Een badkamermeubel van steigerhout

Een badkamermeubel bestaat meestal uit een wasbak met daaronder als dan niet een opbergkast en een spiegel die aan de wand hangt of aan een bovenkastje hangt. Er zijn talloze verschillende soorten uitvoeringen van een badkamermeubel te verkrijgen en ook in allerlei maten en materialen. De keuze kan dan soms moeilijk zijn. Wil je één of juist twee wastafels? Wil je veel kasten of lades in je badkamermeubel of wil je het zo minimalistisch mogelijk? Veel is mogelijk op het gebied van badkamermeubels, maar veel meubels zijn ook standaard en veel op elkaar lijkend. Wil je eens een keer iets heel anders en ook nog eens volledig zelf ontwerpen? Neem dan een badkamermeubel van steigerhout.

Waarom kiezen voor een badkamermeubel van steigerhout?

Met een badkamermeubel van steigerhout creëer je je een unieke uitstraling dat robuust is, maar dat tegelijk ook heel natuurlijk is door het gebruik van steigerhout. Naast het feit dat steigerhout in badkamers niet zoveel te zien is, is steigerhout ook heel gemakkelijk te bewerken. Je hebt in principe geen beperkingen en daardoor kun je een badkamermeubel van steigerhout volledig op maat laten maken volgens jouw eisen en wensen. Daarmee heb je een volstrekt uniek en persoonlijke wastafel steigerhout in je badkamer die je niet in anders badkamers zult vinden. Authenticiteit is momenteel een trend en dat komt met steigerhout helemaal tot uitdrukking. Het doorleefde uiterlijk van steigerhout geeft aan niet alleen een bijzondere uitstraling aan, maar getuigd ook van het feit dat je rekening houdt met ecologische gevolgen. Immers, normaal gaat steigerhout nadat het niet meer nodig is de verbrandingsoven in. Met een steigerhout badkamermeubel recycle je het hout.

De onder- en bovenkasten

De charme van een steigerhouten badkamermeubel zit in het hout verwerkt, dus gebruik het dan ook optimaal. Ook om ruimte te creëren kun je een onderkast wastafel steigerhout laten ontwerpen dat kan bestaan uit kastjes met draaideuren, maar wil je het ook een moderne uitstraling geven, kies dan voor diepe lades van steigerhout. Hetzelfde geldt met de bovenkast. Je kunt ervoor kiezen om geen bovenkast te nemen, maar met een bovenkast creëer je weer extra ruimte om dingen op te bergen. Op de kastdeur(en) monteer je dan een spiegel.

Werkblad

Laat je een grote badkamermeubel van steigerhout ontwerpen, dan is er naast de waskom of wasbak ook ruimte om dingen neer te zetten. Je kunt het werkblad als één geheel met de onderkasten laten ontwerpen, waarbij het werkblad ook uit steigerhout past, maar een werkblad van natuursteen zal hier ook prachtig bij staan. Daarnaast kun je kiezen voor een badkamermeubel steigerhout met waskom, waarbij een waskom op het werkblad staat, maar je kunt ook kiezen voor een inbouw wasbak die in de onderkasten valt.

Steigerhout badkamer behandelen

Omdat steigerhout langere tijd aan allerlei omstandigheden heeft blootgestaan is het wel wat gewend en ook geschikt in vochtige ruimtes. Toch blijft het hout en vocht rechtstreeks op hout is nooit een goede combinatie. Om het steigerhout toch mooi te laten blijven, behandel het hout dan met een hardwaxolie. De olie beschermd dan het hout tegen het indringen van vocht, maar behoudt toch zijn natuurlijke en authentieke uitstraling.