McCulloch ROB R600 beoordeling

McCulloch Rob R600 robot grasmaaier

De McCulloch Rob R600 is een hoogwaardige robotmaaier die geschikt is voor gazons tot 600 m². Hij doet alles wat ik van een robotmaaier mag verwachten en er zijn maar een paar kleine nadelen.

De McCulloch Rob R600 balanceert functies en prijzen om een zeer aantrekkelijk pakket te presenteren. Na het bekijken van vergelijkbare robotmaaiers voor gazons van vergelijkbaar formaat, denk ik dat de McCullough ROB R600 de keuze is van het stel.

Je kunt de huidige prijs van de McCullough ROB R600 hier bekijken. Lees verder om alles te weten te komen over de McCulloch ROB R600 en mijn ervaring met het gebruik ervan.

Ontwerp en belangrijkste kenmerken

De McCulloch Rob R600 is een automatische robotmaaier die ontworpen is om gazons tot 600 m² of 0,15 hectare te maaien, afhankelijk van de complexiteit van uw gazon. McCulloch produceert ook twee andere modellen die gazons tot respectievelijk 800 m² en 1000 m² kunnen maaien.

Het kan hellingen in uw gazon aan tot 14 graden (25% helling). Zodra hij is geïnstalleerd, werkt hij autonoom met minimale input van de gebruiker. Het zal afwisselend opladen en werken, afhankelijk van het schema dat de gebruiker voor hem instelt.

De maaier ziet er geweldig uit, in een zwart en geel kleurenschema, wat aantrekkelijker is om naar te kijken dan sommige andere robotmaaiers. Hij past niet echt in je tuin, maar ik vind hem er wel heel slim uitzien.

De McCulloch ROB 600 is geïnstalleerd met lift-, kantel- en botsingssensoren, evenals een reeks veiligheids- en beveiligingsfuncties. Hij is ook erg stil in gebruik, met slechts 58 dB. Dit is ongeveer hetzelfde volume als twee mensen die een gesprek voeren. Persoonlijk vond ik het nauwelijks hoorbaar vanaf meer dan 10-15 voet afstand.

De bediening van de ROB 600 bevindt zich onder een beschermkap aan de bovenkant van de machine. Het is toegankelijk door op de noodstopknop te drukken, waardoor u de instellingen niet kunt aanpassen terwijl het apparaat in werking is. Het LCD-bedieningspaneel is tamelijk eenvoudig, maar gemakkelijk te gebruiken en heeft een redelijk aantal functies, die aan al mijn verwachtingen voldeden.

De McCulloch ROB 600 maakt gebruik van een 2.1 Ah lithium-ionenbatterij om zijn snijwerkzaamheden te voeden. Een volledige lading duurt ongeveer 50 minuten en dit levert 65 minuten snijtijd op.

Voordelen en nadelen

Voordelen

 • Maait uw gazon autonoom met minimale input van de gebruiker
 • Zeer stil in werking
 • Uitstekende veiligheidskenmerken
 • Uitgebreide anti-diefstalvoorzieningen
 • Gebruiksvriendelijk bedieningspaneel
 • Grote waarde in vergelijking met andere soortgelijke robotmaaiers

Nadelen

 • Snijdt de rand van uw gazon niet goed af.
 • Niet geschikt voor gazons groter dan 600 vierkante meter
 • Het installatieproces neemt enkele uren in beslag

Vergelijking met vergelijkbare modellen

De volgende tabellen schetsen de belangrijkste alternatieven om te overwegen als u op zoek bent naar een robot

Installatie van de McCulloch ROB R600

De installatie van de McCulloch Rob R600 is zeer eenvoudig, maar neemt wel wat tijd in beslag. De McCulloch Rob R600 wordt geleverd in een grote kartonnen doos met veel belangrijke informatie en foto's aan de buitenkant.

Hij is goed verpakt en beschermd met plastic en extra karton om ervoor te zorgen dat uw nieuwe machine in perfecte staat aankomt. In de doos vindt u de robotmaaier, het laadstation, de stroomvoorziening en een laagspanningskabel om ze aan te sluiten.

In de doos vindt u 150 m omtrekdraad en haringen om ze vast te zetten aan de grond. Ik denk dat dit een voldoende hoeveelheid perimeterdraad is voor de overgrote meerderheid van de gazons, maar als u van plan bent om veel obstakels in de marges van uw gazon af te bakenen, of als uw gazon een gecompliceerde vorm heeft, kan het zijn dat u een tekort heeft.

Het kan de moeite waard zijn om een snelle berekening te maken van hoeveel u nodig heeft voor uw tuin voordat u bestelt. Reservekabel kan heel gemakkelijk online worden gekocht, maar het is beter om vooruit te plannen, zodat u niet op een cruciaal moment hoeft te rennen.

In de doos zitten ook connectoren om de draad in het laadstation aan te sluiten en koppelingen voor het aansluiten van de omtrekdraad en de geleidingsdraad. Er is ook een meetlat om ervoor te zorgen dat de perimeterdraad op de juiste afstand van de rand van het gazon wordt geïnstalleerd, drie reservesets van messen, een handleiding en een snelstartgids.

De snelstartgids laat u de basispunten van de installatie van de robotmaaier zien. het eerste wat u wilt doen is de snelstartgids lezen en de handleiding doorbladeren om een overzicht te krijgen van het installatieproces. de grasmaaier en uw gazon is ongeveer 400 m² tot 600 m² groot.

McCulloch ROB R600 inhoud

Gereedschap nodig voor de installatie

Je hebt slechts een paar eenvoudige gereedschappen nodig om de McCulloch Rob R600 te installeren. U heeft een hamer of hamer nodig om de pennen in de grond te steken, een combinatietang voor het knippen van de grensdraad en het samenpersen van de draadaansluitingen en een kantensnijder als u de grensdraad wilt begraven.

Het laadstation installeren

Het is belangrijk om na te denken over de plaatsing van het laadstation. Deze moet naast een externe voeding worden geplaatst of in de buurt van een interne voedingsbron van waaruit u een kabel kunt aansluiten op het laadstation.

De fabrikant raadt u aan om het laadstation aan de rand van uw gazon te plaatsen langs een rechte rand met ten minste 1,5 meter grensdraad recht naar rechts en links van het laadstation. Het moet worden geïnstalleerd op een vlakke ondergrond, ideaal beschermd tegen direct zonlicht en in het onderste gedeelte van uw gazon worden geplaatst als u een grote helling hebt. U moet het laadstation ook uit het zicht van mensen buiten uw tuin houden.

Het laadstation wordt aan uw gras bevestigd met een aantal meegeleverde schroeven. Dit is zeer eenvoudig te doen en duurt slechts een minuut. De voeding moet dan worden aangesloten op de stroombron.

Het is belangrijk om de stroomvoorziening op een hoogte te monteren waar geen gevaar bestaat voor onderdompeling in water, idealiter minimaal 30 centimeter van de grond. Ik heb mijn voeding op een buitenmuur van mijn huis naast de externe stroombron gemonteerd. De laagspanningskabel wordt dan vanuit de voeding aangesloten op de achterkant van het laadstation.

Zodra uw laadstation is geïnstalleerd en aangesloten op de voeding, raad ik u aan om de robotmaaier in het laadstation te plaatsen, zodat hij kan laden terwijl u de omtrekdraad en de geleidingsdraad installeert.

De perimeterdraad installeren

De volgende klus is het vastpinnen van de grensdraad langs de rand van uw gazon. In de handleiding wordt uitgelegd hoe ver van de rand van uw gazon dit moet worden geïnstalleerd. Ik raad u aan dit advies zeer nauwkeurig op te volgen om ervoor te zorgen dat uw robotmaaier probleemloos functioneert.

Hij kan binnen 5 cm van de rand van uw gazon worden gelegd op de plaats waar het gazon zich naast een pad of terras bevindt. Als het gazon eindigt bij een bloemperk of muur, moet de grensdraad verder van de rand van het gazon worden gelegd om te voorkomen dat het gazon vast komt te zitten in uw bloemperk of onnodig tegen muren stoot.

In het geval van de McCulloch Rob R600 betekent dit dat er een strook ongemaaid gras naast muren, bloembedden of andere vaste obstakels komt te liggen. De meeste robotmaaiers hebben wat gazonrandonderhoud nodig, en de McCulloch Rob R600 is niet anders. Ik vind meestal dat ik elke 4 weken met een strimmer om de randen van mijn gazon moet gaan om er zeker van te zijn dat ze netjes blijven.

De omtrekdraad moet stevig aan het gras worden vastgepind, zodat er geen lussen van draad in de lucht steken die door de messen van de robotmaaier kunnen worden gemaaid.

Als u de omtrekdraad eenmaal helemaal rond uw tuin hebt vastgepend, kunt u de twee uiteinden aansluiten op het laadstation. U moet een van de meegeleverde connectoren aan elk uiteinde van de draad bevestigen. Hiermee kunt u de draad vervolgens stevig in het laadstation steken.

Mocht u de perimeterdraad begraven of vastpinnen

Ik zou aanraden om eerst de omtrekdraad aan de grond te koppelen om er zeker van te zijn dat uw nieuwe robotmaaier naar behoren functioneert. Als je er eenmaal zeker van bent dat de McCulloch ROB R600 zijn werk doet zoals verwacht, kun je overwegen om de perimeterdraad te begraven. Hoewel het gras na 1 tot 2 maanden over de perimeterdraad zal groeien, zijn er verschillende voordelen verbonden aan het begraven ervan.

Met een begraven draad kunt u het gazon onderhouden, zoals beluchten en verticuteren, zonder dat u bang hoeft te zijn om de perimeterdraad te beschadigen. Het vermindert ook het risico dat de draad wordt opgeduwd door het groeiende gras in de eerste maanden van de werking, wat leidt tot schade door de messen van de robotmaaier.

Zodra de perimeterdraad is geïnstalleerd, moet u nu de geleidingsdraad installeren. Dit is gewoon een ander deel van dezelfde draad dat in de achterkant van het laadstation wordt gestoken, maar het loopt in het midden van het gazon naar de andere kant van uw gazon. De geleidingsdraad helpt de robotmaaier bij het lokaliseren en dokken met het laadstation, en ook bij het vinden van de achterkant van uw gazon, zodat alle delen van het gras worden gemaaid.

Zodra u de geleidingsdraad hebt aangelegd, moet u deze aansluiten op de perimeterdraad. Dit gebeurt met behulp van een koppeling die in de doos wordt meegeleverd. Met de koppelingen kunt u drie stukken draad met elkaar verbinden.

Ik vond het heel gemakkelijk om de koppelingen te gebruiken en het zou slechts een minuut moeten duren om de draden aan te sluiten met niets meer dan een tang of polygrip. Je moet de omtrekdraad doorknippen op het punt waar de geleidingsdraad op wordt aangesloten. Steek elk uiteinde van de omtrekdraad en de geleidingsdraad in de connector, druk het in elkaar en u moet klaar zijn om te gaan.

McCulloch ROB R600 Opstarten

Als alles is geïnstalleerd, is het enige wat overblijft het kalibratieproces en is de ROB R600 klaar om te gaan. Om dit te doen, opent u eenvoudigweg het luik van het bedieningspaneel door op de stopknop te drukken, zet u de hoofdschakelaar in positie één en volgt u de instructies in de opstartvolgorde. Hierdoor kunt u opties instellen zoals de taal, het land, de huidige datum en een viercijferige pincode. De robotmaaier zal dan een proces van ontkoppelen doorlopen, naar de andere kant van uw tuin gaan en dan terugkeren naar het laadstation om er zeker van te zijn dat hij zonder problemen kan aanleggen. In de meegeleverde handleiding wordt dit proces nader toegelicht, maar het is zeer eenvoudig te voltooien.

Bediening

Als het installatieproces eenmaal is afgerond, is er echt niet veel meer te doen. U kunt het bedieningspaneel gebruiken om de dagen en tijden dat de robotmaaier werkt aan te passen. De handleiding bevat een aantal aanwijzingen voor hoe vaak en hoe lang u de machine moet instellen om te maaien, afhankelijk van hoe groot uw gazon is.

Normaal gesproken werken robotmaaiers veel vaker dan conventionele gazonmaaiers, omdat ze proberen uw gras steeds vers gemaaid te houden.

Nadat u uw robotmaaier in actie heeft gezet, hoeft u misschien niet meer lang in te grijpen. Ik had een paar kinderziektes, zoals het vastlopen van de robotmaaier op de plaats waar ik de omtrekdraad op de verkeerde afstand van de rand van uw gazon had geïnstalleerd. Ik kon dit verhelpen door de positie van de perimeterdraad aan te passen aan de juiste afstand tot de rand van het gazon.

Sinds mijn McCulloch Rob R600 in gebruik is, heeft hij goed gewerkt in verschillende weersomstandigheden. Hij zal ongeveer 60 tot 65 minuten knippen op een volledige lading, voordat hij terugkeert naar het laadstation. Het duurt ongeveer 50 minuten om een volledige lading te voltooien.

Ik heb geconstateerd dat de in de handleiding vermelde snij- en oplaadtijden vrij nauwkeurig zijn. Er is geen menselijke tussenkomst nodig in het oplaadproces. De robotmaaier keert automatisch terug naar zijn laadstation, blijft daar tot hij volledig is opgeladen, alvorens terug te keren naar zijn maaitaken.

Het is zeer stil in gebruik, waardoor de rust in mijn tuin niet wordt verstoord, zelfs niet wanneer ik me op het terras ontspan en de robotmaaier wegwerkt. Normaal gesproken probeer ik de robotmaaier in te plannen om van maandag tot vrijdag te werken, omdat ik in het weekend meer tijd in de tuin doorbreng en het minder vervelend is als de robotmaaier niet in de weg zit.

Mijn tuin heeft een aantal vrij krappe hoeken in het gazon en een paar matige hellingen. Ik heb niet gemerkt dat de McCulloch Rob R600 problemen heeft met het onderhandelen over mijn gazon en ik denk dat alle gebieden ongeveer gelijk worden gemaaid.

In de eerste 12 weken van de operatie was het weer vrij nat en ik heb wel gemerkt dat er zich heel wat maaisel rond de wielen verzamelde. Dit leek af en toe wat tractieverlies te veroorzaken op de hellingen, maar dit was minder belangrijk en het leek nog steeds zonder problemen te lukken. Ik heb de maaier over het algemeen omgedraaid om hem elke 2-3 weken of zo snel schoon te maken.

Ik heb een helling die vrij steil is en eindigt in een bloembed. Ik heb gemerkt dat als de grond erg nat is, de robotmaaier wat tractie verliest als het gaat om de perimeterdraad op dit punt en probeert te draaien.

Er waren één of twee gelegenheden waarbij de robotmaaier hierdoor detecteerde dat hij buiten de perimeterdraad lag en hij stopte met werken totdat ik hem redde. Ik heb dit probleem aangepakt door de perimeterdraad een paar centimeter verder in het gazon te bewegen en het lijkt het probleem te hebben opgelost.

Maaifuncties

De McCulloch Rob R600 maakt gebruik van een ander maaisysteem dan een conventionele grasmaaier. De meeste mensen zijn verbaasd als ze zien hoe klein de maaimessen zijn. De messen zijn erg dun en klein als scheermesjes. Ze worden op een roterende schijf aan de onderkant van de robotmaaier geschroefd.

Deze roterende schijf wordt gesponnen door de motor, waardoor de messen draaien en het gras wordt gemaaid. Omdat de messen vrij ronddraaien op hun bevestigingspunten, betekent dit dat als de messen op iets groters slaan, het mes naar achteren wordt teruggetrokken in plaats van dat het wordt gemaaid. Dit minimaliseert de schade aan alles wat per ongeluk op het gazon is achtergebleven en vermindert de slijtage van de messen.

De maaihoogte van de messen is instelbaar van 2 tot 5 cm. Ik hou mijn gazon graag kort, dus ik heb het ingesteld op 2 cm en dit levert een echt netjes resultaat op. Het maaisysteem is vrij smal met een breedte van slechts 17 cm, dus het kost de robotmaaier veel passen over je gazon om de hele klus te klaren.

Vermogen en opladen

Door de lichte messen en de smalle maaibreedte zijn de vermogensbehoefte van de robotmaaier zeer laag, met ongeveer 20 Watt in bedrijf.

Dit betekent dat het totale energieverbruik van de McCulloch ROB R600 zeer laag is. Met mijn machine die 10 uur per dag, 5 dagen per week in bedrijf is, is de maandelijkse stroombehoefte ongeveer 4 kwh, wat mij ongeveer 70p per maand kost tegen mijn lokale elektriciteitsprijzen.

Wat gebeurt er met de Clippings?

Een van de grote voordelen van een robotmaaier is dat hij uw maaisel niet ophaalt. Je denkt misschien dat dat een groot nadeel is, want er liggen vast veel lelijke maaiseltjes op het gazon.

Gelukkig is dat niet het geval, want de robotmaaier maait vaak en mulcht het maaisel tot zeer fijne stukjes die in het gazon vallen in plaats van er bovenop te zitten. Deze maaisels leveren dan voedingsstoffen voor het groeiende gras en als gevolg daarvan heeft uw gazon meer voedingsstoffen tot zijn beschikking.

Dit maakt het gazon gezonder en ziet er veel groener uit dan wanneer het zou worden gemaaid door een conventionele grasmaaier, waar het maaisel wordt verwijderd.

Mijn gazon ziet er veel beter uit

Door de frequentie waarmee de McCulloch ROB R600 mijn gazon maait, ziet het er altijd vers gemaaid uit. Het mulch maaisel zorgt voor een natuurlijke bemesting van het gazon, waardoor het er levendiger en gezonder uitziet.

Oorspronkelijk wilde ik een robotmaaier krijgen zodat ik mijn gazon niet hoefde te maaien. Het uiterlijk van het gazon was zeker een secundaire prioriteit voor mij. Ik ben echt verbaasd over hoeveel beter mijn gazon eruit ziet sinds ik de McCulloch ROB R600 kreeg, in vergelijking met toen ik hem elke week maaide met een conventionele gazonmaaier.

Beperkingen van de maai-eigenschappen

De maaimogelijkheden van de McCulloch Rob R600 zijn uitstekend, maar ze hebben wel een paar nadelen.

Zoals eerder vermeld, zullen de enige gazons waarvan de randen goed gemaaid zijn, die zijn die volledig omringd zijn door een pad of een patio. Dit komt omdat de robotmaaier in staat zal zijn om het pad te betreden om ervoor te zorgen dat de randen goed gemaaid worden. Voor alle andere gazons zal u de randen om de zoveel tijd moeten trimmen.

Ten tweede is de maaihoogte instelbaar tussen 2 en 5 centimeter, maar er zijn genoeg mensen, afhankelijk van de verscheidenheid aan gras in uw gazon, die hun gras langer dan 5 centimeter willen houden. In deze scenario's kan de limiet van vijf centimeter voor sommigen een nadeel zijn.

Bewegings- en navigatiesysteem

De McCulloch Rob R600 beweegt zich langzaam rond mijn gazon, veel langzamer dan het looptempo, en heeft geen voorspelbaar bewegingspatroon om je gras te maaien.

Hij maait in een rechte lijn totdat hij de omtrekdraad ontmoet, die hem dan triggert om ongeveer 30 cm terug te keren, alvorens te draaien en in een andere richting te bewegen. Het maakt gebruik van een aantal wiskundige algoritmen om ervoor te zorgen dat elk gebied van uw gras minstens één keer wordt gemaaid binnen een redelijke duur van het maaien.

Dit is geen efficiënte manier om gras te maaien, maar het vereist minimale verwerkingskracht en doet een adequaat werk met minimale complicaties. Efficiëntere processen zouden meer rekenkracht en meer sensoren vereisen, wat de kosten zou verhogen en de betrouwbaarheid van de machine zou verminderen.

Daarom is het huidige systeem op dit moment een goed compromis en ik ben er erg blij mee, want mijn gazon ziet er elke dag van het jaar perfect gemaaid uit.

De McCulloch Rob R600 heeft geen geïntegreerde GPS. Dit is iets dat aanwezig is op duurdere en geavanceerdere robotmaaiers. Het kan een handige functie zijn om de navigatie van een robotmaaier in uw tuin te verbeteren. Sommige modellen gebruiken GPS om de robotmaaier rond uw tuin te volgen en integreren deze informatie in apps voor smartphones en tablets.

GPS kan ook een goede beveiligings- en herstelfunctie zijn. Echter, robotmaaier modellen met geïntegreerde GPS zijn duurder, en het is echt een randapparaat dat niet veel toevoegt aan de kernfunctionaliteit.

Persoonlijk zou ik, als ik de keuze had tussen een geïntegreerde GPS of een robotmaaier met een agressiever prijspunt, kiezen voor het agressievere prijspunt. Het kernmateriaal en de functies van de McCulloch Rob R600 zijn uitstekend, en in ieder geval gelijk aan die van de duurdere modellen.

De heilige graal van de robotmaaier navigatie is een beter gazonranddetectiesysteem. GPS heeft niet de nauwkeurigheid om dit in grote mate te verbeteren, omdat het uw locatie slechts tot op enkele meters nauwkeurig kan lokaliseren. Voor nu, als u kiest voor een robotmaaier voor een kleinere tuin of aan de meer betaalbare kant van het spectrum, zou ik GPS-functies een misser geven.

Veiligheidskenmerken

Veiligheidskenmerken zijn een van de belangrijkste sterke punten van robotmaaiers, in vergelijking met conventionele gazonmaaiers. Conventionele gazonmaaiers zijn consequent het gevaarlijkste stuk tuingereedschap. Robotmaaiers hebben een uitstekende reputatie op het gebied van veiligheid dankzij de uitgebreide veiligheidsvoorzieningen die zijn ontwikkeld en hun autonome werking.

De messen van de McCulloch Rob R600 zitten goed onder het chassis van de machine verstopt en zijn tijdens het gebruik moeilijk te bereiken.

De bladen zijn ook zeer klein en draaien vrij rond op een draaiende schijf. Als ze in contact komen met iets wat steviger is dan een grassprietje, worden de messen naar achteren gedrukt, in plaats van dat ze worden gedwongen om door te snijden wat ze ook maar raken.

Daarnaast heeft de McCulloch Rob R600 lift- en kantelsensoren die ervoor zorgen dat als de robotmaaier tijdens het gebruik wordt opgetild of gekanteld, de messen in een fractie van een seconde stoppen. Kinderen of huisdieren die een robotmaaier proberen om te draaien terwijl deze in werking is, zullen de machine eenvoudigweg deactiveren, waardoor letsel wordt voorkomen.

De McCullough Rob R600 heeft ook een aantal sensoren die worden gebruikt voor botsingsdetectie, zodat als hij in contact komt met iets solides hij zal stoppen. Ongeacht of het een permanent of tijdelijk obstakel is, de robotmaaier zal stoppen, draaien en in een andere richting bewegen zonder schade te veroorzaken aan wat hij heeft geraakt.

Persoonlijk vind ik de McCulloch Rob R600 zeer veilig en ik heb niet het gevoel gehad dat ik op enig moment tijdens het gebruik van deze machine een risico op letsel heb gelopen.

Veiligheidskenmerken

De McCulloch Rob R600 heeft een aantal beveiligingsfuncties om het risico op diefstal van uw machine te verminderen. Hij heeft een pincode die moet worden ingevoerd voordat de machine werkt. De frequentie waarmee deze PIN code wordt opgevraagd kan worden ingesteld in het optiemenu.

Ik heb de mijne ingesteld om de PIN-code te vragen telkens als de robotmaaier onverwacht wordt stilgelegd. Als u in een zeer veilige buurt woont, kunt u dit zo instellen dat de PIN-code slechts één keer per 30 dagen wordt aangevraagd.

De McCulloch Rob R600 heeft ook een alarm dat kan worden ingesteld via de hoge beveiligingsoptie in het bedieningspaneel. Als dit is ingesteld, dan heeft u, als de machine onverwacht wordt gestopt, een korte periode om de pincode in te voeren voordat het alarm afgaat. In het geval dat iemand uw robotmaaier optilt, om te proberen hem te stelen, zal het alarm afgaan, en dit zou de dief hopelijk moeten afschrikken.

Slimme functies

De McCulloch Rob R600 heeft geen slimme functies. Sommige robotmaaiers hebben geïntegreerde GPS en Wi-Fi en hebben bijbehorende apps voor uw smartphone of tablet.

Deze apps kunnen worden gebruikt om de robotmaaier op afstand te bedienen of om de maaicijfers van uw machine te bekijken. Hoewel deze functie leuk zou zijn, voegt het toe aan de kosten van een al duur stuk technologie.

Persoonlijk doe ik het graag zonder slimme functies en krijg ik een zeer bekwame robotmaaier voor een aantrekkelijkere prijs. Als je echt niet zonder slimme functies kunt, zou ik de Gardena smart Sileno City 500 zeker aanraden. De merken McCulloch en Gardena maken beide deel uit van de Husqvarna groep, dus deze twee modellen hebben veel gemeen.

De belangrijkste verschillen tussen de McCulloch ROB R600 en de Gardena smart Sileno City 500 zijn dat de Gardena smart features heeft, maar dat het een stuk duurder is en slechts tot 500 m² gazon kan beheren.

Als u echt niet zonder GPS-integratie kunt, moet u veel meer betalen en kiezen voor een robotmaaier die ontworpen is om een veel groter oppervlak te maaien, zoals de Husqvarna 315X.

Conclusie

Over het geheel genomen ben ik blij met de McCulloch Rob R600. Hij doet zo'n beetje alles wat ik hoopte dat een robotmaaier zou doen. Ik ben aangenaam verrast hoe weinig inbreng van mij is vereist na de eerste installatie. Ik ben absoluut blij dat mijn gras er netter en groener uitziet dan toen ik het handmatig maaide.

Mijn enige kleine teleurstelling is dat ik nog steeds de randen van mijn gazon moet maaien, maar aangezien ik dit maar eens in de vier weken of zo moet doen, is het echt niet al te veel moeite.

Ik denk dat de McCulloch Rob R600 alle functies bevat die ik zou willen in een robotmaaier en van grote waarde is in vergelijking met andere soortgelijke robotmaaiers. Klik op de link als je de huidige prijs van de McCulloch Rob R600 wilt controleren en echte klantbeoordelingen wilt lezen.

Ik zou zeker niet teruggaan naar een conventionele gazonmaaier, want het gebruik van een robotmaaier is gewoon zo moeiteloos. Als je een tuin hebt die ergens tussen de 400 en 600 vierkante meter ligt, en je bent op zoek naar een hoogwaardige robotmaaier die de kernfunctionaliteit heel goed doet, dan vind ik dit een geweldige optie.

Als u een tuin van vergelijkbare grootte heeft, maar u wilt een kijkje nemen bij andere opties, zie dan de vergelijkingstabel eerder in deze review. Het benadrukt de meest populaire modellen die geschikt zouden zijn voor een tuin van vergelijkbaar formaat tussen 400 en 600 vierkante meter.

Gedetailleerde specificaties

Productiviteit

 • Werkoppervlakte capaciteit 600 m² +/-20% / 0,15 acre +/-20%
 • Oplaadsysteem Automatisch
 • Maximale helling binnen het werkgebied 25%

Product

 • Kleur Zwart/Geel
 • Toetsenbord 15 toetsen
 • Informatiepaneel LCD-display met instelmenu
 • Type handvat Geïntegreerd
 • Wieldraden Medium

Vermogen en opladen

 • Batterij type Li-ion
 • Typische laadtijd 50 min.
 • Typische maaitijd op één lading 65 min.

Motor en snijsysteem

 • Snijhoogte, min-max. 20 - 50 mm / 0,79 - 1,97 inch
 • Snijbreedte 17 cm / 6,69 inch

Geluids- en geluidsgegevens

 • Gemeten geluidsniveau: 57 dB(A), gegarandeerd: 59 dB(A)

Veiligheid en beveiliging

 • Alarm Ja
 • PIN-code Ja
 • Installatievergrendeling Ja
 • Tijdslot Ja
 • Hef-sensor Ja
 • Kantelsensor Ja

Installatie toebehoren

 • Luskabel 150 m / 492,13 ft
 • Nietjes 200 stuks
 • Extra messen 3 stuks

Totale afmetingen

 • Productgrootte, LxBxH 590x440x260 mm / 23,23×17,32×10,24 inch
 • Gewicht 7 kg / 15,43 lbs