Houten terrassen Leopoldsburg

Houten terrassen Leopoldsburg

Houten terrassen Leopoldsburg voor meer tuingenot

Uw tuin is een plek om te rusten, te genieten en heerlijk weg te dromen. Door een terras te plaatsen zult u nog meer genieten van uw tuin. Houten terrassen Leopoldsburg levert alle materialen en verzorgt ook de constructie van een prachtig terras met natuurlijke uitstraling. U krijgt daarnaast tips voor onderhoud en een uitstekende service van de specialist bij u in de buurt. U kunt online een gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen bij de houten terrassen Leopoldsburg specialist, zo weet u direct wat de mogelijkheden zijn.

Houten terras prijs

Houten terrassen prijs Leopoldsburg

Een terras is een volwaardige uitbreiding van de woning, en de zoektocht naar een goed terras is dan ook belangrijk. Het spreekt voor zich dat u voor een terras van kwaliteit een zekere prijs met betalen, en daar zicht op hebben is belangrijk als u een waardevolle aankoop wilt doen.

De houten terras prijs wordt logischerwijs door een aantal factoren bepaald. Welke dat precies zijn, is een vraag die in onderstaand overzicht wordt beantwoord!

Factoren die de houten terras prijs bepalen

De kosten die bij een houten terras komen kijken, hangen onder andere van volgende factoren af:

  • 1. De oppervlakte van het terras. Hoe groter het terras is, hoe meer u er voor zult moeten betalen. Doorgaans wordt de prijs berekend per vierkante meter, zodat u op voorhand een benadering heeft.
  • 2. Het soort hout. Afhankelijk van het soort hout waaruit het terras bestaat zal de prijs hoger of lager liggen. Tropisch hardhout zal over het algemeen duurder zijn dan gewone Europese houtsoorten, maar de look is dan natuurlijk wel iets opvallender en exotischer.
  • 3. Het soort terras. Ten slotte heeft ook het soort terras een invloed op de prijs. Een verhoogd terras kost bijvoorbeeld meer dan een gewoon terras!

De voor- en nadelen van een houten terras

Een houten terras is momenteel razend populair. En dat is goed te begrijpen, want wanneer je een duurzame houtsoort gebruikt kun je er jarenlang plezier van hebben. Daarnaast geeft hout een warme en gezellige uitstraling. Naast houten terras voordelen, zijn er ook wel enkele houten terras nadelen. Hierbij daarom de voor- en nadelen van een houten terras.

Houten terras voordelen

Houten terrassen voordelen Leopoldsburg
  • Hout blijft een natuurlijk materiaal dat ook tegen de warmte van de zon bestand is. Een hete ondervloer, wat bij tegels nog wel eens het geval is komt bij een houten vloer niet voor.
  • Ook wanneer het ‘s ochtends nog wat kil is, kun je gerust met blote voeten over je houten terras lopen. Het hout voelt dan lekker warm aan.
  • Op hete zomeravonden koelt een houten terras eerder af en kun je eerder van de koelte genieten. Dit komt omdat hout de hitte goed absorbeert.

Houten terras nadelen

Houten terrassen nadelen Leopoldsburg
  • Wanneer je een houten vloer van terrasplanken hebt gemaakt, kunnen er naden tussen zitten. Wanneer er iets in de naden valt, dan krijgt je het niet zo gemakkelijk meer terug.
  • Onder je houten terrasplanken is het een ideale schuilplaat voor insecten en ongedierte. Met hete dagen kruipen zij daaronder om koel te blijven, maar ‘s avonds kruipen ze er onderweg. Dit kan overlast op het terras geven.

Verschillende soorten houten terrassen

Er zijn verschillende soorten terrassen beschikbaar. Dit kan gaan van verschillend houtsoort tot waarvoor je je het terras wil gaan gebruiken. Hieronder volgen enkele voorbeelden.

Bankirai terras

bankirai houten terras Leopoldsburg

Met de zomer in aantocht is het alvast voorbereiden op heerlijke zomerse dagen en zwoele avonden op het terras. Een fijn terras waar u heerlijk ontspannen kunt zitten is het beste wat je kan overkomen als je in je eigen tuin wilt zonnen. Wel moet je dan je terras dusdanig inrichten dat het ook werkelijk gezellig is. Een echt gezellig terras aanleggen kun je vooral doen door met veel hout te werken. Vooral op warme zomeravonden is een houten terras enorm gezellig en warm. Een ideale houtsoort die je voor je terras kunt gebruiken is bankirai. Met een bankirai houten terras creëer je sfeer en zorgt ervoor dat je terras lang mee gaat.

Wat is bankirai?

Bankiraihout komt voornamelijk uit Indonesië en Maleisië. Het hout wordt ook wel commercieel Yellow Balau genoemd of de Maleisische naam Selangan Batu. Het hout is afkomstig van de boom Shorea laevis die veel in de regenwouden groeit. Onder de naam bankirai worden verschillende soorten hout van dezelfde soort boom geleverd. Toch wordt het hout standaard nog bankirai genoemd, ondanks dat ander soorten hout ook een andere naam hebben. De bankirai terrasplanken zijn wijdverbreid bekend in Europa.

De eigenschappen van bankirai

Het kernhout heeft een bruingele tot roodachtige bruine kleur. Het spinthout, de buitenste rand van de stam is grijsgeel van kleur. Wel is het zo dat het hout onder invloed van het weer van kleur kan veranderen naar een lichtgrijze kleur. De structuur van het hout is fijn en gelijkmatig en bevat weinig onvolkomenheden. Bankirai hout valt onder de duurzaamheidsklasse II tot III wat inhoudt dat het een erg duurzame houtsoort is. Het hout kan ongeveer 25 jaar mee. Het hout is hard, heeft een goede buigsterkte en is splijtvast. Bankiraihout kan bewerkt worden met een olie, maar door het duurzame karakter van het hout niet noodzakelijk. Om bankiraihout te bevestigen is schroeven aan te raden. Doordat het hout heel fijn is, is lijmen niet zo gemakkelijk en heeft het een erg lange droogtijd nodig.

Toepassingen van bankirai

Bankirai is door zijn duurzaamheid en overige positieve eigenschappen ideaal te gebruiken als hout voor in de tuin of een bankirai terras. Je mag er gerust van uitgaan dat je zeker 25 jaar van het hout kunt genieten. De meest bekende toepassing van bankirai zijn de bankirai terrasplanken en vlonders. Maar ook tuinhekken, tuintegels en houten rolborders worden veel gemaakt van bankiraihout. Ook is bankirai het ideale hout om te verwerken in een tuinschutting.

Bankirai duurzaam houten terras

Wil je een echt duurzaam terras dat ook nog een heel warme uitstraling heeft, ga dan voor bankiraihout. Een bankirai terras begint met het aanleggen van bankirai terrasplanken of bankirai vlonders. Hiermee ziet je terras er al heel anders uit. Wil je misschien nog een balustrade maken dan kun je ook dit van bankiraihout maken. Vaak kun je kant en klare bankirai balustradehekken kopen, maar ook zelf maken is een optie. Wil je ook nog overdekt zitten, gebruik dan palen van bankirai om een overkapping te maken.

Een thermowood terras

thermowood houten terras Leopoldsburg

Wanneer je een houten terras wilt aanleggen dan moet je er wel rekening mee houden dat een duurzame houtsoort erg duur kan zijn. Wil je het beste van het beste, dan moet je voor een terras van tropisch hardhout gaan. Dit is uiterst duurzaam hout, maar tegelijkertijd ook het duurste hout wat er is. Is je budget niet zo groot, dan kun je ook kiezen voor een thermowood houten terras. Een terras die is belegd met thermowood terrasplanken is beduidend goedkoper dan tropisch hardhout.

Wat is thermowood?

Thermowood is gemaakt van goedkoper hout, namelijk Europees dennenhout. Om dit hout duurzaam te maken wordt het verhit. De verhitting zorgt ervoor dat ook de chemische structuur in het hout veranderd. Het is dan bestendig tegen vocht, insecten en bacteriën. Zo is het hout dus geschikt om te gebruiken voor bijvoorbeeld een thermowood terras.

Gebruik voor een thermowood houten terras

Bij het aanleggen van een thermowood terras is de ondergrond erg belangrijk. Hoewel thermowood terrasplanken sterk genoeg zijn is het wel gevoelig voor buigbelasting. Het is daarom uiterst belangrijk dat je de ondergrond voldoende stabiel maakt. De gemiddelde levensduur van thermowood is ongeveer 15 tot 20 jaar. Voor thermowood geldt verder een normaal onderhoud. Zorg dat je jaarlijks de thermowood terrasplanken goed reinigt inclusief de groeven, dan kan het de hele levensduur mee.

Een padouk terras

padouk houten terras Leopoldsburg

Een houten terras kan aangelegd worden met verschillende soorten hout. Wanneer je plannen hebt om een terras van hout aan te leggen, let er dan wel op dat je een duurzame houtsoort kiest die minstens 20 jaar meegaat. Alleen dan ben je gegarandeerd dat je het terras lang kunt gebruiken. Een van die houtsoorten is padouk. Een padouk terras met padouk terrasplanken maakt je terras zeer duurzaam en heeft een mooie uitstraling.

Wat is padouk?

De boom van padoukhout komt vooral voor in Midden- en West-Afrika. Het hout kenmerkt zich door de koraalrode tot bruinrode kleur. De kleur van dit hout is dus ideaal voor een padouk houten terras. Het hout is zeer duurzaam en gaat minstens 25 jaar mee. Na verloop van tijd zal het padouk verkleuren naar lichtgrijs.

Een padouk houten terras

Er worden ontzettend veel buitenmaterialen gemaakt van padoukhout. Voor een prachtige padouk terras kun je padouk terrasplanken gebruiken. Omdat padouk zoveel gebruikt wordt, kun je padouk terrasplanken vrijwel overal kopen. Je herkent padouk vooral aan de rode kleur. Wil je verkleuring tegengaan dan is het verstandig om een gepigmenteerde olie te gebruiken. Het is wel een arbeidsintensief klusje, maar dan is je padouk terras wel weer voor vier jaar bestand tegen verkleuring.

Een ipe terras

ipe houten terras Leopoldsburg

Een houten terras staat altijd mooi in je tuin. Het is tevens een zeer mooie aanvulling op je woning. Maar ook is een houten terras erg functioneel. De vloer zal nooit oververhit raken, dus bij heet weer kun je er gewoon met blote voeten overheen. Je moet je alleen goed oriënteren van welk soort hout je het terras wilt maken. Een van de mogelijkheden is een ipe houten terras van ipe terrasplanken.

Wat is ipe hout

Het ipe hout komt van de ipeboom. Deze boom komt voornamelijk voor in Midden- en Zuid-Amerika. Het meeste ipe hout wat wij vooral kennen komt uit Brazilië. De boom kan wel 30 tot 40 meter hoog worden en het hout heeft een bruine tot geelbruine kleur. Het hout is uiterst duurzaam en daarom ideaal om te gebruiken voor allerlei toepassingen zoals een ipe terras.

Een ipe terras

Wanneer je voor een ipe houten terras kiest dan heb je een houtsoort in de duurzaamheidsklasse I. Dit is het duurzaamste hout en je kunt er dan echt tientallen jaren van genieten. Als je ipe terrasplanken gebruikt, dan leg je ze voor de rest van je leven. Ipe hout is goed glad te krijgen, dus niet alleen voor ipe terrasplanken, maar ook voor tuinmeubels is het zeer geschikt.

Een verhoogd terras voor een gezellige tuin

verhoogd houten terras Leopoldsburg

Een terras is ongetwijfeld een meerwaarde voor de woning, hoe men het ook bekijkt. Toch zijn er heel wat manieren om nog méér uit zo'n investering te halen, en kiezen voor een verhoogd terras is daar een goed voorbeeld van. Een dergelijk terras ligt letterlijk hoger dan de begane grond of de tuin op zich, en biedt heel wat voordelen die wat meer uitleg verdienen.

De vele voordelen van een verhoogd terras

Het terras en de tuin zijn de plaatsen om te ontspannen bij uitstek tijdens de warmere periodes van het jaar, dat is zeker. Om nog meer gezelligheid en comfort te creëren is een verhoogd terras echter een nog betere optie. Waarom is dat nu zo?

Een dergelijk terras oogt luxueuzer

Niets zo aangenaam als over je eigen tuin kunnen uitkijken vanaf een hoog terras. Het grote voordeel van zo'n terras is dat u letterlijk hoger zit, waardoor u een beter en mooier zicht hebt op de rest van de tuin. En dat voegt toch net dat beetje extra toe aan hoe u uw tuin en terras ervaart tijdens de mooiere periodes van het jaar.

Een verhoogd terras hout is duurzaam

Als u kiest voor een verhoogd terras hout, dan bent u daarbij zeker van kwaliteit en duurzaamheid. Hout is een natuurlijk materiaal dat optimaal bestand is tegen weer en wind, waardoor u er dus een duurzame investering mee doet!

Een hoog terras is functioneel

Daarbij biedt een dergelijk terras het voordeel dat het gewoon eenvoudig te onderhouden is. Zo zal het water dat op het terras valt, als het regent, vanzelf naar beneden lopen in de tuin. En dat betekent dus minder onderhoudswerk voor u, waardoor u uw tijd nog beter kunt gebruiken om te genieten!

Een verhoogd terras hout komt in uiteenlopende stijlen

Ten slotte bestaat er voor elk soort woning een optie; van kleine terrassen met dunne planken tot grote terrassen bij grote tuinen, de mogelijkheden zij erg uitgebreid. Zeker als u kiest voor een specialist kunt u rekenen op een breed gamma aan mogelijkheden en dus ook heel wat keuze.

De meerwaarde van een specialist bij de bouw van een hoog terras

Een terras biedt duidelijk tal van voordelen voor zowel het leefcomfort als de portemonnee, zeker als u kiest voor een verhoogd model. Bij een specialist kunt u daarbij zeker zijn van uitstekende kwaliteit, zowel bij de opbouw van uw terras als advies over het onderhoud.

Een terras dat verhoogd is, is kortom de ideale uitbreiding van de woning om nog méér van uw tuin te kunnen genieten. Zeker bij warm weer, wanneer u met uw gezin of familie wilt genieten van het gezellig samenzijn of een barbecue, bewijst een dergelijk terras zijn voordelen.

Voor meer informatie over dergelijke terrassen, welke voordelen ze precies bieden en welke mogelijkheden er zoal zijn, bekijk het uitgebreide aanbod. Op die manier vindt u snel het terras dat perfect bij uw woning past, en kunt u het hele jaar door genieten van meer wooncomfort!

Houten terras soorten hout

Een terras is zeker en vast een meerwaarde voor de woning, zowel op het vlak van comfort als uitstraling en leefbaarheid. Het juiste soort terras kiezen is echter niet altijd eenvoudig, juist omdat er zoveel mogelijkheden zijn. Kiest voor een houten terras, dan kunt u niettemin zeker zijn van kwaliteit, duurzaamheid en een look waar niet aan te tippen valt.

Wat zijn nu de voordelen van zo'n terras uit hout, en waarom zou u beroep moeten doen op een specialist? Twee vragen die een duidelijk antwoord behoeven!

De vele voordelen van een houten terras

Een dergelijk terras biedt enkele interessante voordelen:

1. Een terras oogt gezellig

Hout is een natuurlijk materiaal en dat houdt in dat er een huiselijke, gezellige sfeer me gecreëerd kan worden. Bestaat heel uw terras uit hout, dan wordt die aangename sfeer dus ook naar de buitenkant van de woning doorgetrokken.

2. Hout is duurzaam

Het hout dat gebruikt wordt voor een terras is op die manier bewerkt dat het erg lang meegaat en bestand is tegen allerlei invloeden van buitenaf, zoals neerslag. Op die manier gaat het terras lang mee en bespaart u er dus ook heel wat geld mee op de lange termijn.

3. Een houten terras, specifiek voor uw situatie

Ten slotte is zo'n terras handig omdat er voor elk soort tuin of woning wel een optie bestaat. Van kleine, gezellige terrassen met een landelijke look tot terrassen die een strakke, moderne indruk hebben, alles kan.

Houten terras soorten hout dat het meest gebruikt wordt

Hoewel elk terras uit hout enkele interessante voordelen biedt, kan er toch nog een onderscheid gemaakt worden tussen verschillende soorten hout. Daar een zicht op hebben is van belang als u uw tuin precies die look en feel wilt geven die erbij passen!

1. Tropisch hardhout

Tropisch hardhout is een erg populaire keuze bij de bouw van terrassen. Dit hout is initieel roodbruin maar krijgt na enkele weken een stijlvolle, grijze kleur. Het vraagt haast geen onderhoud en daarbij kan er een zomerse, exotische look mee gecreëerd worden.

2. Europees hout

Ook Europees hout is de moeite waard, vooral omdat deze soort optimaal is bestand tegen schimmels en vocht. De ideale keuze dus in landen als Nederland, waar neerslag meer regel is dan uitzondering! Daarbij is Europees hout meestal ecologisch verantwoord, én geeft het de tuin een natuurlijke uitstraling.

3. Houtcomposiet

Ten slotte is ook houtcomposiet een goede optie. Dit hout bestaat eigenlijk voor een deel uit gerecycleerde materialen, waardoor het eveneens een erg duurzame en ecologisch verantwoorde keuze is. Ondanks zijn deels kunstmatige samenstelling ziet het er toch uit als echt hout, waardoor u voor minder geld toch kunt genieten van een terras met een natuurlijke uitstraling.

De beste houtsoort kiezen

De verschillende houten terras soorten hout hebben allemaal hun eigen kenmerken en voordelen, en het is dan ook de moeite waard om op zoek te gaan naar de optie die het beste bij uw budget en situatie past. Op die manier tilt u het wooncomfort van uw woning een niveau hoger!

Een houten terras laten aanleggen

houten terras laten aanleggen Leopoldsburg

De tuin en het terras zijn twee onderdelen van de woning die in de warmere periodes van het jaar toch wel belangrijker worden. Hoewel het weer in landen als België en Nederland niet altijd is wat we ervan verwachten, is het toch de moeite waard de buitenkant van de woning een nieuwe look te geven. En een houten terras laten aanleggen is een goede manier om dat te doen.

Een terras mag dan misschien wel klinken als een vanzelfsprekend zaak, het biedt meer voordelen dan de meeste mensen denken. Laat u het terras daarbij door een specialist aanleggen, dan wordt het natuurlijk allemaal nog beter. Wat houdt een terras aanleggen nu precies in, en wat kunt u verwachten?

Waarom u moet kiezen voor een houten terras van Tuinen JK

Tuinen JK is dé specialist voor het aanleggen van terrassen die kwaliteit bieden én op de woning zijn afgestemd. Een overzicht van enkele voordelen:

1. Een houten terras oogt ontspannen en huiselijk

Hout is een natuurlijk materiaal, en is dan ook perfecte geschikt voor woningen die een terras willen hebben dat een ontspannen, huiselijke sfeer teweegbrengt. Zeker als men er als gezin vaker vertoeft, kan het geen kwaad te kiezen voor een terras dat leuk oogt. Hout is daar het perfecte materiaal voor!

2. Een dergelijk terras is stevig en duurzaam

Daarbij is hout en erg stevig en duurzaam materiaal. Het hout wordt nog voor de opbouw van het terras op die manier bewerkt dat het lang meegaat, bestand is tegen weersomstandigheden zoals regen en dus een duurzame investering betekent voor uw woning.

3. Een prachtig terras voor elke woning

Vervolgens is er heel wat keuzevrijheid bij de zoektocht naar een terras voor uw woning. Van kleine terrasjes met dunne planken tot uitgestrekte terrassen die plaats bieden voor tuinmeubilair, de mogelijkheden zijn erg uitgebreid. Op die manier bestaat er voor elke woning wel een oplossing, en kan elk gezin genieten van een gezellig, stijlvol terras.

4. Hout vraagt weinig onderhoud

Ten slotte is hout een materiaal dat niet al te veel onderhoud vraagt, waardoor u er zelfs tijdens de nattere en koudere periodes van het jaar niet al te veel aandacht aan moet besteden. Op die manier kunt u uw tijd gebruiken om er effectief van te genieten als het seizoen het toelaat!

Tuinen JK, dé aanbieder van kwalitatieve terrassen

De voordelen van een houten terras aanleggen zijn dan wel duidelijk, het is nog altijd een kwestie van het werk door een specialist te laten doen. Op die manier weet u niet enkel precies waarvoor u betaalt, u krijgt ook echt kwaliteit in de vorm van een terras dat lang meegaat en perfect bij uw woning past.

Tuinen JK kan u dat bieden, en nog veel meer: van professioneel advies over het onderhoud van uw terras tot een professionele opbouw ervan, beroep doen op een specialist houdt echt alleen maar voordelen in. Wilt u een houten terras laten aanleggen? Bekijk dan de mogelijkheden op www.tuinen-jk.be en geniet van een prachtig terras!

Een houten terras aanleggen op aarde

houten terras laten aanleggen aarde Leopoldsburg

Wil je een houten terras aanleggen dan doe je helemaal mee met de trend. Houten terrassen zijn momenteel erg populair. Hout heeft een warme en gezellige uitstraling en hout kan zowel warmte als de kou goed absorberen. Als het heet is, zult u nooit uw voeten verbranden aan een te hete ondergrond en als het koud is blijft hout warm aanvoelen. Een houten terras kan op verschillende ondergronden aangelegd worden. Zo kun je ook een houten terras aanleggen op aarde.

Het voordeel van een houten terras aanleggen op aarde

Het voordeel van een houten terras aanleggen op aarde is dat een grond van aarde al stevig is. Je kunt direct op aarde je terras aanleggen, maar je kunt er ook voor kiezen om eerst een fundering te maken. Leg nooit de terrasplanken of vlonder direct op de volle aarde. Daarnaast moet je de ondergrond dusdanig isoleren dat optrekkend vocht en onkruid je houten terras niet kan bereiken. Zorg eerst voor een laag stabilisatiezand op de plek van het terras. Leg daar overheen een worteldoek. Dit doek isoleert en voorkomt dat wortels boven het terras uitschieten. Nu kun je met terrasvoeten, houten balkjes of betonblokken aanbrengen waar het terras op rust. Zorg wel dat het waterpas ligt om een scheef terras te voorkomen.

Houten terras aanleggen op palen

houten terras laten aanleggen palen Leopoldsburg

Als het zonnetje komt kriebelen dan willen we allemaal graag naar buiten. Niets is prettiger dan in de tuin op je eigen houten terras te genieten van een lekker drankje met vrienden. Wil je al jaren een houten terras aanleggen op palen? Overweeg dan zeker om beroep te doen op een specialist zodat je kunt genieten van je tuin zonder zorgen.

houten terreas naast de vijver

Wie een vijver in de tuin heeft vindt het heerlijk om te kijken naar het rustgevende water en de eventuele visjes die hierin rondzwemmen. Kies ervoor om je houten terras naast of zelfs gedeeltelijk boven je vijver aan te leggen voor een prachtig effect.

Niveauverschil van het houten terras

Een tuin met grote niveauverschillen zal alleen maar baat hebben bij een houten terras op palen. Dankzij de palen integreer je het natuurlijke reliëf in het ontwerp van je terras. Uiteraard kan dit ook in tuinen zonder niveauverschillen en creëer je zelf de diepgang in je tuin.

Besluit houten terras op palen laten bouwen

Een houten terras aanleggen op palen vergt een kleine inspanning en brengt een grote voldoening met zich mee. Het terras geeft karakter en gezelligheid aan je tuin, klaar om er in de zonnige maanden volop van te genieten!

Houten terras aanleggen op beton

houten terras laten aanleggen beton Leopoldsburg

Een houten terras is ongetwijfeld een meerwaarde voor de woning, en dat is dan ook waarom heel wat gezinnen tegenwoordig kiezen voor een dergelijk terras dat perfect bij de tuin past. De voordelen ervan zijn op zich al de moeite waard om een dergelijke investering te doen.

Als u echter nog meer uit uw tuin en terras wilt halen, dan is het de moeite waard om te kiezen voor een terras dat op een betonnen fundering gebouwd is. Daar wat meer informatie over krijgen is van belang als u een goede aankoop wilt doen!

De voordelen van een houten terras aanleggen op beton

1. Stevigheid

Het grootste voordeel van een houten terras aanleggen op beton is dat het terras een stevigere basis heeft. Als de grond bijvoorbeeld niet al te solide is, en het gevaar op instorting of wegzakking reëel, dan is een betonnen fundering een must.

2. Hogere en betere ligging

Daarbij ligt een dergelijk terras natuurlijk een stukje hoger dan een gewoon terras, waardoor u als het ware over uw tuin kunt kijken. Het reliëf dat wordt gecreëerd dankzij een betonnen fundering draagt op die manier zeker bij aan de uitstraling en de gezelligheid van de hele tuin.

Houten terrasplanken

houten terrasplanken Leopoldsburg

Het gebruik van houten terrasplanken voor je terras is een goede keus. De terrasplanken zijn enorm gemakkelijk in gebruik en je kunt er gemakkelijk afbakeningen mee maken. Ook zijn de houten terrasplanken gemakkelijk op maat te maken. Wel heb je een keuze uit veel verschillende houtsoorten voor je terrasplanken. Je kunt dus altijd wel houten terrasplanken vinden die voldoen aan jouw wensen en budget.

Houten terrasplanken van tropisch hardhout

Wil je zeer duurzame terrasplanken dan moet je voor terrasplanken van tropisch hardhout kiezen. Tropische hardhout is zeer duurzaam en ijzersterk en hoeft niet behandeld te worden. Terrasplanken van tropisch hardhout gaan minimaal 20 jaar mee, maar meestal nog langer, tot wel 100 jaar bij erg duurzaam hardhout. Een nadeel kan zijn dat dit wel de duurste soort terrasplanken zijn.

Houten terrasplanken van Europees hout

Een iets goedkopere, maar zeker niet minder duurzame houtsoort is Europees hout. Een voorbeeld hiervan is eikenhout en larikshout. Europees hout is in tegenstelling tot tropisch hardhout altijd ecologisch en heeft levensduur van 20 tot 50 jaar.

Houten terrasplanken van Thermowood

Goedkope terrasplanken kun je aanschaffen van thermowood. Dit is Europees naaldhout. Van nature niet zo duurzaam, maar duurzaam gemaakt door verhitting. Tijdens de verhitting wordt de chemische structuur van het hout veranderd, waardoor vocht, bacteriën en insecten geen kans meer hebben. De levensduur van thermowood is 15 tot 20 jaar.

Fundering houten terras

De fundering houten terras is een van de belangrijkste onderdelen bij het bouwen van een terras, dat is logisch. Vaak vergeet men echter hoe essentieel een betrouwbare, stevige en duurzame fundering is en welke invloed deze heeft op het terras als geheel.

Als u meer comfort in de tuin wilt creëren, en optimaal én lang wilt kunnen genieten van uw nieuwe terras, dan is een goede fundering een must. Maar wat houdt zo'n fundering bij Tuinen JK zoal in?

De fundering houten terras en waarom het belangrijk is

Net zoals een woning niet recht zal blijven staan zonder fundament, zult u ook niet veel aan uw terras hebben als er geen fundering onder ligt. Bij Tuinen JK wordt gebruik gemaakt van een betonnen fundering, teneinde op het vlak van veiligheid en duurzaamheid de best mogelijke kwaliteit te kunnen bieden.

De betonnen fundering zorgt er niet enkel voor dat het terras recht ligt en op zijn plaats blijft - ook is het risico op vochtproblemen ten gevolge van de ondergrond zo goed als onbestaande. Een betonnen fundering draagt dus alleen maar bij aan de levensduur van uw terras. Voor meer informatie over fundering houten terras, bekijk het aanbod van Tuinen JK!

Houten terrassen Leopoldsburg die het leefgenot zal verhogen

Een houten terras is meer dan een tuinornament, het is een deel van de woning die het leefgenot zal verhogen. Wanneer u een kwalitatief goed terras heeft zult u meer tijd doorbrengen in de tuin, en meer genieten van het buitenleven. Met een houten terras komt u helemaal tot rust, zeker wanneer u kiest voor de houten terrassen Leopoldsburg specialist. Want hier bent u verzekerd van hoge kwaliteit tegen de scherpste prijs, daarnaast zult u het verschil in service merken.

Kies voor kwaliteit

Voor houten terrassen in Leopoldsburg moet u de juiste houtsoort kiezen. Daarbij gaat het niet alleen om uiterlijk maar ook zeker de duurzaamheid. Hout is een natuurproduct, u kunt lang genieten van een goed houten terras, daarbij is voorlichting door een specialist van groot belang. Ook voor de aanleg van houten terrassen Leopoldsburg kunt u terecht bij onze ervaren hoveniers en tuinarchitecten. Omdat een terras het leefgenot moet verhogen wordt er gewerkt met hoogwaardige kwaliteit materialen die weinig onderhoud vergen.

Voor houten terrassen Leopoldsburg kunt u direct een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen, geniet meer van uw tuin!

Tuinen JK diensten

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Copyright © 2023 Tuinen JK. Alle Rechten Voorbehouden