Comfortabele Patio-ontwerpen met een vuurplaats om u te helpen ontspannen in stijl

patio ontwerpen met vuurplaats

Een patio is de beste plek om tot rust te komen na een dag hard werken, of om een speciale groep vrienden te vermaken. Het toevoegen van een vuurplaats aan uw terras kan het uiterlijk van uw terras echt opfleuren, waardoor het een unieke plek is om te zitten en te ontspannen met familie of vrienden.

Komt u gestrest en moe terug naar huis na hard te hebben gesleept op het werk? Komt u thuis met hoofdpijn en vermoeide ogen? Houdt u ervan om af en toe te miezeren vanuit uw raam? Leun je op je keukenplatform en wacht je op je oven om dat sappige lendenstuk te grillen terwijl je de koele bries naar buiten voelt stromen? Haal dan een terras. In uw achtertuin of voortuin, of zelfs op het terras. Een patio met een paar loungestoelen, een loopbrug, een barbecue-grill, een bijbehorend zwembad, of een kleine vijver, zal uw leven stimuleren door inkepingen.

tuin meubelen

Een patio is niet alleen een ontworpen achtertuin, maar ook een plek die u kunt gebruiken voor entertainment en recreatie. Wie wil er na een vermoeiende dag geen plek hebben om 's avonds gewoon lekker te luieren! Als je een terras hebt en je wilt je imago opkrikken, en je bent op zoek naar leuke ontwerpideeën, dan kun je proberen om een vuurplaats toe te voegen aan je terras. Vuurputten zijn een populaire toevoeging aan patio's omdat ze een warme gloed creëren voor de buitenbeleving en de omgeving verbeteren.

Het bouwen van een patio met een vuurplaats voegt ook waarde toe aan uw achtertuin. Als het geen dwang is, is het zeker een esthetische noodzaak. Patio's met vuurplaatsen geven een rustieke charme, maar ook elegantie en schoonheid, terwijl ze de perfecte plek zijn voor een gezin om rond het vuur te zitten en te genieten van de zonsondergang.

Een ontwerp kiezen

Net als alle andere patio-accessoires, zijn de vuurputten verkrijgbaar in verschillende maten, ontwerpen, vormen en kleuren. Terwijl sommige eenvoudig en ingetogen kunnen zijn, kunnen andere brandkuilen uw saaie ruimte in een uitnodigend toevluchtsoord veranderen. Met zo veel opties om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om te kiezen voor een patio ontwerp met een vuurplaats die past bij uw behoeften en smaak.

mooie achtertuin

Voor kleine/compacte patio's

Als uw tuin vrij klein is, kan het gebruik van een draagbare vuurplaats of een vuurplaatstafel een grote hulp zijn, omdat ze ruimtebesparend zijn. Een draagbare vuurplaats geeft u ruimtebesparing, terwijl een vuurplaatstafel zowel een tafel als een vuurplaats kan zijn. In de hedendaagse ontwerpen voor patio's zijn de vuurplaatstafels enorm populair geworden.

Een ander ontwerp dat u kunt gebruiken in kleine achtertuinen of compacte patio's is een verzonken vuurplaats. Een verzonken kuil is in principe een geïsoleerde kuil die in de tuin is opgegraven. Laat de kuil groot of klein zijn, afhankelijk van de grootte van de werf. Een houten of metalen vuurschaal is een andere optie die er is voor een kleine werf. Een brandweerkazerne heeft meestal een eigen deksel, wat handig is, zeker als u van plan bent een draagbaar brandweerkazerne te kopen.

Voor een goedkope optie kunt u gewoon een brandring maken met behulp van natuursteen in plaats van een hoge blokstructuur. Tegenwoordig zijn er ook keramische vuurkommen op de markt gekomen, hoewel ze de gemiddelde consument niet zoals verwacht hebben verrast.

Voor middelgrote patio's

Voor werven die vrij groot, zo niet enorm zijn, neemt het aantal opties aanzienlijk toe. Ontwerp uw terras zo dat het geschikt is voor een vuurplaats waar u maar wilt. Over het algemeen, in middelgrote of grote patio's, bezetten de haardkuilen de centrale plek om de warmte gelijkmatig te verspreiden in alle richtingen. Construeer een betonnen vierkant of een stenen rotsstructuur, en bedek het met zandsteentegels voor de klassieke landelijke uitstraling.

Als u rustieker wilt gaan, gebruikt u bestratingsblokken of gewone natuurstenen om de buitenste structuur te bouwen. De put kan deels worden gevuld met zand, grind of gemalen steen, en deels met brandhout voor een sober maar warm effect. Voor werven die niet te klein zijn en voldoende bewegingsruimte hebben, kunnen metalen kuilen (gietijzer en koper zijn het meest populair) worden gebruikt. Terwijl beide een hoog smeltpunt hebben, waardoor ze voldoende lang meegaan, heeft koper in dit verband een licht randje over ijzer.

Voor een middelgroot terras nemen de omringende verbetermogelijkheden ook sterk toe. Bij een grotere ruimte kan een vuurplaats worden ontworpen met een permanente opstelling eromheen. Een halfronde steen- en rotsbankstructuur die er omheen is gebouwd om te kunnen zitten, zal een grote meerwaarde geven aan het uitzicht van het terras. Door het bouwmateriaal van de vuurplaats aan te passen aan het vloermateriaal van het zitgedeelte wordt een esthetische waarde toegevoegd.

Voor een rustiek (en natuurlijk goedkoop) alternatief kiest u voor houten banken. Zorg er alleen voor dat ze relatief ver van de vuurplaats staan, zodat uw terrasmeubelen niet in brand vliegen. Met een matig groot terras zijn er veel mogelijkheden om mee te spelen, maar wees voorzichtig met de benodigde ruimte en het materiaal, en je bent goed te gaan.

vuurplaats

Voor Grote Patio's

Met een groot terras zijn uw mogelijkheden om een vuurplaats te ontwerpen net zo overvloedig als een kind in een speelgoedwinkel. In feite, als je een grote tuin hebt, kun je beter een terras bouwen rond een vuurplaats in plaats van andersom. Terwijl de genoemde basisideeën voor het ontwerpen van een vuurplaats hetzelfde blijven als in een middelgrote patio, nemen de mogelijkheden voor het ontwerpen ervan sterk toe. Het materiaal dat gebruikt wordt voor de bouw kan variëren van natuursteen tot zeesteen, van zandsteen tot beton tot veldsteen, en zelfs gestapelde straatstenen. De vorm kan variëren - u kunt een vierkante of een ronde vuurplaats ontwerpen. Het behoud van muren rond het erf kan worden gebruikt als extra zitplaatsen, omdat de vuurplaats vrij groot zal zijn, gezien de grootte van uw terras.

Een grote tuin kan gemakkelijk een patio met een vuurplaats en een zwembad ergens omheen herbergen. Voor een meer 'beachy' look, gebruik een houten vuurplaats, en spijker rond sterke maar korte boomstammen als zitplaats. Gebruik loungestoelen als ontspanningsmeubilair. Een compacte en draagbare bar en een barbecueplaats zullen het gevoel nog meer versterken. Een grote tuin of terras geeft u ook de mogelijkheid om een geïntegreerde, op maat gemaakte, inbouwhaard te gebruiken. Om de grootsheid van uw terrashaard te vergroten, kunt u gebruik maken van flagstones, Eldorado steen of marmeren tegels om het exterieur te ontwerpen.

residentiele tuin

Speciale tips voor een vuurplaats

  • Zoek de heersende windrichting uit voordat u de positie van uw vuurplaats bepaalt.
  • Als u zich de moeite wilt besparen, gebruik dan een gasgestookte vuurplaats.
  • Laat de haard nooit alleen of zonder toezicht achter als er kinderen in de buurt zijn.
  • Gebruik altijd openhaardgereedschap om met hout en andere apparatuur om te gaan.
  • Het gebruik van langgerekt hardhout zoals esdoorn zal leiden tot een hoger rendement in termen van vuur.
  • Vermijd in de winter om uw kachel hoog te draaien en ga in plaats daarvan bij een open haard zitten voor wat warmte.

Een goed ontworpen patio met een vuurplaats zal zeker opvallen en indruk maken, maar het belangrijkste is dat je een plek krijgt waar je kunt ontspannen na een zware dag op het werk. Een patio met een vuurplaats heeft altijd bijzondere herinneringen aan het samenkomen en braden van marshmallows en s'mores of gewoon lekker warm worden voor de open haard op een kille avond.