Een houten schutting met pergola

Een houten schutting met pergola

Voor wie de tuin meteen een comfortabele look en feel wil geven is een houten schutting met pergola ideaal. Een dergelijke uitbreiding van de tuin biedt alle voordelen die een schutting met zich meebrengt, met daarbij ook nog eens wat extra voordelen op het vlak van stijl en uitstraling.

Wil je het beste uit je tuin en terras halen, dan is een pergola zeker en vast een goede investering. Wat is zo'n pergola nu precies, en wat zijn de voordelen ervan voor de look en feel van de tuin? Beide vragen verdienen een duidelijk antwoord, en dat is wat het volgende overzicht je kan bieden!

Wat is een houten schutting met pergola?

Een schutting in de tuin is een van de beste aankopen die je kan doen om meer privacy te verkrijgen, de tuin optimaal af te schermen tegen ongunstige weersomstandigheden en ongewenste bezoekers. Een pergola is een overdekking die op vier of meerdere palen staat, waaronder vaak een zitplaats wordt georganiseerd. De combinatie van beide elementen brengt een unieke sfeer in de tuin teweeg, maar daar blijven de voordelen natuurlijk niet bij:

1. Een romantische sfeer creëren

Eerst en vooral is een pergola de ideale investering als je de tuin een romantische toets wil geven. Dergelijke constructies worden vaak uit hout vervaardigd, zeker in combinatie met een houten schutting. Het gevolg is dat je een soort van kleine overdekte ruimte krijgt in de tuin. Laat je daarbij ook nog eens wat klimop langs de palen van de pergola groeien, dan wordt je tuin al snel een extra romantische, sfeervolle plaats.

2. Stijlvol je tuin inrichten

De inrichting van de tuin is een zaak waar veel mensen jammer genoeg niet genoeg aandacht aan besteden. Dankzij een schutting met bijhorende pergola is dat echter niet ingewikkeld: als je een houten schutting verkiest, dan kan je ook kiezen voor een pergola die erbij past. Of je nu de moderne kant wil opgaan of meer houdt van klassieke tuinen - de keuze is helemaal aan jou. Het aanbod aan schuttingen met pergola's is immers erg uitgebreid, en biedt dus voor elke tuin wel een goede oplossing!

3. Een schutting met pergola, perfect voor de feestelijke tuin

Een pergola is daarbij ook de ideale uitbreiding van je terras of tuin als je in de zomer bezoekers (of je eigen gezin) wil verwennen met een stijlvolle, feestelijke tuin. Zo kan je prachtige zetels onder de pergola plaatsen om in te ontspannen, of zelfs een minibar installeren zodat je op een warme zomeravond van een heerlijke drankje kan genieten. Er zijn zowel overdekte als vrije pergola's, dus ook op dat vlak heb je keuzevrijheid!

Een houten schutting met pergola - een ongelofelijke meerwaarde voor je tuin

Het mag duidelijk zijn dat een pergola alleen maar voordelen biedt voor elke tuin. Kies je voor een prachtige houten schutting in de tuin met daarbij ook nog eens een bijpassende pergola, dan kan je er dus zeker van zijn dat je tuin in één keer een extra dimensie krijgt!