Veranda

veranda

Opzoek naar een veranda in ?

Een veranda is hét summum van het hedendaags woongebeuren. Je kan er de woning mee uitbreiden, meer licht in huis halen en het contact met de tuin aanzienlijk verhogen.

Waarom een veranda in kopen?

Wanneer je een veranda wil plaatsen in Lumburg heb je meestal al een duidelijke visie over je toekomstige woning. Toch zijn er heel wat belangrijke aspecten die vaak over het hoofd gezien worden. Denk hierbij aan vergunningen of klachten van de buren. Onderstaand vind je alvast een checklist met mogelijke voor- en nadelen van veranda’s. Overloop deze met het hele gezin en kijk zeker na hoe je van de kleine minpuntjes toch iets positiefs kan maken.

Voordelen van veranda’s

voordelen veranda
 • Vergroot de woning.
 • Een meerwaarde voor je woning bij eventuele verkoop.
 • Meer voeling met de natuur en tuin vanuit de veranda.
 • Een baken van rust in een steeds drukkere omgeving.
 • Brengt meer warmte in huis dankzij invallend zonlicht.
 • Isoleert beter dan bestaande veranda’s of oude dakconstructies.

Mogelijke nadelen

nadelen veranda
 • Ongewenste inkijk van buren of passanten.
 • Moeilijker te verwarmen in de wintermaanden.
 • Een te warme veranda in de zomermaanden.
 • Somber gevoel in de winter bij een kille inrichting.

Ook het verwarmen van de veranda in hoeft in de winter niet altijd duurder uit te komen. De meerprijs van je verbruik kan snel terugverdiend worden wanneer je tijdens zonnige dagen de warmte naar binnen haalt via de ramen. Het verbruik zal in het tussenseizoen dus net gaan dalen in plaats van stijgen. Bij bovenstaande woning werd gekozen voor een verandabouw die afgesloten kan worden met een dubbele schuifdeur. Zo hoeft de ruimte tijdens de wintermaanden slechts sporadisch verwarmd te worden.

Geschikte materialen voor verandabouw

veranda materialen

Hout, aluminium en pvc zijn de meest gebruikte materialen voor het bouwen van een veranda. Hout is de laatste jaren bezig aan een echte terugval terwijl PVC het nog nooit zo goed deed. PVC profielen isoleren steeds beter en ze zien er ook een pak slanker uit dan tien jaar terug dankzij hun alu wapening. Wil je echter zo weinig mogelijk constructie en zoveel mogelijk glas zien, dan is een aluminium veranda nog steeds de beste keus.

Veranda prijzen

veranda prijzen

De kostprijs van een veranda start vanaf 10.000 euro en kan al snel oplopen tot 30.000 euro. Bij dergelijk grote investeringen doe je er dan ook goed aan prijzen, realisaties en voorstellen te vergelijken van verschillende verandabouwers. Via verandabouwer Tuinen JK kan je nu ook makkelijk online offertes aanvragen bij onze aangesloten aannemers. De aanvragen zijn volledig gratis en vrijblijvend. De prijs van een nieuwe veranda vergelijken was nog nooit zo makkelijk.

Veranda Limburg voorbeelden

veranda prijzen veranda prijzen veranda prijzen

Ook voor een carport , kan u bij Tuinen JK terecht.

Tuinen JK diensten

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Copyright © 2023 Tuinen JK. Alle Rechten Voorbehouden