Tropische hardhoutsoorten

Wij werken altijd met een uitgebreid assortiment aan soorten Tropisch hardhout. Padoek, Afrormosia en Ipé zijn onze meest gekende houtsoorten.

Tropische Hardhoutsoorten, voor alle toepassingen!

Tropisch hardhout is goed toe te passen, denk aan vlonders in de tuin. Of een volledig terras van tropische hardhoutsoorten. De reden van toepassing is verschillend. Het ene soort tropisch hardhout zal worden toegepast wegens de kleur, of tekening, van het hout. Terwijl andere tropische hardhoutsoorten voornamelijk worden gebruikt om hun stevigheid.

Welke tropische hardhoutsoorten zijn er?

Er zijn ontelbaar veel soorten hardhout en (commerciële) variaties op deze soorten. De soorten die ons het meest bekend zijn, zijn:

Padoek

Padoek

Padoek is een erg populaire hardhout soort. Voor allerlei toepassingen wordt Padoek gebruikt. De kleur is officieel oranjerood, en wordt koraalrood genoemd. Mede door de kleur is Padoek zo populair.

Afrormosia

Afrormosia

Afrormosia kan zowel binnen als buiten worden toegepast en is daardoor een universele hardhout soort. Het enige punt van aandacht is contact met metaal en water, daar Afrormosia stoffen bevat, die corrosie kunnen veroorzaken. Een punt om rekening mee te houden. Afrormosia heeft een prachtige bruin/gouden kleur. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Teak, zal Afrormosia donkerder kleuren, wanneer het hout wordt blootgesteld aan lucht en/of (zon)licht.

Toepassingen tropische hardhoutsoorten

Tropisch hardhout is terug te vinden in vele toepassingen. Let wel, tropisch hardhout is geen garantie voor de kwaliteit. Elke hardhout soort laat zich op haar eigen manier verwerken, waardoor de ene soort beter geschikt is voor buiten toepassing dan de andere soort. Lees hier meer over tropisch hardhout.

Algemene toepassingen van tropisch hardhout zijn onder andere, vlonderplanken, pergola, terras, jacuzzi/zwembad-terras, tuinschermen, meubels en poorten. Neem de soort 'Bankirai', erg geliefd voor toepassingen buiten.

Op zoek naar een toepassing met tropische hardhoutsoorten? Terrassen en dakterrassen kunnen worden gemaakt met keuze uit 240 verschillende hardhoutsoorten.