Beste draadloze grasmaaiers: Gids, Beoordelingen en Aanbevelingen

Beste draadloze grasmaaiers 2020

Wat zijn de beste draadloze grasmaaiers die momenteel verkrijgbaar zijn? In deze gids lopen we met u door wat u moet zoeken, zodat u de beste beslissing kunt nemen op basis van uw budget, de grootte van uw tuin en andere behoeften - blijf naar beneden scrollen voor alle details. En als u gewoon onze aanbevelingen voor de beste accu-aangedreven grasmachine wilt weten, vindt u die direct hieronder!

Aanbevolen draadloze grasmaaiers

Er zijn een aantal uitstekende batterij-aangedreven grasmaaiers beschikbaar via hardware winkels, grote doos home improvement winkels, distributeurs, en online (zowel rechtstreeks van de fabrikant en via bol.com).

Om u te helpen de beste grasmachine voor uw behoeften te kiezen, hebben we een overzicht gemaakt van de beste maaiers die we hebben gezien in twee categorieën - kleinere maaiers (tot 16") voor werven tot 1/8 acre, en grotere grasmachine (19" - 22") die een groot gazon aankunnen (tot, en soms meer dan, 1/2 acre).

Beste grasmachines voor grote gazonnen

Bosch Rotak 43 Li Batterij grasmaaier - Gen. 4 - met 36 Volt 4.0 Ah Lithium-Ion batterij - 43 cm maaibreedte

Bosch Rotak 43 Li Batterij grasmaaier - Gen. 4 - met 36 Volt 4.0 Ah Lithium-Ion batterij - 43 cm maaibreedte

De Rotak 43 Li Gen.4 grasmaaier van Bosch is de eenvoudigste en makkelijkste weg naar een perfect gazon.

Bekijk de prijs

Lees meer over de Bosch Rotak 43 Li Batterij grasmaaier

Powerplus One Fits All POWEBG7566 Grasmaaier - 18V (3 Ah) - 40 cm maaibreedte - incl. 2 accu's en 2 opladers

Powerplus One Fits All POWEBG7566 Grasmaaier - 18V (3 Ah) - 40 cm maaibreedte - incl. 2 accu's en 2 opladers

Deze grasmaaier uit het One Fits All assortiment heeft een maaibreedte van 40 cm en garandeert een netjes en egaal gazon.

Bekijk de prijs

BLACK+DECKER 54V Dualvolt grasmaaier CLM5448PC2 - Mulching - 48cm maaibreedte

BLACK+DECKER 54V Dualvolt grasmaaier CLM5448PC2 - Mulching - 48cm maaibreedte

De BLACK+DECKER CLM5448PC-QW accu grasmaaier zit vol met de laatste technische innovaties van BLACK+DECKER. Twee duurzame 54V batterijen zorgen voor een krachtig maaibereik tot 800m². Door zijn 3IN1 functionaliteit kan je, naargelang je behoefte, kiezen voor mulching, zijdelings uitwerpen of het gemaaide gras opvangen. De mulching functie zorgt ervoor dat het gras fijngesnipperd wordt en zo tussen de grassprieten terecht komt. Op deze manier krijgt het gras natuurlijke voedingstoffen voor een nog groener gazon en verminder je aanzienlijk jouw tuinafval.

Bekijk de prijs

GARDENA PowerMax™ Li-40/37 Accumaaier

GARDENA PowerMax™ Li-40/37 Accumaaier

Het maaien van een groot gazon kan een tijdrovende taak zijn. Daarom ben je op zoek naar een grasmaaier die bij jouw wensen past en het werk zo veel mogelijk verlicht. De krachtige GARDENA accumaaier PowerMax™ helpt je hierbij! De maaier wordt aangedreven door een accu (acuu en lader niet meegeleverd), waardoor draden en verlengsnoeren niet in de weg zitten. De speciaal geharde DuraEdge messen zorgen ervoor dat de grassprietjes niet alleen effectief worden afgesneden, maar leveren ook het mooiste maairesultaat. Het gras belandt netjes in een opvangbak van 45 liter en de indicator geeft aan wanneer de vangbak vol zit. Bovendien zorgt het speciale Cut and Collect systeem voor efficiënt maaien en verzamelen waardoor de bak minder vaak geleegd hoeft te worden. Met de centrale QuickFit hoogte-instelling voorzien van 5 standen kies je eenvoudig de gewenste maaihoogte tussen 20 en 60 mm.

Bekijk de prijs

Waarom de Bosch Rotak 43 Li Batterij grasmaaier onze favoriet is in draadloze grasmaaiers voor grote gazonnen is.

Als uw budget het toelaat en u wilt een gazonmaaier op batterijen die gemakkelijk overeenkomt met de mogelijkheden van een model op gas, dan is de Bosch Rotak 43 onze beste keuze. Het is een beest van een maaier die bijna 2 uur lang door zelfs de zwaarste stukken onkruid en lang gras loopt. Hij is gebouwd om lang mee te gaan met een borstelloze motor met een hoog koppel die aanvoelt wanneer er extra vermogen nodig is en zich terugtrekt wanneer dat niet het geval is, waardoor de accu langer meegaat. De wielen worden apart van de messen voortbewogen, zodat u ze terug naar de schuur kunt rijden als u klaar bent met maaien. En, geloof het of niet, hij zal zelfs met een persoon van 100 kilo op het maaidek naar voren blijven rijden!

Beste grasmaaiers voor kleinere graszoden

WOLF-Garten Elektrische grasmaaier A 370 E - 1600 W - 37 cm maaibreedte - 40 liter opvangbak

WOLF-Garten Elektrische grasmaaier A 370 E - 1600 W - 37 cm maaibreedte - 40 liter opvangbak

Met een gewicht van 17 kg is de WOLF-Garten A 370 E Elektrische Grasmaaier ideaal voor de kleine tot middelgrote gazons tot 350 m². Een flexibele, functionele en efficiënte gazonmaaier met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Ergonomisch, krachtige motor en comfortabele uitrusting. Verkrijgbaar in verschillende maaimodellen. 6-voudig in te stellen maaihoogte. Inclusief grasvangbak van 40 liter inhoud. Eenvoudig op te bergen door de inklapbare duwboom.

Bekijk de prijs

Einhell GE-CM 36 Li KIT Batterij Grasmaaier Power-X-Change - 18 V (2x)

Einhell GE-CM 36 Li KIT Batterij Grasmaaier Power-X-Change - 18 V (2x)

De Einhell GE-CM 36 Li KIT is een praktische Batterij Grasmaaier die je helpt bij het onderhouden van tuinen en parken. De machine wordt aangeraden voor gazons met een oppervlakte tot 300 vierkante meter. Dankzij de werking op een batterij biedt deze machine veel bewegingsvrijheid tijdens het onderhouden van gazons.

Bekijk de prijs

Over accu grasmaaiers

Batterijvoeding is een snelgroeiende trend in de buitenshuisstroomvoorziening. Het is niet alleen handiger, maar ook milieuvriendelijker. Naarmate de accutechnologie zich verder ontwikkelt, worden draadloze gereedschappen steeds krachtiger en werken ze langer met één enkele lading. In het geval van accu-aangedreven grasmaaiers zijn sommige van de nieuwere modellen een haalbare vervanging voor een gasmaaier, zelfs als u een groot gazon heeft.

Soorten draadloze grasmaaiers

Zelfs het type maaiers dat op batterijen werkt, is uitgebreid. We zien nu niet alleen duwmaaiers, maar ook enkele zelfrijdende modellen met voldoende accuvermogen om de wielen minstens 60 minuten te laten draaien. Er zijn zelfs robotmaaiers die autonoom werken om uw gazon op een bepaalde hoogte te houden en terug te keren naar hun "dock" om op te laden (de WORX Landroid en de Stihl iMow robotmaaier zijn mooie opties). Ryobi heeft sinds kort een gazontractor op batterijen die tot 2 hectare kan maaien zonder op te laden en Troy-Bilt heeft een Li-ion-maaier met nul uitslag die 2 uur lang kan draaien.

Voordelen van draadloze grasmaaiers

Draadloze, accu-aangedreven maaiers hebben meerdere voordelen.

  • Er zijn geen gasdampen om in te ademen en geen slordig gas en olie om in te trekken voor gebruik.
  • Er is geen snoer om over te struikelen, u te beperken tot een beperkte afstand van een stopcontact, of uw beweging rond de werf te beperken.
  • De meeste draadloze grasmaaiers gebruiken een duwstart in plaats van een trekkoord, dus het is veel gemakkelijker om te starten, vooral als u last heeft van artritis, schouderklachten of als u kinderen het gazon laat maaien (met toezicht!).
  • Zonder verbrandingsmotor zijn draadloze grasmaaiers veel stiller dan hun gasmaaiers.
  • Ze zijn meestal gemaakt om zo licht mogelijk te zijn, waardoor ze wendbaarder zijn en veel minder vermoeiend in het gebruik.
  • Sommige snoerloze maaiers kunnen worden ingeklapt om ze gemakkelijk op te bergen of zelfs op te bergen.

Het nadeel van draadloze grasmaaiers

Aan de andere kant is geen enkele snoerloze grasmaaier perfect. De technologie is nog steeds in ontwikkeling voor Lithium-Ion accu's (niet bekend met Li-Ion accu's? Lees onze FAQ hier). De gebruiksduur wordt langer, maar de meeste accu's gaan ongeveer 35-60 minuten mee, afhankelijk van de spanning. Als u meer dan één batterij hebt, kunt u ze gemakkelijk verwisselen, maar het duurt wel 30 minuten tot 2 uur om ze op te laden. Bij kleinere gazons zou dit geen probleem moeten zijn, maar het is iets om in gedachten te houden.

Omdat draadloze technologie nog vrij nieuw is, kosten draadloze grasmaaiers meestal meer dan gasgrasmaaiers. Dit is langzaam aan het veranderen als ze alomtegenwoordig worden in de markt, maar wees voorlopig bereid om een beetje meer te betalen voor het gemak van het gebruik van nieuwere technologie.

Hoewel lithium-ionbatterijen geen "geheugen" hebben, lopen ze na verloop van tijd wel langzaam leeg, vooral als ze op de maaier blijven liggen (zelfs als die uit staat). Wij raden u aan de accu uit de maaier te halen als deze niet wordt gebruikt en, indien mogelijk, de accu binnenshuis op te slaan. Als het een paar weken geleden is dat u hem voor het laatst hebt gebruikt, moet u hem waarschijnlijk weer opladen.

Lithium-ionbatterijen hebben een beperkte levensduur - de meeste gaan ongeveer 3 tot 5 jaar mee voordat ze moeten worden vervangen.

Wat te zoeken in een draadloze gazonmaaier

Batterij Looptijd

De meeste draadloze grasmaaiers lopen ongeveer 35 tot 60 minuten. Als u een kleiner gazon heeft, moet u het hele gazon kunnen maaien zonder de batterij op te laden, maar als u een groter gazon heeft, wilt u misschien investeren in extra batterijen.

Hoe lang de maaier loopt is afhankelijk van de Ah (ampère-uur) van de accu. Hoe hoger de Ah van de accu, hoe langer de accu moet meegaan voordat u hem moet opladen. Als de looptijd voor u belangrijk is, zoek dan naar maaiers die worden aangedreven door hogere Ah-accu's.

Vermogen

Hoogspanningsbatterijen geven u meer vermogen. Hoe meer vermogen de accu heeft, hoe zwaarder het werk dat de maaier kan doen. Draadloze gazonmaaieraccu's variëren van 20V tot 120V, maar meer is niet altijd beter. Hoe hoger de spanning, hoe groter de accu, hoe meer hij weegt en hoe hoger de kosten. En op een gegeven moment is het extra vermogen gewoon overdreven - hoeveel vermogen heb je echt nodig om gras te maaien? Maaimachines met accu's in het bereik van 40 tot 56 V hebben voldoende vermogen voor normaal gebruik.

Verwisselbare batterijen

De meeste accu's zijn tegenwoordig ontworpen om door elkaar gebruikt te worden met andere buitenshuisstroomapparatuur van dezelfde fabrikant en met dezelfde spanning. De accu's van sommige merken, zoals DeWalt, zijn ook uitwisselbaar met een groot aantal van hun andere elektrische apparaten.

Controleer welke andere apparaten van de fabrikant beschikbaar zijn die compatibel zijn met de accu in de maaier, zoals bladblazers, draadsnijders, kettingzagen en paalzagen. Als u al apparatuur van een bepaald merk bezit, wilt u misschien bij de aankoop van een draadloze grasmaaier bij dat merk blijven zodat u geen nieuwe lader en/of accu's hoeft aan te schaffen.

Verstelbare maaihoogte

Grasmaaiers hebben de mogelijkheid om de hoogte van het dek aan te passen, zodat u het gras op verschillende lengtes kunt maaien. Verschillende soorten gras moeten op verschillende hoogtes gemaaid worden, dus deze optie is in uw voordeel. Op de meeste gasmaaiers moet u de hoogte bij elk wiel afzonderlijk instellen, wat een beetje lastig is. Zoek naar maaiers met een eenvoudig verstelsysteem, zoals een hendel die het maaidek op alle vier de wielen tegelijk omhoog brengt. De betere zullen het dek verhogen zonder dat u het zelf hoeft op te tillen.

Maaibreedte

In het verleden waren draadloze maaiers meestal smaller dan gasmaaiers (rond 16-18"), maar nu zijn er nieuwere modellen in het 20" tot 22" gamma beschikbaar. Hoe breder het maaidek, hoe minder passen u op uw gazon hoeft te maken. Nogmaals, dit is niet zo'n groot probleem op kleinere gazons (en een smallere maaier kan u helpen om in krappe ruimtes te komen), maar als u een groter gazon hebt, kan de extra centimeter breedte u wat tijd besparen.

Gewicht van de grasmaaier

De meeste draadloze grasmaaiers zijn aanzienlijk lichter in gewicht dan gasmaaiers en gebruiken in sommige onderdelen duurzame kunststof of composietmaterialen in plaats van metaal om dit te garanderen. Als u een maaier gebruikt die geen eigen aandrijving heeft, is deze vermindering van het gewicht nuttig, omdat het de hoeveelheid inspanning die u nodig heeft om de maaier te duwen vermindert. Kijk naar het gewicht van de maaier als de accu is geïnstalleerd, want dat kan enkele kilo's aan het totale gewicht toevoegen.

Duwen vs. Zelfrijdend

Dit jaar komen er meer zelfaangedreven accu-aangedreven grasmaaiers op de markt en we verwachten dat er meer beschikbaar zal komen naarmate de accutechnologie verder verbetert. Niet alle zelfrijdende maaiers zijn echter gemakkelijk te gebruiken, dus denk na over hoe het aandrijfmechanisme werkt en of het gemakkelijk is om de snelheid tijdens het gebruik aan te passen. Zoek naar een accu met een hogere Ah en volt zodat de maaier genoeg "oomph" heeft om zowel de messen als de wielen aan te drijven (hoewel sommige, zoals de verbazingwekkende Yard Force Lithium-Ion 22" Zelfrijdende 3-in-1 maaier met Torque-Sense Control - 2 accu's &..., de messen en wielen apart laten draaien zodat u de maaier kunt aandrijven zonder de messen aan te raken). En wees bereid om meer te betalen voor deze functie.

Grasscharen

Afhankelijk van uw gazon en voorkeur zijn er over het algemeen drie opties voor wat er met het maaisel moet gebeuren: mulchen, zij- of achterwaarts uitwerpen, en opzakken. Sommige modellen bieden alle drie de opties, zodat u tussen de drie kunt wisselen, terwijl andere slechts één of twee opties bieden.

Als u van plan bent om het maaisel in te zakken, controleer dan hoe groot de zak is en hoe groot het maaisel kan zijn. Als u een groter gazon hebt, wilt u een grotere zak, zodat u niet voortdurend hoeft te stoppen om deze te legen.

Sommige snoerloze maaiers gebruiken een "mulchplug" om de maaier om te zetten van de bagging naar de mulchmodus (de plug voorkomt dat het maaisel uit de achterkant van de maaier vliegt). De stekker is effectief, maar kan vervelend zijn in het gebruik - in de baggingmodus moet u de stekker verwijderen, zodat u hem gemakkelijk kunt verwisselen of vergeten.

Andere maaiers gebruiken een schuifdeksel of "deur" om de ingang van de zak te openen of te sluiten (Honda heeft hiervoor een patent op één systeem). Deze optie is veel handiger en gemakkelijker te gebruiken.

Handgreep Comfort

Als je ooit een gazon hebt gemaaid, weet je dat je handen gemakkelijk moe kunnen worden van het zo lang vastpakken van het handvat. Zoek naar een handvat met vulling, ergonomische kenmerken en verschillende mogelijkheden om de handen te plaatsen.

Gebruiksgemak

Een maaier mag dan wel een heleboel functies hebben, maar dat betekent niet dat hij gemakkelijk te gebruiken is. Enkele vragen om te stellen zijn onder andere: Hoe eenvoudig is het om de hoogte van de maaimessen te verstellen? De positie van de handgreep? Is het gemakkelijk om de accu te plaatsen en te verwijderen? Is er een accu-oplaadindicator die goed zichtbaar is (bijv. op de handgreep versus het optillen van het accudeksel om de resterende lading te controleren)?

Opslag

Sommige maaiers hebben handgrepen die opvouwbaar zijn om ze gemakkelijker op te bergen, terwijl andere maaiers opvouwbaar zijn en rechtop staan om nog minder ruimte in beslag te nemen.

Bedenk hoeveel opbergruimte u heeft. Naast het feit of en hoe het op te vouwen is, wilt u misschien kijken naar de grootte van de grasmaaier - een kleinere maaier neemt uiteraard minder ruimte in beslag.

Veiligheidskenmerken

Loopmaaiers hebben een veiligheidskenmerk dat voorkomt dat ze gaan lopen als ze niet ingeschakeld zijn. Meestal is dit een veiligheidsstang op de handgreep die tijdens het gebruik op zijn plaats moet worden gehouden. Controleer hoe gemakkelijk u hem op zijn plaats kunt houden; sommige hebben een stevige grip nodig die snel vermoeiend kan worden.

Zoek ook naar een vergrendelmechanisme dat de batterij op zijn plaats houdt terwijl de machine in gebruik is (om te voorkomen dat deze loskomt door trillingen).

Samenvatting

Draadloze grasmaaiers gebruiken lithium-ionbatterijen en zijn daarom milieuvriendelijker, stiller, gemakkelijker te starten en over het algemeen lichter in gewicht. De accu's hebben een beperkte looptijd en moeten worden opgeladen, dus u kunt meer dan één accu kopen, afhankelijk van de grootte van uw tuin.

Gazons en persoonlijke voorkeuren zullen sterk variëren; zorg ervoor dat u een draadloze grasmaaier koopt die voor u en uw levensstijl werkt. Als u bijvoorbeeld last heeft van artritis, kunt u kijken naar een zelfrijdend model met een pushstart, met gemakkelijk te verwisselen batterijen en gemakkelijk in hoogte te verstellen handgrepen. Als u slechts een klein stukje gazon hebt, wilt u misschien een kleinere, meer wendbare maaier die opgevouwen kan worden om hem gemakkelijk op te bergen. Er zijn veel opties, maar niet alles werkt optimaal in uw landschap.

Voor tips over uw gras lees ook: Groei groener gras: gazonverzorgingstips van de professionals

Draadloze gazonmaaiermerken

Naarmate de accutechnologie verbetert en de vraag van de consument naar draadloos gazon- en tuingereedschap toeneemt, bieden meer bedrijven draadloze grasmaaiers aan, waaronder merken die het meest bekend zijn om hun gereedschap voor woningverbetering (in plaats van elektrische apparatuur voor buiten).

Enkele van de meest voorkomende/bekende merken zijn: