Een houten carport op maat laten maken

Wilt u een mooie plek waar u uw auto neer kunt zetten, zodat deze beschut is tegen de weersomstandigheden? Een plek waar u uw auto veilig neer kunt zetten? Dan is het aan te raden om voor uw auto een mooie houten carport op maat te laten bouwen. Bij Tuinen-jk.be maken we professioneel een prachtige carport die niet alleen een mooie plek is voor uw auto, maar die ook een echte aanwinst is voor uw huis. Wij gebruiken hierbij de mooiste houtsoorten, waarbij u er op kunt rekenen dat deze duurzaam zijn en zodoende lang meegaan.

Houten carport op maat

De voordelen van een houten carport

Als u de keuze maakt voor een houten carport, dan brengt dit een flink aantal voordelen met zich mee. Laten we de meest in het oog springende maar als eerste noemen - een houten carport ziet er simpelweg mooi uit. Er zijn houtsoorten die hiervoor geschikt zijn die een authentieke, natuurlijke uitstraling hebben. Daar wil iedereen zijn of haar auto wel onder neerzetten! Daar komt ook bij dat een houten carport sneller en eenvoudiger op te bouwen is dan een ander soort carport. U hoeft zodoende minder lang te wachten voordat u van uw carport gebruik kunt gaan maken. Met een houten carport garandeert u uzelf er ook nog eens van dat u een carport heeft die van duurzaam materiaal gemaakt is. Wij gebruiken houtsoorten die alle weersomstandigheden aankunnen. En zeg nou zelf, zo'n mooie houten carport is toch een echte aanwinst voor uw huis? U zorgt er zo voor dat de waarde van uw huis een mooie stijging mee gaat maken.

Wilt u een carport laten bouwen in hout?

Het bouwen van een carport in hout is een klus die door een professional relatief snel geklaard kan worden. Uiteraard kunt u er dan bij ons op rekenen dat het bouwen van de carport met de grootst mogelijke zorg gebeurt. U wilt toch ook dat er een carport komt te staan waarbij u er op kunt rekenen dat deze ook blijft staan! Bij Tuinen-jk.be hebben we vele jaren ervaring met het bouwen van dit product. We hebben hierdoor niet alleen vaardigheid gekregen in het bouwen, maar weten ook precies waar we allemaal op moeten letten. Voor een houten carport op maat kan je ook een kijkje nemen op de website van All Wood Design.

Welke houtsoorten kunnen er gebruikt worden?

Er zijn heel wat verschillende houtsoorten te krijgen voor houten bijgebouwen, maar deze zijn niet allemaal even geschikt voor het bouwen van een carport. Er zijn namelijk ook houtsoorten die minder duurzaam zijn. Als wij voor u aan de slag gaan, dan bieden we u de keuze uit een aantal houtsoorten waarbij u er op kunt rekenen dat deze helemaal perfect geschikt zijn. We zetten ze even voor u op een rijtje.

Padouk

Padouk hout is een van de mooiste soorten hout die er te krijgen zijn. Dit is een Afrikaanse houtsoort met een prachtige kleur, die ook nog eens mooi verkleurd naarmate deze langer aan zon, weer en wind is blootgesteld. Het is daarbij ook nog eens de soort hardhout die tot de meest duurzame soorten hout ter wereld behoort. Als u dan ook de keuze maakt voor deze soort hout, dan kunt u er op rekenen dat die mooie, nieuwe carport heel wat jaartjes blijft staan!

Bankirai

Voor Bankirai hout moeten we het in een ander werelddeel zoeken, Zuidoost-Azië om precies te zijn. Hier groeien bomen die voor een mooi, duurzaam hout zorgen. Bankirai hout dat naar Nederland en Belgie wordt verscheept komt over het algemeen uit Sabah of Sarawak. Ook dit hout ziet er prachtig uit, met een natuurlijke uitstraling die een aanwinst is voor uw tuin.

Thermowood

Thermowood kunnen we dan weer dichter bij huis zoeken. Deze houtsoort komt van snelgroeiende bomen, die groeien in duurzaam beheerde bossen in Noord-Europa. Effectief hebben we het hier over naaldbomenhout, zoals vuren en grenen, dat bewerkt wordt om het nog steviger te maken. Hierdoor is het een houtsoort waarbij u er op kunt rekenen dat het de zwaarste omstandigheden aankan. Aangezien dit hout niet van over de hele wereld verscheept hoeft te worden is het ook nog eens een milieuvriendelijk alternatief voor de meeste andere houtsoorten.

Afzelia

Voor Afzelia reizen we weer af naar Afrika, zoals bijvoorbeeld Kameroen. Deze roodbruine soort hout is in meerdere verschillende uitvoeringen te verkrijgen. Het is hout dat tegen flinke weersomstandigheden kan, waardoor het een goede keuze is als u een carport van mooi hout wilt laten bouwen.

Afrormosia

Afrormosia is een houtsoort die ook wel Afrikaanse teak wordt genoemd. Deze houtsoort is vooral opvallend door de prachtige nerfstructuur. Daarnaast is deze soort hout ook gezegend met een prachtige goudbruine kleur, wat het tot een populaire keuze maakt als er een landelijke carport gebouwd moet worden.

Een carport versus een garage

De vraag is nu, gaat u een carport kiezen of toch een garage? Beide onderkomens voor uw auto brengen hun voordelen met zich mee. Toch denken we bij Tuinen-jk.be dat een carport een betere keuze is. We beginnen met een voordeel dat veel mensen aan zal spreken - een carport is simpelweg goedkoper te realiseren dan een garage. Maar ook esthetisch raden wij eerder een carport dan een garage aan. Zo'n prachtige houten carport is toch een echte blikvanger? Heel belangrijk is ook dat vocht sneller kan opdrogen. U hoeft er zodoende minder bang voor te zijn dat uw auto snel gaat roesten, waar de kans in een garage wel groter op is. Een ander voordeel is dat u de overkapping ook voor andere zaken kunt gebruiken. Heeft u bijvoorbeeld een keer een feestje, dan kunnen uw gasten bij regen hier onder plaatsnemen en blijven genieten.

Een houten versus een metalen carport

Dan hebben we nog een keuze - wordt het een houten carport of een metalen carport? Of u kiest voor hout of metaal heeft ook wel een beetje te maken met uw eigen persoonlijke voorkeur. Een metalen carport ziet er natuurlijk mooi strak uit, maar het heeft niet de mooie, natuurlijke uitstraling die een houten carport wel heeft. Daar komt bij dat een carport van hout over het algemeen goedkoper te realiseren is en dat u hier echt een prachtig natuurproduct mee naast uw huis zet.

Heeft u een vergunning nodig voor een carport?

Over het algemeen heeft u geen vergunning nodig om een carport neer te zetten. Dit is echter wel gebonden aan een aantal regels, die ook nog eens kunnen verschillen per gemeente. In de regel mag een carport niet meer ruimte innemen dan 30 m2 en mag hij niet hoger zijn dan 3 meter. Normaal gesproken voldoen alle carports hier ruimschoots aan. Bij Tuinen-jk.be bekijken we graag hoe de regels gelden voor de carport die wij voor u neer mogen zetten.