8 Manieren Een robotmaaier kan zo goedkoop zijn als een grasmaaier.

flymo goedkope grasrobot

Robot gazonmaaiers hebben de reputatie zeer duur te zijn en buiten de prijsklasse van de meeste mensen te vallen. Terwijl dit in het verleden zeker waar was, naarmate de jaren verstrijken en de markt voor robotmaaiers toeneemt, hebben de prijzen een gestage neerwaartse trend doorgemaakt.

Hoewel robotmaaiers niet als goedkoop kunnen worden omschreven en nog steeds duurder zijn dan veel conventionele grasmaaiers, zijn er een aantal manieren waarop u ervoor kunt zorgen dat u de beste waarde uit een robotmaaier koopt.

Kies een robotmaaier die geschikt is voor uw gazongrootte.

Er zijn vandaag de dag veel verschillende robotmaaiers te koop bij verschillende fabrikanten. De meeste bedrijven hebben modellen die geschikt zijn voor tuinen van elke grootte.

Terwijl degenen die zijn ontworpen om grote gazons te maaien zeer duur kunnen zijn, kunnen degenen die zijn ontworpen voor gazons van minder dan 600 m² verrassend betaalbaar zijn. Ik heb een zeer nuttige gids geschreven om u te helpen bij het kiezen van de juiste robotmaaier voor u.

Door een model te kiezen aan de meer betaalbare kant van het spectrum, kunt u aangenaam verrast zijn als u dit vergelijkt met de kosten van een vergelijkbare conventionele gazonmaaier.

Persoonlijk is mijn gazon ongeveer 400 m² groot en ik heb de Flymo 1200R kunnen kopen voor slechts £510. Voordat ik een robotmaaier kocht, had ik een conventionele roterende maaier, de Hayter R53S, die eigenlijk £600 nieuw kostte. Daarom was de aankoop van een robotmaaier eigenlijk een goedkope optie voor mij in vergelijking met de laatste grasmaaier die ik bezat.

Je hebt geen slimme functies of GPS nodig om een geweldige robotmaaier te krijgen.

Als u een goedkope robotmaaier wilt krijgen, moet u nadenken over welke functies essentieel zijn en welke functies optioneel zijn. U moet ervoor zorgen dat de robotmaaier die u kiest uw gazon goed maait en uw gras er goed uitziet.

Gelukkig zal de overgrote meerderheid van de robot grasmaaiers deze dagen doen een groot werk van het maaien van uw gazon. Ik was echt verbaasd dat mijn gazon er beter uitziet als het gemaaid wordt door een robotmaaier dan wanneer ik het handmatig maaide met een conventionele gazonmaaier.

Dit is te wijten aan het feit dat robotmaaiers uw gazon iets regelmatiger maaien, zodat uw gazon er altijd vers gemaaid uitziet. Ook mulkt hij het gemaaide gras en geeft het terug aan het gras en dit zorgt voor extra voedingsstoffen voor het groeiende gras, waardoor het groener en gezonder wordt.

Met robotmaaiers die de kernfunctionaliteit van een gazonmaaier echt goed doen, waarom heeft u dan echt slimme functies of geïntegreerde GPS of Bluetooth nodig?

De marketing van meer premium robotmaaiers legt de nadruk op de slimme functies, waarmee u de instellingen van een robotmaaier vanaf een smartphone of tablet kunt bedienen.

Sommigen leggen ook de nadruk op hun GPS-functies, waarmee u de robotmaaier op afstand kunt navigeren om gebieden van uw gazon te targeten waar u graag extra aandacht aan wilt besteden.

Als u een goedkope robotmaaier wilt hebben, moet u echt afzien van deze niet-essentiële extra functies. Ik geef toe, als u een groot budget heeft om een robotmaaier te krijgen, zou het fijn zijn om deze op afstand te kunnen bedienen en de instellingen aan te passen zonder dat u dit handmatig op het model hoeft te doen.

Ik kan me ook voorstellen dat je vrienden onder de indruk zouden zijn als je je telefoon zou uittrekken en ze zou laten zien hoe je je grasmaaier kunt bedienen.

De belangrijkste reden dat ik een robotmaaier wilde hebben, was echter dat ik mijn gazon niet meer hoefde te maaien. Ik wilde de tijd die ik eerder besteedde aan het maaien van mijn gazon doorbrengen met leukere dingen, zoals tijd doorbrengen met mijn familie.

Als je een robotmaaier wilt overwegen, maar je hebt een budget om je aan te houden, moet je een model overwegen dat de kernfunctionaliteit goed doet, maar de niet-essentiële functies zoals integratie van een smartphone en GPS ontbeert.

Ik zou het model dat ik heb, de Flymo 1200R, zeker aanbevelen. Hij is echter alleen geschikt voor gazons tot 400 vierkante meter. Als je een gazon hebt dat tot 1000 vierkante meter groot is, lijkt de McCulloch Rob R1000 erg op de Flymo 1200r, maar kan hij een groter gazonoppervlak bestrijken.

Denk aan de levenslange kost van een grasmaaier, niet alleen aan de directe prijs.

Wanneer u nadenkt over de vraag of een robotmaaier een goedkope optie is, is het heel eenvoudig om u te concentreren op de initiële kosten van de aankoop. Wanneer u de aanschafkosten van een robotmaaier vergelijkt met conventionele gazonmaaiers, zal de robotmaaier vaker wel dan niet duurder zijn.

Echter, robotmaaiers zijn zeer eenvoudige machines en hebben lage onderhouds- en reparatiekosten. Ze hoeven niet elk jaar professioneel te worden onderhouden, in tegenstelling tot conventionele gazonmaaiers, waar er meer behoefte is aan een professioneel onderhoud, tenzij u de technische kennis hebt om het zelf te doen.

De brandstof voor conventionele gazonmaaiers, of ze nu elektrisch of benzine zijn, is bijna altijd duurder dan de gebruikskosten van een robotmaaier. Wanneer u de kosten van de benzine in een conventionele grasmaaier vergelijkt met de kosten van de elektriciteit die een robotmaaier gebruikt, zal de elektriciteit goedkoper zijn.

Zelfs wanneer u een handmatige elektrische grasmaaier vergelijkt met een robotmaaier, zult u merken dat de elektriciteitskosten hoger zullen zijn met een elektrische grasmaaier. Dit is te wijten aan het feit dat een manuele elektrische grasmaaier gebruik maakt van een maaitechniek die veel meer vermogen vraagt dan het maaimechanisme van de robotmaaiers.

Een handmatige elektrische grasmaaier moet het hele gazon snel maaien en de meeste mensen maaien hun gazon maar één keer in de 1 tot 2 weken. Als gevolg daarvan moet de gazonmaaier voldoende vermogen hebben om door dicht, lang gras te maaien om de klus effectief te klaren. Robot gazonmaaiers kunnen hun tijd nemen en kunnen veel minder krachtige maaisystemen gebruiken om een veel groter vermogen te hebben.

Mijn robotmaaier, bijvoorbeeld, verbruikt slechts 20 watt elektriciteit in werking en zal gemiddeld slechts 4 kilowatt elektriciteit per maand verbruiken.

De gebruikskosten van een conventionele benzinegrasmaaier strekken zich ook uit tot het verversen van olie en het vervangen van onderdelen en messen. Conventionele benzinegrasmaaiers zijn mechanisch veel complexer dan een elektrische robotmaaier. Er zijn veel meer onderdelen die moeten worden onderhouden en mogelijkerwijs moeten worden vervangen.

Dit alles draagt bij aan de kosten van het gebruik van een conventionele grasmaaier. Als u dit alles bij elkaar optelt, kan het zijn dat een robotmaaier net zo goedkoop of zelfs goedkoper is dan het gebruik van een conventionele grasmaaier.

U zult minder meststof, onkruidverdelger en gazonzaden gebruiken.

Sinds ik een robotmaaier heb gekregen, heb ik aanzienlijk minder kunstmest, onkruidverdelger en gazonzaad gebruikt. In termen van meststof, heb ik de neiging om EverGreen Complete 4 in 1 te gebruiken. De prijs hiervan is momenteel ongeveer £18 voor een zak die 360 m² zal beslaan.

Vroeger moest ik veel meer van deze producten gebruiken toen ik een conventionele gazonmaaier had in vergelijking met een robotmaaier, wat mijn jaarlijkse gazononderhoudskosten aanzienlijk heeft verhoogd.

Toen ik een conventionele gazonmaaier had, verzamelde en verwijderde ik het gemaaide gazon. Toen ik mijn gazon bemestte, werd het de eerste 7 dagen erg groen en levendig, maar toen merkte ik dat het de volgende 4 tot 6 weken elke keer dat ik het maaide minder groen en levendig werd.

Dit kwam simpelweg doordat het gras de meststof in de plant opnam, waardoor deze snel groeide en heel gezond werd. Ik kwam toen langs en maaide het gras, waarbij ik al deze voedingsstoffen die in het gemaaide gras zaten, verwijderde.

Elke keer als ik het gras maaide, verwijderde ik meer en meer van de voedingsstoffen die het gras gebruikte om te groeien. Ik had niet echt de mogelijkheid om een maaier te gebruiken die het gemaaide gras op mijn gazon zou laten liggen, omdat ik mijn gras niet vaak genoeg maaide. Ik heb dit eerder geprobeerd, maar door de hoeveelheid gemaaid gras liet dit een puinhoop van gemaaid gras over mijn hele gazon achter, waardoor mijn gazon er slecht uitzag.

Dit is echter wel mogelijk met robotmaaiers, want die zijn ontworpen om het gras heel vaak te maaien, zodat het volume van het maaisel geen probleem is.

Mijn huidige robotmaaier is ingesteld op het maaien van mijn gras 5 dagen per week. Wanneer hij het gras maait, zijn er dus slechts zeer kleine hoeveelheden maaisel die in het gazon vallen en niet zichtbaar zijn als u er naar kijkt.

Maar omdat al het maaisel weer in het gras terechtkomt, waar de voedingsstoffen weer in de grond terechtkomen, kunnen de grasplanten die nog in de grond groeien, deze voedingsstoffen gebruiken om te groeien en gezond te blijven. Doordat er geen voedingsstoffen uit de grond worden verwijderd, blijft uw gras gewoon voedingsstoffen recyclen en blijft het groen en gezond.

Voorafgaand aan het hebben van een robotmaaier, zou ik over het algemeen 4 keer per jaar een complete, altijd groene grasmaaier moeten toepassen om mijn gazon er groen en levendig uit te laten zien. Als ik het niet om de 8 weken of zo zou toepassen, zou ik merken dat het gras onaanvaardbaar fragmentarisch en geel wordt.

Sinds ik een robotmaaier heb, breng ik slechts één keer per jaar aan het begin van het seizoen kunstmest aan. Hierdoor bespaar ik de kosten van 3 extra zakken kunstmest per jaar.

Het andere aandachtspunt is onkruid. Gras kan goed gedijen ondanks het feit dat het vaak gemaaid wordt, maar onkruid kan dat niet. Ik zet mijn robotmaaier op een maaihoogte van 2 cm en dit zorgt ervoor dat onkruid dat probeert te groeien onmiddellijk wordt gemaaid en zich niet kan vestigen. Als ik vandaag rond mijn gazon loop, zie ik geen enkel onkruid. Het is nu juni en ik heb sinds maart geen onkruidverdelger meer op mijn gazon toegepast. Het is twijfelachtig of ik wel of niet een onkruidverdelger moet aanbrengen.

De andere kosten voor de verzorging van het gazon die ik elk jaar betaalde was voor graszaad om kale plekken in mijn gazon te herstellen. Soms, als ik er echt op gebrand was om de kale plekken zo snel mogelijk te bedekken, zou ik Miracle-Gro patchmagie kopen. Dit bevat een mix van graszaad, kunstmest en kokos (gebruikt om het gebied rond het nieuwe zaad vochtig te houden).

Aangezien het krijgen van een robotmaaier en het houden van mijn gazon relatief kort, kan onkruid niet infiltreren, en het gezonde gras is maar al te graag bereid om te verspreiden om eventuele gaten op te vullen. Hoewel ik dit jaar een klein pakketje Miracle-Gro patchmagie heb gekocht, heb ik het helemaal niet hoeven te gebruiken.

Over het geheel genomen bespaar ik waarschijnlijk ongeveer £80 per jaar aan gazononderhoudsproducten die niet meer nodig zijn sinds ik een robotmaaier heb.

Winkelen

De prijs van robotmaaiers hangt af van een aantal factoren. Zo kan de prijs van hetzelfde model sterk variëren van de ene naar de andere winkel en tussen fysieke winkels en onlinewinkels. De andere complicatie is dat de naamgevingsconventie van de afzonderlijke modellen van veel fabrikanten zeer verwarrend is.

Zelfs als expert op het gebied van robotmaaiers heb ik nog steeds moeite om alle modellen robotmaaiers in mijn hoofd te houden. Soms denk ik dat er niet veel logica zit in het naamgevingssysteem van de robotmaaiermodellen van bepaalde fabrikanten.

Af en toe heb ik me afgevraagd of de namen van de modellen bewust verwarrend zijn om het voor de consument moeilijker te maken om ze met elkaar te vergelijken. Misschien ben ik alleen maar cynisch. In het geval van mijn huidige robotmaaier model, heb ik gemerkt dat de prijs tot £170 varieert. Dus als je een goedkope robotmaaier wilt kopen, loont het om te winkelen, of om de prijs in de gaten te houden na verloop van tijd, en te kopen als je een koopje ziet.

Maak gebruik van kortingen of verkoop

In navolging van mijn advies om te shoppen is er ook de mogelijkheid om te wachten op een korting of verkoop alvorens uw aankoop te doen. Mijn vader heeft ook een Flymo 1200R, en omdat hij ouder is dan 60, komt hij in aanmerking voor 10% korting bij een doe-het-zelf keten die een filiaal heeft in de buurt van waar hij woont.

Terwijl de normale prijs van dit model robotmaaier overeenkwam met de goedkoopste die verkrijgbaar is bij andere retailers, omdat hij zijn seniorenkorting kon gebruiken, slaagde hij erin om meer dan £50 te besparen op de aankoopprijs.

Ook zijn er waarschijnlijk tijden van het jaar waarin de aankoop van een robotmaaier wellicht voordeliger is. Aan het einde van de zomer zullen er waarschijnlijk minder mensen zijn die een robotmaaier willen kopen en sommige winkels zullen proberen hun voorraad te verminderen om verschillende productlijnen voor de winter binnen te halen. Dit kan het moment zijn om te zoeken naar een einde van het seizoen verkoop en een koopje te krijgen.

Wachten tot de prijzen dalen

De prijs van de robotmaaiers is in de loop der jaren gestaag gedaald in een vrij constant tempo. Ik herinner me de eerste lezing over robotmaaiers eind jaren '90. In die tijd waren de prijzen afpersend en buiten het bereik van de overgrote meerderheid van de mensen. Ik wilde echt een robotmaaier, maar wist dat het ver buiten mijn bereik lag.

Ik heb echter nooit de hoop verloren dat ik me uiteindelijk een robotmaaier zou kunnen veroorloven. Terwijl ik nu opgezadeld ben met een hypotheek en aanzienlijke uitgaven voor kinderopvang, heb ik nu minder besteedbaar inkomen dan op bijna elk ander moment in mijn volwassen leven.

Door het feit dat de prijs van de robotmaaiers in de loop der jaren is gedaald, zijn de modellen die in staat zijn om een klein gazon te maaien nu echter heel redelijk. Als gevolg daarvan kon ik een paar jaar geleden een robotmaaier kopen en ik ben erg blij dat ik dat heb gedaan.

De verwachting is dat de verkoop van robotmaaiers de komende jaren met ongeveer 20% per jaar zal groeien. Deze stijging van de verkoop en de rijping van de technologie die robotmaaiers zullen gebruiken, zullen ertoe leiden dat de prijzen de komende jaren gestaag zullen blijven dalen.

Handel in uw conventionele grasmaaier

Deze laatste manier om een robotmaaier goedkoop te maken is niet strikt gericht op het verlagen van de prijs van deze machines. Het is echter het vermelden waard, want het kan iets zijn waar je niet aan gedacht hebt.

Als u echt graag een robotmaaier zou willen kopen, maar met een krap budget, moet u onderzoeken of uw bestaande conventionele grasmaaier het waard is om te verkopen. U zou het kunnen verkopen en wat geld kunnen verdienen dat u later zou kunnen zetten in de richting van een robotmaaier. Dit kan goed brengen de kosten van een robot grasmaaier tot een niveau dat u graag zou willen betalen.

Bedankt voor het lezen van dit artikel over hoe een robotmaaier een goedkope optie zou kunnen zijn in vergelijking met conventionele grasmaaiers. Neem gerust contact op als u vragen of opmerkingen heeft.