Thermowood als duurzaam alternatief

Wie voor thermowood kiest, kiest voor een duurzame oplossing

Het kan zijn dat je een houten terras wilt aanleggen, een carport van sterk hout, een schutting of een tuinhuis. Als je van plan bent om met een van dit soort projecten aan de gang te gaan, kies dan voor duurzaam én natuurlijk ogend hout. Thermowood is dan een ideale oplossing. Dit type hout heeft een aantal interessante pluspunten, die thermowood een ideaal houttype maken om mee aan de slag te gaan.

Thermowood als duurzaam alternatief

De voordelen van thermowood

Er is een behoorlijk rij met voordelen van thermowood op te noemen. Als je een carport, pergola of een blokhut van thermowood bouwt, ben je duurzaam en verstandig bezig. Dit hout onderscheidt zich namelijk positief van andere houtsoorten op de volgende vlakken:

Door de frisse, natuurlijke uitstraling van thermowood kan dit hout zowel gebruikt worden voor carports of tuinhuisjes met een moderne stijl als voor het creëren van een klassieke stijl. Het gebruik van thermowood betekent dat je kiest voor het milieu, voor duurzaamheid dus. Het hout wordt natuurvriendelijk gemaakt en gaat lang mee. Omdat thermowood, de naam zegt het al, flink verhit is geweest, is het hout erg sterk en gaat thermowood lang mee. Kies je daarentegen voor hardhout, dan ben je veel minder milieuvriendelijk bezig. De kap van tropisch hardhout is namelijk een aanslag op de voorraad bos in de wereld en bij het verwerkingsproces van hardhout worden ook - anders dan bij thermowood - chemische processen gebruikt. Thermowood is licht en sterk hout, dat goed bewerkt en gebruikt kan worden en ook nog eens relatief voordelig is vergeleken met bijvoorbeeld hardhout. Hardhout is een stuk duurder namelijk.

Hout van thermowood vergrijst op een hele fraaie manier. Dat betekent dus dat jouw carport mooier wordt en dat er weinig onderhoud nodig is. De vergrijzing van het thermowood gebeurt onder invloed van de zon en op een gelijkmatige manier. En dat oogt fraai en natuurlijk! Voordelig is ook dat thermowood erg vormvast is en uitstekend tegen vochtinvloeden en schimmelvorming kan. Ook is het hout bestand tegen aanvraat door wormen en insecten.

Bouw daarom met thermowood

Een eigen carport of tuinhuisje kun je dan ook het beste maken door thermowood te gebruiken. Je weet dan zeker dat je duurzaam te werk gaat, voordelig uit bent en toch een hoge mate van kwaliteitshout gebruikt voor jouw bouwproject. Alvast veel plezier gewenst met jouw prachtige bouwwerk van thermowood!