PVC veranda prijzen

Een veranda kan een waardevolle aanvulling op de woning zijn. Een mooie veranda zal de waarde van de woning doen stijgen. Daarnaast is een veranda heel praktisch. Je kunt tijdens de regen en in de winter toch buiten zitten en je kunt een veranda dusdanig uitbreiden dat het een onderdeel van de woning vormt. Een veranda kan bestaan uit verschillende soorten materialen. Een van de materialen die vaak voor een veranda wordt gebruikt is PVC. Een groot voordeel van een veranda in PVC is dat een dergelijke veranda in veel uitvoeringen te verkrijgen is. Er is daarom altijd een PVC veranda te vinden voor vrijwel elk type woning.

veranda

Hoeveel kost een PVC veranda?

Hoeveel kost een PVC veranda

Een veranda van PVC brengt vele voordelen met zich mee. PVC is namelijk onderhoudsvriendelijk. In tegenstelling tot hout hoef je de veranda niet jaarlijks te schilderen of te lakken, waarmee je kosten kunt besparen. Verder is PVC een materiaal dat gemakkelijk te recyclen. Een PVC veranda is daarom ook ecologisch verantwoord. Een PVC veranda kan voorzien worden van glazen wanden. Zo vormt de veranda een soort van extra kamer in de woning. Door de windvrije afdichting en de isolerende specificaties van PVC is dit een aantrekkelijke optie om voor een PVC veranda te kiezen.

Type PVC veranda Gemiddelde kostprijs
Standaard PVC veranda Gemiddeld zo’n 10.000 euro
Uitgebreide / luxueuze PVC veranda Gemiddeld zo’n 20.000 euro

Bij de keuze voor een PVC veranda is het ook mogelijk om financieel te profiteren in vergelijking met andere materialen. Vergelijk je PVC met een veranda van hout, dan ben je tot wel 30% goedkoper uit. Gemiddeld gezien is een PVC veranda zo’n 10% goedkoper dan een veranda dat uit andere materialen bestaat. Houdt er rekening mee dat de gemiddelde kostprijs voor een standaard PVC veranda ongeveer € 10.000,-. Ga je voor een uitgebreide en meer luxueuze PVC veranda, dan zal de gemiddelde kostprijs ongeveer € 20.000,- bedragen.

Hoe tot 30% besparen op een PVC veranda?

Een PVC veranda aanschaffen kan dus beduidend goedkoper dan veranda’s van een ander materiaal. Of je daadwerkelijk kunt besparen op de kosten is vooral afhankelijk van het type veranda en je persoonlijke wensen. Kies je voor een veranda met alles erop en eraan, dan zal de besparing flink lager kunnen uitvallen dan wanneer je kiest voor een eenvoudig model veranda. Bij een standaard model PVC veranda zul je inderdaad tot 30% op de kostprijs kunnen besparen. Ook van belang kan de keuze voor leverancier zijn. Het is aan te raden niet direct voor de eerste de beste leverancier te gaan, maar bij verschillende leveranciers een offerte aan te vragen. Zo kun je gemakkelijk selecteren op opties en prijs en uiteindelijk voor de goedkoopste versie van je favoriete model veranda gaan.

Welke factoren beïnvloeden de prijs van een PVC veranda?

De uiteindelijk kostprijs van een PVC veranda is afhankelijk van enkele factoren. Daarbij moet je met de aanschaf van een PVC veranda rekening houden, anders kom je voor verrassingen te staan. De factoren waar je rekening mee moet houden:

De grootte van de veranda

Een grote veranda waar je veel ruimte hebt en eventueel een uitbreiding van het woonoppervlakte vormt is mooi, maar ook flink aan de prijs. Kies je voor een grote PVC veranda, dan zul je hier maar weinig op kunnen besparen. Een PVC veranda met standaard afmetingen zal beduidend lager geprijsd zijn en daarmee kun je besparen. Een en ander is natuurlijk helemaal afhankelijk van je eigen wensen, eisen en ook je budget. Maar houd er rekening mee dat het verschil tussen een luxe en grote PVC veranda en een standaard PVC veranda zonder opsmuk zomaar € 10.000,- kan zijn.

Zonwering laten plaatsen?

Een tuin op het zuiden is populair. Je hebt dan de gehele dag door veel zon. Wanneer je veranda op het zuiden staat dan kan een overdaad aan zon teveel zijn en heb je misschien zonwering nodig. Het installeren van zonwering is van invloed op de kostprijs van een PVC veranda. Wel kun je de kosten van zonwering in toom houden door niet te kiezen voor het meest luxe zonwerings-systeem. Handmatig bedienbare zonwering zijn een pak goedkoper dan bijvoorbeeld zonwering die elektrisch te bedienen is. Wanneer je je veranda ook laat voorzien van airconditioning, dan kan zonwering wel voor een kostenbesparing zorgen. Airconditioning verbruikt veel stroom. Zonwering is dat een goede manier om de veranda te verkoelen zonder gebruik te hoeven maken van airconditioning. De meest goedkope oplossing waarbij zonwering niet van invloed is op de kostprijs, is gebruik te maken van natuurlijke zonwering, zoals bomen.

Het soort glas

Glas komt bij veranda’s veel voor. Glas kan de zijwanden van een veranda bedekken, maar ook het dak kan van glas zijn. Glas vormt dus een grote kostenpost bij een PVC veranda en vooral het soort glas dat je kiest. Dubbelglas of hoogrendementsglas is prijziger dan het gebruik van enkel glas, maar er kan wel een aanzienlijke energiebesparing mee bereikt worden. Ook andere soorten glas kunnen de kostprijs van een PVC veranda laten stijgen. Denk aan het gebruik van zonwerend glas. Wanneer je hiervoor kiest dan zou je kunnen besparen zonwering. Er zijn nog andere glassoorten, zoals gelaagd glas of zelfs zelfreinigend glas die de prijs flink omhoog kunnen stuwen.

Besparen op een PVC veranda

Wanneer je budget niet toereikend genoeg is om een luxe PVC veranda met alles erop en eraan te laten installeren zijn er nog wel mogelijkheden om de kosten binnen de perken te houden.

Kies voor een niet te grote veranda

Om echt behoorlijk te kunnen besparen op de kosten van een PVC veranda, is de keuze voor een bepaalde grootte van de veranda heel belangrijk. Hoe groter de veranda, des te duurder de veranda. Ook afwijkende formaten, die niet standaard te leveren zijn maken de veranda duur. Er zullen dan onderdelen op maat gemaakt moeten worden. Een PVC veranda die niet te groot is, met standaard afmetingen is het meest voordelig.

Kies voor een lokale leverancier

Je kunt kiezen voor een goedkope leverancier aan de andere kant van het land, maar vraag je af of deze echt goedkoper is als hij ook voorrijkosten berekend? In dit geval kun je beter kiezen voor de goedkoopste leverancier uit je eigen regio zodat je geen voorrijkosten hoeft te betalen.