Robomow RS615 beoordeling

Robomow RS615

Het Robomow RS615-model is gericht op mensen met een iets grotere tuin dan de meeste, waardoor het concurreert met robotmaaiers als de Husqvarna 315.

Niet de gemakkelijkste van de concurrenten, maar laten we eens kijken hoe goed het concurreert in de hele recensie.

Dingen zoals de verschillende vorm, meer mogelijkheden (gazondekking), een grotere maaibreedte en het zwevende dek lijken misschien vrij onbelangrijk, maar bij elkaar opgeteld kunnen ze een vrij grote impact hebben.

Ik zal alle kenmerken, functies en mogelijkheden van dit model in deze review bekijken om u te helpen begrijpen of ze wel of niet significante effecten hebben en of dit model een plaats in uw tuin verdient.

Dus zorg ervoor dat je bijblijft!

Belangrijkste kenmerken:

 • Beoordeling: 8/10
 • Robomow app aansluiting
 • Kan tot 7 afzonderlijke tuingebieden bedekken
 • Meerdere manieren van tuinieren
 • Bereikt tuinen tot 1500m² groot (meer dan 5 tennisbanen)

Bekijk de dagprijs

Om u kennis te laten maken met het RS615-model en een aantal van zijn functies, bekijk de onderstaande video:

Vermogenssysteem

De Robomow RS615 wordt aangedreven door een 26V Lithium batterij en een elektromotor. Het opladen duurt ongeveer 90 - 110 minuten en heeft een looptijd van 55 - 70 minuten.

Eerlijk gezegd is dit niet de beste verhouding. Hoewel sommige andere maaiers er langer over doen om op te laden, compenseren ze dit meestal met een nog langere werktijd.

Aangezien hetzelfde niet gezegd kan worden van de RS615, is dit zeker iets dat verbeterd moet worden.

Maar de RS615 kan terug naar zijn eigen docking station zonder enige input van u.

Met behulp van zijn omtrekdraad en navigatiesysteem kan hij op elk moment vanuit elke plek in uw tuin zijn eigen weg terug vinden.

Dus als het stroomverbruik laag begint te worden, stopt hij met maaien en keert hij terug naar het laadstation om zich op te laden.

Bekijk de dagprijs

Maaifuncties

Messen & Snijden

robomow rs615 snijmessen

De RS615 heeft een van de breedste maaisneden op de markt, met een lengte van 56 cm, waardoor hij niet geschikt is voor elk type gras, en zal uw eerste snede van de lente gemakkelijk kunnen verwerken.

Hij doet dit met twee aparte 11 inch, roestvrijstalen messen die aan twee andere aparte motoren zijn bevestigd. Dit maakt de energieverdeling tussen de messen veel nauwkeuriger, wat betekent dat de maaier efficiënt zal werken.

U kunt de hoogte van de messen ook aanpassen van 20 - 80 mm, dit is het handigst bij seizoenswisselingen. Het enige wat u hoeft te doen is een draaiknop op de bovenkant van de automaat te draaien of de app op uw telefoon te gebruiken. Het is aan u.

Zorg er gewoon voor dat je de hoogte-instelling in de loop van de weken geleidelijk aan naar beneden brengt in plaats van dat je hem meteen naar beneden zet. Anders kunt u de afwerking van uw gazon in gevaar brengen.

Door het goed te programmeren geeft u de ongelijke delen van uw gras de tijd om gelijkmatig te groeien en geeft u de maaier de kans om uw gazon te mulchen. Omdat de maaier slechts een klein beetje van de bovenkant van het gras maait, kunnen de zeer kleine maaiseltjes in de grond vallen.

Bij de afbraak geven ze voedingsstoffen door aan de bodem, waardoor deze veel gezonder wordt.

Het resultaat is een veel dikker en beter uitziend gazon.

Bekijk de dagprijs

Zwevend dek

De RS615 heeft een zeer effectieve manier van omgaan met de kleine hobbels en gaten in uw tuin.

In tegenstelling tot andere robotmaaiers kan zijn mes op en neer bewegen om ervoor te zorgen dat het altijd vlak blijft bij de grond. Zo blijft er geen enkele centimeter gras onaangeroerd.

Voor elke andere robotmaaier zal het maaien van elk stukje gras in een hobbelige tuin een hele uitdaging zijn.

Daarom is deze functie zo belangrijk en duwt hij de RS615 boven de rest uit.

Robomow App

Het is echt een nuttige functie, vooral voor mensen met een actieve levensstijl. Hiermee kunt u uw gazon in de gaten houden en controleren waar u ook gaat, open gewoon de app en u bent klaar om te gaan (hoewel u eerst een signaal nodig heeft).

Hiermee kunt u alle verwachte dingen doen, zoals het maaipatroon, het maaischema en de maaihoogte regelen.

Maar als een extra speciale add-on kun je de maaier ook daadwerkelijk besturen, net als een speelgoedauto. Als u dus delen van uw gazon heeft die bijzonder moeilijk zijn, dan kunt u dat zelf doen.

U denkt misschien dat dit kinderachtig is, maar het kan heel nuttig zijn. Niet iedereen heeft een perfect vierkant gazon, dus de maaier kan het voor de meeste mensen moeilijk hebben.

Regensensor

Robomow RS regensensor

Dit bepaalt of het te nat of te vochtig is om uw tuin te maaien, voor of tijdens het maaien.

Als er te veel regen valt, geeft hij de maaier de opdracht om in het laadstation te blijven of zich terug te trekken naar het laadstation, afhankelijk van de situatie.

U kunt de regensensor ook handmatig uitschakelen als u denkt dat de regen niet zo zwaar is.

De regen zal geen invloed hebben op de RS615 omdat deze waterbestendig is, onthoud alleen dat het een negatief effect kan hebben op uw tuin.

Maar dat is helemaal aan u en om eerlijk te zijn kan een beetje regen geen kwaad.

Bekijk de dagprijs

Smalle paden

Om deze maaier goed te laten werken rond uw gazon, moet u ervoor zorgen dat er minstens 4 tot 5 meter ruimte is tussen de ene lengte van de omtrekdraad en de andere.

Zorg ervoor dat u dit voor de aankoop in gedachten houdt. Als u gazonoppervlakken heeft die smaller zijn dan deze, dan kan de RS615 hier niet eens doorheen, laat staan maaien.

Maaimodi

Om zich aan te passen aan de veranderende tijden van het jaar en aan verschillende situaties, heeft de RS615 een selectie van modules waaruit u kunt kiezen.

Deze zijn allemaal op hun eigen manier bruikbaar, maar moeten wel in de juiste situaties worden gebruikt.

Turbomodus

Deze modus geeft de maaier de opdracht om zijn messen veel sneller te draaien.

Het is het meest geschikt voor tijden waarin uw gras iets te lang is uitgegroeid, zoals in het begin van het voorjaar. Een erg leuke functie die ook weer niet door concurrenten wordt gebruikt.

Het kan echter maar voor een korte periode worden gedaan, omdat het nogal wat energie verbruikt. Zorg er dus voor dat je niet overdrijft.

Eco-modus

Met deze modus gebruikt de RS615 minimale energie voor het maaien van uw gras en het onderhoud van uw tuin. Om de totale kosten van de behuizing van de maaier laag te houden, is deze functie zeer nuttig.

Bekijk de dagprijs

Maar wees gewaarschuwd, dit vertraagt de RS615's werksnelheid, dus het zal langer duren om het maaien af te ronden.

Randmodus

Dit programma instrueert de RS615 om de omtrekdraad te volgen en de grenzen van uw tuin af te snijden. Dus als uw gazon er een beetje ruw uitziet rond de randen dan is dit programma perfect.

Alle modules worden automatisch uitgeschakeld en na een volledige cyclus weer op regelmatig knippen ingesteld.

Multi-Zone Functie

In tegenstelling tot de meerderheid van de robotmaaiers die er zijn, kan de RS615 zonder hulp van u van het ene naar het andere tuingebied reizen. Door zijn extra sterke en stevige wielen kan hij over hardere grond rijden dan de meeste andere.

Dus als u zowel een voortuin als een achtertuin heeft, dan zou dit u veel werk besparen.

Zorg er wel voor dat de totale omvang van alle gebieden niet over het maaibereik heen gaat en dat ze allemaal via doorgangen (d.w.z. paden) met elkaar verbonden zijn. Dit systeem werkt anders niet.

Als je dit allemaal hebt gecontroleerd, ben je klaar om te gaan.

Geen Zones:

 • Robomow RS615: 7 zones
 • Robomow RC308: 6 zones
 • Robomow RS625 : 7 zones

Bekijk de dagprijs

Veiligheidskenmerken

De RS615 heeft alle gemeenschappelijke veiligheidskenmerken die u op elke andere robotmaaier zou zien.

PIN- en alarmsysteem

Dit zorgt ervoor dat iedereen zonder code geen toegang heeft tot de maaier en deze niet kan bedienen.

En als ze het toch proberen, wordt u onmiddellijk verwittigd door het alarm en ook door een melding op uw telefoon.

Bump Sensor

In het geval dat iets de route van de RS615 onderbreekt, heeft hij ingebouwde sensoren die hem beschermen tegen eventuele schade. Ze zullen snel de richting van de RS615 veranderen en het blad uitschakelen.

Hij zal dan opnieuw berekenen en een nieuwe route volgen.

Maar in het uiterste geval dat er iets mis gaat, heeft de RS615 een stopknop op het bedieningspaneel.

Hef- en kantelsensoren

Deze stoppen automatisch het draaien van de bladen zodra deze geactiveerd zijn. Dus als je het blad moet verwisselen of gewoon wilt laten zien aan een paar vrienden, dan moet je in orde zijn.

Maar zorg er wel voor dat je dit voorzichtig doet, je hebt nog steeds te maken met een blad.

Bekijk de dagprijs

Nadelen

Oké, dus deze maaier is niet helemaal perfect en er zijn een paar problemen, dus om er zeker van te zijn dat je er alles van weet, heb ik ze hieronder uitgelegd.

 • De maaier kan niet over richels rijden. Dit is waarschijnlijk wel duidelijk, maar als de maaier over een richel zou rijden, zal hij uit koers raken en/of breken.
 • Zelfs met de randmodus laat de maaier nog een beetje werk voor je over, voornamelijk rond hekken en muren. U zult dus om de zoveel tijd wat moeten trimmen.
 • Als uw tuin is opgedeeld in verschillende gebieden en deze niet aan elkaar zijn gekoppeld, dan zult u de maaier moeten dragen. Dit is misschien een vervelende taak, maar het is zeker een stuk minder vervelend dan het dragen van een volledige grootte, duwmaaier om hetzelfde te doen!

Conclussie

Robomow rs615 automatische grasmaaier

Alle functies en verschillende programma's die aanwezig zijn in de RS615 maken het een van de meest veelzijdige robots die er zijn, en is waarschijnlijk de beste die Robomow heeft gemaakt.

Het maakt het maaien gewoon veel gemakkelijker voor mensen met grote, complexe tuinen.

Natuurlijk heeft het wel gebreken, maar die worden volledig overschaduwd door alle andere functies.

Zoals het zwevende dek, de multi-area functie, de mobiele verbinding, de maaibreedte en de maaiprogramma's. Ze maken deze maaier allemaal beter dan de andere en laten gewoon zien dat Robomow aan de top van hun kunnen staat.

En dit alles voor een redelijke prijs!

Zoals je kunt zien, kan ik niet hoog genoeg praten over de RS615, dus geloof me, je zult het geweldig vinden.

Moet je dit model kopen?

Om u te helpen beslissen of deze maaier voor u is, heb ik hieronder een aantal categorieën uitgelegd.

Alle kenmerken van de RS615 zijn perfecte klant, dus zorg ervoor dat je ze allemaal doorloopt om te zien of je past en het volledige gebruik van alle functies te krijgen:

 • Hun tuin is opgesplitst in meerdere gebieden (tot 7).
 • Ze willen hun gazon niet handmatig onderhouden...
 • Ze hebben een drukke levensstijl, dus ze kunnen geen tijd maken voor het onderhoud van het gazon...
 • Ze zijn geïnteresseerd in mobiele telefoon controle
 • Ze vinden het niet erg om af en toe wat te knippen...
 • Hun tuin is lichtelijk slordig en hobbelig...
 • Hun tuin heeft een oppervlakte van 1500m² (meer dan 4 tennisbanen).

Hopelijk heb ik dit proces in ieder geval een beetje makkelijker gemaakt dan voorheen, maar zo niet dan laat ik hieronder een opmerking achter. Ik wil je zo veel mogelijk helpen, dus voel je vrij om me iets te vragen.

Bekijk de dagprijs