Een carport is ook in de zomer ideaal!

Voordelen van carports in de winter én zomer

Een carport is ook in de zomer ideaal!

De afgelopen decennia zijn carports in België en Nederland steeds populairder geworden. Het mooi van carports is dat ze niet alleen in de winter ideaal zijn, maar ook in de zomer de nodige voordelen bieden. 's Winters bieden carports bescherming tegen sneeuw en ijsvorming. Maar hoe zit het 's zomers? Welke voordelen heeft een carport in de zomermaanden?

Extra bescherming bij noodweer

Het weer in België is soms onvoorspelbaar door de ligging nabij de Noordzee en het veranderende klimaat. Ook in het zomerseizoen kan het daardoor soms flink tekeergaan qua weer. Denk aan zomerstormen, hevige regenval of hagelbuien. Onder een carport blijft jouw wagen ook bij dit weer goed beschermd. En mochten er bomen rond jouw woning staan, dan is een carport ook fijn. Vallende kastanjes, eikels of hars dat door warm weer uit bomen valt, vormen geen bedreiging voor jouw auto, omdat die onder een overkapping staat. Want niets is er vervelender dan plakkerig hars, dat zich vasthecht aan de auto, van de carrosserie te moeten verwijderen.

Handige plek voor verkoeling

Het mooie van carports is dat ze een perfecte plek zijn om in de zomer te schuilen tegen de zon. Als je kinderen hebt die buiten spelen, kun je bijvoorbeeld op hete zomerdagen een zwembadje onder de carport plaatsen. Zo weet je zeker dat je kinderen niet verbranden in de gloeiend hete zon. Tegelijkertijd is de carport ook ideaal om te benutten als plek om gezellig te zitten met bekenden. Onder de overkapping van een carport kun je bijvoorbeeld prima schuilen bij zomers noodweer of een gezellige buurtbarbecue houden voor de straat. Of natuurlijk gewoon met vrienden en/of familie van zelf gebraden vlees genieten! Houdt je van een leuk spelletje, zoals tafeltennissen of een spelletje op de voetbaltafel? Ook dan is de carport hiervoor in de zomermaanden een handige plek!

Een carport geeft de buurt zomers een groenere uitstraling

Het fijne aan een carport is, dat deze gemaakt kan worden van duurzame materialen, zoals vurenhout, een lichte en zeer krachtige houtsoort. Niet alleen is het maken van een privé-carport van hout goed voor de natuurlijke omgeving in de buurt waar je woont, maar ook kun je van dit materiaal zonder al te veel moeite zelf een carport neerzetten. Daarbij kun je jouw carport natuurlijk zo groen maken als je zelf wilt. Een idee is bijvoorbeeld om een klimop tegen de carport aan te plaatsen, zodat deze een nog natuurlijker uitstraling krijgt. Zomers is de buurt dan lekker groen en fris!