Beste robotmaaier in 2021

Als u betere dingen te doen hebt dan elke zaterdag een lawaaierige gasmaaier rond uw tuin te duwen, overweeg dan om te investeren in een robotmaaier en deze het werk voor u te laten doen. Ga aan de slag met enkele van de beste die we hebben getest.

Bekijk hieronder de beste robot grasmaaier

MTD - ROBOTMAAIER RX12U

MTD - ROBOTMAAIER RX12U

Een strak gazon zonder inspanning
Een strak gazon zonder pareltjes op je voorhoofd? Dan is de RX robotmaaier iets voor jou! Deze maaier heeft een maaibreedte van 18 centimeter en de maaihoogte is drievoudig instelbaar

Waarom we deze leuk vinden

 • krachtig
 • makkelijk in gebruik
 • Na de installatiestappen te hebben doorlopen werkte deze meteen en ging volt rond het grasveld om alles kort en klein te maken.
 • Zelf minder maaien!
 • Hoog gadget gehalte
 • Gras wordt netjes gemaaid.

Bekijk de dagprijs

Bosch Indego 350 connect Robotmaaier

Bosch Indego 350 connect Robotmaaier

Bosch Indego 350 Connect Soort: Robotgrasmaaier, Maaibreedte: 19 cm, Minimale maaihoogte: 3 cm. Stroombron: Batterij/Batterij, Accu/Batterij voltage: 18 V, Oplaadtijd: 0,75 uur. Gewicht: 7,5 kg

Waarom we deze leuk vinden

 • hoge kwaliteit
 • handig in gebruik

Onze beoordeling

Werkt prima. doet wat het moet

Bekijk de dagprijs

Robomow Robotmaaier RC308U

Robomow Robotmaaier RC308U

De Robomow RC308U is een robotgrasmaaier met een maaibreedte van 28cm en bredere wielen. Hij is geschikt voor het maaien van gazons tot een oppervlakte van maximaal 1500m2 onder ideale omstandigheden (aanbevolen 800m2), en hellingen tot 20 graden. Hij is voorzien van een regen, optil en kantelsensor. Daarnaast heeft hij een sterker maaisysteem dan andere robotmaaiers die voor gelijke gazonoppervlakten ontworpen zijn. Deze robotmaaier maait sneller dan andere robotmaaiers die voor gelijke gazonoppervlakten ontworpen zijn. Hoewel Robomow erg krachtig is, is hij ook erg stil en kan je dus ook tijdens het maaien van jouw gazon genieten.

Waarom we deze leuk vinden

 • Gazonoppervlakte: 1400 - 2000 m2
 • Opties: In hoogte verstelbaar, Zelfrijdend
 • Merk: Robomow
 • Maaibreedte: tot 28 cm, 28 tot 32 cm

Bekijk de dagprijs

Robomow Robotmaaier RX12U BLACK

Robomow Robotmaaier RX12U BLACK

De RX12U robotgrasmaaier van Robomow heeft een maaibreedte van 18cm. Het is geschikt voor het maaien van gazons tot een oppervlakte van maximaal 250m2 onder ideale omstandigheden (aanbevolen 150m2), en hellingen tot 8,5 graden. Het heeft ook als bescherming een optil en kantelsensor. Daarnaast heeft het een sterker maaisysteem dan andere robotmaaiers die voor gelijke gazonoppervlakten ontworpen zijn. Deze robotmaaier maait sneller dan andere robotmaaiers die voor gelijke gazonoppervlakten ontworpen zijn. Hoewel de Robomow robotgrasmaaier erg krachtig is, is het ook erg stil. Zo kan je ook tijdens het maaien van je gazon genieten.

Dankzij de messen die buiten de wielen maaien kunnen ook gazon randen gemaaid worden voor een extra speciale Robomow-afwerking.

Houdt zowel jouw maaier als nieuwsgierige kleine vingers veilig en wel. De persoonlijke code voorkomt dat anderen jouw robotgrasmaaier ongeoorloofd kunnen gebruiken.

Verlies nooit meer een mes! De messen van de Robomow robotgrasmaaier zijn extra sterk, superveilig en leveren optimale en veilige prestaties. De messen hoeven slechts eenmaal per jaar vervangen te worden.

Dankzij het modulaire design mis je geen enkele maaibeurt meer! De onderdelen zijn snel en intuïtief te vervangen, de gebruiker kan de meeste onderdelen snel zelf vervangen, om stilstand in het piekseizoen tot het minimum te beperken.

De bladen van de Robomow robotgrasmaaier stoppen onmiddellijk met draaien als de maaier wordt opgetild of in een verticale positie wordt gebracht.

Als de bumper een obstakel opmerkt, stoppen de messen en verandert de robotgrasmaaier van rijrichting. Om te voorkomen dat kinderen met de robotgrasmaaier gaan spelen kan je de kindervergrendeling inschakelen.

Over Robomow

Gras. Het minst onderhoudsvriendelijke onderdeel van jouw tuin. In de herfst vraagt het toch minimaal eens in de maand om een aai van de grasmaaier en naarmate het mooier weer wordt gedurende de lente en zomer wordt dit alleen maar meer. Tot het moment dat je wekelijks het gras staat te maaien. Een tijdrovende klus dus. Robomow heeft daar gelukkig een oplossing voor gevonden. Zij verkopen grasmaaiers waarmee jij maait vanaf je luie tuinstoel. Heerlijk genietend van het zonnetje en de spelende kinderen terwijl het gras keurig wordt getrimd tot gepaste hoogte. Robotmaaiers ontwikkelt Robomow al twintig jaar en daarmee zijn ze een grote wereldspeler. De grasmaaiers zijn snel en gemakkelijk in gebruik en garanderen perfect gemaaide randen. Door de Robomow app te installeren, wordt de grasmaaier vanaf afstand bestuurbaar en maak je van grasmaaien een echt spel in plaats van een tijdrovende klus.

Waarom we deze leuk vinden

 • Gazonoppervlakte: 200 - 400 m2
 • Merk: Robomow
 • Bestuurbaar via app: Niet bestuurbaar via app
 • Maaibreedte: tot 28 cm

Bekijk de dagprijs

Robomow Robotmaaier RC304U

Robomow Robotmaaier RC304U

De Robomow RC304U is een robotgrasmaaier met een maaibreedte van 28cm. Hij is geschikt voor het maaien van gazons tot een oppervlakte van maximaal 1000m2 (aanbevolen 500m2) en hellingen tot 20 graden. Hij is voorzien van een regen, optil en kantelsensor. Daarnaast heeft hij een sterker maaisysteem dan andere robotmaaiers die voor gelijke gazonoppervlakten ontworpen zijn. Deze robotmaaier maait sneller dan andere robotmaaiers die voor gelijke gazonoppervlakten ontworpen zijn. Hoewel Robomow erg krachtig is, is hij ook erg stil en kan je dus ook tijdens het maaien van jouw gazon genieten.

Bekijk de dagprijs

WOLF-Garten LOOPO S150 robot grasmaaier

WOLF-Garten LOOPO S150 robot grasmaaier

Over WOLF-Garten

Reeds jaren is WOLF-Garten een begrip voor de tuinier. Het opvallende logo - een geel wolvenkopje op een rode achtergrond - is uitermate herkenbaar voor de consument. Maar het is natuurlijk vooral de kwaliteit en het complete aanbod wat WOLF-Garten tot een populair merk maakt in de "groen sector".Eén van de eerste producten WOLF producten is de trekhak, een product wat gebruikt werd in de landbouw. Gregor Wolf ontwikkelde deze trekhak in 1927 in de door zijn vader August Wolf opgerichte ijzerwarenfabriek. Onder de naam WOLF Geräte brengt de onderneming in 1953 de eerste gazonmaaiers met roterende messen op de markt. Slecht 5 jaar later volgt in 1958 de eerste elektromaaier op de Europese markt en ontwikkelt WOLF Geräte in 1975 de meest geluidsarme benzinemaaier van de wereld.WOLF Geräte groeit uiteindelijk uit tot WOLF-Garten, een merk wat garant staat voor producten en machines van de hoogste kwaliteit. Neem bijvoorbeeld het succesvolle Multi-star® tuingereedschap systeem. Dit systeem is al meer dan 30 jaar op de markt en nog steeds populair door de goede kwaliteit en het complete aanbod. Daarnaast is WOLF-Garten uiteraard bekend om het volledige assortiment gazonmaaiers waarmee je kan maaien en mulchen. Variërend van kooimaaiers, elektrische-maaiers en benzine-maaiers tot zitmaaiers en accumaaiers. Voor elke wens van de tuinier heeft WOLF-Garten het passende tuingereedschap. Tevens heeft WOLF-Garten zich in tijden van klimaatveranderingen sterk gemaakt voor milieuvriendelijke technologieën en producten. De milieuvriendelijke BluePower serie van WOLF-Garten biedt een ruime keuze in producten voor iedereen die het milieu hoog in het vaandel heeft staan.Al sinds de jaren 20 is de ‘groene draad’ van het merk WOLF-Garten het uitgangspunt om het werken in de tuin te verlichten en plezierig te maken. WOLF-Garten heeft dit uitgedrukt in een aantal kernwaarden die de WOLF-Garten filosofie vertegenwoordigen:WOLF-Gartenstaat voor producten van de hoogste kwaliteitgaat niet voor goedkoop maar wel voor de goede koopMet producten van WOLF-Gartenbespaart u zich tijd, moeite en geldtuiniert u eenvoudig en comfortabelgeniet u meer van uw tuinProducten van WOLF-Gartenkunt u jaar na jaar vertrouwenstaan garant voor de nieuwste techniekenovertuigen door aantrekkelijk, tijdloos design

Lees meer over WOLF-Garten LOOPO S150 beoordeling

Waarom we deze leuk vinden

 • Batterij: Lood-zuur
 • Maaitijd (min): 90-120 min
 • Oplaadtijd: 16-20 uur
 • Power Consumption: 2,5 kWh/per maand
 • Maximum Area: 250 m²
 • Aanbevolen oppervlakte: 150 m²
 • Maximum helling: 8,5°/15%
 • Maaibreedte: 18 cm
 • Maaihoogte: 15-45 mm
 • Maaizones: 2 Zone
 • Messer: een stel messen
 • Mesmotor: 1x 100W borstel motor

Onze beoordeling

Bekijk de dagprijs

Robomow RC304 Robotgrasmaaier Batterij/Accu grasmaaier

Robomow RC304 Robotgrasmaaier Batterij/Accu grasmaaier

De Robomow Premium RC304 is de aanbevolen gazonmaaier als uw tuin tot 400m² is.

Hij omvat een dockingsysteem en basisstation voor volautomatisch maaien. Stel gewoon een wekelijks programma in en de RC304 vertrekt uit het basisstation op de voorgeprogrammeerde dagen en tijden. Aan het einde van elke taak keert de Robomow naar het basisstation terug voor het opladen tot de volgende ingeplande taak. Klinkt dit veel te ingewikkeld voor u? Wees niet bang. Robomow is ongelooflijk gebruiksvriendelijk. Het enige wat u hoeft te doen is door het menu bladeren en de grootte van uw tuin invoeren en het tijdstip dat u wilt beginnen. Laat de rest aan Robomow over.

De nieuwste noviteit biedt Robomow met de gratis App voor uw iPhone of Android om op een eenvoudige manier uw RC304 te programmeren. De Robomow App stuurt informatie en alle kennisgevingen naar uw RC304. Via uw iPhone of Android kunt u op eenvoudige wijze uw Robomow verplaatsen en maaien.

De RC304 is tevens uitgerust met een regensensor die voorkomt dat de gazonmaaier zijn basisstation verlaat als het regent. De RC304 omvat bovendien aanvullende functies zoals de mogelijkheid zichzelf naar de volgende voorgeprogrammeerde zone te rijden, zelfs als hij hierbij een pad of terras over moet steken. De maaier kan het gazon vanaf verschillende punten binnengaan en heeft een modus voor het maaien van gazonranden, waarbij de robot voorbij zijn wielen maait voor meer bereik. De RC304 heeft zelfs een gebruikers geregelde diefstalbescherming en alarmsysteem voor aanvullende veiligheid. De RC304 is de nieuwe generatie van Robomow, een volautomatische maaier die iedereen zich kan veroorloven. De prijzen zijn inderdaad de beste op de markt voor een grasmaaierrobot met basisstation!

Waarom we deze leuk vinden

 • tot 400m² gazongrootte,
 • Inclusief basisstation,
 • Maaibreedte 28cm ,
 • Maaihoogte 15-60mm,
 • Maaivermogen 200W,
 • Hellingen 36%,
 • Regensensor,
 • Anti-diefstalbeveiliging,
 • Aantal zones: 3,
 • 62db,
 • 26 V Lithium,
 • Gewicht 10,3kg,
 • Afmetingen: 63 x 46 x 21 cm

Onze beoordeling

Hebben de Robomow ontvangen en geinstalleerd met hulp van Robotdiscounter. Perfecte service gekregen bij installatie daar ik zelf 66 jaar ben en geen gras meer wil maaien. Deze Robotmaaier kan ik iedereen aanbevelen, lekker stil, sterk en maait fantastisch. Deze is zo mooi geinstalleerd dat ik geen kantjestrimmer meer nodig heb.

Bekijk de dagprijs

GARDENA Smart Sileno life 750 robotmaaier

GARDENA Smart Sileno life 750 robotmaaier

Met de GARDENA smart SILENO Life 750 houd je vrije tijd over! Deze robotmaaier zorgt volledig automatisch voor een perfect gemaaid gazon zonder strepen dankzij het SensorCut-systeem. Deze slimme robotmaaier bedien je eenvoudig vanaf je smartphone of tablet met de gratis GARDENA smart app!

Deze compacte maaier is geschikt voor hellingen tot 30 procent en hij manoeuvreert zich moeiteloos door smalle doorgangen. De maaitijden stel je eenvoudig in via de GARDENA smart App, zodat de maaier alleen aan het werk is wanneer jij dat wilt. Je zult hem overigens niet opmerken, want deze robotmaaier doet zijn werk fluisterstil.

De smart SILENO Life zorgt ervoor dat je een mooi groen en gezond gazon krijgt. De 3 scherpe mesjes maaien steeds een klein stukje van het gras wat vervolgens als een natuurlijke meststof op het gazon blijft liggen. De robotmaaier is daarnaast uitermate veilig. Het grensdraad bakent het maaigebied af, zodat de robotmaaier precies weet waar hij moet maaien. Een zeer gevoelige botssensor zorgt ervoor dat de robotmaaier niet gehinderd wordt door obstakels in de tuin. Wanneer het apparaat wordt opgetild, stoppen de messen direct om verwondingen te voorkomen.

Het installeren van deze robotmaaier is zeer eenvoudig. Plaats het laadstation op een willekeurige plek op de rand van het gazon. Leg vervolgens het begrenzingsdraad langs de rand van het gazon en bevestig het draad met de meegeleverde haringen. Koppel de smart Gateway aan de router en installeer de gratis GARDENA smart App. Volg de eenvoudige stappen in de app en de robotmaaier is vervolgens klaar voor gebruik!

Of je nu een bestaande tuin hebt of plannen hebt voor een nieuw tuinproject, er is altijd wat te doen in je tuin. GARDENA heeft een uitgebreid assortiment (hand)gereedschap, tuinonderhoudsartikelen, spades en accessoires waarmee je de klussen in je moes- en siertuin simpel kunt klaren. Ook voor gazononderhoud, besproeiing, watertransport, besproeiingspompen en automatische besproeiing heeft GARDENA de juiste oplossing.

Bekijk de dagprijs

McCulloch Rob R600 robot grasmaaier

McCulloch Rob R600 robot grasmaaier

ROB, de robotmaaier van McCulloch maait het gazon rustig en efficiënt, zodat jij het niet hoeft te doen. ROB is geschikt voor tuinen tot wel 600 m² met hellingen tot 25%. Dankzij de bots- en afstandssensoren maait hij zich probleemloos een weg over je gazon. Daarnaast is deze robotmaaier voorzien van een diefstalbeveiliging, waardoor hij enkel en alleen voor jou maait. Eenvoudiger te installeren en programmeren, dankzij de flexibele laadstationplaatsing, eenvoudige installatiewizard en intuïtief toetsenbord.

Hoe werkt de robotmaaier?

De McCulloch robotmaaier werkt simpelweg door een begrenzingsdraad om uw gazon en eventuele grote obstakels te leggen - zoals bomen en struiken - zodat ROB weet waar hij moet maaien. Een tweede draad legt u aan naar het oplaadstation. Deze draad vertelt ROB waar hij kan opladen. De draden verdwijnen in het gras na een paar weken en zijn dan niet meer zichtbaar.

De voordelen van deze McCulloch robotmaaier

 • Handige zelfinstallatie: een begrenzingsdraad definieert het maaigebied
 • Beveiliging d.m.v. een alarm met PIN-invoer
 • De robotmaaier maait het gras zeer fijn waardoor deze resten het gras op natuurlijke manier voeden, hierdoor wordt het nog sterker en gezonder
 • Ideaal voor het maaien van hellende tuinen tot maximaal 25%
 • Door te maaien in een willekeurig patroon, ongeacht de vorm van de tuin, wordt ieder gebied gemaaid

Belangrijkste specificaties van deze robotmaaier

 • Capaciteit werkgebied: 600 m²
 • Voor hellingen tot max. 25%
 • Maaihoogte, min. 20 mm, max. 50 mm.
 • Maaibreedte 16 cm
 • Accu oplaadtijd: 50 min
 • Maaitijd op een lading: 65 min
 • Productafmetingen 59 x 44 x 26 cm (LxBxH)

Tips & Tricks

 • Oneven gazons zijn geen probleem voor ROB maar scherpe of diepe gaten moeten vermeden worden en met grond gevuld worden om te voorkomen dat ROB vast komt te zitten.
 • De robotmaaier kan werken in de regen, maar wij raden aan om hem naar binnen te brengen bij extreem weer.

Over McCulloch

Krachtig en betrouwbaar. Dat zijn de belangrijkste kenmerken van McCulloch. Sinds de jaren zeventig is dit merk een begrip voor iedere professionele en niet-professionele consument op het gebied van tuinproducten. Voer je tuinklussen snel uit dankzij de efficiënte producten van dit krachtige merk. Van kettingzaag tot grasmaaier, jouw tuin krijgt de optimale verzorging dankzij de gebruiksvriendelijke producten van McCulloch. Veiligheid voor de gebruiker staat altijd voorop. Dit merk ontwikkelt dan ook continu nieuwe technieken en designs om deze veiligheid te kunnen blijven garanderen. Naast veiligheid voor de gebruiker is de veiligheid voor het milieu ook van groot belang voor McCulloch. Via analyses en laboratoriumonderzoeken werkt dit merk aan producten die het milieu zo minimaal mogelijk belasten. Hierdoor blijf jij optimaal genieten van je prachtige tuin en dragen de producten van McCulloch tegelijkertijd een steentje bij aan de natuur.

Bekijk de dagprijs

Robomow RX20 Pro Robotgrasmaaier

Robomow RX20 Pro Robotgrasmaaier

Sterker
De Robomow RX20 heeft een sterker maaisysteem dan andere robotmaaiers die voor gelijke gazonoppervlakten ontworpen zijn.

Sneller
Maait sneller dan andere robotmaaiers die voor gelijke gazonoppervlakten ontworpen zijn.

Randmaaien
Unieke randmaaimodus en messen die buiten de wielen maaien voor die extra speciale Robomow-afwerking.

Makkelijk
Eenvoudig in gebruik. Meerdere installatie mogelijkheden en volledige controle via uw smartphone!

Gsm-module
Voorkomt storingen en minimaliseert uitval door het verzamelen van technische gegevens van uw Robomow. Geeft operationele-en veiligheidsmeldingen direct door naar uw smartphone.

Power Wheels
Extra brede wielen op geselecteerde modellen voor nog betere wendbaarheid.

Pin-Code
Houdt zowel uw maaier als nieuwsgierige kleine vingers veilig en wel. De persoonlijke code voorkomt dat anderen uw Robomow ongeoorloofd kunnen gebruiken.

Accu Met Lange Levensduur
Fantastische maaisnelheid en langere maaitijd dankzij de krachtige Lithium-Ferro accu met lange levensduur.

Ingebouwde Regensensor
Robomow is geprogrammeerd om in geval van regen terug te keren naar het basisstation en alleen te vertrekken als de weersomstandigheden het toelaten. De gevoeligheid van de sensor is instelbaar.

Meerdere Zones
Robomow rijdt automatisch naar verschillende zones in uw tuin (over het terras of een grasstrook) en keert na het maaien van die zone ook weer terug.

Sterk Mes
Verlies nooit meer een mes! De messen van de Robomow zijn extra sterk, superveilig en leveren optimale en veilige prestaties. Ze hoeven slechts eenmaal per jaar vervangen te worden.

Turbo Maaien
Gaat vlot om met uitzonderlijk hoog gras. Turbo Maaien wordt automatisch uitgeschakeld wanneer de gewenste grashoogte bereikt is.

Modulair Design
Mis geen enkele maaibeurt! De onderdelen zijn snel en intuïtief te vervangen, de gebruiker kan de meeste onderdelen snel zelf vervangen, om stilstand in het piekseizoen tot het minimum te beperken.

Mobiele Applicatie
Bedien uw Robomow en communiceer met hem via uw mobiele telefoon of tablet. (Alleen RX20)

Veiligheidsfuncties
De bladen van de Robomow stoppen onmiddellijk met draaien als de maaier wordt opgetild of in een verticale positie wordt gebracht. Als de bumper een obstakel opmerkt, stoppen de messen en verandert de Robomow van rijrichting. Om te voorkomen dat kinderen met de Robomow gaan spelen kunt u de kindervergrendeling inschakelen.

Kindervergrendeling
Dit is een veiligheidsfunctie die voorkomt dat kinderen of andere personen die niet bekend zijn met een veilig gebruik van de Robomow de maaier zomaar kunnen gebruiken.

Hellingen
De Robomow kan in zijn werkgebied hellingen tot 36 procent aan

Hoogte Instelling
De maaihoogte van de Robomow kan worden aangepast aan de vereisten van uw gazon.

Weinig Lawaai
Hoewel Robomow erg krachtig is, is hij ook erg stil en kunt u dus ook tijdens het maaien van uw gazon genieten.

Eco-Modus
Gebruik de Eco (economische)-optie om de Robomow met de minimaal benodigde energie voor het maaien van het gras en het onderhouden van het gazon in te zetten.

Bekijk de dagprijs

Clp Houten garage voor robotmaaiers garages

Clp Houten garage voor robotmaaiers garages

Houten garage voor uw robotmaaier, een klein huisje met stijl. Een leuk klein huisje en dan niet voor de tuinkabouters, maar voor de ijverige gazonrobot. Een veilig onderkomen, ideaal voor een verscheidenheid aan modellen, verhoogt de levensduur van uw maaier. In het bijzonder profiteert het batterijlaadstation van een wind- en weerbestendige behuizing. De waardevolle apparaten zijn beschermd tegen regen, Uv-straling, hoge temperaturen en andere ongunstige weersomstandigheden. Het huisje is volledig gemaakt van onbehandeld hout en heeft een klassiek ontwerp. Het dak is gemaakt van bitumen. De garage is aan de onderkant open en heeft geen vloer. Afhankelijk van de aard van de tuin en uw eigen ideeën, kan het huis overal worden geplaatst, u verbetert het tuinbeeld me deze garage. Richtmaten: Totale hoogte: 84 cm Totale breedte: 88 cm Totale diepte: 86 cm Binnen hoogte: 81 cm Binnen breedte: 74 cm Binnen diepte: 77 cm

Onze beoordeling

Snel te monteren...

Bekijk de dagprijs

Hoe de juiste robot grasmaaier kiezen

Er gaat niets boven het uiterlijk en de geur van vers gemaaid gras, maar tenzij u betaalt voor een professionele landschapsarchitectuur, zult u de tijd moeten nemen om uw gazon in topvorm te houden. U kunt elke week urenlang het werk zelf doen, op de ouderwetse manier, of u kunt investeren in een robotmaaier om het werk voor u te doen.

De robotmaaiers, die beschikbaar zijn voor gazons in alle soorten en maten, zijn relatief eenvoudig in te stellen en te programmeren, en omdat ze worden gevoed door oplaadbare batterijpakketten, zijn ze super stil, wat betekent dat u ze op elk uur van de dag hun werk kunt laten doen zonder de buren lastig te vallen. Ze zijn echter niet goedkoop en u betaalt meer voor functies als regen- en antidiefstalsensoren, Bluetooth of Wi-Fi-connectiviteit, een mobiele app en flexibele planningsmogelijkheden. U betaalt ook meer voor een model dat grotere gazons met steile hellingen en hindernissen zoals bloembedden, bomen en sierdecoraties aankan.

Lees verder om uit te vinden welke robotmaaier het meest geschikt is voor uw gazongrootte en uw budget.

hoe robotmaaiers werken

Hoe robotmaaiers werken

Robotmaaiers lijken op robotmaaiers. In actie is het bijna alsof u kijkt naar een Roomba die rond uw gazon dartelt en de boel opruimt. Maar als het gaat om wat er binnenin zit, kan het niet anders.

Alle maaiers maken gebruik van een motor op batterijen met maaimessen, een basisstation dat op wisselstroom werkt, een omtrekdraad en sensoren die voorkomen dat ze van uw terrein of op straat rondzwerven. Met een uiteinde van de perimeterdraad verbonden met een klem op het basisstation, wordt de draad langs de rand van uw gazon gelegd en op zijn plaats gehouden met behulp van palen die vergelijkbaar zijn met die welke worden gebruikt om een tent op te zetten. Het andere uiteinde van de draad eindigt terug bij het basisstation en wordt aangesloten op de tweede klem. De basis laadt niet alleen de maaier op, maar voorziet de draad van een elektrische lading. Sensoren op de maaier gebruiken de geladen draad om de maaier langs de grenzen te leiden en om terug te keren naar de basis wanneer het gazon wordt gemaaid of wanneer de accu moet worden opgeladen.

Over de accu gesproken, de maaiers gebruiken een oplaadbaar accupack (usuaully lithium-ion) dat overal kan duren van 30 minuten voor een instapmodel dat is ontworpen voor kleine gazons, tot vier-plus uur voor een high-end maaier die is ontworpen om grotere eigendommen te verwerken. Afhankelijk van de grootte van de maaier en de accucapaciteit kunt u een oplaadtijd van 30 minuten tot twee uur of meer verwachten.

De programmering wordt meestal gedaan met behulp van een bedieningspaneel aan boord dat aan en uit knoppen heeft, evenals menu's voor het instellen van seizoensgebonden timers, het plannen van maaitijden, het maken van zones, het configureren van randmaaiers instellingen, het uitvoeren van de diagnose, en het bekijken van de maaiconstructie. Bijna alle robotmaaiers zijn zeer stil en werken in het 55dB tot 60dB bereik, maar er zijn een paar modellen die tot 75dB geluid kunnen produceren. U kunt de stillere maaiers 's nachts laten werken (sommige hebben zelfs koplampen), maar de luidere modellen moeten waarschijnlijk beperkt blijven tot de dagdienst, tenzij u probeert uw buren te irriteren.

juiste robot grasmaaier kiezen

Gazonafmetingen en maaidek

Voordat u een robotmaaier koopt, moet u eerst uitzoeken hoeveel gazon er gemaaid moet worden, of wat de capaciteit van het werkgebied is. De residentiële modellen hebben meestal een werkingscapaciteit van 0,20 acres tot 1,25 acres. Een maaier die wordt gebruikt om grote gazons te maaien, heeft een batterijpakket met een hoge capaciteit waarmee hij langer kan werken en verder kan reizen tussen de laadbeurten door. De vorm van uw gazon zal ook een rol spelen: Als u zaken als bloembedden, bomen en verlichting heeft, moet de maaier meer accuvermogen gebruiken om door deze obstakels te navigeren dan wanneer hij alleen een rechthoekig of vierkant perceel zou maaien.

Het maaidek verwijst naar het gebied onder de maaier waar de messen draaien. De meeste robotmaaiers gebruiken een drijvend maaidek dat u in staat stelt de maaihoogte snel aan te passen, terwijl de maaier de contouren van uw gazon kan navigeren zonder het gras op hogere plaatsen te scalperen. Verschillende maaiers gebruiken verschillende soorten maaimessen. Sommige maaiers gebruiken bijvoorbeeld een configuratie met één draaiend mes, terwijl andere maaiers meerdere draaiende messen of een draaiende schijf met meerdere scheermessen gebruiken.

De maaibreedte van de maaier bepaalt de breedte van een staal op een enkele werkgang. Modellen die zijn ontworpen voor kleinere gazons hebben mogelijk slechts een 7-inch maaibreedte, terwijl maaiers die zijn ontworpen voor grote gazons een maaibreedte van ongeveer twee meter bieden. Alle robotmaaiers maaien het gras in een fijne, bijna zaagselachtige staat die zich een weg baant naar de bodem als mulch die uw gazon bemest. Net zo belangrijk is dat er geen zakkenrollerij aan te pas komt.

Prijs en kenmerken van de robotmaaier

Robotmaaiers zijn niet goedkoop, maar in de meeste gevallen zullen light-duty maaiers aanzienlijk betaalbaarder zijn dan hun heavy-duty tegenhangers. Wat u ook doet, zorg ervoor dat u een maaier koopt die uw gazon aankan. De meeste leveranciers hebben online rekenmachines om u te helpen het juiste model te kiezen voor uw behoeften, en velen van hen zullen een dealer vertegenwoordiger naar uw huis sturen om een site check te doen om u te helpen de juiste keuze te maken. U kunt verwachten dat u overal kunt betalen vanaf $600 voor een model met blote voeten en tot $3.500 voor een maaier die meer dan een hectare gazon aankan en wordt geleverd met alle klokken en fluitjes. Handelaren die een professionele installatie vereisen, kunnen honderden dollars aan de totale kosten toevoegen.

Als u eenmaal uw keuzes hebt versmald op basis van de complexiteit van het gazon en de arbeidscapaciteit, is het tijd om na te denken over functies. Zoek een maaier die flexibele programmeeropties biedt waarmee u schema's voor meerdere zones kunt maken. Als u bijvoorbeeld een groot gazon hebt, wilt u het misschien opsplitsen in meerdere zones en de maaier zich laten concentreren op specifieke zones op specifieke dagen. Met multi-zone-schema's verplaatst de maaier zich direct naar het opgegeven gebied voordat hij begint met maaien, wat de accuduur bespaart.

De meeste robotmaaiers werken in regenachtige omstandigheden, maar het kan rommelig worden: aangekoekt gras blijft aan het maaidek plakken en het maaidek en de messen moeten uiteindelijk worden gereinigd, en sommige maaiers kunnen moeite hebben met het slippen van de wielen. Zoek een maaier met een weergevoelige functie die hem vertelt om terug te keren naar de basis in het geval van een zware regenbui.

Als u een gazon heeft met veel heuvels en hellingen, wilt u een maaier met grote wielen die door het veranderende landschap kan navigeren. De meeste maaiers kunnen hellingen tot 20 graden aan, maar sommige maaiers kunnen hellingen tot 30 graden aan. Husqvarna's 435X AWD kan extreme hellingen aan met een helling tot 70 procent.

Bij alle robotmaaiers kunt u de maaihoogte instellen met een draaiknop op de maaier en bij sommige modellen kunt u deze instelling elektronisch uitvoeren op het bedieningspaneel of via een mobiele app. Terwijl alle maaiers gebruik maken van perimeterdraden en geavanceerde algoritmen om een totale gazondekking te garanderen, maken sommige modellen ook gebruik van GPS-technologie die de maaier vertelt waar hij is geweest en waar hij naartoe moet. Sommige robotmaaiers bieden ingebouwde Bluetooth, Wi-Fi of mobiele schakelingen waarmee u de maaier kunt programmeren en besturen met behulp van een mobiele app en de voortgang van het maaien vanaf elke plek kunt volgen. iRobot's aanstaande Terra brengt uw omgeving in kaart met behulp van draadloze zwaailampen en maait in rechte, heen-en-weergaande lijnen.

Er zijn zelfs een paar modellen waarmee u uw telefoon als afstandsbediening kunt gebruiken om de maaier naar bepaalde gebieden te leiden voor onderhoud ter plaatse, en Amazon Alexa-spraakcommando's kunt gebruiken om het maaien te beginnen en te pauzeren. Andere functies om naar te zoeken zijn een speciale afstandsbediening, reservemaaimessen en een antidiefstalsysteem dat de maaier uitschakelt wanneer deze wordt opgepakt en een unieke PIN-code nodig heeft om weer te kunnen werken. Sommige maaiers hebben ook een geluidsalarm en gebruiken GPS-tracking om u te helpen bij het lokaliseren van de maaier als deze is gestolen.

Persoonlijke vs. Professionele installatie

Het installeren van een robotmaaier kan vervelend zijn, afhankelijk van de grootte van uw gazon, maar het is niet erg moeilijk. Bijna alle leveranciers bieden online videotutorials en leveren schriftelijke instructies, een meetinstrument voor het leggen van de draad, een spoel draad en palen om de draad op zijn plaats te houden. Reken op het doorbrengen van een uurtje opwaarts (afhankelijk van de grootte en complexiteit van uw gazon) op uw knieën leggen van de draad.

Een handvol fabrikanten van robotmaaiers doen de installatie voor u, en sommige vereisen zelfs dat de maaier door een gecertificeerde dealer wordt geïnstalleerd. Wees in dit geval bereid om meer geld uit te geven en zorg ervoor dat u vooraf een offerte krijgt, want dat kan kostbaar zijn.

Als uw maaier eenmaal is geïnstalleerd en geprogrammeerd, hoeft u alleen maar het maaidek schoon te houden, de maaimessen om de zoveel tijd te verwisselen en te schoppen met een koud exemplaar terwijl hij uw gazon voor u maait.