Robomow Robotmaaier RC308U beoordeling

Robomow RC308U

De Robomow RC 308 wordt gezien als een middenklasse model robotmaaier, met de Bosch Indego 800 en de WORX WG790E als naaste en meest vergelijkbare concurrenten.

De Robomow RC 308 kan oppervlaktes tot 1.500m² bereiken, maar de aanbevolen gazonafmetingen voor deze maaier zijn 800m².

De RC308 wordt geleverd met alle basisfuncties die u van een van de Robomow-modellen mag verwachten - zoals dezelfde veiligheidsfuncties, laadsysteem & installatieprocedure - maar heeft ook enkele andere unieke functies, zoals een brede maaibalk, mobiele telefoonbediening en de mogelijkheid om in afzonderlijke tuinzones te maaien.

Om de volledige primeur van alle functies, functies en mogelijkheden van de Robomow te kunnen benutten, moet u bij het analyseren van alle functies en mogelijkheden van de Robomow blijven.

Belangrijkste kenmerken:

 • Beoordeling: 8.5/10
 • Kan tuinen bedekken die 800m² groot zijn
 • Kan tot 6 afzonderlijke tuingebieden bedekken
 • Robomow app aansluiting
 • Meerdere manieren van tuinieren

Bekijk de dagprijs

Om een beetje intro te geven aan het Robomow-assortiment en enkele van hun functies, bekijk de Robomow-video hieronder:

Maaifuncties

De Robomow RC308 wordt aangedreven door een 26V 3.0Ah Lithium-ion batterij en een elektromotor. Dit levert een laadtijd op van 70 tot 90 minuten en een werktijd van 60 tot 70 minuten.

Nu is dit misschien niet het meest efficiënte model dat er nu is, maar het is nog steeds vrij indrukwekkend.

Maaimes

Maar om het hele proces te versnellen, heeft de RC308 wel een van de grootste maaimessen op de markt (middelgrote gazons) met een maaibreedte van 28 cm.

robomow maaimes

Dit betekent dat hij bijna twee keer zoveel grond kan bedekken als de gewone robotmaaier in een rechte lijn.

U kunt dit echter zowel een goede als een slechte zaak vinden.

Voor het maaien van gras is het natuurlijk een goede zaak, je krijgt meer gras gemaaid, maar uit veiligheidsoogpunt kan het iets gevaarlijker zijn.

Het grotere mes betekent dat het dicht bij de randen ligt, waardoor u iets meer risico loopt als u het probeert op te tillen.

Maar om eerlijk te zijn, ben ik waarschijnlijk gewoon te voorzichtig.

De bot heeft een snelstopfunctie die direct na het optillen of kantelen wordt geactiveerd, en er is nog steeds ruimte om je vingers te passen, zodat het mes geen schade kan aanrichten.

Hoewel, als ik jou was, zou ik toch voorzichtig zijn.

Bekijk de dagprijs

Oplaadsysteem

Zoals alle automotoren heeft de RC308 zijn eigen docking station dat hij automatisch terugleidt om op te laden.

In tegenstelling tot andere, kan het docking station van de RC308 buiten het maaigebied worden geplaatst. Een zeer nuttige aanraking om ervoor te zorgen dat uw dock uit het zicht is, bijvoorbeeld onder een heg of vlonder.

Dus in plaats van zich te concentreren op de maaier, zal iedereen zich richten op uw mooi gemaaide tuin!

Smalle paden

Om deze maaier goed te laten werken rond uw gazon, moet u ervoor zorgen dat er minstens 2m ruimte is tussen de ene lengte van de perimeterdraad en de andere.

smalle paden grasrobot

Zorg ervoor dat u dit voor de aankoop in gedachten houdt. Als u een gazon heeft dat smaller is dan deze, dan kan de RC308 hier niet eens doorheen.

Afmetingen

De RC308 heeft een gewicht van iets meer dan 11,4kg en afmetingen van 64x46x21 cm.

Dit betekent dat het niet de lichtste maaier op de markt is, maar dat het voor niemand een probleem moet zijn om hem te dragen - wat je niet vaak hoeft te doen!

Helling

Voor mensen met een slordig gazon hoeft u zich geen zorgen te maken, de RC308 kan werken op een ondergrond die een helling van 20° kan bereiken.

grasrobot helling

Hoewel sommige modellen in de markt hier moeite mee hebben, gaat de RC308 er prima mee om.

Maar misschien moet u wel oppassen voor kleine steile hobbels of gaten in de tuin. Deze bot heeft het, net als de meeste andere, moeilijk hiermee en kan soms vast komen te zitten.

Maaimodus

De RC308 heeft een aantal instellingen die in verschillende omgevingen gebruikt kunnen worden.

Afhankelijk van de situatie en de tijd van het jaar kunt u de instellingen van de RC308 wijzigen, zodat deze beter geschikt is voor de taak.

Bekijk de dagprijs

Turbomodus

Dit vertelt de maaier om te werken en zijn messen te draaien in een veel sneller tempo.

grasrobot Turbomodus

Het is het meest geschikt voor tijden waarin uw gras iets te lang is uitgegroeid, zoals in het begin van het voorjaar. Een zeer mooie eigenschap die niet wordt gebruikt door concurrenten.

Vergeet niet dat dit slechts voor een korte periode kan worden gedaan, omdat het nogal wat energie verbruikt.

Eco-modus

De RC308 kan werken met minimale energie voor het maaien van uw gras en het onderhoud van uw tuin, wat helpt om de totale kosten van het huisvesten van een robotmaaier laag te houden.

Maar wees gewaarschuwd, dit vertraagt het werk van de RC308, dus het zal langer duren om de klus te klaren.

Randwijze

Dit is waarschijnlijk de meest nuttige van alle modi.

Dit programma instrueert de RC308 om de omtrekdraad te volgen en de randen van uw tuin af te knippen.

Dit betekent dat dit de enige robotmaaier is die daadwerkelijk de buitenste grenzen van uw tuin kan bereiken en doorknippen. Ze zijn dus het dichtst bij gekomen om u volledig uit de tuin te verwijderen.

Al deze modi worden automatisch uitgeschakeld en na één volledige cyclus weer ingesteld op regelmatig knippen.

Regensensor

Robomow heeft de RC308 ook voorzien van een regensensor.

Dit voorkomt dat de maaier naar buiten gaat en instrueert hem om terug te komen als het begint te regenen. Zo wordt voorkomen dat het gazon wordt beschadigd en wordt het beschermd tegen eventuele elektrische problemen.

Zodra de regen is gestopt, keert hij terug naar de laatste plaats waar hij is gebleven om verder te maaien.

De gevoeligheid van de maaiers voor de regen kan ook worden aangepast, zodat het kleinste beetje regen het niet doet afgaan.

Bekijk de dagprijs

Multi-Zone Functie

Waarschijnlijk is de meest unieke en nuttige eigenschap van de RC308 dat hij automatisch in drie afzonderlijke gebieden kan werken.

Door zijn krachtwielen (70% breder dan de meeste) kan hij op elk terrein rijden - zoals bijvoorbeeld op uw terras. Zo kan hij van uw voortuin naar de achtertuin of een ander terrein rijden zonder dat u daar iets voor hoeft te doen.

U zult wat meer werk moeten doen tijdens het installatieproces, maar dat moet niet al te veel rompslomp zijn (of extra rompslomp).

Net als overal moet u de omtrekdraad neerleggen en ervoor zorgen dat alles is aangesloten.

robomow gras maaien

Dit betekent wel dat je een soort doorgang nodig hebt die elke zone waar de maaier op kan rijden, met elkaar verbindt. Anders moet je het nog steeds dragen.

Desalniettemin is dit een geweldige eigenschap die, als je de tuin hebt, nogal wat tijd en moeite zal besparen.

Robomow App

De app is niet alleen cool maar ook praktisch. Het helpt degenen die het meest met een actieve levensstijl te maken hebben, of die gewoon van de technische kant van de dingen houden.

Het maakt niet echt uit, ik weet gewoon dat je het toch wel leuk zult vinden.

Je kunt er alle verwachte dingen mee doen, zoals het maaipatroon, het maaischema en de maaihoogte regelen.

robomow app

Maar als extra speciale uitbreiding kun je de maaier ook echt besturen, net als een speelgoedauto. Dus als u een gedeelte van uw gazon bijzonder lastig vindt, kunt u het zelf doen.

De Robomow RC 308 Pro heeft ook Voice Activation (Alexa) en RoboConnect.

Bekijk de dagprijs

Veiligheidskenmerken

De RC308 heeft alle gemeenschappelijke veiligheidsfuncties die je op elke andere Robomow-robot (en elke andere automaat trouwens) zou zien.

PIN- en alarmsysteem

Dit zorgt ervoor dat iedereen zonder code de maaier niet kan benaderen en bedienen.

Als ze het proberen (en dat zonder succes doen) gaat het alarm af en stuurt de maaier een melding naar uw telefoon.

Bump Sensor

Om te voorkomen dat de RC308 schade veroorzaakt aan dingen in uw tuin en aan zichzelf, gaat hij vergezeld van stootsensoren.

Dus als hij tegen een obstakel aanloopt, zal hij snel stoppen, zijn mes uitschakelen, in een andere richting draaien en verder gaan met maaien via een andere route.

Maar in het uiterste geval dat er iets mis gaat, heeft de RC308 een stopknop (rode knop in beeld) die je handmatig kunt gebruiken.

Hef- en kantelsensoren

Wanneer de maaier wordt opgetild of gekanteld, stoppen deze automatisch het draaien van de messen.

Dus als u het mes moet verwisselen of gewoon wilt pronken met een paar vrienden, dan moet u het goed doen.

Maar wees voorzichtig, je hebt nog steeds te maken met een scherp mes.

Nadelen

Oké, er zijn een paar problemen met deze maaier.

 • De maaier kan niet over richels rijden. Dit is waarschijnlijk wel duidelijk, maar als de maaier over een richel zou rijden, zal hij ofwel uit koers raken ofwel breken.
 • Zelfs met de randmodus laat de maaier nog een beetje werk voor u over, voornamelijk rond hekken en muren. U zult dus om de zoveel tijd wat moeten trimmen.
 • Als uw tuin is opgedeeld in verschillende gebieden en deze niet aan elkaar zijn gekoppeld, dan zult u de maaier moeten dragen. Dit is misschien een vervelende taak, maar het is zeker een stuk minder vervelend dan het dragen van een volledige grootte, duwmaaier om hetzelfde te doen!

Conclusie

De RC308 is een echte grote grasmaaier.

Hij kan gebruikt worden in een familiale omgeving, kan tot 3 verschillende gebieden onderhouden en kan gecontroleerd worden door de palm van uw hand. Het is redelijk geprijsd en produceert een van de meest nauwkeurige maaimachines die er zijn, dus het is een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Al zijn functies maken het volledig veelzijdig, dus ongeacht de vorm van uw tuin, zal het in staat zijn om er mee om te gaan.

Ik ben er zeker van dat u verliefd zult worden op deze machine als u eenmaal de resultaten hebt gezien die het oplevert - gezien vanuit uw ligstoel mag ik wel zeggen!

Bekijk de dagprijs

Moet u deze maaier kopen?

Om u te helpen begrijpen of u geschikt bent voor het RC308 model, loopt u de onderstaande lijst door om te zien of u er compatibel mee bent.

 • Uw tuin heeft meerdere gebieden (tot 3).
 • U heeft geen interesse in handmatig maaien.
 • U heeft een drukke levensstijl om geen tijd te hebben om het gazon te onderhouden.
 • U bent geïnteresseerd in mobiele telefoonbediening.
 • U vindt het niet erg om af en toe wat te maaien.
 • Uw tuin heeft hobbels en hellingen.
 • Uw tuin is tussen 800m² en 1.500m² groot.

Hopelijk heb ik dit proces in ieder geval een beetje makkelijker gemaakt dan voorheen, maar zo niet dan laat ik hieronder een opmerking achter. Ik wil je zo veel mogelijk helpen, dus vraag me gerust iets.