Makita grasmaaier

Makita is een bekende producent van hoogwaardige grasmaaiers, die zowel elektrische als benzinevarianten maken. Als u op zoek bent naar een kwaliteitsnaam om in te investeren, dan biedt een Makita grasmaaier tal van voordelen voor uw tuin.

De enige vraag is natuurlijk welke? Makita maakt meer dan een paar modellen, dus hier is een blik op hun allerbeste opties.

Makita DLM380Z Review - Onze nummer 1

Makita DLM380Z

De Makita DLM380Z (lees hier meer!) is een betaalbare elektromotor met veel handige functies. Hier volgt een opsomming van zijn opmerkelijke specificaties:

Bekijk ook: beste draadloze grasmaaiers

 • Met een lithium-ion accu heeft u de vrijheid om deze maaier op elektrisch vermogen te bewegen, zonder te hoeven vertrouwen op kabelbeperkingen.
 • De 38 cm maaibreedte is een ideale maat voor de meeste tuinen, zodat u met gemak door grote oppervlakken kunt maaien.
 • Ook de opslagtank van 40 liter wordt zeer gewaardeerd. In kleinere tuinen hoeft u hem pas te legen als u klaar bent en zelfs op grotere oppervlakten hoeft u niet al te veel stops te maken.
 • Met 14 kg is het een redelijk formaat en het ontwerp heeft voldoende steun om dit gewicht te helpen duwen, zelfs in combinatie met een volle tank met stekken.
 • Qua grootte heeft dit apparaat een slank profiel en heeft het weinig moeite om de tuin te omzeilen. Het formaat van 114,5 x 46,5 x 102,3 cm maakt het relatief eenvoudig om het apparaat op te bergen.

Zoals u ziet is dit apparaat zo ontworpen dat het gemakkelijk in elke tuin past en biedt het veel praktische functies voor de moderne tuinier. Het is licht in gewicht, maar wordt toch geleverd met een groot blad en een opslagtank.

Samenvatting

Eigenschappen: Lithium-Ion Batterij - 40 Liter Opslag en Inname - 38cm Snijbreedte - 90,8 x 56,5 x 41cm - 32kg

Prijsstelling: Midden klasse

Bekijk de prijs

Makita PLM5121 Gazonmaaier Review - Nummer 2

Makita PLM5121 Gazonmaaier

De Makita PLM5121 is een benzinemachine die goed werkt in verschillende tuinmaten en zowel kracht als gebruiksgemak biedt. Hier volgt een opsomming van zijn beste eigenschappen:

 • Deze Makita maaier heeft een 4-takt benzinemotor die veel vermogen levert. Dit is ideaal voor het opstaan van hellingen of het omgaan met grotere tuinen.
 • Ook de maaibreedte van 51 cm is een fantastische eigenschap, waardoor hele stukken gazon in één keer kunnen worden gemaaid.
 • Voor extra veelzijdigheid heeft dit apparaat ook 5 verschillende maaihoogtes.
 • Dit apparaat wordt ook geleverd met een mulchfunctie, waarmee u uw gemaaid gazon in nuttige meststof kunt omzetten.
 • Ondanks al deze functies behoudt het apparaat een ietwat slank profiel van 114,5 x 46,5 x 102,3 cm, ondanks alle grote functies.
 • Hij weegt wel 32 kg, maar dit wordt nooit een probleem dankzij de krachtige motor.

Met een maaimes van 51 cm maakt deze grasmaaier in korte tijd licht werk van de meeste tuinen. In combinatie met de instelbare hoogte en de mogelijkheid om mulch te creëren, zijn er hier extra functies aan het werk die veel tuiniers en hoveniers zullen bevallen.

Samenvatting

Eigenschappen: 4-takt benzinemotor - 51cm Snijbreedte - 114,5 x 46,5 x 102,3cm - 32kg

Prijsstelling: Hogere klasse

Bekijk de prijs

Makita DLM380RF4 Review - Nummer 3

Makita DLM380RF4

Een andere elektrische maaier, de Makita DLM380RF4, is ontworpen om praktische en extra veelzijdigheid te bieden. Er zijn hier zeker kenmerken die veel tuiniers zullen bevallen, dus laten we zijn belangrijkste eigenschappen eens doornemen:

 • Dit apparaat wordt aangedreven door lithium-ion, waardoor u een geweldig elektrisch apparaat heeft dat niet gehinderd wordt door kabels.
 • Bovendien heeft dit apparaat 4 van dergelijke batterijen, ontworpen om de stilstandtijd tot een absoluut minimum te beperken. Geweldig voor zeer actieve tuiniers!
 • Met een maaibreedte van 38 cm is dit apparaat zeer geschikt voor de meeste tuinen, vooral die met grote open grasvelden.
 • De opslagruimte van 40 liter is ook een leuke bijkomstigheid, want de gazonmaaier kan lang meegaan zonder de tank te hoeven legen.
 • Ook heeft de maaier 6 instelbare maaihoogtes, variërend van 25 tot 75 mm.
 • Qua grootte is deze Makita maaier verrassend slank, met een frame van 72 x 45 x 42cm.
 • Hij weegt slechts 19 kg, dus zelfs met een volle opbergruimte voelt hij nooit te zwaar om te bewegen.

De nadruk ligt hier op de 4 accu's, waardoor de maaier zelfs lange maaisessies kan doorstaan. Toch heeft hij ook nog veel praktische functies, van de lange maaimessen en de grote opslagtank tot de verstelbare hoogtes.

Samenvatting

Eigenschappen: 4 Lithium-Ion Batterijen - 40 Liter Opslag en Inname - 38cm Snijbreedte - 72 x 45 x 42cm - 19kg

Prijsstelling: Hogere klasse

Bekijk de prijs

Conclussie

Welk Makita-model u ook kiest, u koopt een luxe, hoogwaardige grasmaaier die wonderen verricht in uw tuin. Na het vergelijken van al deze opties is het echter duidelijk dat de Makita DLM380Z een voordeel heeft ten opzichte van de andere ontwerpen. Een geweldig prijskaartje, een aantal opmerkelijke kenmerken en een lithium-ion ontwerp dat in lijn is met de technologie van vandaag, dit is een maaier die moeilijk te negeren is.