Vijf tips voor een trendy terrasoverkapping

Terrasoverkappingen hebben tal van voordelen

trendy terrasoverkapping

U ziet ze steeds vaker in België en ook in Nederland: mooie terrasoverkappingen. Dat terrasoverkappingen de laatste tijd zo populair zijn, is niet zo vreemd. Terrasoverkappingen hebben namelijk de nodige voordelen. Zo biedt een terrasoverkapping een prima bescherming tegen de zon, maar kunt u er ook onder schuilen als het regent. Verder is zelf een terrasoverkapping bouwen niet zo ingewikkeld en tevens voordelig om te doen. Ten slotte wordt uw woning meer waard als u een terrasoverkapping plaatst. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw terrasoverkapping trendy en lekker modern is? We hebben vijf nuttige tips voor u verzameld waarmee u een trendy, eigentijdse terrasoverkapping kunt bouwen of laten plaatsen.

1. Bepaal hoe de zon binnenvalt

Wilt u een trendy terras, dan is het eerste aandachtspunt de zoninval. Wilt u als het echt hoogzomer is in de schaduw kunnen zitten, hout hier dan rekening mee door de positie van uw terrasoverkapping goed uit te rekenen. Ook de grootte van het dak wordt hierdoor bepaald. Wilt u toch een beetje zon opvangen en tegelijk ook vanaf uit terras wat zon kunnen oppikken als u daar zin in heeft? Pas de grootte van de terrasoverkapping of de stand van de overkapping dan daarop aan!

2. Kies voor de juiste tuinmeubels

Als u een terrasoverkapping plaatst, kies dan voor trendy hout én ook voor trendy tuinmeubilair. Een idee is bijvoorbeeld om een apart plekje van het terras te reserveren voor moderne terrasmeubels. Een andere terrasdeel kunt u open laten. Zodat u daar vrij kunt rondlopen, een ligstoel kunt neerzetten als het warm is of een mobiele barbecue kunt plaatsen als het hoogzomer is. Door uw terras slim eigentijds in te richten, laat u ruimte voor flexibiliteit qua inrichting.

3. Zorg voor een (eet)tafel

Het is verstandig om een ruime tafel op het terras te plaatsen, die kan dienen als eettafel en eveneens als tafel om bijvoorbeeld spelletjes op te doen of lekker een boek op te leggen, dat onder het genot van een wijntje, thee of pilsje tijdens zomerse avonduren gelezen kan worden.

4. Lekkere beschutting bij slecht weer

Zorg dat uw terrasoverkapping voldoende oppervlakte heeft om met uw huisgenoten te kunnen schuilen tegen slecht weer als regen. Natuurlijk beschermt een overkapping niet volledig. Als het stormt of flink hard waait komt de regen op het terras terecht. Maar bij een groot, trendy terras waar de meubels strategisch in een hoek zijn geplaatst, valt dit te voorkomen!

5. Zorg voor goed hout

Zorg dat het loopgedeelte onder de terrasoverkapping van goed hout gemaakt is. Hout dat niet glad wordt na een regenbui. Zo kun je ook, al de regen weggetrokken is, veilig en relaxed op het terras zitten!