Waar let ik op als ik een carport aankoop?

Waar let ik op als ik een carport aankoop?

Carport dé oplossing voor meerdere auto's in huishouden

Tegenwoordig tellen de meeste huishoudens twee auto's. Man en vrouw kunnen elk met een eigen auto naar het werk. Maar waar laat je toch al dat blik? Meestal is er in een garage maar plek voor één auto. De bestuurder van de auto die buiten staat, baalt natuurlijk behoorlijk als hij of zij bij koud weer wederom de ruiten staat te krabben. Gelukkig is er een oplossing: de carport. En daar kunt u gerust een heel mooi exemplaar van neerzetten. In dit artikel leest u een aantal tips waarop u kunt letten bij de aankoop van een carport.

Bouwpakket: zelf of uitbesteden

Het is heel belangrijk om van tevoren te bedenken hoe groot de carport mag worden. Welke ruimte is er bijvoorbeeld beschikbaar? Het is mogelijk om een carport helemaal op maat te laten maken. Dan wordt het uiteraard een exemplaar die helemaal is afgestemd op uw behoeften. Logischerwijs betaalt u meer kosten dan wanneer u kiest voor een standaard model. Verschillende bedrijven kunnen bouwpakketten aanleveren waarmee u aan de slag kunt gaan. Uiteraard is het ook mogelijk dat zij het pakket in elkaar zetten. Natuurlijk is dit afhankelijk van uw situatie. Bent u handig en heeft u voldoende tijd om deze klus te klaren?

Constructie en materialen

Een carport moet stevig zijn. U wilt natuurlijk niet bij de eerste de beste herfststorm de boel in elkaar zien storten. Overweeg dan ook of u de carport los plaatst of tegen de woning aan. In dat laatste geval heeft de constructie minder te lijden onder barre weersomstandigheden. Vurenhout is een heel goed materiaal voor een carport. U kunt dan op jarenlange stevigheid en stabiliteit rekenen. Uiteraard vergt het hout wel onderhoud. Kiest u voor een onderhoudsarme carport dan moet u er wel rekening mee houden dat de carport aan de buitenkant met de jaren vergrijst. Het hout wordt namelijk één keer behandeld voordat de constructie wordt geplaatst. Ook een carport van padouk is mogelijk.

Het oog wil ook wat

Een carport is een verlengstuk van uw huis. Natuurlijk wilt u dat deze extra aanbouw er mooi uitziet. Laat u informeren naar verschillende stijlen en beoordeel welke het beste past bij u en bij uw situatie. Het type huis kan al bepalen welke carport daar het mooiste bij staat. U kunt bijvoorbeeld gaan voor een cottage stijl, maar ook voor een iets modernere en strakkere look. Vergeet vooral ook de afwerking niet. Het dak kan hellend of plat uitgevoerd worden. Genoeg keuzes om over na te denken.