Dus, je wilt een Carport bouwen....

Als u op zoek bent naar een goedkope schuilplaats voor uw voertuig, kan een carport een goed alternatief zijn voor een duurdere, meer ambitieuze garage. Maar het bouwen van een carport is meer dan alleen het in elkaar slaan van een kit. Lees verder voor slechts een paar zaken die u moet overwegen voordat u besluit om een carport op uw terrein te plaatsen.

Lees meer over: Carport plaatsen: materialen, voorbeelden & prijzen

zelf een carport bouwen

Heb je een plek nodig om die nieuwe speedboot te parkeren? Een carport kan gewoon de opplossing zijn! Hoewel het niet helemaal een garage is, een carport doet een fatsoenlijke zaak bij het beschermen van auto's, recreatieve voertuigen, of iets anders dat je zou willen beschermen tegen het weer. Sommige huiseigenaren gebruiken ze zelfs als overdekte terrassen. Als u denkt over het bouwen van een carport, hebt u waarschijnlijk al gekeken naar tientallen verschillende bouwmogelijkheden en stijlen van gespecialiseerde fabrikanten. Toch zijn er tal van overwegingen die u nodig hebt om te wegen voordat u een doe-het-zelf carport kit kopen of een aannemer huren. Hier hebben we een paar van de basisprincipes samengesteld om u te helpen met het planningsproces.

Vraag de nodige vergunningen aan.

In de huidige gereguleerde wereld, als u wilt bouwen om het even wat groter dan een hondenhok, zult u waarschijnlijk een vergunning moeten aanvragen en een carport is geen uitzondering. Merk op dat een carport slechts aan twee kanten kan worden afgesloten. Als u een derde zijde omsluit, wordt de constructie een garage, waardoor deze aan andere bouwvoorschriften is onderworpen.

Uw gemeente zal de ontwerptekeningen van de carport die u kiest willen zien en verordeningen zullen bepalen waar u de carport kunt plaatsen. Typisch, kunt u een carport niet bouwen in een vergemakkelijking op het pand of binnen een paar meter van de eigenschap lijnen. Veel gemeenschappen hebben overeenkomsten die geen carports in de voortuin helemaal niet toestaan. Als u woont in een buurt die wordt beheerst door een vereniging van huiseigenaren , moet u uw carport plannen met hen ook duidelijk uw carport plannen. HOA verordeningen kunnen bepaalde bouwmaterialen specificeren, beperken waar u een carport kunt zetten, of reguleren de grootte ervan. Wettelijk gezien moet u zich aan hun regels houden.

Materialen zijn belangrijk

Carports zijn meestal gebouwd van metaal of hout, en kits van beide materialen kunnen gemakkelijk worden gekocht in doe-het-zelf winkels. Kits variëren in kwaliteit en prijs; sommige lopen een paar honderd euro, terwijl andere kits meer dan 10.000 euro waard zijn. Professionele installatie zal de kosten van uw project aanzienlijk verhogen, maar als u niet zeker bent over uw vermogen om een ingewikkelde carport kit te monteren, loont het de moeite om een professional in te huren. U kunt ook gaan voor een op maat ontworpen, stick-framed carport-een aantrekkelijke optie, met name als u wilt dat uw carport overeenkomt met uw huis. Sommige huiseigenaren kiezen voor het instellen van een grindbasis of betonnen pad onder de carport, die bijdraagt aan de totale kosten van het project.

een carport bouwen

Weet wat er onder de carport ligt

Als u bekend bent met de bouw, weet u hoe belangrijk het is om uw lokale nutsbedrijven te bellen om naar buiten te komen en de locatie van hun ondergrondse lijnen te markeren voordat u begint met het graven van gaten voor carportpalen. Het laatste wat je wilt is om een nutsleiding te raken en vast komen te zitten met een enorme reparatie rekening. Gelukkig is het nu makkelijker dan ooit om alle nutsvoorzieningen op uw eigendom te vinden; bel DigSafe op 811. Zij zullen uw lokale nutsbedrijven, die vervolgens de locatie van hun lijnen en markeer ze, zodat u weet waar het veilig is om te graven.

Begin met een stevige fundering

Carports hebben geen funderingen nodig, maar ze moeten stabiel genoeg zijn om te voorkomen dat ze bij de eerste adem van een briesje omvallen. De stevigste methode is om de steunpalen minimaal 2 voet diep vast te zetten, in gestort beton. Als u in een winderig gebied woont, of als u een hoge carport aan het bouwen bent om een camper te huisvesten, zet de palen dan 3 meter of dieper. Een alternatieve methode is om beugels te bevestigen aan een betonnen basis om de steunpalen vast te houden. Deze aanpak biedt minder zijdelingse ondersteuning, dus extra zijdelingse verbanden en hoekverbanden zullen waarschijnlijk nodig zijn. Sommige carport kits in het lagere segment vertrouwen op schroefboorankers om de constructie te stabiliseren, maar dit werkt alleen goed als de carport beschermd is tegen wind.

Een derde structurele optie, indien de lokale bouwvoorschriften dit toelaten, is de bevestiging van een zijde of de achterkant van de carport aan het huis of aan een bestaande garage. Deze regeling verhoogt de stabiliteit, maar komt met extra bouwvoorschriften.

Weet wat je zelf wil

Voordat u een definitief carport ontwerp selecteert, moet u er zeker van zijn dat het aan uw maat en esthetische eisen voldoet. De minimale functionele grootte voor een één-voertuig carport is 9 voet bij 16 voet, maar als u iets groter dan een middelgrote sedan moet parkeren, heeft u meer ruimte nodig. Wat betreft esthetiek, zult u waarschijnlijk willen dat het ontwerp en de afwerking van uw carport uw huis aanvullen. Om het in sync met de omgeving te houden, kunt u een houten carport schilderen om uw huis aan te passen en architectonische details van uw huis, zoals zuilen of gordelroos, om het te laten lijken alsof de carport deel uitmaakte van het oorspronkelijke ontwerp van uw huis. Op deze manier krijgt u niet alleen extra buitenshuis onderdak voor uw voertuigen (en buitenbijeenkomsten), maar ook een serieuze aantrekkingskracht op de buitenwereld!