tuintafel steigerhout

Ontwerp uw eigen tuintafel steigerhout

Zelf uw meubels ontwerpen: is er iets stoerder en leuker dan dat? De vraag stellen is hem beantwoorden. Nee, eigenlijk bijna niet. Wie zijn of haar meubels zelf ontwerpt, kan de persoonlijke creativiteit even lekker de vrije loop laten.

De pluspunten van een steigerhout tafel buiten

Een tuintafel steigerhout heeft een fiks aantal pluspunten vergeleken met een andere tuintafel hout. Zo kunt u denken aan de volgende plussen van een tuintafel steigerhout:

  • Steigerhout is hoe dan ook een milieuvriendelijker optie dan bijvoorbeeld tropisch hardhout. Dit komt omdat steigerhout in principe gezien wordt als afvalhout, dat in de bouw overbodig is geworden en in het verleden weggegooid zou worden.
  • Steigerhout meubilair is gemaakt van tijdloos materiaal dat het over vijftien jaar ook nog goed doet en netjes staat. U hoeft niet bang te zijn dat uw steigerhouten tuintafel over een tig aantal jaar ouderwets of uit de tijd is.
  • Welke kleur u uw toekomstige tuintafel steigerhout ook wilt geven, met steigerhout is nagenoeg elke kleurvariatie mogelijk. U bedenkt en ontwerpt, en kunt uw ontwerp vervolgens door een vakspecialist op het gebied van een tuintafel hout maken tot in detail laten uitvoeren.
  • Steigerhout is financieel gezien om twee redenen een behoorlijk aantrekkelijke keuze. Het hout is naar verhouding goedkoop, omdat het anders namelijk gewoon bij het afval zou belanden. Ten tweede is steigerhout goed en snel te bewerken. De meubelmaker die uw tuintafel steigerhout bouwt, kan daarom vlot werken. Overbodig om te stellen dat dit - natuurlijk afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van uw ontwerp - voor u een interessante bezuiniging op het arbeidsloon kan opleveren.
  • Het onderhouden van steigerhouten meubels is een peulenschilletje. Mocht er onverhoopt sprake zijn van vlekken op het hout, dan zijn deze door het steigerhout lokaal bij te werken, goed op te lossen en onzichtbaar te maken.

Tips voor het zelf ontwerpen van een tuintafel steigerhout

Het mooiste is natuurlijk om uw tafel en meubels van steigerhout volledig zelf uit te tekenen. Maar hoe pakt u dit precies aan? Om u een eind op weg te helpen, vindt u hieronder een aantal handige tips voor het zelf ontwerpen van uw steigerhout tafel buiten:

  • Doe een brede inspiratie op. Kijk naar de uitstraling van uw eigen tuin (die natuurlijk het uitgangspunt vormt van het ontwerp). ook kunt u voor voorbeelden te rade gaan bij bekenden, vrienden of tuinmeubels in de buurt bekijken. Meubelzaken, tuincentra en houthandels kunnen u ook veel gratis inspiratie bieden. En natuurlijk kijkt u van tevoren goed rond op internet. Het internet is een onuitputtelijke bron van ideeën het zelf uitdenken van een ontwerpplan voor uw eigen unieke steigerhouten tuintafel.
  • Kies voor een betrouwbare en ervaren meubelmaker of houtbewerker. Een bedrijf dat zijn sporen verdiend heeft in deze meubelwereld. Tuinen JK is zo'n meubelmaker waarop u volledig kunt vertrouwen.
  • Zorg ervoor dat het soort steigerhout dat u voor uw meubelen kiest goed en professioneel geïmpregneerd is, zodat het nog beter tegen allerlei weersomstandigheden kan. Bij Tuinen JK kunt u het steigerhout op een gedegen manier laten impregneren, zodat het langdurig bestand is tegen invloeden van buitenaf.

Zelf maken of laten maken

U kunt ervoor kiezen om uw steigerhout tafel buiten zelf in elkaar te zetten. Maar slimmer is, met name als u geen ervaren klusjesman of timmerman bent, om zo'n project te laten uitvoeren door een ervaren houtbewerker. Tuinen JK is een professionele meubelmaker die uw project zorgvuldig, snel en tegen voordelige prijzen kan uitvoeren. Door te kiezen voor een ervaren timmerman, weet u zeker dat uw tuintafel hout van de beste kwaliteit is en goed bestand is tegen een stootje hier of daar. Ons advies is daarom, kort samengevat, om te kiezen voor het zelf ontwerpen van uw steigerhouten tuintafel, maar de uitvoer en bouw over te geven in handen van vakexperts van Tuinen JK. Onze gecertificeerde timmermannen realiseren uw droomproject graag voor u!

Meer informatie aanvragen

Wilt u meer informatie over de professioneel uitgevoerde steigerhout projecten van experts via Tuinen JK? Ga dan nu naar onze website, bekijk alle mogelijkheden en vraag een gratis offerte aan.