Steigerhout tuinmeubelen: je ziet ze steeds vaker

Steigerhout tuinmeubelen zijn tuinmeubelen die gemaakt zijn van steigerhout. Dit type tuinmeubilair biedt een speciale, onderscheidende look die uniek is voor tuinmeubels en de tuin een geheel eigen uitstraling geeft. Je kunt jouw tuin door het gebruik van dit soort meubelen een heel bijzonder karakter geven! Maar hoe doe je dat precies? Welke loungeset of welke meubelen loungeset passen goed bij jouw tuin en hoe bepaal je dit? En laat je jouw steigerhout tuinmeubelen zelf ontwerpen, of koop je deze kant-en-klaar bij een tuin- of bouwcentrum? Voordat we deze vragen beantwoorden, eerst iets over de voordelen van steigerhout tuinmeubelen

Voordelen van steigerhout tuinmeubelen

Een eerste grote voordeel van steigerhout is dat het sterk en weerbestendig is. Steigerhout heeft minimaal een jaar buiten gelegen en is daardoor goed bestand tegen uiteenlopende soorten weer. Natuurlijk wordt sterk hout dat zo lang ligt, eerst goed bewerkt, geschuurd en schoongemaakt voordat het benut wordt voor meubilair of doorverkocht wordt. Maar dan beschik je ook over echt sterk en stabiel hout, dat tegen een stootje kan! Ten tweede heeft steigerhout, en dus ook steigerhout tuinmeubelen, als pre dat dit houtsoort eenvoudig te onderhouden is. Heb je last van vlekken op het hout of oneffenheden? Dan kun je het tuinmeubilair eenvoudig schuren en bewerken, en is het probleem al weer opgelost! Een derde voordeel van meubelen met steigerhout is dat deze eenvoudig op maat te maken zijn. Welke meubelen je ook in de tuin wilt, met steigerhout is nagenoeg alles mogelijk en snel te maken. In de vierde plaats is steigerhout, doordat het lang heeft gelegen, uitgewerkt. Dit houdt in dat alle hars eruit gelekt is en je dus bij bijvoorbeeld heet weer geen last hebt van lekkende hars. Nog een voordeel, het vijfde alweer: steigerhout - bijvoorbeeld een loungeset van dit steigerhout - is een houtsoort dat echt tijdloos is en het altijd goed doet. Met steigerhout heeft je tuin altijd een frisse en moderne uitstraling, ook als de tuinmeubelen al wat ouder zijn. Ten slotte: een voordeel van steigerhout is dat dit hout niet schadelijk is voor het milieu. Steigerhout is hout dat feitelijk al in de bouw is gebruikt en dus hergebruikt wordt. Daarvoor hoeft er geen extra bomenkap plaats te vinden. Het milieu is daar natuurlijk blij mee!

Meubels van steigerhout maken: tips

Meubels van steigerhout kun je eenvoudig zelf maken. Veel aanbieders van hout hebben voldoende steigerhout op voorraad. Voor goed en voordelig steigerhout kun je terecht bij dé aanbieder van kwaliteitshout in België: Tuinen JK. Wij bieden een grote voorraad steigerhout van topkwaliteit aan, voor scherpe prijzen. Als je van plan bent om jouw eigen tuinmeubelen te gaan maken van steigerhout, maak dan eerst een ontwerp van jouw ideale meubelen voor in de tuin. Teken zowel de tuin als de meubelen gedetailleerd uit, zodat je weet hoeveel ruimte je (nodig) hebt, en natuurlijk hoeveel steigerhout voor jouw ideeën aangekocht moet worden. Goed zoeken naar voorbeelden van steigerhout meubilair op internet is slim. Onder meer op Tuinen JK vind je enkele mooie voorbeelden van steigerhout meubilair en ontwerpen. Ideaal om inspiratie op te doen. Naast ideeën via het internet, kun je natuurlijk in de buurt rondkijken naar anderen die meubel van steigerhout hebben gemaakt. Op die manier kom je snel tot een ontwerp dat bij jouw tuin en ideeën past. Tegelijk ook een uniek ontwerp, omdat je jouw meubilair feitelijk zelf ontwikkelt!

Bekijk ons aanbod steigerhout en bestel deze eenvoudig online

Surf nu naar onze website Tuinen JK en bekijk onze voorraad steigerhout. Je bestelt jouw voorraad steigerhoutplanken eenvoudig online. Natuurlijk kun je ook eerst een offerte aanvragen, of bellen met onze vriendelijke klantenservice. Tuinen JK helpt jou graag verder!