Dubbele carport - Alles wat u moet weten over dubbele carports

Bent u op zoek naar een overdekte parkeerplaats voor uw auto's? Dan is een dubbele carport wellicht de oplossing die u zoekt. In dit artikel zullen we alles bespreken wat u moet weten over dubbele carports, van het ontwerp tot de installatie en het onderhoud. Lees verder om te ontdekken hoe u een mooie en functionele dubbele carport kunt creëren die aan al uw wensen voldoet.

Wat is een dubbele carport?

dubbele carport

Een dubbele carport is een overdekte parkeerplaats voor twee auto's. Het biedt bescherming tegen regen, sneeuw, hagel, en andere weersomstandigheden. Een dubbele carport kan vrijstaand zijn of aan een gebouw worden bevestigd, zoals een garage of een huis. Het is een handige oplossing voor huiseigenaren die extra parkeerruimte nodig hebben en hun auto's willen beschermen tegen weersinvloeden en andere beschadigingen.

Voordelen

Een dubbele carport biedt verschillende voordelen, waaronder:

 • Bescherming tegen weersinvloeden: een dubbele carport beschermt uw auto's tegen regen, sneeuw, hagel en andere weersomstandigheden.
 • Veiligheid: het biedt ook bescherming tegen vandalisme, inbraken en diefstal.
 • Extra ruimte: het biedt extra ruimte om spullen op te slaan, zoals fietsen, grasmaaiers, tuinmeubilair, enz.
 • Waardevolle toevoeging: een dubbele carport kan de waarde van uw huis verhogen en de aantrekkelijkheid ervan vergroten.
 • Flexibiliteit: het kan worden aangepast aan uw specifieke behoeften en smaak, van het ontwerp tot de materialen en kleuren.

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten dubbele carports beschikbaar, zoals:

dubbele carport aan huis
 • Houten dubbele carport: dit is een van de meest populaire opties vanwege zijn natuurlijke uitstraling en duurzaamheid.
 • Metalen dubbele carport: deze zijn duurzamer dan houten carports en hebben minder onderhoud nodig. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen.
 • Carports van polycarbonaat: deze zijn licht van gewicht, sterk en duurzaam. Ze bieden ook bescherming tegen UV-stralen en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en ontwerpen.
 • Dubbele carport met opbergruimte: deze carports bieden extra opbergruimte voor tuingereedschap, fietsen en andere spullen.
 • Aangepaste dubbele carport: u kunt ook een op maat gemaakte dubbele carport laten ontwerpen om aan uw specifieke behoeften te voldoen.
dubbele carport met berging

Materialen voor een dubbele carport

Er zijn verschillende materialen beschikbaar voor het bouwen van een dubbele carport, zoals:

 • Hout: houten carports hebben een natuurlijke uitstraling en kunnen worden aangepast aan uw specifieke behoeften. Ze hebben echter regelmatig onderhoud nodig om hun duurzaamheid te behouden.
 • Metaal: metalen carports zijn duurzamer en vereisen minder onderhoud dan houten carports. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen.
 • Polycarbonaat: polycarbonaat carports zijn licht van gewicht en duurzaam. Ze bieden bescherming tegen UV-stralen en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en ontwerpen.
dubbele carport hout

Ontwerpopties voor een dubbele carport

Er zijn verschillende ontwerpopties beschikbaar voor een dubbele carport, zoals:

 • Plat dak of puntdak: u kunt kiezen voor een plat dak of een puntdak, afhankelijk van uw smaak en de stijl van uw huis.
 • Zijpanelen: u kunt zijpanelen toevoegen aan uw carport voor extra bescherming tegen weersinvloeden en privacy.
 • Verlichting: u kunt verlichting toevoegen aan uw carport voor extra veiligheid en gebruiksgemak.
 • Kleur: u kunt de kleur van uw carport aanpassen aan de kleur van uw huis of tuin.

Afmetingen

De afmetingen van een dubbele carport zijn afhankelijk van het aantal auto's dat u wilt parkeren en de beschikbare ruimte. Over het algemeen hebben dubbele carports een breedte van 5,5 meter en een diepte van 6,0 meter. Het is echter belangrijk om uw lokale bouwvoorschriften te controleren voordat u begint met de bouw van uw carport.

Installatie

Het is belangrijk om een professional in te huren voor de installatie van uw dubbele carport. Een professional kan u helpen bij het ontwerp en de installatie van uw carport en ervoor zorgen dat het voldoet aan de lokale bouwvoorschriften en veiligheidsnormen. U kunt ook overwegen om zelf een carport te bouwen als u ervaring heeft in de bouw en over de juiste gereedschappen beschikt.

Onderhoud

Het onderhoud van uw dubbele carport is afhankelijk van het materiaal waarvan het is gemaakt. Houten carports moeten regelmatig worden schoongemaakt en geverfd om hun duurzaamheid te behouden. Metalen carports hebben minder onderhoud nodig, maar moeten ook regelmatig worden schoongemaakt om hun glans te behouden. polycarbonaat carports hebben minimaal onderhoud nodig en kunnen worden schoongemaakt met een zachte doek en water.

Kosten

De kosten van een dubbele carport zijn afhankelijk van het materiaal, het ontwerp en de grootte van de carport. Houten carports zijn over het algemeen goedkoper dan metalen of polycarbonaat carports. Een gemiddelde houten dubbele carport kost ongeveer €2.500 tot €5.000, terwijl een metalen of polycarbonaat dubbele carport ongeveer €3.000 tot €7.000 kost. Het is belangrijk om meerdere offertes te vergelijken en ervoor te zorgen dat u een professional inhuurt voor de installatie.

Veelgestelde vragen over dubbele carports

Moet ik een vergunning aanvragen voor het bouwen van een dubbele carport?

Ja, het is belangrijk om de lokale bouwvoorschriften te controleren en een vergunning aan te vragen voordat u begint met de bouw van uw carport.

Hoe lang duurt het om een dubbele carport te bouwen?

De bouwtijd is afhankelijk van het materiaal en het ontwerp van uw carport. Over het algemeen duurt het ongeveer 1-2 weken om een dubbele carport te bouwen.

Kan ik mijn dubbele carport zelf bouwen?

Ja, u kunt uw eigen dubbele carport bouwen als u ervaring heeft in de bouw en over de juiste gereedschappen beschikt. Het is echter aan te raden om een professional in te huren voor de installatie om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de lokale bouwvoorschriften en veiligheidsnormen.

Hoe onderhoud ik mijn dubbele carport?

Het onderhoud van uw dubbele carport is afhankelijk van het materiaal waarvan het is gemaakt. Houten carports moeten regelmatig worden schoongemaakt en geverfd om hun duurzaamheid te behouden. Metalen carports hebben minder onderhoud nodig, maar moeten ook regelmatig worden schoongemaakt om hun glans te behouden. Polycarbonaat carports hebben minimaal onderhoud nodig en kunnen worden schoongemaakt met een zachte doek en water.

Kan ik mijn dubbele carport aanpassen aan mijn specifieke behoeften?

Ja, u kunt uw dubbele carport aanpassen aan uw specifieke behoeften, van het ontwerp tot de materialen en kleuren. U kunt ook overwegen om een op maat gemaakte dubbele carport te laten ontwerpen.

Conclusie

Een dubbele carport is een handige oplossing voor huiseigenaren die extra parkeerruimte nodig hebben en hun auto's willen beschermen tegen weersinvloeden en andere beschadigingen. Er zijn verschillende soorten materialen, ontwerpopties en afmetingen beschikbaar voor een dubbele carport. Het is belangrijk om een professional in te huren voor de installatie en het onderhoud van uw carport om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de lokale bouwvoorschriften en veiligheidsnormen. Het onderhoud van uw dubbele carport is afhankelijk van het materiaal waarvan het is gemaakt en moet regelmatig worden uitgevoerd om de duurzaamheid en aantrekkelijkheid te behouden.