan schuif je de zonwering helemaal dicht. Dit is een mooi systeem, maar je mist wel de charme van een natuurlijk begroeiing. Ook moet je goed op de kwaliteit van de zonwering letten en dat deze op een gemakkelijke manier schoon te maken is.

Een pergola met glaspanelen

Met een pergola die voorzien is van glasplaten zit je beschut tegen de weersinvloeden en heb je toch een open pergola, zodat je toch van de zon kunt genieten. Je kunt achter de glasplaten zelfs nog een zonwering aanbrengen. Een voordeel is dat glasplaten gemakkelijk te reinigen zijn Een nadeel kan zijn dat als de zon hard schijnt het best wel warm kan zijn onder glas. Een zonwering is dan zeker noodzakelijk.