Carport Diepenbeek

carport Diepenbeek

Waarom een carport Diepenbeek?

Een carport Diepenbeek installeren biedt veel voordelen ten opzichte van een garage. Ten eerste hoeft u uiteraard geen waardevolle woonoppervlakte op te geven voor uw auto, terwijl deze toch beschut is tegen vorst en neerslag. Ook verliest u geen waardevolle warmte telkens u de garagepoort opendoet.

Met een carport Diepenbeek is uw auto beschermd tegen neerslag, storm, vallende takken en vorst. Ook heeft u geen last van condensatievocht en hoeft u ’s morgens nooit meer te krabben. Dankzij de ventilatie droogt u wagen ook sneller op en is er minder kans op roest.

Materialen voor carport Diepenbeek

carport Diepenbeek materialen

Een veelgebruikt materiaal voor carport Diepenbeek is uiteraard hout. Geen enkel materiaal heeft dezelfde natuurlijke uitstraling en is zo uniek: geen twee houten latten zijn hetzelfde. Bovendien past het in elke tuin en valt het makkelijk te combineren met andere elementen in en rond uw woning. Kiest u voor de juiste houtsoort en/of behandelingen, dan is ook onderhoud een fluitje van een cent.

Naast hout behoren ook aluminium en PVC tot de mogelijkheden. Ze zijn doorgaans heel licht en laten allerlei vormen en constructies toe, zoals bijvoorbeeld een gebogen dak. Onderhoud is niet nodig.

Beide materialen hebben verschillende mogelijkheden afhankelijk van uw budget. Benieuwd naar de prijzen? Contacteer ons voor een gratis offerte.

Advies voor carport Diepenbeek

carport Diepenbeek advies

Naast het materiaal zijn er nog een aantal keuzes te maken. Hoe groot moet de carport of pergola zijn? Houd hierbij rekening met de toekomst: misschien komen er nog auto’s bij in het gezin. Ook kan het handig zijn om wat extra ruimte te voorzien stalling van fietsen, een barbecueset…

Ook de locatie van de carport Diepenbeek is van belang: komt hij vlak naast het gebouw of staat hij los? Hangt er een ander bijgebouw aan zoals een schuur of een tuinhuis?

Voor allerlei advies voor materialen of ontwerpen kunt u terecht bij Tuinen JK. Samen zoeken we naar een oplossing die tegelijk praktisch, esthetisch aantrekkelijk en budgetvriendelijk is. Na aankoop hebt u de keuze: installeert u de carport of overkapping liever zelf of besteed u het liever uit aan ons? U beslist.

Ook voor een veranda Diepenbeek kan u bij Tuinen JK Terecht.

Mogelijke soorten carports

Vrijstaande carport

Vrijstaande carports kunnen maar hoeven niet tegen de woning aangebouwd te worden. Indien u er de plaats voor heeft dan kan een vrijstaande carport ook meer achteraan uw tuin of oprit geplaatst worden. Vrijstaande carports maken gebruik van een ondersteuning door vier of meerdere draagpalen al naargelang u een enkele carport of een dubbele carport verkiest. De meeste vrijstaande carport overkappingen worden vervaardigd uit aluminium en glas of uit hout maar ook kunststof of stalen carports behoren tot de mogelijkheden. Als dakbedekking voor uw carport kunt u kiezen voor een gebogen carport dak, een zadeldak, een plat dak of een lessenaarsdak. Vrijstaande carports kunnen zowel in standaard afmetingen geleverd worden of vervaardigd worden op maat. U kunt uw overkapping ook voorzien van LED verlichting en elektriciteit zodat u uw carport ook voor andere gelegenheden kunt gebruiken. Carports kunnen in verschillende kleuren bekomen worden en ook wandelementen tegen de wind behoren tot de mogelijkheden. Ook zonnepanelen kunnen door de carport plaatser voorzien worden om bijvoorbeeld uw elektrische wagen te kunnen opladen. Voor meer informatie over de vele toepassingsmogelijkheden met vrijstaande carports, verwijzen we u graag door naar onze gespecialiseerde carport plaatsers uit de buurt van Diepenbeek!

Aanbouw carport

Met een aanbouw carport creëert u een overkapping die wordt aangebouwd tegen de gevel van uw woning waardoor u slechts langs één zijde gebruik maakt van ondersteunende palen. Enerzijds biedt de gevelmuur reeds een bescherming en een deels bestaande draagstructuur zodat de carport plaatser de overkapping vrij eenvoudig kan bevestigen tegen uw gevel. De meeste carport overkappingen zijn aanbouw carports en ze vormen eigenlijk een esthetisch verlengstuk van uw woning. Afhankelijk van uw woningstijl zal een houten carport of een aluminium carport beter passen bij uw woning maar u kunt ook kiezen voor een overkapping met meerdere materialen. Ook qua vorm kunt heeft u meerdere opties: een opzichtige glooiende overkapping, een rieten dakbedekking of een gesloten zijwand uit glas, het zijn wensen die uw carport plaatser met plezier zal uitvoeren. Een aanbouw carport biedt vele voordelen en geeft u de vrijheid om uw garage in te vullen als fitnessruimte, hobbyruimte, wasplaats of werkplaats. Een professionele aangebouwde carport maakt gebruik van hoogwaardige materialen en het geeft een meerwaarde aan uw woning. Voor meer informatie over aanbouw carports kunt u hier vrijblijvend enkele erkende carport plaatsers uit Diepenbeek contacteren voor offertes en adviezen!

Carport met berging

U kunt een carport uitbreiden of opwaarderen door een er een berging aan toe te voegen. Vooral bij vrijstaande carports of bij een terrasoverkapping vormt deze berging een handige toevoeging. Een goede carport met berging beschikt over een afgesloten bergruimte waarin u allerhande materialen zoals fietsen, tuinmateriaal, werkgerief, grasmachines of andere spullen kunt in opbergen. De carport met berging wordt meestal in hetzelfde materiaal gebouwd en een houten carport of aluminium carport met berging vormt dan ook één mooi geheel. Het voordeel van een carport met berging is dat ook de verbindende ruimten worden overkapt zodat u er ook materiaal kunt onder plaatsen. Een carport met berging kan op maat gemaakt worden door de carport plaatser waarbij u het ontwerp van uw carport kunt aanpassen aan de hand van uw wensen. Een carport met een berging aan de zijkant of de achterzijde? Of een carport met berging in U-vorm die u geheel of volledig laat overkappen? In samenwerking met uw carport plaatser kiest u de beste oplossing voor uw carport. Voor voorbeelden van carports met berging kunt u onze regionale carport specialisten contacteren. Ze zullen u verder helpen met adviezen, voorbeelden en offertes!

Dubbele carport

Over het algemeen, indien u maar voor één wagen een overkapping wilt, biedt een standaard carport of een op maat gemaakte carport meer dan voldoende ruimte. Maar indien u twee wagens wilt beschermen met een overkapping dan kunt u kiezen voor een dubbele carport. Een dubbele carport biedt de ruimte voor twee wagen in de lengte of in de breedte. Een dubbele carport in de lengte zorgt ervoor dat u twee wagens achter elkaar kunt plaatsen. Meestal wordt er ook voor een dubbele carport in de lengte gekozen vanwege het plaatsgebrek in de breedte maar ook vanuit esthetisch oogpunt. Een dubbele carport overkapping over de ganse lengte van de zijgevel is dikwijls mooier dan een enkele carport overkapping. Een dubbele carport in de breedte heeft dan weer het voordeel dat de twee wagens onafhankelijk kunnen parkeren en wegrijden en het biedt een grote overdekte ruimte aan die u voor diverse doeleinden kunt gebruiken. Interesse in een dubbele carport overkapping? Vraag hier vrijblijvend naar een offerte bij onze gediplomeerde regionale carport plaatsers!

Carport voor een camper of caravan

Een camper en een caravan bieden u op reis of tijdens het weekend een vorm van vrijheid maar eenmaal terug thuis is het niet altijd even gemakkelijk om een geschikte plaats te vinden voor uw camper of caravan. Met een stijlvolle en kwaliteitsvolle carport overkapping kunt u de camper vlak naast uw woning plaatsen en staat hij beschermd tegen regen, hagel, steenslag of vallende objecten. Een carport voor een camper of caravan kan een aanbouw carport overkapping zijn of een vrijstaande carport overkapping zijn. Omwille van de afwijkende afmetingen die campers en caravans hebben wordt er meestal gekozen voor een aluminium frame met een polycarbonaat doorschijnende dakbedekking. Dankzij de gebogen carport is er voldoende ruimte om uw camper of caravan te plaatsen en te beschermen. Dankzij de sterke en heldere eigenschappen van de polycarbonaat koepel is uw carport gewapend voor de toekomst. Wenst u uw carport te voorzien van een wartewerende of een zonwerende dakbedekking dan kan dit ook zonder problemen aangepast worden. Wenst u meer te weten over carports voor campers of caravans? Via offertesonline kunt u gratis enkele carport plaatsers in Diepenbeek contacteren voor offertes of verdere inlichtingen!

Carport met tuinhuis

Een variant van een carport met berging is een carport met tuinhuis. In de meeste gevallen worden tuinhuis en carport onder hetzelfde dak geplaatst en is hout het favoriete materiaal bij uitstek. De overkapping van een carport met tuinhuis kan een gelijke verdeling zijn met langs de ene zijde het tuinhuis en langs de andere zijde uw carport maar ze kunnen ook in de lengteas aansluiten op elkaar. Het grote voordeel van een carport met tuinhuis is dat u alle spullen netjes kan opbergen in uw tuinhuis en dat er geen materialen, die uw auto kunnen beschadigen, onder uw carport staan. Als dakbedekking voor deze houten carport kunt u gebruik maken van leien, dakpannen, shingles of roofing en de meeste carports met tuinhuis worden afgewerkt met een afwateringssysteem en dakgoten. Een carport met tuinhuis op maat kan door de carport plaatser ook aangepast worden zodat er een open of gesloten fietsenstalling kan worden toegevoegd. Ontdek de mogelijkheden van een carport met tuinhuis bij de talrijke ervaren lokale carport plaatsers uit de omgeving van Diepenbeek. U kunt hen hier vrijblijvend contacteren voor enkele vergelijkende offertes!

Terrasoverkapping

Vele carport plaatsers beperken zich alleen maar tot carport overkappingen maar ze bieden daarnaast ook een waaier aan terrasoverkappingen aan. Deze terrasoverkappingen worden op dezelfde manier opgebouwd en geplaatst als de carports maar ze worden hier als een aanbouw terrasoverkapping of als een vrijstaande terrasoverkapping geplaatst over uw terras of buitenleefruimte. Een terrasoverkapping wordt meestal in hout, staal of aluminium vervaardigd met een deels of volledige dakbedekking van glas, polycarbonaat of kunststof. Sommige overkappingen hebben een dubbele functionaliteit en ze kunnen zowel als carport of als terrasoverkapping dienen. Het gekende Bozarc carport merk heeft zo meerdere voorbeelden in zijn carport gamma. Terrasoverkappingen zorgen ervoor dat u uw feestjes of sociale contacten in uw tuin kunt laten verlopen onder de beste omstandigheden. Een terrasoverkapping kan geplaatst worden op een bestaand terras met een goede fundering of geplaatst worden met inbegrip van een nog aan te leggen draagvloer. Terrasoverkappingen kunnen in verschillende kleuren en/of vormen geleverd en gemaakt worden en sommige maken door hun unieke en kunstzinnige uitstraling een wezenlijk verschil voor uw buitenbeleving. Laat u hier verrassen door de vele mogelijkheden die een terrasoverkapping u kan bieden. Onze regionale carport plaatsers zullen u graag verder helpen met adviezen en offertes!

Carport op maat

Indien u een carport wenst te installeren, is het raadzaam om eerst te kijken of een standaard carport al niet voldoet aan uw vereisten. De meeste standaard carports zijn gemaakt volgens vastgelegde afmetingen. De courante afmetingen voor een standaard carport bedragen zes meter in de lengte, drie meter in de breedte en twee meter twintig in de hoogte. Standaard carports kunt u zelf installeren en een Gamma carport, Makro carport of Brico carport heeft u al tegen zeer voordelige prijzen. Carport plaatsers bieden over het algemeen exclusievere carports aan en de keuze aan materialen, kleuren en design is veel uitgebreider. Bovendien staat de professionele carport plaatser garant voor een perfecte afwerking van uw carport overkapping of terrasoverkapping. Met een op maat gemaakte carport bent u natuurlijk van niets afhankelijk en zijn afmetingen, materialen, kleuren en design geen beperkende factoren. Een carport op maat heeft dan ook een unieke afwerking die harmonieus wordt aangepast aan uw woningstijl. Bovendien geniet u bij oudere woningen van een BTW voordeel en betaalt u maar 6% in plaats van 21%. De carport plaatser biedt ook garanties aan op het materiaal en de plaatsing zodat u bij eventuele mankementen gedekt bent. Voor meer inlichtingen over de voor- en nadelen van standaard en op maat gemaakte carports kunt u gratis onze carports plaatsers uit de regio rond Diepenbeek contacteren. Ze zullen u graag van dienst zijn!

Mogelijke materialen voor carports

Houten carport

Een houten carport is zowel bij aanbouw carports als bij vrijstaande carports een veel gebruikte overkapping. Ook een dubbele carport met twee wagen naast elkaar of achter elkaar geeft geen problemen en hout laat zich gemakkelijk bewerken voor alle vormen en ontwerpen. Vele houten carports worden vervaardigd uit behandeld dennenhout uit Noord-Europa. Maar kiest u voor een meer duurzame houten carport dan zijn hardhouten carports uit eik, padoek, merbau of thermowood een betere keuze. Een carport uit hout leent zich ook uitstekend indien u kiest voor een carport met berging of voor een carport met tuinhuis. Voor het dak van een houten carport is er de keuze voor shingles, dakpannen, EPDM, acrylglas of polycarbonaat afhankelijk of u kiest voor een zadeldak, lessenaarsdak of een plat dak. Met een houten carport kiest u voor een carport met een natuurlijke warme uitstraling. Voor meer informatie over een carport uit hout kunt u onze gediplomeerde carport plaatsers in Diepenbeek vrijblijvend contacteren!

Metalen carport

Metalen carports hebben zeer goede eigenschappen op het vlak van stevigheid en duurzaamheid. Door deze stevigheid heeft een metalen carport een zeer goede draagkracht en kan het dus alle dakvarianten moeiteloos ondersteunen. Een zadeldak met dakpannen of een volwaardig plat dak met EPDM, roofing of met een kiezel bedekking, vormt dan ook geen enkel probleem. Wenst u in plaats van een sobere metalen carport een meer sierlijke overkapping dan kunt u opteren voor een carport uit smeedijzer. Vooral bij landelijke en klassieke woningen biedt een smeedijzeren carport een artistieke meerwaarde. Door de elegante en sierlijke boogmotieven, bloemenpatronen of heraldische symbolen maakt u van uw smeedijzeren carport een echt juweeltje. Metalen en smeedijzeren carports zijn niet goedkoop en hun prijsklasse ligt hoger dan bij de andere carports. Ook op het vlak van onderhoud moet u de metalen carports, indien ze niet behandeld zijn met een beschermende poedercoating, regelmatig onderhouden en schilderen. Voor adviezen en offertes voor metalen carports overkappingen verwijzen we u graag door naar onze professionele carport bouwers uit Diepenbeek!

Aluminium carport

De meeste moderne carports zijn samengesteld uit aluminium en polycarbonaat waarbij er een strakke esthetisch lijn wordt aangehouden. Een aluminium carport beschikt dan ook over enkele mooie troeven: aluminium is licht en sterk, het vraagt praktisch geen onderhoud en het leent zich uitstekend voor een minimale vormgeving met een maximale lichtinval. Door het gebruik van het sterke polycarbonaat of acrylglas, wordt uw wagen optimaal beschermd tegen regen, hagel, vallende steentjes en vuiligheid. Bovendien kunt u uw dak een mooie gebogen vorm geven en de koepel laten voorzien van een zonwerende laag. Een aluminium carport kunt u in verschillende kleuren verkrijgen en ook qua design zijn er heel wat mogelijkheden zodat u de trotse bezitter zult zijn van een originele en duurzame carport overkapping. Meer inlichtingen en offertes voor carports in aluminium kunt u verkrijgen bij onze regionale carport plaatsers uit uw buurt. Ze zullen u graag van dienst zijn!<

HOE WORDT DE PRIJS VOOR CARPORTS BEPAALD?

Wanneer u uw carport laat plaatsen dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw carport, en anderzijds is er de arbeidskost van de carport plaatser(s) zelf. Gezien de arbeidskost een behoorlijk deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele plaatsers uit de regio rond Antwerpen. Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-60 per uur.

Omdat er veel verschillende materialen zijn, geven we de prijzen per materiaal. De door ons genoemde prijzen zijn inclusief btw en zonder de plaatsingskosten. We benadrukken dat het slechts richtprijzen zijn, de actuele prijzen kan je te weten komen door een gratis prijsofferte aan te vragen.

Carport vergunning: wetgeving & advies

Of je voor een carport een vergunning nodig hebt, is afhankelijk van de plek waar hij geplaatst wordt. Gaat het om een aanbouw? Dan volstaat meestal een meldingsplicht. Gaat het om een losstaande carport? Dan moet je vrijwel niets aangeven.

In veel gevallen komen losstaande bijgebouwen zoals een carport, garage, schuur of serre in aanmerking voor vrijstelling van een vergunning. Je hoeft de werken ook niet te melden, mits je aan de volgende voorwaarden voldoet.

  • Er geldt een maximum van 40 vierkante meter oppervlak aan vrijstaande gebouwen. Heb je reeds een garage, tuinhuis of serre dan moet je de oppervlakte hiervan meerekenen.
  • Het moet gaan om een losstaande carport die niet hoger is dan 3.5 meter.
  • De afstand tussen de carport en de woning mag maximaal 30 meter bedragen.
  • Een carport in de zijtuin moet 3 meter van de perceelgrens blijven.
  • Het bijgebouw (garage of carport) mag niet opgetrokken worden in kwetsbaar ruimtelijk gebied, aan een overzone of binnen een strook van 5 meter langs een waterloop. (check bij twijfel dit na bij de gemeente).

Tuinen JK diensten

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Copyright © 2023 Tuinen JK. Alle Rechten Voorbehouden