buitenkeuken in steigerhout

Maximaal genieten van uw eigen buitenkeuken

Een buitenkeuken is een extra plaats in de tuin of op het terras waarin alle elementen aanwezig zijn om een lekkere maaltijd te bereiden. Deze keukens worden vaak gecombineerd met een gezellige zithoek om de zelfbereide maaltijd te nuttigen. Niet alleen is een buitenkeuken geschikt om op zwoele zomeravonden tot lang na zonsondergang tijdens een etentje in aangenaam gezelschap te vertoeven. Het kan ook een knusse plek zijn om op een herfstavond, ingeduffeld in een dikke trui en onder een fleecedeken, van een warme chocolademelk of gepofte kastanjes te genieten. Of wat dacht je van een sfeervolle kerstdrink met familie of vrienden, uiteraard met glühwein en warme hapjes, klaargemaakt of opgewarmd in je buitenkeuken? Elk seizoen biedt volop mogelijkheden om van een buitenkeuken een extra huiskamer te maken.

Creatief vakmanschap als basis voor de ideale buitenkeuken

Een buitenkeuken meubel is zo veel meer dan alleen maar een meubel. Buiten kunnen koken is echt een ware luxe. Er is een uitgebreid scala aan variaties in opbouw en afwerking mogelijk. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een mobiel systeem op wieltjes met een ingebouwd kookfornuis en wel of geen barbecue. Maar je kan net zo goed opteren voor een vast keukenblok, met een aanrecht en stoer uitziende kastjes.

Een buitenkeuken in hout bestaat in tal van varianten en kan je volledig op maat laten maken. Een buitenkeuken in steigerhout laten maken vereist het nodige vakmanschap. Ga te rade bij een expert, bij iemand met kennis van zaken en denk na over wat je wensen voor jouw ideale buitenkeuken zijn. Wil je eerder een eenvoudige uitvoering of misschien liever een luxueuzere variant met ingebouwde wijnkoeler of koelkast? Het is belangrijk om vooraf stil te staan bij welke toestellen je zeker in jouw outdoor-kitchen wil hebben: een barbecue, een vaatwas of een kookeiland? Denk je aan een pizza-oven, een bar of een extra grote koelkast? Wil je enkel iets kunnen opwarmen of wil je er ook echt in kokerellen? Denk er ook aan om voldoende opbergruimte te voorzien. Het kan niet de bedoeling zijn om tijdens het koken voortdurend terug naar binnen te moeten lopen omdat de keukenspullen die je nodig hebt, nog binnen staan. Voorzie voldoende zitplaatsen, zodat je comfortabel kan tafelen. Daarbij is het uiteraard ook essentieel om naar de beschikbare ruimte te kijken en na te denken over de manier waarop je die het meest efficiënt kan indelen. Door slim modules en toestellen met elkaar te combineren stel je zelf jouw persoonlijke droomkeuken samen.

Waarom voor uw buitenkeuken steigerhout kiezen?

Meer en meer kiezen mensen er bewust voor om voor het vervaardigen van hun buitenkeuken steigerhout als basismateriaal te gebruiken. Dit is zeker en vast een verstandige keuze. Deze kwaliteitsvolle houtsoort is robuust en stevig en is uitermate geschikt om buiten te gebruiken. Kies je voor jouw buitenkeuken steigerhout als materiaal, dan kies je gegarandeerd voor kwaliteit. Steigerhout is bovendien betaalbaar. Uiteraard hangt het uiteindelijke kostenplaatje af van de keuze van toestellen en van de afwerking van de keuken, maar een mooie buitenkeuken hoeft helemaal niet duur te zijn. Kiezen voor steigerhout is tegelijk kiezen voor duurzaamheid. Planken uit steigerhout worden meestal gerecupereerd uit bouw- of scheepswerven. Doordat het jarenlang aan barre weersomstandigheden werd blootgesteld en heel intensief door werklieden werd gebruikt, is het hout vergrijsd en heeft het een verweerd uitzicht gekregen. Daarentegen kan steigerhout ook nieuw worden aangekocht. Dit biedt het voordeel dat je de planken kan behandelen en kleuren naar persoonlijke voorkeur en smaak.

Creëer een warme sfeer, ook buiten het zomerseizoen

Door in een buitenkeuken steigerhout te gebruiken creëer je meteen een warme, gezellige sfeer. De authentieke uitstraling van het hout geeft je keuken karakter. Als je daarbij in de buitenkeuken steigerhout ook nog eens laat terugkomen in bijvoorbeeld de eettafel of de stoelen, is het plaatje helemaal af. Neem voor de uitwerking van het keukenblad van de buitenkeuken steigerhout als uitvalsbasis, of kies er net voor om in de buitenkeuken steigerhout te gebruiken om kleine, speelse accentjes te leggen. Steigerhouten planken worden meer dan eens gebruikt voor het maken van een wand of ook voor het aanbrengen van originele wanddecoratie. Een stevig en tegelijk smaakvol design. In combinatie met de juiste verlichting een schot in de roos. Denk dus vooraf goed na over welk type verlichting bij jouw buitenkeuken zou passen en wat je nodig acht. Voorzie voldoende licht om te kunnen koken, maar zorg ook voor de nodige sfeerverlichting. Welke stijl vind je mooi? Kies je voor wandverlichting of voor spotjes boven de zitbank die je kunt dimmen? Misschien vind je een staande lamp wel mooier en handiger, want die kan je gemakkelijk verplaatsen.

Kortom, stel je eigen stijlvolle en praktische buitenkeuken samen en maak er een plekje van waar het aangenaam vertoeven is op elk moment van het jaar.