Een carport op maat is goedkoop

carport op maat
Een op maat gemaakte carport kan in grootte en ontwerp worden aangepast aan de ruimte, de grootte van het voertuig en het huis.

Een carport is vaak de goedkoopste optie als de auto veilig tegen vorst en regen moet staan.

Om ervoor te zorgen dat de carport enerzijds groot genoeg is voor de auto en anderzijds qua architectuur en vormgeving goed bij het huis past, kan de carport op maat worden gemaakt. Hier kunnen de grootte, het gebruikte materiaal en de bouwstijl zo individueel worden bepaald als het nauwelijks mogelijk is met een afgewerkte kit.

Hoe groot moet de op maat gemaakte carport zijn?

De grootte van uw carport is enerzijds afhankelijk van de beschikbare ruimte voor de bouw van de carport en anderzijds van wat erin moet worden ondergebracht. Voor een auto uit de kleine en middenklasse is een breedte van minimaal 3 meter, een lengte van 5 meter en een hoogte van 2,10 meter vereist. Een auto uit de hogere klasse heeft echter een breedte van minstens 3,50 meter, een lengte van 6 meter en een hoogte van 2,30 meter nodig. Zodra u weet hoeveel ruimte uw auto nodig heeft, moet u overwegen of u meer ruimte nodig heeft om een grasmaaier of tuinmeubilair te parkeren. Als u naast de auto ook de fietsen, motor of Kettcar van het gezin wilt stallen, heeft u wellicht een dubbele carport nodig of een carport met een uitrustingsruimte.

Waar wordt de carport geplaatst?

Een op maat gemaakte carport kan zo worden gepland dat deze goed gebruik kan maken van een eventuele opening naast het huis. Een deur kan zelfs zorgen voor een directe verbinding tussen carport en huis. Als het huis niet direct op de grens van het perceel ligt, kan er een op maat gemaakte carport voor het huis worden gebouwd, die het beschermt tegen alles wat er op de weg gebeurt. Achter het huis is de meest ongunstige locatie voor een op maat gemaakte carport: Hier neemt de toegangsweg alleen al veel van het land in beslag.